Nyttig fryst cheesecake
En nyttig och dessutom helt fantastiskt god cheesecake låter väl inte helt fel? Nej jag tyckte i alla fall att detta recept blev riktigt bra. Däremot nästa gång kommer jag ha i mer nötter i botten och mindre av det andra. För botten blev lite för kladdig, inget som gjorde mig något egentligen. Men en cheesecakebotten ska ju vara rätt ''smulig''.
1 portion
Botten:
♥1 tsk mandelmjöl
♥Lite drygt 7 st pekannötter (jag hade bara 5)
♥1 dadel
♥1 tsk mandelsmör
♥Ev. 1 tsk vatten
Lägg nötterna i en påse och ta sedan fram en kavel och krossa nötterna genom att kavla på nötterna eller krossa med händerna. Mosa sedan 1 dadel och blanda ihop alla ingredienser (eller mixa allt förrutom nötterna). Tryck ner ''degen'' i en mellanstor form (se min bild).
Fyllning:
♥15 g philadelphia 12%
♥Knappt 1 msk kvarg
♥½ dl hallon
♥Honung ev. alt. annan sötning
Tina hallonen lite om de är frusna. Mosa sedan hallonen och blanda ihop med resten (alt. mixa ihop). Smaka av och se om du vill ha lite sötning i, ex. honung. Sedan häller du smeten i formen och stoppar in i frysen, gärna i en burk. Minst 3 timmar innan den ska ätas. OBS. När den väl ska ätas, tips är att äta med sked! Haha för det blir rätt kladdigt ;)
Kommentarer
LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams säger:
Nice! Ska testa det där nån dag! :)
Svar:
Jennifer
Sanna säger:
Spännande! Ser gott ut! :)
Svar:
Jennifer
Sofia säger:
ja såå goda :D
Ida säger:
~Den 28 juni börjar min militära utbildning, följ den på min blogg! Men du får även läsa om tiden nu efter bilolyckan, LKG och andra saker! nattstad.se/idahtt ~
Jessica säger:
Så gott :)
Svar:
Jennifer
fanny - los angeles säger:
ser mumsigt ut! :P
Svar:
Jennifer
Elin säger:
Hur har det förstört ditt liv trots att du inte röker? :(
Elin säger:
Tack! Ja, jag förstår inte. Så himla trist! Jag tycker det är godare med nyttig mat, jag mår bättre och det är KUL! Varför ska det vara något negativt? Hatar dagens samhälle :(
Trackback