Krossa sötsuget

Letar du ofta i genom hela skafferiet och kylen för att försöka stilla det där suget du känner? Speciellt på eftermiddagen/kvällen? Det där med sötsug är inte roligt alls.Tro mig, jag har också vart där! Man tänker att man bara ska ta ''något litet'' men det där lilla brukar oftast bli mer och mer. Hur blir man av med det där dumma suget då? Ja, om du bara ger det lite tid. Runt sisodär 3 veckor så känns det redan då mycket lättare. Här är lite tips för hur du kan göra för att undvika sötsuget.
 
  • Ät ofta. Många äter kanske bara 2-3 ggr om dagen. Sedan ''småäter'' man mellan måltiderna, dvs. godis, fika o ja... Ni förstår. Ett tips är att då istället äta ca. 5-6 ggr om dagen. Att istället för att äta all mat i 2-3 måltider, dela ut den jämt under dagen. Du ska ju äta tills du blir mätt men eftersom du äter oftare undviker du den där jobbiga hungern som gör att man lätt går till skafferiet och letar efter godiset istället. 
  • Ät mer. Ofta beror sötsug på att man äter för lite mat. Har du precis ätit men ändå är lite sugen på något sött sådär efter maten? Öka då portionerna av mat. Ät lite extra grönsaker och protein t.ex. Kolhydrater som pasta och vitt ris kan dock trigga igång sötusget så mitt tips är att öka mer på proteinet och grönsakern. Eller kanske lite mer av det nyttiga fettet? Ät en näve nötter efter maten t.ex. 
  • Se över kosten. Ofta finns det en hel del gömt socker i maten. Smaksatt yoghurt, såser, vissa flingor, juice m.m... Sådant som många äter varje dag utan att tänka på hur mycket socker det faktiskt innehåller. Och det är ju så att ju mer socker du äter, desto mer sötsugen blir du. Så ett tips är att försöka utesluta så mycket snabba kolhydrater som möjligt under en period på ca. 3 veckor. Det är nämligen oftast så lång tid det tar att bryta eller skapa en ny vana. Vissa snabba kolhydrater kan vara bra ibland, t.ex. i samband med träning. Men om man vill bli av med sötsug är det tyvärr inte så smart. 
  • Drick vatten. Om du nyligen har ätit en måltid och vet om att du inte är hungrig utan bara sugen, drick då ett glas vatten! Detta hjälper faktiskt oftast för mig iaf. Så nästa gång du känner att du är sugen på något, drick ett glas vatten eller kanske en kopp te och se om det blir bättre. Om du fortfarande inte är bättre så är det kanske så att du faktiskt är hungrig? Då ska du ju självklart äta något, t.ex. en mellanmål.
  • Ha tålamod! Precis som med allt annat gäller det verkligen att inte ge upp. Som sagt så brukar det ta ca. 3 veckor innan det värsta suget är borta. Det är verkligen värt det! Jag är nu för tiden sällan sötsugen i veckorna, jag tänker liksom inte så mycket på sånt en vanlig vardag. Det har blivit som en självklarhet nästan. Jag vet om att jag kan äta lite godis till helgen istället och därför blir jag automatiskt inte sötsugen förrän när jag väl har bestämt att jag ska äta godis t.ex. Jag blir mer sugen på mat hehe :)
Enligt mig är smoothies det bästa melliset för att hindra sötsuget, även ägg är väldigt bra eftersom det är mättande och rikt på protein samt nyttiga fetter.

Kommentarer
Alice säger:

Bra tips!

2015-09-30 | 21:34:12
Bloggadress: http://alicelindstrom.se
Kanske lämna en kommentar innan du går?

- Elaka kommentarer anmäls
- Reklam är okej
- Jag är mer än gärna med på veckans blogg eller liknande
- Jag gör gärna bloglovin- byten
- Jag svarar på alla frågor som ställs
- Om du lämnar din bloggadress så kikar jag in på din blogg
- Alla foton är tagna av mig om inget annat sägs
- Kopiering är förbjuden utan lov!

Nu kan du lämna din kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback