Perfekt mugcake

Har blivit lite svag för det där med mugcakes, så enkelt och gott. Men däremot föredrar jag att ha mycket topping på för annars blir det lite tjatigt efter ett tag, tycker de första skedarna är underbara men sedan blir det lite tjatigt utan topping, ungefär som havregrynsgröt enligt mig. Men ni borde verkligen ge detta ett försök för det är verkligen gott, går ju att ha i lite honung eller liknande om man känner för det. 
Har Josefine att tacka för detta recept, ännu en gång! Men tog bort en del ingridienser, t.ex kaffe. 
Choklad och banan- mugcake:
 
♥3 msk fiberhavregryn
♥ 1 ägg
♥ 1 krm bakpulver
♥ 1 mosad banan
♥ 1-2 msk mjölk
♥ 1 msk kakao
 
Blanda ihop alla ingridienser väl i en skål och häll sedan över allt i stor mugg. Många brukar smörja muggen med t.ex kokosolja men jag hoppar över det för det funkar även utan. Micra på högsta värme i 2-4 minuter. Ta ut och vänd upp på en tallrik. 
 
Bärkvarg:
 
♥ Valfria bär
♥ Naturell kvarg
 
Tina bären så att de smälter liiite. Mosa ihop sedan till en sylt och tillsätt några klickar kvarg tills du får den konsistens och smak du önskar. Jag använde en mix av olika bär: jordgubbar, blåbär, hallon och björnbär. 
 

 

Valborg o allt

En bild från idag (fråga mig inte vad vi håller på med haha) och så lite egopics ofc bjudar jag på denna valborg hehe...
Dagen har vart rätt så skön och nu är det äntligen en 4- dagars helg som väntar. Helt otroligt skönt måste jag säga. Kommer verkligen försöka koppla av till 100% och inte tänka på skolan alls, har som tur var inte fått med mig några läxor eller annat plugg över ledigheten.
Vi har precis käkat lite och ska snart dra in till stan för att kika på någon brasa och lite raketer, men annars ska jag inte göra något alls ikväll. Vädret är ju inte precis toppen heller så man blir inte så sugen på att hitta på något, i alla fall inte utomhus. Men däremot på fredag ska jag in till stan med lite vänner och gå på tivoli! Gaah, så himla kul hihi. Och på lördag blir det att åka till Stockholm, kommer spendera min lördag där och sedan ska vi åka med birka paradise på kvällen. Så himla mysigt ju!♥
 
Vad ska ni göra, om ni nu är lediga något?

11 saker du inte visste om miiig

Snygg stillbild heh..


Nyttig kladdkaka, opepp, smoothie...

Idag har två redovisningar och ett prov blivit gjort! Det känns som om allt gick rätt bra ändå. Hoppas i alla fall!
När jag kom hem från skolan idag så upptäckte jag ett mirakel, nyttig kladdkaka!? Och hör och häpna, det var tame fasen bland det godaste jag ätit i hela mitt liv! Och då inräknas även vanlig kladdkaka, vilket jag är mycket svag för. Smakade nästan precis som vanlig kladdkaka! Alltså, måste dela med mig av receptet. Det kommer snart upp! Ett plus är att det tar ca. 3 min max att göra denna kladdkaka också. 
 
Vet inte riktigt varför men har känt mig alldeles opepp de senaste två dagarna, har inte känt mig bra på något alls och inte alls känt mig stolt över mig själv och min kropp. Har känt mig så äcklig och onyttig, trots att jag både tränat och ätit nyttigt. Hmm, vet inte varför. Men som tur var så hjälpte ett riktigt härligt benpass+ en löptur, riktigt underbart var det att träna idag. Nu är jag skitpepp på allting och känner mig jättestolt över mig själv! Haha vet inte varför jag fick en sån där dipp just nu, har inte haft det på väldigt läääänge. Blir så trött på mig själv ibland asså, vet inte varför jag tänker så om mig själv utan anledning haha... Men man måste ju ha dippar ibland för att kunna komma till toppen!
Igår var det strålande sol så jag satte mig ute och solade och pluggade med en smoothie i handen, just perfect♥ Blekfis är jag dock men men, jag jobbar på det haha... 
 

Pluggdag


Vänster: Bästa boken, sol och loka crush, vilken perfekt vårdag! Höger: Gårkvällens middag, grillad oxfilé med hemgjord tzatsiki, grillad zuchini och lök, klyftpotatis och sallad. Inte minsta lilla fel kan jag ju lova. 
 
Söndag var det igen då, vilket i mitt fall innebär plugg, plugg och PLUGG. Usch, fy och blä. Har fyra grejer denna korta vecka, känns inte roligt alls men bara att bita ihop helt enkelt. Hade tänkt hänga med till friskis för ett träningspass med tjejerna men är tvungen att sitta hemma och plugga istället, får bli någon träning här hemma istället. Tur att vädret är vackert i alla fall så att man kan sitta ute och plugga. 
 
Hade en jättemysig kväll igår i alla fall, vi grillade som sagt och sedan blev det massa tv-mys framför gladiatorerna, tycker faktiskt att det är ett väldigt bra program. Tycker att allt annat som går på tv just nu inte är något vidare tyvärr. 
 
Brukar ni kolla på något speciellt tv-program?

Paleokakor

Förra lördagen som sagt, så bjöd Annika på dessa kakor. Och idag så gjorde jag en egen sats, men jag gjorde bara halva satsen, eftersom att det bara är jag i familjen som äter av de haha. Jag fick ca. 13 kakor och en del blev rätt små. Annika fick receptet från denna blogg, dock var det inte någon kokos i orginalreceptet men Annika hade strött på lite kokos och jag tyckte det var en god idé så jag gjorde detsamma. 
 
 
För en hel sats behöver du:
♥1 banan
♥3 dl mandelmjöl
♥2 msk kokosolja
♥10 dadlar
♥2 msk kakao
 
Mixa alla ingridienser i en matbredare och bred sedan ut all smet på ett bakplåtspapper. Pressa sedan ut kakan genom att lägga på ett bakplåtspapper ovanpå och trycka ut. Eftersom jag gjorde en halv sats så behövde jag inte ta ett helt nytt bakplåtspapper utan jag använde bara kanterna av det bakplåtspapper jag redan hade. 
In i mitten av ugnen 15 minuter. När du tagit ut kakan, strö över kokos (valfritt) och låt svalna. Skär sedan i bitar till små kakor.
 
Helt gluten och mjölkfritt och sååååå gott! Som fika, mellanmål eller bara när suget sätter in. 
 
 

Baklördag



Denna lördag har vart en riktig baklördag! Pappa gick upp lite tidigare och bakade bröd som vi åt till frukost, helt nybakat bröd är inte minsta lilla fel till lördagsfrukost. Mums!
Och nu har jag precis bakat lite jag också, ett par riktiga nyttokakor som Annika bjöd på förra lördagen och jag tyckte att de var så himla goda så jag var tvungen att göra det själv. Bilder och recept kommer inom en snar framtid, så länge får ni bild på ingridienserna.
 
Annars då? Jo denna lördag ska vi iväg en sväng efter lunch och handla plus shoppa lite småsaker och kika i affärer. Ikväll ska vi käka grillat igen och bara ta det himla lugnt, så himla skönt verkligen. Behöver en helg bara hemma och inte göra ett skit i princip. Ska försöka ta vara på det vackra vädret också.
 
Vad gör ni denna soliga lördag?

TGIF: Thank god it's friday

Det gick hyfsat bra idag att springa ändå, blev en tid på 15.30 minuter så är ändå rätt nöjd. Men ska försöka få ca. 14 nästa gång vi ska springa om 2 veckor. Kommer lägga in en hel del kondition i min träning fram tills dess, men vill samtidigt köra lika mycket styrketräning som jag kör nu. Så det lär bli en del mer träning framöver, taggelitagg ^^
 
När jag kom hem så städade jag undervåningen och därefter totalt mördade jag mina ben haha. Herregud, vad jag älskar mitt nya benpass! Har kört det en gång förut och nu när vi sprungit innan var det extra jobbigt. Blev heeeeelt slut och körde så svetten rann ordentligt kan jag säga. Åhh blir så glad att jag kommit så långt i min träning, att jag faktiskt kan köra så pass hård träningsnivå. Och ökar hela tiden också, träning alltså, vilken lycka♥
 
Har i alla fall precis käkat tacos med familjen, var vrålhungrig och tacos går ju att äta hur mycket som helst av! Är mycket mätt nu i alla fall och snart blir det lite tv-mys sedan massa avsnitt av oth som vanligt hihi. 

Älskar mina nya tränings- tights, så sjukt snygga och sköna!

Abs today

Efter att ha fått i mig ett mellanmål bestående av avocado, tomat och en liten klick pesto o en större klick kvarg(huuur gott som helst), så körde jag ett brännande pass för magen. Herregud vad mina magmuskler fick kämpa! Just magen är en av mina svagaste punkter, men just därför är det så viktigt att inte glömma bort att träna den. Kommer satsa mer på just magträning och detta pass kommer jag köra flera gånger framöver, riktigt riktigt brännande och redan innan undrade jag om jag verkligen skulle klara det. Men det gjorde jag i alla fall!
Omkring klockan sex så gav jag mig ut på en löptur, även pappa och syrran sprang lite men jag sprang i mitt egna tempo lite före, gick oväntat bra. Vi ska nämligen springa 3 km imorgon på idrotten och hon bedömer hur snabbt man springer, så jag kommer ge allt jag har. Är verkligen peppad faktiskt! Eftersom det gick så pass bra idag på löpturen, intervallerna jag kört under en längre period har faktiskt gett något ändå! 
 
Gjorde även ett prov och en redovisning idag, grymt skönt att ha det gjort för jag har gått och vart nervös över det så sjukt länge nu. Får bara hoppas att det gick bra! 
Har precis käkat grillat med familjen (hur gott som helst det med) och NU ska jag se på... Kan ni gissa?? Hihi one tree hill såklart ^^

Gammal bild på mig och bästis. ♥



Krämig chokladsmoothie


Denna smoothie blev bara sååå krämig! Måste ha avocado i oftare, trodde att det skulle smaka avocado om det men nixpix. Improviserade lite och slängde i lite allt möjligt, men detta är mått på ett ungefär i alla fall.
 
 
 
♥½ avocado
♥1 dl mjölk
♥ lite drygt ½ dl kvarg
♥1 kiwi
♥1 msk kakao
♥1 krm kanel
♥Ev. sötning som agave, stevia, honung...
 
Mixa allt förrutom kiwin i en mixer, när allt är väl mixat och du fått den konsistens du vill ha, tillsätt kiwin och mixa inte mer än nödvändigt. Ha i lite sötning efter smak om du vill, jag hade inte det men skulle nog rekommedera er att ha det, om jag skulle göra om den igen skulle jag haft i lite honung eller liknande. 
 

Snabbfrulle

 
Häromdagen så testade jag för första gången i mitt liv, davosgröt! För er som inte vet vad det är så är det en slags gröt som man slänger ihop kvällen innan och sedan är det bara att ta ut och äta direkt på morgonen, hur smart? Jag sparade en hel del tid kan jag säga. Kommer absolut göra davosgröt igen, går ju att variera hur mycket som helst. Fick receptet från denna blogg men slänger upp det här också. 
 
♥ 1 dl havregryn
♥ 2 dl naturell fil/youghurt
♥ 2 msk kokos
♥ 1 dl hallon
Blanda ihop alla ingridienser i en vanlig skål och låt stå över natten i kylen (eller en stund under morgonen). Ta sedan ut ur kylen och toppa ev. med något eller ät som det är! 
 
Påminner en del om en helt vanlig havregrynsgröt men tyckte ändå att detta var godare
 

 
 

Födelsedagspresenter

Är SJUKT tacksam över varenda grej jag fått! Glömde säga det ordentligt haha..

Och redigeringen är sådär men kollade på one tree hill samtidigt som jag redigerade så att.. Hahah


Äggwrap med avocado och ost-fyllning

Perfekt mellanmål eller lättare lunch. Helt sjukt gott! Viktigt att tänka på är att avocadon måste vara riktigt mogen, min var tyvärr inte det så jag fick skära den i små, små bitar och därefter mosa så gott det gick. 
 
♥Ett ägg
♥½ avocado
♥2 msk kvarg
♥Valfri krydda
 
1. Häll ägget i en skål och vispa runt så att det blir en gul smet. 2.Stek sedan ägget och tänk på att det ska bredas ut över stekpannan och bli rätt stort. 3. När du vänt på ägget, lägg direkt på 1-2 ostskivor och låt de smälta medans ägget steker klart. 4. Mosa under tiden en halv avocado och blanda med övriga ingridienser. Jag valde en grillblandning som krydda. 5. Rulla därefter in avocadoröran i ägget och strö på lite mer krydda ev.

Me&my sister

Blev en liten promenix i det helt UNDERBARA vädret med syrran nu på eftermiddagen. Så lycklig att det är så pass varmt igen, vill ha sommar nu nu nu! Man vill ju bara uuut. 
 

Veckans utmaning- Situps

veckans utmaning situps
 
Woho, nya veckans utmaning på Idas blogg! Jag är självklart med denna vecka, är ni? Klicka på bilden för att komma till inlägget. 

Mondayyy

Nu är snart denna påskhelg slut vilket betyder att det lär bli mer uppdatering inom de kommande dagarna. Har inte vart någon vidare uppdatering på hela lovet, man kanske tror att jag skulle blogga mer än vanligt på lovet just men nej, tyvärr inte. Har inte haft något speciellt att komma med, jovisst har jag haft jättetrevligt och har mycket text att dela med mig av. Men vem skulle orka läsa om allt jag gjort? Speciellt när jag inte har några intressanta bilder.
 
Men jag har haft en underbar påskhelg med familj och vänner och även en del godis hehe. Men nu har jag portionerat upp allt påskgodis som blev över i små påsar så har jag några lördagar framöver haha. 
 
Kom nyligen hem från Julia, har sovit där i natt med tjejerna. Vi hade inte setts på hela lovet, så det var verligen kul att träffas igen! Vi spelade ullaredsspelet och snackade en hel del. 
Idag ska jag mest ta det lugnt och som vanligt, planera inför veckan. Ska sätta igång med träningen igen eftersom jag känner mig bra nu. Peeepppp♥
 
Har ni haft en bra påskhelg kära läsare? 
 

Happy easter

Godmorgon och GLAD PÅSK!
Har blivit bemött av fina ''glad påsk''- meddelanden från finaste vännerna under denna morgon. Och nu vill jag önska er en riktigt härlig påsk! Denna påskhelg kommer bli mycket lugn och jag kommer fortsätta vila från träningen p.g.a min förskylning som sitter kvar. Vill vara på säkra sidan innan jag börjar träna igen så lär väl inte starta förrän på tisdag. 
Idag ska vi i alla fall upp till Annika för att käka lite god mat och eftersom jag fyllde år förra veckan och Jonas fyller år snart så ska vi fira lite grann. Ska bli väldigt mysigt :)
 
Men vi ska inte vara där förrän klockan fyra så jag har tid att fixa mig och ta det lite lugnt ett tag. 
Jag vill bara önska er en supertrevlig påskhelg och glöm inte att ta hand om er själva och det inte är fel att unna sig något extra under påsken, för det är vi alla värda♥ Kram


Lite påskiga bilder från veckan. I torsdags så klädde vi ut oss till påsk-kärringar alla tre, jag, syrran och moster. Haha så himla snygga ;) Vi fixade även hästarna så att de blev hur fina som helst och gick och bjöd på godis till några på gården. Älskar Sols snygga frisyr haha! ♥
Sedan har ni en bild på tårtan som jag och syrran fixade, den var mycket roligare att dekorera än att äta kan jag säga. Riktigt roligt! Vi bjöd på den igår efter påskmiddagen, men jag är inte så förtjust i tårtor, men den va helt ok. 

Långfredag

Nu är jag hemkommen från min moster, ändå rätt skönt att vara hemma. Även om jag haft jättemysiga dagar hos världens bästa moster! Har blivit en del påskpyssel och även en del ridning. Ni kommer få se bilder, promise. 
 
Idag kom pappa runt tvåtiden och även mormor och halvmorfar så vi fick lite påskmiddag hos moster innan vi drog oss hemåt igen. Så grymt mycket god mat! Påskbord är nog faktiskt bättre än julbord helt ärligt, inte så stor skillnad men ändå lite småsaker. 
Nu är jag fortfarande himla mätt, men lite godis slinker väl alltid ner ;) Det är ju påsk hallå! Och förresten, så började jag äta godis igen igår. Efter att inte ha ätit en endaste godisbit sedan januari tycker jag faktiskt att det är ok att äta tonvis med godis nu i påsk♥
 
Vad är det bästa med påsken enligt er?
 
Massa godisbilder från weheartit. 
 
 

Serietips?

Snart har jag sett klart alla säsonger av One tree hill och jag börjar få lite smått panik hehe. Vad ska jag se efter? Hur överlever man utan sin dagliga dos av one tree hill?
 
SÅ, ös på med massor tips på bra serier så blir jag jätteglad! Vilka är era favoritserier? Gärna någon i samma stil som one tree hill, typ någon slags high school- serie, eller iaf med ungdomar. Måste bara hitta en serie som är åtminstone hälften så bra som oth, kommer aldrig hitta något precis lika bra för det går bara inte. One tree hill forever♥
 

Success

För ett år sedan hade jag aldrig någonsin trott att jag skulle vara där jag är idag. Om jag ser tillbaka ett år, så ser jag inte alls samma sak som jag ser idag. Idag mår jag så sjukt bra och jag är så sjukt glad att jag verkligen kommit rätt väg. När jag ser denna bild nedan känner jag igen mig så himla mycket:
success
För just nu, så har jag verkligen valt en livsstil som jag mår toppen av. Men vägen dit har vart, precis som bilden visar. Det är svårt att ta sig dit man vill, men om man bara fortsätter kämpa så kommer man dit en dag! Och om du börjar kämpa idag, så kommer du dit en dag före än om du skulle börjat imorgon. 
För min del handlar detta inlägget om en hälsosam livsstil. Men det behöver inte bara handla om det, det kan vara vad som helst. 
Men det jag ville komma fram till, är att jag mår helt fantastiskt bra idag av min livsstil. Jag älskar träning och vet vad jag vill få ut av min träning, jag väljer hellre det nyttiga alternativet före det onyttiga och jag kan unna mig när jag känner för det! Men jag har verkligen fått kämpa för att det ska kännas såhär enkelt, det har inte alls vart lätt. Men det är lite det som får mig att må så himla bra. Att jag vet hur hårt jag har kämpat och hur mycket jag åstadkommit. För det är just DET som får mig att hålla motivationen uppe. 
 
 
Så fortsätt kämpa för det ni vill, för det är så sjukt värt det när man väl är där!
 

Påskpysslel

Vi håller på att påskpyssla lite här hemma! Så himla mysigt. Vi var ute och plockade björkris och sedan fixade vi till små fjädrar o annat fint. 
Visst blev det fint? :D



Sunny monday

Denna dag har bestått av en del packning, men har även lyckats fräscha till mig lite haha. Kände mig så himla ofräsch hela gårdagen. Även vart ute på en promenad i det fina och varma vårvädret. Så otroligt skönt att komma utanför dörren 40 minuter i alla fall! Det gör väldigt mycket med humöret kan jag säga. 
 
Jag och syrran käkade lite lunch för ett tag sedan och nu ska jag väl mest ta det lugnt, kanske kolla lite mer på one tree hill och tidsinställa lite inlägg inför veckan. Vi åker inte förrän klockan fem så jag har lite tid kvar hemma först. 
 
Vad gör ni idag? Har ni också påsklov?
 
Bild från i somras, hemma hos moster. Myys med hästarna♥
 
 

Good morning-smoothie

Startade denna morgon med denna goda frulle. Smoothien var fantastiskt god enligt mig! Men en sak som ni kanske bör tänka på är att om ni inte gillar för mycket kakao- smak kanske ni bör ta lite mindre av just kakao. För jag älskar nämligen kakao i smoothies, eller inte kakao i hallonsmoothies kanske men ja, ni förstår. Det blev rätt mycket kakaosmak så om ni inte gillar det så ta lite mindre :)
 
  
 
 
♥ 125 g kvarg (lite drygt 1 dl)
♥ 1 apelsin
♥ 1 msk kakao
♥ 2 krm kanel
 
Skala apelsinen och ta bort lite av det vita på den. Lägg ner apelsinen i klyftor i en mixer och tillsätt alla andra ingridienser. Mixa och häll upp i ett glas!
 
 
 
 

Slö dag

Helluuu!
Idag har jag inte ens vart utanför dörren, känner en sån himla ångest. Men har ingen ork till det, har bara slöat omkring här hemma och kikat massa på one tree hill. Men lagat mat har jag faktiskt gjort i alla fall, eller hjälpt till att laga mat rättare sagt.
Halsen är i alla fall bättre men känner mig inte bra ändå. 
 
Gårkvällen var i alla fall jättemysig, vi åt på en restaurang och det var riktigt gott! Dock fångade jag bara efterrätten på bild, pannacotta med frukter.
Hur gott? 
Hade en väldigt mysig födelsedag och det kommer bilder/video på lite presenter någon dag.
Imorgon ska vi till moster och vara där tills fredag, så det blir inte mycket uppdatering då. Vi får se om blogg.se-appen vill fungera för i såna fall kan jag ju blogga lite från mobilen :)
 




Glasstårta


Denna underbara glasstårta fikade vi nyss på! Väldigt enkel och väldigt god. Brukar ju oftast lägga upp lite nyttigare recept på bloggen men bryter gärna det mönstret lite då och då. Denna glass är ju mycket bättre än de man köper självklart, eftersom det är naturligt och det är alltid bäst att göra hemma själv, så man slipper massa konstiga tillsatser. Men det är ju också en del socker i, men det går ju att skippa det om man hellre vill det. Från början är receptet en helt vanlig glass men vi gjorde det till en tårta. Den smälter rätt fort och som ni ser vart det en del kladd, men oj så gott det var! Receptet var från början beräknat till 3 personer och vi är 3 personer, men det blev lite över så låt säga 3-4 personer. 
 
 
♥ 1 burk kesella
♥ Ett paket frysta hallon (225 g)
♥½ dl socker
Mixa sönder hallonen och sockret i en matbredare/mixer. Tillsätt sedan kesellan och mixa lite till. Servera som det är i skålar eller forma som en tårta! 
 

Birthday girl

Hello!
Idag var det 14 år sedan jag kom till jorden, haha. Jag tycker att det känns rätt konstigt att fylla år egentligen, vet inte riktigt varför. Men jag vaknade upp klockan 6 imorse med helt jätteont i halsen och var helt svullen i halsen, kunde inte somna om på ett tag men sedan sov jag till klockan åtta och sen dess har jag vart vaken. Usch vad jag hatar att vara förskyld, sämst!
 
Men efter ett tag kom min fina familj och sjöng lite för mig hihi, fick en del presenter också som jag vart otroligt glad över! En väldigt stor grej, som kommer användas väääldigt mycket! Ni får se vad det kan vara :D
Sedan blev det lite födelsedags- frulle med jordgubbar och massa gott. Resten av dagen blir det att ta det lugnt och senare ikväll ska vi ut och äta på restaurang, myys :))
 
Men jag kommer troligtvis inte blogga jättemycket idag, kanske kommer upp lite inlägg senare men kan inte garantera något tyvärr. Önskar er en bra dag i alla fall! ♥
 
 

Påsklov!

ÄNTLIGEN PÅSKLOV! Yeeeeeeeeeey! :D Nu kommer ni inte få läsa några fler ''idag har jag pluggat''- texter här på bloggen, ett tag framöver i alla fall. Hemkunskapsprovet gjordes idag och jag blev väldigt nöjd faktiskt med resultatet. Det gick bra, kändes det som i alla fall. 
 
När jag kom hem gjorde jag i ordning ett snabbt mellanmål som dock blev otroligt gott. Hade tänkt ut och köra intervaller idag egentligen... Men nu är det så att jag för ca. 3 veckor sedan var förskyld och nu har alla i min familj blivit förskylda. Och tror ni inte att jag börjar känna av lite halsont eller? Ohhhh jag blir helt SJUKT arg om jag skulle bli förskyld IGEN?! Det är ju helt sjukt i såna fall, det kan bara inte vara något sådant jag känner av. Hoppas det går över snabbt som attan. Men hopper i alla fall över träningen idag eftersom kroppen har lättare att ta emot sjukdomar när man tränar...
 
Men glada miner nu! Är sjukt lycklig just nu, kan knappt fatta att jag är ledig hihi :D
 

Såhär såg dukningen och middagen jag tillagade på hemkunskapen ut, kassler med pasta och tomatsås. Blev faktiskt rätt nöjd med upplägget. Men det vart himla mycket att äta klockan tio på morgonen dock.. 
Dagens underbara mellanmål, äpple med kvarg och kanel. Lite kokos också. Perfection♥

Presents

I lördags hade jag ju en tjejkväll, eftersom jag fyller år på lördag. Så jag fick även lite presenter från bästa vännerna! Det är helt sjukt för de köpte så HIMLA fina presenter att jag nästan blir tårögd haha, så sjukt mycket också. Kan inte förstå? Hur som helst försökte jag fota allt men ljuset sög, så ja, därför ser det ut som jag har tagit bilderna med något ännu sämre än mobilkameran... Blir så ARG, varför vill inte ljuset alltid samarbeta med mig för?
Allt i en och samma bild, body misten luktar som sockervadd och vanilj och den är nog den bästa misten från VS jag någonsin testat, håller hela dagen också! BÄST♥
Fick även ett läppglans och en ögonskugga, men ögonskuggan lyckades jag tappa så den gick sönder ( :'( ) och läppglanset rymde från bilden, men det finns där till vänster om bilden, promise. 
Världens gulligaste neccesär och två ansiktsmasker, älskar neccesären! Den ser så lyxig ut hihi. 
Allt detta (plus en borste hehe) fanns i ännu en neccesär, som jag också älskar! Kommer användas mycket kan jag lova. 
 
 
 
Kan inte ens förklara hur glad jag blev för allt, har testat en del saker men inte allt än så länge. Men det jag testat är bäst bäst bäst!
 

Humöret på topp

HEJ TRÄNINGSVÄRK. 
Har verkligen träningsvärk från gårdagens ben&rump- pass, men det är otroligt härlig känsla. Trots att jag knappt kan gå haha. Idag körde jag rygg&mage så nu har jag kört genom alla muskelgrupper för denna veckan. Imorgon blir det en välbehövlig vilodag och sedan blir det cardio resten av veckan :)
Fick även världens bästa nyhet idag! Alla fysiklärare (ja, vi har haft fyra olika på senaste tiden...rörigt? JA) är sjuka imorgon så det betyder ingen NO, vilket betyder inget prov!! Yaaaaaayy! :D Kommer slippa dräknas i plugg denna kväll, blev så sjukt stressad igårkväll över allt plugg och fick en sådan ångest. Men nu kan jag koncentrera mig på endast hemkunskapsprovet. Vilket bara är roligt enligt mig. Men idag blev det en pluggfri idag!
 
Förrutom det så slutar vi även tidigare, torsdagar som brukar vara så hemska, det kommer bli en sjukt grym dag istället :D
 
Åt detta till mellanmål idag, olika lager av blåbär, hallon, havregryn, mango och naturell youghurt, YUMMIE♥




Legday

Hello! Denna dag har vart helt otroligt skön, håltimma direkt på morgonen och lektionen efter det hade vi spanska, men vi gick till ica och köpte glass istället med våran lärare haha. Fast en glass kändes inte så himla lockande eftersom det regnade och var fruktansvärt kallt så jag köpte en vitamin well istället, yummie♥
Dessutom slutade vi tidigare idag och när jag kom hem så gjorde jag en otroligt god mugcake, HÄR fick jag receptet men jag tog bort en del ingridienser, t.ex kaffe och bake protein. Och bikarbonat byttes ut mot bakpulver. 
 
Jag hade tänkt, efter lite plugg, att jag skulle ut och köra lite intervaller och därefter lite benstyrka. Men eftersom vädret inte var så lockande så förlängde jag benpasset istället. Oh my GOD säger jag bara. Sååååå jobbigt!! Totalt dödade mina ben och det känns helt fantastiskt efteråt. Men trots att det var så jobbigt, så kan jag säga att det var så grymt roligt! Längesedan ett benpass var så himla kul faktiskt. Nu ska jag snart fylla på med mat, är så himla hungrig men det är inte så konstigt efter detta mördarpass. 
Hade förresten tänkt filma in lite olika övningar någon dag som man kan göra hemma. Både med redskap som hantlar och gummiband men även med egen kroppsvikt. Kommer dela upp i olika muskelgrupper så någon dag blir det benstyrka, någon annan dag armar osv... 
 
Har ni tränat idag? Vad för slags träning?

Jag och fina lilla Emelie, råkade göra värsta fjortisminen, hehe woopsie. 


Green sugar on my nails

Godkväll!
Som tur är så är denna måndag snart över, måndagen är ju alltid den värsta. Men nu är jag laddad för att fortsätta resten av veckan med massa positiv energi. 
 
När jag kom hem var det första jag gjorde (efter att ha gjort mig en smoothie) att sätta mig och plugga, måste få in allt ordentligt inför proven. Men när jag tröttnat blev det ett träningspass för armarna, wiiee bästa träningspasset på hela veckan! 
Sedan hjälpte jag till med maten som blev världens godaste tonfisksås med pasta, mums! En favorit när det gäller vardagsmat. 
 
NU ska jag fortsätta plugga lite men sedan blir det en kväll med massa one tree hill och mys, hihi ha en fin kväll finaste ni!

Smoothien är gjort av apelsin, mango, blåbär och en skvätt naturell fil♥

Veckans utmaning- Jägarvila

VECKANS UTMANING - WALL SQUAT
Veckans utmaning på Idas blogg! Sååå taggad. Ska försöka köra allt i sträck, med lite one tree hill bör det gå :D
 
Är ni med? Klicka på bilden för att anmäla er!

Tropiska energibollar

Alltså på riktigt, jag har gått och blivit lite smått förälskad i alla dessa olika sorters bollar. Idag gjorde jag något som jag aldrig testat förr och det blev helt fantastiskt! Jag vet, de ser inte perfekta ut, men de är så perfekta de kan bli till smaken! Så himla söta och goda. Gjorde en väldigt liten sats idag, men inom en väääldigt snar framtid kommer jag göra dessa till minst dubbla receptet. Kommer knappt hinna titta på dessa innan de är borta kan jag säga hehe... 
 
6 stycken mini-bollar
♥ ½ dl kokos
♥ 4 dadlar
♥ Några bitar mango (bara slängde i lite som jag kände för)
♥ 1 msk kvarg
♥ Kakao, frön eller annat att rulla i
 
Blötlägg dadlarna några timmar innan, för att det ska gå lättare att mixa de. Mixa sedan allt med en stavmixer och rulla till små bollar (eller stora). Rulla bollarna i vad du vill, jag rullade några i kakao, psylliumfrön och en är precis som den är. 

Chokladmousse med fluffig hallonkvarg

Alltså detta, såååå gott.
Perfekt kombo med chokladsmak och hallonsmak. Innehåller mycket bra näring och energi så ett perfekt mellanmål eller en lyxigare frukost kanske?
 
 
 
1 portion
 
Chokladmousse
Inspo
- ½ dl kvarg
- 1 äggvita
- 1 msk kakao
- ½ liten banan
- Honung efter smak (jag hade ca. ½ msk)
 
1. Vispa äggvitan så det blir ett vitt och fluffigt skum. 2. Mosa bananen. 3. Tillsätt resten av ingridienserna och vispa så det blir riktigt fluffigt och härligt.
4. Smaka av med honung!
 
♥Fluffig hallonkvarg (liknar hallonfluff)
- ½ dl kvarg
- En näve hallon (ca.)
- 1 äggvita
 
1. Vispa äggvitan fluffigt som i chokladmoussen. 2. Tina hallonen lite om de är frysta och mosa de sedan. 3. Tillsätt alla ingridienser och vispa lite till!
 
 
 
 
 
 

Sunday

Söndagsångest, som alla andra söndagar. Är inte minsta lilla taggad på kommande skolveckan, kommer på riktigt dränkas i plugg. Fy så tråkigt. Visst, det är bara två prov men vill verkligen prestera bra på båda och det är hur mycket som helst att plugga till. Men det är bara att bita ihop, har ju trots allt påsklov veckan efter, sååå skönt. Dessutom fyller jag år på lördag, så jag har väl något att se fram emot ändå. :)
 
Som sagt så sov tjejerna över här inatt och det var en hel del att göra igårkväll men förrutom att det blev lite stressigt, så var det väldigt roligt! Idag vaknade vi väl runt tio och käkade lite och fixade oss, innan de drog hemåt. 
Denna dag består av att mest ta det lugnt, behövs efter gårdagen kan jag säga. Från morgon till kväll var det massor att göra. Men ska nog ta mig ut på ett intervallpass eller liknade, behöver lite frisk luft känner jag. Och såklart, blir det en riktig pluggdag också. Yeeey va kul... 
 
Hoppas ni får en bra dag i alla fall!♥


Var och kollade på alcazar igår förresten! De var väldigt bra, gillar deras senaste låt från mello. Sämsta bilderna dock hehe... 

Tjejkväll

God förmiddag!
 
Denna lördag har jag fullt upp kan jag säga, ska strax in för att handla en massa inför ikväll. Eftersom jag fyller år om en vecka (?!) så tänkte jag bjuda in tjejerna för en tjejkväll. Så de ska sova här i natt och vi kommer käka lite god mat, ha en smoothie- tävling (haha så typiskt mig), kika på film och ha massa kul. Myyys♥ 
Men det är en del att fixa så denna dag kommer jag inte ha något annat att tänka på knappt. Men ville bara säga hej lite snabbt så hoppas jag att ni njuter av denna soliga och lediga lördag (ni som är lediga förstås) och har det bäst! xoxo
Haha, bilder från i julas. 
 
 
 

Dagens träning

Hello!
Idag när jag kom hem så började jag med att göra ''skitbra chokladmousse'' (recept) toppat med någon form av fluffig hallonkvarg(?). SUPERGOTT! Även om jag lagt upp recept på chokladmousset redan så kan ni få recept på hela skapelsen någon dag om ni vill.
 
Men hur som helst, jag körde igång med ett pass för mage, rygg och avslutade med ett slags burpee-and-squat-pass. Såhär såg hela passet ut:
 
Mage:
Idas magrutor-pass x.5
 
Rygg:
30 st stående rodd med gummiband båda benen
25 st ''big swims''
30 st rygglyft
25 st stående rodd ett ben
30 st ''drag'' från dörr med gummiband (fäst gummibandet i ett dörrhandtag och dra bak så långt du kan)
Allt x. 3
 
Burpee och squat- pass:
1 squat- 8 burpees
2 squat- 7 burpees
3 squat- 6 burpees 
4 squat- 5 burpees
5 squat- 4 burpees
6 squat- 3 burpees
7 squat- 2 burpees
8 squat- 1 burpees
 
Och därefter tvärtom, alltså 8 squats- 1 burpee, 7 squats- 2 burpees osv...
Totalt 126 burpees och 126 squats (om jag minns rätt, räknade precis ut det haha). 
 
 
 
 
 
 
 
 

Studiedag o allt

Godmorgon!
Denna lyxfrulle ligger nu i min mage och jag är mer än redo för att ta bussen in till friskis&svettis för att köra ett pass med brudarna.
Wiho bästa studiedagen! 
Önskar en bra dag allihopa<3



Nyttig glass?

Eftersom jag testade detta recept från Josefine i fredags så fick jag själv lite inspiration till en egen verision av nyttoglass. Kikade lite vad vi kunde tänkas ha hemma och... Det blev en kiwiglass! Sååå mumsig♥ Men ångrade att jag inte tog hela kiwin, bara så ni vet om ni skulle testa haha. Toppades med kakao och kokos, smakerna gifte sig helt perfekt tillsammans med kakaon.
♥ En rätt stor infrusen banan
♥ ½ dl kvarg
♥ ½ kiwi
Skär bananen i mindre bitar alt. gör det innan den fryses in. Mixa därefter allt med en stavmixer.
 

Ny månad

Hello!
Som ni troligtvis inte missat så har det vart första april idag, vilket betyder en helt ny månad självklart. Men även att många luras, har dock inte blivit lurad men jag och mina vänner lurade Frida imorse, hon gick faktiskt på det haha. Men annars är det många bloggare som lagt upp en massa aprilskämt. Men det är rätt kul, så länge det inte överdrivs. 
 
Men en väldigt rolig sak som hände idag var att jag blev kontaktat av hittarecept.se! De tyckte att jag lade upp så pass bra recept att de ville att jag skulle anmäla mig hos dem, verkligen superkul! Detta kommer troligtvis ge mig mer besökare till bloggen.Vem som helst kan ju anmäla sig, men det är nog inte precis alla som blir kontaktade. Så blev på sjukt bra humör, trodde först att det var ett aprilskämt men nixpix. 
Annars då? Jo jag slutade tidigare idag, runt klockan två som vanligt på tisdagar och kom hem rätt skapligt. Så körde dubbelpass idag, först intervaller med syrran i 45 minuter. Och därefter ett benpass på lite drygt en halvtimma, mina ben var som ren spaghetti efteråt kan jag lova er. Herrejisses. Men skönt ändå! 
Nu, efter go-middag med familjen och en varm dusch+ att jag är klar med allt plugg, så är det seriemys som gäller!
 
 

Bananpannkakor med kvarg och hallon

Jag har faktiskt blivit bättre på att steka de där himla bananpannkakorna haha, hade såna problem i början och det slutade alltid med en enda röra. Men har alltid älskat bananpannkaka och det gör jag än. Det är ju helt otroligt enkelt och jag tror att de flesta av er iaf hört talas om själva grundreceptet en miljon gånger. Men jag tänkte att jag kunde lägga ut mitt grundrecept i alla fall. De går ju att variera hur mycket som helst och ni kan hitta fler varianter under kategorin ''Recept&Tips'' här på bloggen. 
 
 
♥ En banan
♥ Ett ägg
♥ 1 krm bakpulver (för mer fluffighet)
 
Mixa allt med en stavmixer till en smet och stek sedan på mellanhög värme. Servera med valfri topping!
 
Tog mig en evighet att ta dessa bilder, dvs. lägga upp maten helt perfekt och sedan leta reda på rätt ljus. Lyckades inte helt bra men ni ska veta att det är MYCKET slit bakom detta så det får faktiskt duga nu haha! ;)

Övningar för triceps

Jag har ganska nyligen hittat en ny SUPERBRA träningsblogg, Ida heter tjejen som driver bloggen och jag följer både hennes blogg och instagram. Hon lägger upp daglig motivation och tips. HÄR finner ni hennes blogg. Här är en video som jag verkligen tycker är riktigt bra! Lade in några av dessa övningar i mitt träningspass idag och de brännde härligt i triceps. Vissa har jag kört förr, men det var även en del nytt. Testa ni med!