Måndag- Check!

Godkväll igen!
Nu är måndagen avklarad vilket känns himla skönt, har vart en helt okej måndag ändå. Om man bortser från en del lektioner dock. Men efter skolan så var jag med mina finisar Emelie, Julia och Amanda. Vi spelade b.l.a fotboll med någon himla plastboll haha. Men kom hem runt halv sju och då tränade jag ett pass för armarna med fokus mest på triceps, men även biceps och axlar. Helt klart favoritmusklerna att träna! Såååå kul. 
 
Men har precis käkat lite kvällsmål och duschat, även kikat igenom lite plugg inför veckan. Vilket inte är så himla mycket dock, himla skönt! Och på torsdag är det studiedag och jag har en del inplanerat, men mer om det senare. 
 
Önskar er en fortsatt bra måndagkväll!♥
 
 
Är så fruktansvärt dålig på att fota om dagarna hehe, så bjuder på en gammal instapic. 
 

Intervaller i vårsolen

Godkväll finisar! Denna helg har var helt fantastisk, har verkligen njutit av det vackra vädret och tagit det lugnt för det mesta. Igår var vi ute i skärgården en sväng och det blev våfflor till lunch! Åt aldrig det i tisdags så det var verkligen mumma. Och igårkväll grillade vi lite, åhh så härligt att det äntligen går att grilla. Vårkänslor♥
 
Men idag kom vi hem omkring klockan tre och efter ett tag körde jag ett intervallpass i eftermiddags-solen som såg ut så här:
Uppvärmning: Powerwalk 5 min
2 min springa+ 1 min gå x 30 min
Avslut: Gå 7 min
 
Det blev riktigt svettigt och sjukt härligt. Totalt 42 minuter och lite drygt en halv mil. 
 
Har ni tränat idag? Vad för slags träning?


1. Från intervallpasset. 2. Hallonvatten! Mmmm♥

Q/A

Fråga: Heeej:) Om: So happy!
Fortsätt gärna att lägga upp nyttiga och enkla rcept du har verkligen hjälpt mig, tack så jätte mycket 
PS: blogga gärna oftare:)
 
Svar: Åhh så glad jag blir när jag får höra detta! Det är verkligen en riktig pepp för mig. Att veta att det man bloggar om faktiskt betyder något även för andra. Jag kommer absolut fortsätta lägga upp enkla, nyttiga och goda recept framöver så det kan du räkna med! Men vill bara tala om att det går lite upp och ner, vissa perioder har jag enormt mycket inspiration och vissa andra perioder har jag noll inspiration. Men så fort jag testar något nytt recept som blir lyckat så ska jag lägga upp det även här. 
 
Och ang. uppdateringen så vet jag att den har vart riktigt sämst på senaste tiden, men jag har vart iväg en del och inte riktigt hunnit tyvärr. Och dessutom inte haft så mycket inspiration, vad vill ni läsa om egentligen? Förrutom recept? 
Men jag tycker att det är bättre att när jag väl gör inlägg, så lägger jag ner lite mer tid och gör de bra. Istället för att det kommer upp massor tråkiga inlägg flera gånger per dag. 
 
Men som sagt, tack för din kommentar! Synd bara att du var anonym, det skulle vara kul att veta vilka ni är som läser min blogg! :) Kram
 
Kika gärna in i kategorin ''Recept&tips'' för massor goda och nyttiga recept :)  
 

So happy!

Hello sunshines!
 
Idag är jag gladare än gladast! Våren är verkligen här, solen värmer, det är fredag, studiedag nästa vecka, snart lov, snart påsk och så mår jag bara allmänt bra. Känner mig helt sprudlande glad haha. Åhh såna här dagar är alldeles för underbara :D
 
Men just nu håller jag på och packar, ska nämligen till min stödfamilj igen i helgen. Ska bli himla mysigt att spendera hela helgen där, det var ett bra tag sedan! Vi skulle hitta på lite grejer också. Myyys. 
 
Vad gör ni i helgen?

Idag testade jag att göra en helt underbar glass som är både nyttig och HUR GOD SOM HELST! Smakar verkligen som glass! Fick receptet från Jossan så in och kika där och testa ni med♥

Avocadoröra/ Guacamole

 
♥ En halv avocado
♥ 2 msk kvarg (eller creme fresh, gräddfil eller annat) 
♥ Valfri krydda
 
Mosa bara avocadon och blanda ihop med det andra! 
 
Åt nyss detta och jisses vad gott det var! Jag valde en krydda som heter ''grillblandning'' som inte går att köpa i vanliga butiker. Den består av allt möjligt gott. Serverade detta tillsammans med en skiva danskt rågbröd och lite tomater på toppen. Nomnom
 
Nu: Cirkelträning!

Håltimma

 
 
Helloo. Idag slutade vi tidigare för sista lektionen flyttades fram eftersom vi fick en håltimma. Det passade perfekt idag för vi ska straxt till vår stödfamilj och blir hämtade rätt tidigt. Så jag fick lite extra tid att packa och plugga vilket känns skönt för imorgon är det som sagt so-prov. Vilket även betyder att jag kommer hem lite senare, men jag hoppas att det går bra i alla fall! 
 
Men mitt internet på mobilen är hur segt som helst så det betyder ingen uppdate tills imorgon. Och detta inlägg var mest som ett litet ''meddelande'' till er så att ni vet om det. Sjukt trist men har inget annat att bjussa på tyvärr. ♥




Tips på mellanmål efter träning

Som många av er har hört så är det ju väldigt bra att få i sig något efter träningen, det behöver absolut inte vara något stort utan bara något litet. Jag själv brukar äta något inom 30 minuter helst, om jag inte ska äta middag eller lunch inom en timma. För då kan man lika gärna vänta. Jag är väldigt sällan hungrig direkt efter passet men det är ju ändå bra att få i sig något litet iaf. Helst något proteinrikt och kolhydrater.
 
  • En hemmagjord proteinbar. Mättar även en del så om du är lite småhungrig är det perfekt. De man köper i affären är oftast mycket skit och tillsatser i så det bästa är att göra själv. HÄR har ni ett recept på proteinbars som jag har testat och tycker mycket om!
  • Någon sorts nyttoboll. Finns mängder med recept på olika bollar. T.ex nötbollar, nyttiga chokladbollar, hallonbollar osv... HÄR är ett recept jag kommit på själv och HÄR har ni ett annat recept som jag nyligen inspirerades av. 
  • Ost och kalkonrullar. När jag inte har några hemgjorda nyttiga grejer i kylen brukar jag oftast göra det så enkelt som möjligt och bara rulla ihop en ostskiva med en kalkonskiva. Ev. fylla den med någon sorts mjukost, krydda eller grönsaker. Väldigt gott! Funkar med skinka eller något annat också. 
  • Ägg. Detta är ju självklart väldigt enkelt om du har förberett innan genom att steka/koka. Och ägg är ju alltid sjukt gott!
  • Kvarg med bär eller nötter. Kvarg som ni kanske vet, innehåller mycket protein för att inte vara kött. Och det är väldigt bra efter träning. För att göra det ännu godare kan du äta det med lite bär eller annat. Mmmm♥
Mina hemgjorda proteinbars som blev riktigt smarriga men inte så fina hehe, måste göra de snart igen!

500 squats

SQUAT CHALLENGE
Klicka på bilden för att komma till utmaningen! 
 
Efter ett uppehåll från veckans utmaning på Idas träningsblogg är jag självklart taggad på denna veckas utmaning, 500 squats tills veckan är slut! Jag kommer köra mina med gummiband, sumokick eller bara som vanliga squats. Är ni med? 
 
 

Stor och chokladig smoothie

Denna chokladiga smoothie var riktigt skitgod och jag hoppas ni testar detta för det är så enkelt och himla gott att man knappt kan förstå att det är nyttigt på samma gång. Dock godast att dricka utan sugrör kom jag fram till för då blir den mer krämig till smaken. 
♥ 1 mellanstor banan
♥ 2 tsk kakao
♥ 1 dl mjölk
♥ ca. 1 dl naturell youghurt
 
Mixa allt i en mixer/stavmixer och häll upp i ett glas som är lite drygt 3 dl. Yummie♥
 
 

Laxgryta

Godkväll!
Efter träningspasset förut så blev det middag, laxgryta! Åhh älskar lax lite för mycket alltså♥ Men nu är det snart dags att ta tag i lite plugg, so- prov på torsdag så det vill jag verkligen vara förberedd inför. Dock inte det roligaste att plugga till direkt, men det är bara att bita i det sura äpplet. 
Imorgon slutar vi tidigare och jag och mina vänner var lite inne på att ta en cykeltur igen, men får se om jag hänger med då för jag har lite saker att göra som måste komma före. Någon sorts träning lär det ju bli i alla fall, frågan är bara vilken. Aja det löser sig! 
 
Nu måste jag, som sagt, plugga lite. Så jag önskar er en bra kväll kära läsare♥
 
 

Hallonfluff, underbart

Gjorde detta underbara hallonfluff (<-- klick) som ett mellanmål innan träningen idag. Det är på riktigt helt underbart, passar perfekt som topping på gröt, bananpannkaka, mugcake, till frukt eller som jag gjorde idag, bara äta det precis som det är! (Toppade med lite hallon bara för extra god smak)
 
Nu, som sagt så har jag ett hårt och härligt pass för överkroppen framför mig. Är så taggad!! ♥

Soc.

Igår kom jag som sagt inte hem helt tomhänt, utan denna träningströjan från Stadium fick hänga med hem. Blev helnöjd med den! Har haft en i princip likadan sådan tröja fast i annan färg, men den har gått sönder lite. Denna färg är lite svår att beskriva, någon blandning mellan orange och korallfärg typ? Älskar i alla fall dessa träningströjor från soc. Billiga som bara den också! Fick denna för endast en hundralapp. Tycker att soc är ett väldigt bra märke när det kommer till kläder faktiskt, väldigt sköna och snygga för det mesta! Men det kommer aldrig slå mitt favomärke Nike, finns inget bättre än Nike! ♥
 
Vilket är ditt favoritmärke på träningsprylar? 

Så sjukt peppad!!

Hello!
Började som sagt dagen med en cykeltur med Amanda och Frida. Riktigt roligt var det men även jobbigt, men det är ju det som är meningen! :) Nu känner jag mig även frisk och kry igen efter denna vecka, så imorgon kör jag på som vanligt igen. Blir inte stenhård träning till en början, men efter någon vecka kommer jag verkligen lägga på ett kol. Guuud så peppad jag är! Vill bara träna flera gånger om dagen just nu haha. Men jag väntar någon vecka och kör på som vanligt så att inte kroppen säger nej på en gång. 
Nu är det planering som gäller i högsta grad, det är ett måste i min träning. Jag är en väldigt planerande person, planerar alltid veckans träning och kost på söndagar. Men det är till en stor hjälp för mig :D
 
Är du en spontan eller planerande person när det kommer till träning och kost osv?♥
Lite träningsinspo från weheartit, som ni dock redan sett en annan gång. 
 

Rather be

Har krupit upp i sängen med datorn och ska strax kolla på lite one tree hill- avsnitt. Är fortfarande helt sjukt mätt efter middagen, men tacos är ju så sjukt gott så det var värt det ändå! 
 
Igårkväll gick jag och lade mig strax efter tio haha, var så himla trött. Är lite piggare ikväll dock. Imorgon ska jag och mina fina tjejer ut och cykla om det är bra väder! Det är ju faktiskt väldigt bra träning så vi ska försöka göra det med jämna mellanrum. Yiiiee♥
 
Denna låt går på repeat just nu i mina hörlurar, sååå braaa aaaatt jaaaaag inteeee fattaaar. 

Saturday

Ja, här står bloggen tom och ekar. Men idag har jag haft fullt upp med att rensa hela min bokhylla, väldigt stort jobb eftersom jag bara tryckt in massa olika grejer där. Så det var en salig blandning av allt från teckningar, gamla skolgrejer, böcker, träningsgrejer och massa annat. Men det känns så himla skönt att ha den rensad. Men det allra största jobbet är dock kvar, det är min stora låda i byrålådan... Där har jag VERKLIGEN tryckt in allt. Så fort det är något jag inte vet vart jag ska göra av så åker det ner där. Usch vill inte ens tänka på vilket jobb jag har framför mig. Men det tar jag en annan dag! 
Har även vart inne en sväng till stan och kikat efter ett par löpningskor, men vi hittar inget bra till ett bra pris. Vill helst ha ett par Nike men de kostar ju en hel del tyvärr. Men kom inte därifrån helt tomhänt i alla fall! Hittade en sjukt snygg och skön träningströja från soc. Visar upp den här imorgon! 
 
Kvällen består av tacos och lite tv-mys. Vad har ni gjort idag eller vad ska ni göra?♥
 

iPhone-Pics

Hello fridaaay! Är så otroligt glad att helgen äntligen är kommen. Kanske kan jag återfinna min bloggpepp med lite ledighet? Ja, ni har nog märkt att uppdatering har vart sjukt låg senaste dagarna. Har liksom inget roligt att komma med, speciellt inte när jag har en liten paus från träningen. Meeen på måndag drar en ny vecka igång och då är jag sjukt taggad på att köra igång igen efter en veckas vila. 
 
Något jag dock inte vart så dålig på är att ta matbilder med min iphone, heheh. Så fort jag äter något smarrigt så åker mobilkameran fram och knäpper lite bilder. Här har ni lite pics från senaste veckan! Räddningen när inte orden räcker till riktigt.

Otroligt god mugcake (<-- Klick) i mindre variant, med mosade hallon. 
Vi testade att göra en broccoli- omelett till middag för några dagar sedan. Sjukt goood! 
Vart så sugen på något varmt så testade en nyttig variant av varm choklad! Superenkel, bara att ha i ca. 1-2 tsk kakao i 2 dl varm mjölk. Ev. lite sötning som t.ex honung. 
Fruktsallad av ananas, banan, passionsfrukt och apelsin toppad med lite kokos!
Och idag gjorde jag en smarrig smoothie på en halv apelsin, några ananasbitar, en mini- banan, en kiwi och en skvätt naturell youghurt♥
Om du har en kiwi i, tänk på att mixa allt annat FÖRST och sedan tillsätta kiwin. För om du mixar kiwi för länge blir det som små svarta pepparkorn, inte gott! Det blir ju självklart svarta prickar i vilket fall som helst men de sätter sig i gommen annars. 

Veckans naglar

Fixade nya naglar i söndags. Har en massa inspiration just nu, men den fick jag EFTER jag hade fixat dessa naglar haha.. Men det blev en väldigt enkel design men jag gillar't ändå! 

Morning inspo

 

Tips på saker att göra?

Har bestämt mig för att denna vecka blir helt fri från träning. Är så trött på att vara förkyld och jag kommer i alla fall tjäna på detta bättre i längden. MEN jag har såna himla problem med att sitta still och blir sjukt lätt rastlös! Idag så satt jag och pluggade ett litet tag när jag hade käkat mellanmål och kikade in på lite bloggar OSV. Men sedan fick jag en sådan otrolig energi så det slutade med att jag sprang upp och ner för trappen en miljon gånger och sprang runt som en höna i hela huset... Knas. Blev nästan helt arg och ledsen haha. Men jag tog mig ut på en promenad för att få mig ur min energi, hade vart perfekt för ett träningspass just då ju. 
 
Så nu har jag en liten fråga, har ni några tips på vad man kan göra när man är sjukt rastlös och precis allt utom att röra på sig känns trist? Något som man gärna får ut lite energi av. Ska liksom klara en hel vecka utan träning så ös på med massa tips här va hehe.



Monday, a new start

Hejsan!
Jag kör (tyvärr) på en vilodag från träningen idag. Min förskylning vill inte ge sig, är helt snuvig och hade helt och hållet tappat smaken imorse, men det blev bättre under dagen tack och lov. Vill gärna kunna njuta av den goda maten jag äter haha. Men nu ska jag ge förskylningen den tid den behöver för att försvinna. Helst tills på onsdag hehe. Har vart lite otålig den senaste veckan och kört på i princip som vanligt, jag är ju trots allt bara snuvig. Men det blir inte alls bättre, även om det går att träna med snuvig näsa så är det inte så sjukt kul att vara småförskyld. Tror att det kan gå snabbare om jag har tålamod och vilar en dag extra istället för en dag för lite. 
 
Men, nog om det. När jag kom hem slöade jag lite ett tag innan jag orkade ta tag i lite plugg, så trist. 
Har i alla fall nyligen käkat middag med familjen och ska mest ta det lite lugnt resten av kvällen. Ha en fin kväll kära läsare♥
Outfit-pic från ett år tillbaks, nästan i alla fall. 

VFM

 
 

Fruktansvärd håll

Heej! 
Efter frukosten bestämde jag mig för att köra ett intervallpass, eftersom det passade så bra så att jag kunde hämta upp syrran på vägen hem (från dansen). Så jag gav mig ut och till en början gick det helt okej men sedan så fick jag nog den värsta håll jag någonsin fått i hela mitt liv! Det gjorde så ont att det knappt gick att  framåt. Men jag fortsatte att köra mina intervaller i 10 minuter men det släppte aldrig så det slutade med en promenad istället. Aja vi får se om det går bättre imorgon då jag ger det ett nytt försök! Antar att det kan bero på att jag inte ens väntade en timma efter frukosten... Dumt gjort av mig. 
 
Men jag fick i alla fall en timmas frisk luft och därefter 40 minuter för armar och rygg. Brännde så himla mycket i armmusklerna men skönt var det efteråt! :D 
Nu ska vi nog strax fixa lite lunch och sedan ska jag plugga, testa ett nytt recept och fixa mina naglar. DET behövs, jag lovar.. :S
Vad gör ni idag? 
Gårdagens lilla ''look'', haha gud så intressant. Hade världens dåligaste hårdag också..

Rosa banangodis

Iphone-pic.
 
Skiva bara en banan och lägg hälften av de på ett fat. Blanda sedan ihop kvarg, kokos, hallon och ev. honung till en smet och bre på bananskivorna. Sedan lägger du bara på andra hälften av bananerna som små hattar, så det blir som hambrugare ungefär. Stick sedan ner tandpetare i varje bit för att det ska bli lättare att ta dem, jag hade inte gjort detta ännu på bilden. Jag hade inga speciella mått utan körde bara lite på fri hand. Du får testa dig fram vad du tycker är gott och beroende på hur stor banan det är :) 
 
Jag slängde ihop något enkelt godis tills igårkväll och det blev dessa små ''rosa banangodisarna". De vart goda faktiskt! Men bananen var lite för mogen enligt mig. Tycker det är så enkelt och gott att bara fylla skivade bananer med olika fyllningar. Testa ni också! Det går bra med vad som helst som man tycker är gott♥
 

Bio

Heyy! Har haft en mysig lördag, mest spenderat tiden hemma och inte gjort så mycket. Men som sagt så var jag på bio med familjen och såg Frozen. En himla bra film! Olof och Sven är ju sååå gulliga haha. Kommer absolut se filmen igen på datorn, för den var verkligen riktigt bra. Ikväll har vi bara käkat lite god middag och tagit det lugnt framför tv:n. Imorgon väntar en hel del träning som jag ser fram emot! Wihoo va kul♥



Till middag blev det röding med rotfrukter och lite annat gott. Dööör så himla gottigt det var, skulle kunna äta det varje dag♥♥
 
 
 

Frozen

Goodmorning! ♥
Blev en ordentlig sömn i natt, eftersom jag gick och lade mig så tidigt så fick jag ca. 10 timmar och det behövdes sååå väl. Nu är jag verkligen utvilad och har nya krafter för dagen! Har som vanligt, fått i mig en lördagsfrulle för att kicka igång dagen ordentligt. Denna lördag har faktiskt en del att erbjuda. Ska nämligen gå på bio senare på eftermiddagen. Frost ska jag se och jag har verkligen velat se denna film så himla länge! Har hört massor bra om den filmen och jag älskar verkligen Disney- filmer.
Har ni sett Frost? 
Aw love frozen !
 

Träning med Frida

Och så var den efterlängtade fredagen här. Fredagkväll och jag är så fruktansvärt trött. Känns som jag ska somna vilken sekund som helst. Efter skolan så hängde Frida med hem. Vi gjorde varsin fruktig smoothie som uppladdning inför träningspasset vi hade bokat in idag. Klockan fem började det och jag måste säga att det var grymt roligt! Absolut något jag vill göra om. Alltså ett crosstrainer-pass på friskis&svettis. 
 
Det är så underbart att åka iväg en fredag för att träna och sedan komma hem och käka lite god mat, ta en varm dusch och sedan krypa ner i soffan. Myyys♥
Men nu ska jag kika på ett avsnitt av oth innan jag inte klarar av att hålla ögonen öppna längre, helt slut! 
 

Favoriten♥

Eftersom det var väldigt många av er som tyckte detta verkade himla gott så slänger jag upp receptet. Gjorde till både syrran och mig själv denna gång så det blev dubbel sats. Både jag och syrran tyckte att det var såå gott! Jag äter det som ett mastigare mellanmål men det funkar säkert prima som frukost också. Eller kvällsmat/lunch för den delen. Om ni vill ha orginalreceptet på hallonfluff får ni kika in här. Jag har tagit bort några ingridienser men det vart svingott ändå. 
 
För 2 personer.
 
Bästa pannkakorna:
♥ En liten banan
♥ Två ägg
♥ Knappt ½ dl havregryn
♥ 1 tsk kakao
Mixa allt med en stavmixer och stek sedan till den storlek och form du vill ha. 
 
Hallonfluff
♥ En äggvita
♥ 1 dl hallon
♥ 1 dl kvarg
Vispa äggvitan till ett vitt fluff. Tina hallonen om de är frysta och tillsätt sedan alla övriga ingridienser. Vispa tills det blandas väl och det ser ut som ett riktigt hallonfluff helt enkelt! ^^ 
 
 

Apelsinvatten

Heey! Är jag den enda som hört att det ska bli svinkallt igen? Åhh jag blir så arg på Sverige ibland alltså. När man tror att våren för en gång skull ska komma tidigt så blir det självklart värsta vintern igen. Blir så himla depp ju. Mår mycket bättre av sooool och vår! 
Men efter skolan så var jag med Amanda och vi gjorde inte något speciellt, mest tog det lugnt. När hon drog sig hemåt så började jag och syrran med maten. Idag blev det torsk. Väldigt mumsigt! Pappa kom inte hem förrän lite senare idag. Annars har jag dammsugat, inte jättekul precis men det behövs. 
 
Men imorgon är det fredag och jag taggar morgondagen som bara den!
Har precis fixat lite apelsinvatten, sjukt gott! Bara att pressa saften ur en halv apelsin i 2 dl vatten♥ xoxo
 

Noll inspiration

Godkväll! Har haft en mycket bra dag idag faktiskt. Känns skönt att det redan är torsdag imorgon, därefter är det fredag och då har jag och Frida bokat in pass på friskis&svettis! Mitt första pass där och det känns väldigt roligt tycker jag. Passet som vi hade tänkt boka igår blev fullt så vi fick skjuta upp det lite. Men det passade nästan bättre egentligen.
Idag har jag blandat lite styrka och kondition, blev årets första riktiga springtur med pappa idag. Har bara kört intervaller innan, så det var väldigt härligt. Men det blev en kort sväng bara. Därefter käkade vi lite mat. Denna kväll har inte något speciellt att erbjuda vilket betyder att jag inte har så mycket mer att skriva. 
 
Har försökt komma på något att skriva om väldigt länge nu men lyckades till slut få ihop ett inlägg, känns inte så himla intressant dock men ni får gilla läget så kommer jag med roligare inlägg framöver. Ha en fin kväll! ♥

Bild från min lilla promenad i måndags. 

Över en mil

Godkväll! 
Just nu är jag helt SLUT. När jag fått i mig lite mellanmål efter jag kom hem idag gav jag mig ut på ett intervallpass på 45 minuter. Vilket blev totalt 6 km. Efteråt var jag helt slut, men hängde ändå med på en promenix med familjen på samma sträcka, ca. 6 km. Så det blev totalt 1,2 mil! Är grymt stolt och det känns riktigt skönt efteråt. Behöver jag ens tala om hur trött och hungrig jag var efteråt? 
 
Ikväll blir det en riktigt lugn kväll för min del och har precis tagit en varm dusch för att värma upp min frusna kropp lite. Brrrr, fryser som bara den. 
 
Gjorde en annan variant av bananpannkaka när jag kom hem från skolan, liknade detta recept lite men inte riktigt likadant. Toppade med hallonfluff. Blev riktigt sjukt jäkla gott!! Vill ni ha recept? ♥
 
 
 
 

Äpplepaj

 
För 1 portion:
   ♥ ½ Äpple
             ♥ ½ dl havregryn
          ♥ 2 msk kokos
                                   ♥ 3 msk kvarg/naturell youghurt
             ♥ ½ msk honung
♥ Kanel
1. Skär äpplet i tunna skivor och lägg på botten av en smord form, gärna en miniform. 2. Strö på lite kanel på skivorna. 3. Vispa därefter ihop alla övriga ingridienser till en smuldeg och fördela över äpplena. 4. Grädda sedan pajen i mitten av ugnen, 200 grader i 15 minuter.
 ♥ Kanel
 ♥ Kvarg
♥ Mjölk
Blanda bara ihop alla ingridienser, hade inte några speciella mått utan körde på fri hand. Slängde bara ihop något extremt enkelt och snabbt. 
 
 
Förra veckan testade jag hallonpaj, då jag fick inspo från Fanny. Ändrade dock lite i mitt recept. Men idag testade jag med äpplen istället och det blev riktigt fantastiskt gott! Helt perfekt mellanmål. Eller varför inte som fika? 
Men som sagt, så slängde jag bara ihop någon sås av det vi hade hemma. Ska försöka klura ut något roligare recept på topping♥
 
Skriv gärna om ni testar det och vad ni tyckte :D
 
 

Bangerz

Måste säga att jag älskar Miley Cyrus musik! Tycker att det är så synd att så många är så grymt taskiga mot henne, lägg er inte i andras liv! Bara att inse att hon är en helt vanlig människa och kan inte föralltid vara Hannah Montana. 
 
Här är mina favoritlåtar med henne♥

Vårkänslor på hög nivå

Dagen har verkligen vart perfekt! Helt otroligt väder så någon gång vid halv tolv gav jag och pappa oss ut på en promenix i vårsolen. Vi hämtade även upp syrran från dansen. När vi var hemma bakade jag som sagt hallonbollar, som vi sedan fikade lite på ute på altan. Asså, MAN KAN SITTA UTE?! Hur sjukt är inte det på en skala 1-10. Det blev ännu en promenad runt klockan fem och därefter har jag haft lite hemmaspa och tagit ett bad. Även planerat träning och sånt inför veckan, denna veckan blev ju inte riktigt som tänkt eftersom jag blev sjuk. Så nästa vecka hoppas jag att det blir massa mer träning! 
 
Satt ute och läste en stund också i bästa boken♥
 
 

Nyttiga hallonbollar

Tyckte att det var ett tag sedan jag lade upp ett recept här på bloggen. Så nu mina vänner har jag ett helt nytt recept! Kom på receptet helt själv och tyckte själv att de här små söta bollarna blev underbart goda. Har inte hört talas om hallonbollar förr heller. Perfekta som snacks, fika eller mellanmål. Kommer absolut göra dessa hallonbollar igen någon gång. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
För ca. 25 små bollar:
♥ Ca. 4 dl havregryn
♥ ½ dl kvarg
♥ En banan
♥ Fem dadlar
♥ 2 dl hallon
♥ Kokos att rulla i
1. Blötlägg dadlarna ca. 2 timmar innan du börjar baka. 2. Mixa alla ingridienser i en matbredare. 3. Rulla därefter bollarna i kokos, frön, nötter eller vad du vill. 4. Ställ in i kylen en stund innan du äter de. 

Busy doing nothing at all

Hello sunday!
Sitter i min mysiga morgonrock framför datorn. Har precis fått i mig en rejäl frulle/brunch och är redo för dagen. Dock ska jag inte göra något alls idag i princip. Min förskylning som har lurat under hela veckan bröt ut i fredags och jag mådde inte så bra under fredagen och även förmiddagen igår. Men idag känns det mycket bättre i alla fall men vill gärna vänta några dagar med träningen, dock ska jag boka in ett pass på friskis, tisdagkväll. Weho va kul om jag mår bättre då :D 
 
Igår var jag självklart bänkad framför tv:n när mello sändes, hejade egentligen inte på någon speciell utan tyckte det var flera som var duktiga. Men gillar Ace mycket, men Sanna var helt klart en värdig vinnare tycker jag! Dock tror jag att det hade gått bättre för Ace i ESC eftersom den sticker ut. Men som sagt, Sannas låt var bra den med :)
 
Och idag stämmer Ace låt väldigt bra in på min dag, cause I'm busy doing nothing at all! Nu ska jag starta igång denna lediga söndag, xoxo♥

Från hotellrummet i fredags. Älskar Aloe Vera drycken!!♥

Sushi

Myskväll på hotellrummet i Göteborg, så skönt efter en händelserik vecka. Blev en långtråkig bilfärd hit men så himla skönt att äntligen vara här! Och himla gottigt med sushi. Vi hörs imorrn när jag kommer hem! 



Vill inte bli sjuk

Gaaah börjar känna mig mer krasslig nu, vill inte bli sjuk! Vill inte, vill inte, vill inte! 
Men har nyss kikat genom massa inlägg på bloglovin och nästan alla är sjuka just nu verkar det som, verkar vara himla svårt att hålla sig borta från sjukdomar just denna tid. Men det är bara att äta bra mat och ta det lugnt med träningen denna veckan så hoppas jag att jag blir bättre och inte sämre. Men vill ju så gärna träna en massa just nu. Men bäst att lyssna på kroppen.
 
Idag fick jag i alla fall det där förbaskade engelskaprovet gjort, så jäkla skönt! Nu slipper jag tänka på det mer framöver. Och det bästa av allt är att det kändes riktigt bra. Allt plugg lönar sig trots allt. 
Dessutom hade vi håltimma idag igen, så vi drog till espresso house för en mysfika. Fick beslutsångest när jag var där för ALLT verkade så himla gott. Men valde till slut en varm choklad i alla fall. Ibland får man unna sig något gott♥
 
Och imorgon blir det en spontan sväng till Göteborg för att sova där på hotell en natt, vi bestämde det idag och det ska bli himla mysigt. Pappa skulle kolla på lite bilar så jag och syrran hänger med, aldrig fel att bo på hotell och ta det lite lugnt ju. 
 
Hoppas ni haft en bra dag och att ni lyckats hålla er borta från alla sjukdomar!
 
 
 
 


 
 
 
 

Godislöfte

Nu har det gått 5 veckor på mitt godislöfte och helt ärligt, så har jag aldrig mått bättre! I början var det svårt men efter ett tag så har man vant av kroppen med att inte äta något godis. Blir mycket sällan sötsugen och det är inga problem alls faktiskt. För er som inte vet om så har jag mitt löfte fram tills påsk, men efter det kommer jag inte direkt äta godis varje dag. Kommer bestämma att bara äta godis en dag i veckan, på lördagar. Och då är det så, inte något godis alls på andra dagar. För det är mycket lättare att avstå när man ''inte får''. T.ex nu när jag blir bjuden på godis så är det ju lätt att säga nej eftersom jag inte ''får'' äta något godis. 
 
Men däremot så saknar jag choklad ibland, speciellt mörk choklad♥ Haha men jag klarar mig finfint.
 
Testa ni också att utesluta godis i 10 veckor!
Bilder från weheartit. 

Summer 2014

Pictures from last summer.
Nä fy så mycket jag saknar sommaren just nu! Vill bara ha sommar nunununu! Hoppas att sommaren 2014 ger mig ännu fler bra minnen, har mycket goda minnen från förra sommaren men tror att 2014 kommer bli bättre. Man lär sig av sina misstag om man säger så :) 

Saker som gör mig glad

Något som är viktigt är att fokusera på allt som gör dig glad i livet. Du kan inte bli glad av precis allt, så försök göra det som gör dig glad istället så lovar jag att livet blir mycket härligare. 
Här är min må-bra lista:
  • Träning&Hälsa
  • Nära&Kära
  • Musik
  • Matlagning och bakning
  • Shopping
  • Skönhet
  • Resor
Och sedan en massa mer, men detta är det som jag mår allra bäst av. 
Hur ser din ''måbra-lista'' ut? 
 
 

Förkylning på väg?

Hello! Imorse när jag vaknade hade jag himla ont i halsen, efter ett tag blev det dock bättre men var så fruktansvärt trött under hela förmiddagen, kände mig nästan lite febrig. Men det blev i alla fall bättre under eftermiddagen och nu sitter jag här hemma och ska strax ta tag i lite plugg. Hade egentligen tänkt mig att träna idag, men tror jag tar en vilodag och lyssnar på min kropp. Bättre att vara försiktig och inte gå för hårt ut när man känner sig lite krasslig, hoppas inte att det blir något av det! Att det bara är något som går över snabbt.
 

Mugcake


Idag testade jag något helt nytt! Nämligen mugcake. Det är alltså som det så fint på svenska heter, mugg- kaka haha! Har hört pyttelite om mugcake förut men när hittade detta recept hos Josefine så var jag bara tvungen att testa eftersom det verkade himla enkelt och gott. Och det var det! Dock hade vi inte äpple hemma så det fick bli en halv apelsin istället, det var väldigt gott det med men skulle nog tro att det är ännu godare med äpple. 
 
Saker jag ska tänka på till nästa gång: Ha lite mindre havregryn, det blev rätt mycket eftersom det sväller upp en del. Det blev lite för mycket och blev väldigt mätt, men det är nog bara att minska på havregrynen eller något annat. Dessutom kommer jag nog toppa min mugcake med lite mera, t.ex lite fler bär, kvarg, någon frukt osv. 

Pepp inför veckan

Godkväll!
 
Har haft en mysig och lugn söndag och laddat upp ordentligt inför veckan. Försöker se det positivt, en ny vecka med en massa nya härligheter och nya tag. Faktum är att jag ser fram emot denna vecka, speciellt när det gäller träning och hälsa. Ska börja lägga på ett kol nu och köra lite hårdare än förut, det ska bli riktigt spännande och kul! 
I förmiddags så drog jag ut på ett intervallpass i den friska luften, blev totalt 45 minuter och därefter körde jag 30 minuter styrketräning för benen. Så mina ben var som spaghetti efteråt haha. Men grymt härligt var det i alla fall.
Sedan har jag spenderat resten av dagen till att plugga och planera inför veckan. En heeeelt vanlig söndag för min del. Ikväll blir det lite mumsig soppa och så ska jag möjligtvis fortsätta plugga en stund och så hoppas jag att jag hinner med lite avsnitt av one tree hill också hihi.
Wishing you a good evening, xoxo♥



 

Bilder från gårdagen

Gårdagen vart väldigt lyckad, vi hade som sagt kalas för min syster och både släkt och hennes vänner kom. Vi bjöd på sallad till lunch och sedan blev det fika. Jag och Annika bakade som sagt tårtan som blev himla smarrig. Även hemgjorda hallongrottor och dumlekakor.
Hade en jättetrevlig dag igår och det är alltid kul att träffa släkten. Knäppte även några bilder som jag tänkte bjuda på, dåligt ljus på allihop dock och försökte fixa till det med redigering men inte ens det hjälpte. Aja, hoppas det är ok ändå :) 
 
 

Linus Svenning

Tyckte verkligen att Linus var så värd en finalplats igår, skulle inte alls förvåna mig om han tog hem hela skiten alltså. Så himla begåvad! Och otroligt starkt av honom. 
Har hört honom förut på youtube och alltid tyckt han har vart bra. Men inte lagt jättemycket märke till honom ändå, vet inte hur jag inte lyssnat en miljon gånger på hans covers förr.... Han är ju sååååå duktig! 

Breakfast

Finns ingen bättre start på denna söndag, bara för att vädret är tråkigt är inte allt tråkigt. Mums!



Kalas

Hello! 
Idag har det vart fullt ös här hemma, först nu som jag ens startar datorn. Så nej, jag har inte haft minsta tid att uppdatera överhuvudtaget. Men kul har det vart! Direkt efter frullen startade jag och Annika med att baka en budapest- tårta. Det blev jättebra, men man fick hålla andan ibland för vissa moment blir antingen bra eller så blir det pannkaka av allt. Gott det med dock hehe. Nej men det gick bra som sagt. Vid halv två kom gästerna och då åt vi lite sallad, så himlans gott. Och efter ett tag kom syrrans vänner och då blev det lite fika och därefter lekte de lite olika lekar. 
Nu har alla gästerna åkt hem och jag är PROPPMÄTT. Haha standard efter kalas. 
 
Ikväll blir det mello självklart, hoppas att J.E.M tar sig vidare och sedan vet jag inte helt säkert vem jag håller tummarna för. Vi får se :)
Vem hejar ni på?