Att lägga upp ett pass

Idag tänkte jag ge lite tips på hur man kan lägga upp ett pass om man ska gymma. Första gångerna är det såklart allra svårast men jag skulle råda alla att första gången gå dit, se er omkring och bara gå runt och testa lite maskiner och ev. fria vikter osv. Att först lära känna gymmet. Men annars är det en bra idé att planera lite innan, bestäm dig för vilken/vilka muskler du ska träna, leta upp lite övningar på google t.ex. och skriv ner passet i förväg! I mobilen, på ett papper eller hur du nu vill göra. Men hur ska man då lägga upp passet? Ja det kan vara bra att veta vad set och reps är för något innan. 
 
Reps är en förkortning av repetitioner, alltså antal gånger du utför övningen. T.ex. om du gör tio stycken knäböj, har du gjort tio reps. Ett set är en omgång av en övning, alltså om du gör tio knäböj har du kört ett set av knäböj. Om du gör 10 knäböj x2 har du kört två set osv...
 
Jag brukar oftast köra varje övning 10x4. Alltså att jag utför övningen 10 gånger, sedan vilar jag ett litet tag innan jag gör 10 reps tre gånger till, med en liten vila mellan. Men antal reps och set kan variera. Ett tips om man vill trötta ut musklerna snabbt är att köra dropset. Då börjar du med en hög vikt, gör så många reps du bara orkar, sedan sänker du vikten och utan vila kör så många reps du kan igen. Sedan kan man droppa vikten hur långt man vill :) GRYMT jobbigt!
 
Så hur länge man ska hålla på med varje övning är olika från gång till gång, vissa personer kan ju stå och nöta en och samma övning ett helt pass! Medan vissa kan köra hur många övningar som helst. Jag själv föredrar att köra ungefär 3-5 övningar för varje muskelgrupp, ibland mer och ibland mindre. Så man får själv välja hur länge man ska utföra en övning. 
 
Hoppas ni fick lite tips! 
 add a caption
Bild från weheartit. 
 

Kommentarer
Kanske lämna en kommentar innan du går?

- Elaka kommentarer anmäls
- Reklam är okej
- Jag är mer än gärna med på veckans blogg eller liknande
- Jag gör gärna bloglovin- byten
- Jag svarar på alla frågor som ställs
- Om du lämnar din bloggadress så kikar jag in på din blogg
- Alla foton är tagna av mig om inget annat sägs
- Kopiering är förbjuden utan lov!

Nu kan du lämna din kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback