Sista vårdagen

Ja idag är det ju faktiskt sista dagen i maj! Fattar inte att vi går in i juni nu, sommarmånad! En ny, fräsch månad väntar och det är dags att planera lite inför månaden. Ska försöka sätta upp lite mål inför denna månad också, ska bli kul att se hur det går att klara det :D
Har i alla fall vart hemma idag, spelat in lite videos och städat mitt rum lite. Blev ett hemma-pass för rumpa och mage förut. Och så har vi käkat lite jordgubbar! Känns otroligt somrigt att sitta ute i solen och äta årets första svenska jordgubbar. Har bara fått tag på spanska jordgubbar förut. 
Blev ett dopp i poolen också, innan vi började med maten. Vi grillade lite oxfilé nu ikväll med ugnsbakade rotfrukter och hemgjord tzatsiki. Kan vara det godaste som finns! Det är något jag kan äta hur mycket som helst av. Mmmm♥ 
Men nu ikväll blir det lite mys framför Gladiatorerna hihi, önskar er en bra kväll!
 
Har nog aldrig sett en sådan stor jordgubbe förut haha!

MAJ HAUL :-)


En dag på stan med syrran

 
 
Vid lunchtid så hämtade pappa mig och syrran, efter ett tag drog vi in mot stan för att gå runt och kolla i lite butiker. Fick med mig en del hem faktiskt idag! B.l.a skolavslutningsklänning, sooom jag letat! ÄNTLIGEN! 
Varken jag eller syrran kom hem tomhänta så det var kul verkligen. Vi tog även en liten fika på espresso house. Så himla mysigt med lite systertid♥
 
Klockan fyra kilade vi iväg till frisören och klippte oss. Så himla skönt att få lite ordning på håret, har känt att det vart en enda röra på senaste tiden.
Är jättenöjd!
 
Nu har vi precis ätit lite middag och resten av kvällen vet jag inte vad jag ska göra riktigt. Antagligen se lite serier för det är ju inget vidare på tv:n längre. Vad brukar ni göra på fredagskvällar? 
 
 

Hallonglass till frukost? Någon?

Kom precis in från en morning powerwalk, himla skönt att starta dagen med lite motion. Dock blir det en väldigt skön och välbehövlig vilodag från träningen idag. Efter att ha tränat fem dagar i rad så känns kroppen rätt sliten, behöver vila lite så jag kan köra igång på riktigt imorgon igen. Speciellt efter gårdagens gympass! Vila är en av de allra viktigaste delarna för att må bra, det är ju då kroppen byggs upp :) Men det har ni väl hört en miljon gånger haha...
 
 
 
Startade dagen med lite hallonglass b.l.a till frulle, liksom helt okej! Om man säger så.Självklart nyttig och näringsrik, vill ni ha recept? Äsch, klart ni vill! Kommer nästa vecka. Måste ju hålla lite på det ;)
 

♥Cirkelgym


Shiiit va jobbigt cirkelgym- passet på friskis var ikväll! Men sjukt kul! Har aldrig kört på ett gym förr, med tyngre vikter och maskiner osv. Men detta pass innehöll mycket övningar jag kände igen, ex. marklyft, kettlebell swing, benpress, biceps curls (i maskin) och massa annat. 20 övningar, 45 sekunder på varje övning, 2 varv. Kommer lätt köra detta pass igen, sån sjuk mjölksyra fick jag i armarna dock men det betyder ju bara att musklerna fick sig en rejäl omgång. 
 
Kom hem, hungrig som en varg, åt upp hela kylskåpet, typ. Haha nej men hungrig som bara den! Intressant fakta, vet. Hoppas ni haft en grym dag i alla fall!
 
Har ni kört någon form av träning idag då?
Älskar mitt nya träningslinne från bästa Nike♥
 

Ledig torsdag

Godmorgon! Eller godförmiddag kanske.. 
 
Idag är jag ledig, som många andra antar jag? Och startade dagen med lite frulle i form av äggmacka och favoritgröten; kolagröt! Åhh den är så god, kommer recept så fort jag får till lite bra bilder. 
 
Är hemma själv hela förmiddagen och vid lunchtid kommer min familj och lite släkt för att käka lite lunch, sedan följer jag med dem för att hjälpa till med flytt. Farmor ska nämligen flytta, men jag tar det lite lugnt på förmiddagen så hänger jag med senare istället. 
Ikväll har jag bokat in ett pass på friskis&svettis med Amanda! Cirkelgym, blir väldigt spännande att testa det för jag har aldrig gjort det förr. Har ingen aning om vad det kan vara för något helt ärligt, men det låter ju kul så varför inte testa? 
 
Vad gör ni idag?
 


Te-mys igår med finaste temuggen♥

Ett ''alltmöjligt''-fluff

Jag är ju lite sådär smått förälskad i alla dessa olika sorters fluff. Idag när jag kom hem improviserade jag lite med hjälp av det vi hade hemma, och kom fram till detta lilla fluff. För dig som gillar banansmak, så måste ni testa!
♥ 1 äggvita
♥ ½ dl kvarg (lite drygt kanske)
♥ ½ liten banan
♥ 3 färska dadlar
♥ Kanel
♥ Topping, ex; nötsmör, kokos
 
Vispa upp äggvitan till ett fluff. Mosa bananen och kärna ur dadlarna, mosa även de. Blanda i allt och vispa lite till. Smaka av med kanel! Väldigt sött och gott blir det, mycket banansmak trots att det bara är så lite banan. Men extra gott blir det att toppa med kokos och något sorts nötsmör! 

En onsdag som känns som fredag

Idag fick jag sluta tidigare! Hade håltimma sista lektionen, sån himla tuuur. Åkte direkt hem när jag hade slutat för att städa lite här hemma. Sen körde jag ett pass för triceps och rygg, riktigt rolig träning idag! Har typ älskat varenda träningspass jag utfört denna vecka haha, har massor av pepp och glädje i mig just nu. Skulle vilja dela med mig av alla pass jag kört denna vecka men vet inte om ni tycker sånt är kul? 
 
Hur som helst så är jag ledig i fyra dagar nu! Så otroligt skönt, inte tänka på skolan lilla minsta. Och nästa vecka har jag bara tre ''vanliga'' skoldagar, snart sommarlov!! Sååå taggad så jag nästan spricker♥
 
Har ni också mycket ''chilldagar'' i skolan just nu?
 
 
 

Nektarinsmoothie

Gjorde en riktigt otroligt god smoothie idag, i min nya fina mugg från IKEA.♥ Blev en smoothie med smak av nekatrin, hallon och banan, kan det bli bättre liksom?
 
♥ En minibanan (eko)
♥ En nektarin (gärna väldigt mogen)
♥ca. 1 dl hallon
♥ ca. 1,5 dl kvarg
♥ca. 1 dl mjölk
 
Mixa allt i en mixer och tillsätt mer av någon ingridiens så du blir nöjd med smak och konsistens!



Nötfluff

I fredags käkade jag detta perfekta lilla fluff efter träningen, bra med proteiner som stärker upp efter träning. Perfect! Riktigt smarrigt också. Sett att det funnits lite olika sorters nötfluff på nätet, men testade lite själv och jo visst blev det bra!
 
♥ ½ dl kvarg
♥ 1 äggvita
♥ 1,5-2 msk valfritt nötsmör
♥Ev. lite honung,agave
 
Vispa äggvitan till ett hårt skum, tillsätt andra ingridienser och smaka av om du vill ha mer nötsmör eller lite sötning om du vill ha mer sötma. Jag tyckte i alla fall att det vart riktigt gott!
 
 

Efter en liten bloggpaus

Helluu!
 
Känner att det var ett tag sedan jag satt och skrev här nu, woopsie. Men har (som vanligt, dåligaste ursäkten också) inte haft tid under hela helgen. Var som sagt i skärgården och kom hem igårkväll efter att ha vart hos farmor och käkat lite eftersom det var morsdag. Och idag så har det gått i ett kan jag säga, mycket har hunnits med i alla fall. Efter skolan så drog jag in mot stan för några små ärenden. Gick där ett tag för att kolla lite på skolavslutningsklänning och skor, hittade ingen klänning men ett par supersnygga skor fick jag tag på i alla fall! Kan visa bild någon dag. Hade även en tandläkartid halv fem så sprang iväg dit då (bokstavligen sprang haha). 
 
Kom hem runt klockan sex och då lagade vi lite mat, tonfisksås, tröttnar aldrig. 
Har precis avslutat ett riktigt,riktigt grymt pass för mage&axlar. Kommer upp någon dag i ett inlägg, för riktigt grymt alltså! Hemmaträning när den är som bäst. ♥
 
Men NU ska jag hoppa in i duschen en snabbis för att sedan kunna mysa ner mig framför datorn och kika lite serier. 
 
Lite bilder från skärgården, älskar bilden på deras hund, herregud han ser livsfarlig ut haha!
 

Kopiering förbjuden utan lov

Fick i onsdags reda på att någon hade tagit bilder från min blogg, utan lov. Vilket inte är ok! Jag vet att man inte kan lägga upp massor bilder och förvänta sig att alla ska låta dem vara, men jag tycker ändå inte att det är okej. I VARENDA inlägg står det längst ner att kopiering av bilder inte är okej på min blogg:
Det har även stått under en lång tid i min meny (tog dock bort det i helgen). Så jag tycker att innan man tar bilder, kanske kan läsa lite och kolla att det är okej? Eller åtminstone fråga mig. För jag kan absolut (i vissa fall) tycka att det går jättebra att ni lånar bilder från bloggen, så länge ni frågar mig och så länge ni talar om vad ni vill ha dem till. 
 
Denna person hade inte vad jag vet, gjort något med bilder eller så, men det känns ändå obehagligt. Vet dock att personen tog bort bilderna efter en tillsägelse. Så det är lugnt nu i alla fall, men ville bara upplysa er om detta och förklara hur jag tänker kring detta. Så fråga först, om ni fått en godkännelse av mig så är det bara att låna. I värsta fall kan jag anmäla, om någon snor bilder utan lov. Tack på förhand!
Random bild från förra året.
 
 
 
 
 
 
 
 

Härlig o somrig fredag♥

Hello friday!
 
Denna sköna vecka har äntligen övergått till helg och har en väldigt skön helg framför mig kan jag säga. Ska till skärgården ikväll, några vi känner har hus/stuga ute på en ö! Tror att det blir väldigt mysigt♥ Kommer hem på söndag så uppdateringen denna helg kommer vara lite sådär, eftersom jag har världens segaste nät just nu och det blir troligtvis inte bättre ute på en ö. Men blir skönt att ta en paus från alla sociala medier för ett tag. 
 
Idag så började vid halv tio förresten, som sagt var vi i en park och fick gå runt massor i hela stan för vi skulle göra någon uppgift. Det var så sjukt vaaaarmt och vi gick nästan 6 km, så det blev en ordentlig promenad ändå. Vi slutade vid tolv och jag kom hem för ett tag sedan. Ska packa lite för helgen och sen blir det nog ett HIT (high intensity training)- pass. Är fruktansvärt trött men känns nog rätt skönt efteråt när man med väldigt gott samvete kan lägga sig i en solstol. Önskar er en bra helg!♥
Gammal bild.
 
 
 
 
 

Avslutar med lite yoga

Godkväll!
 
Har vart en riktigt härlig dag idag, sååå varmt och härligt! Tror att man fått läsa ''gud så varmt det är'' på varenda blogg idag och flera dagar innan, så ni är väl trötta på att höra det vid det här laget haha. Men det är svårt att låta bli! Var en helt vanlig skoldag i alla fall, igår var vi bara i skolan tre timmar och hade inga lektioner, i tisdags var vi lediga och imorgon ska vi till en park med klassen och typ mest ta det lugnt i solen. Så skön fredag! Och dessutom börjar vi halv tio och slutar halv ett ungefär. Inte helt fel precis.
 
Idag när jag kom hem mixade jag ihop en smoothie som uppladdning för mitt benpass, var ju inte jättetaggad trots att det är favopasset, var så sjuuukt varm och trött. Men smoothien gav mig energi och jag fick till ett bra pass trots allt. Efter träningen blev det ett dopp i 28-gradiga poolen, ehh inte helt fel va? Nae inte precis. 
 
Sitter just nu och kollar på Kickstart och ska sen köra ett litet yogapass faktiskt, aldrig testat yoga förr men ska bli skönt innan man går och lägger sig tror jag. Har ni testat yoga och vad tyckte ni om det i såna fall?
Chill vid poolen♥
Smoothien är gjord på massa hallon, en miniban (eko), kvarg och lite mjölk♥
 
 

Hemgjort nötsmör!

Igår testade jag att göra eget nötsmör, har aldrig testat förut och har aldrig ätit nötsmör förr (förrutom sånt där ''onyttigt'' jordnötssmör när man var liten haha). Och måste säga att det blev en riktig höjdare! Kommer absolut göra om detta igen för såååå gott och krämigt det blev. Hade inte förväntat mig det faktiskt, så 10/10 får detta recept av mig! Hittade inspiration från detta recept men ändrade om en aning.
 
Nästa gång jag gör detta kommer jag nog dock ha lite mindre olja, typ 1-2 tsk, tror inte det behövs så mycket faktiskt. 
 
 
♥2,5 dl valfria naturella nötter
♥1,5 msk olja med neutral smak (t.ex rapsolja, kokosolja)
♥Ev. en gnutta salt eller honung
 
Mixa nötterna till ett mjöl i en matbredare, tillsätt sedan oljan och mixa allt till ett klet. Smaka av och se om du vill ha lite salt eller honung. Jag valde lite flingsalt men nästa gång kommer jag nog utesluta det, det ska inte vara så mycket salt eller honung utan bara en gnutta.
 
Köp bara hem dina favoritnötter och testa! Jag valde en blandning mellan cashewnötter, hasselnötter, paranötter och min favorit: pekannötter!
 

Proppmätt tjej som skriver...

Ville bara kika in och skriva några rader innan jag stänger ner datorn för idag. Har haft en jättemysig dag idag! Pappa har fyllt år så vi har firat honom lite extra. Vi sjöng för honom imorse och gav lite presenter. Annika kom hit runt fem och vi fikade på lite hallonpaj som jag bakade, mums! Sen har vi gjort egen pizza med pesto, oliver, spenat, basilika och en massa annat gott. Och till efterrätt blev det jordgubbar! Haha vi har inte gjort något annat än att äta idag känns det som. Men kände inte för att fota varenda måltid eftersom jag redan lagt upp så mycket matbilder under dagen, hehe. Just nu känns det som jag skulle klara mig utan mat i en vecka framåt, men man lär väl vara hungrig, även imorgon... 
 
Imorgon har vi inga lektioner utan vi skulle hitta på något annat i skolan. Vi slutar dessutom redan klockan ett så det lär bli väldigt skönt må jag säga! Men nu ska jag runda av för dagen, tänkte avsluta dagen med lite läsning och varva ner några minuter. Känns väldigt skönt! Skulle behöva ett yoga-pass känns det som, men det får bli en annan dag! Godnatt bloggen!
 
Bild från igår morse.
 

Pannkakslunch

Ojoj så mycket matinlägg det blev idag då! Hehe men lovar att det inte blir något mer idag, förhoppningsvis... ;) Nej men det är för att när jag väl är ledig och fixar mat själv så vill jag göra det lite extra fint och gott, och självklart vill jag dela med mig av recepten och sånt med er! Så att fler testar. 
 
Hur som helst, blev det lite bananpannkakor idag. Himla mumma och det toppades med hallonkvarg (hallon+kvarg) och hemgjort nötsmör, som ni får recept på imorgon! 
 
Annars har jag tränat ett pass med mest fokus på axlar och triceps, men även lite biceps. Det gick väldigt bra och kändes som ett lyckat och givande pass. Nu är min syrra hemma och vi ska snart ge oss ut på en liten promenix, blev ju rätt fint väder idag ändå! Bäst att ta vara på det.
Ha det bra kära läsare♥
 
♥Två ägg
♥En minibanan(ekologiska) /en halv större banan
♥2 msk havregryn
♥1 msk grahamsmjöl (går att byta ut mot mer havregryn/annat mjöl)
♥½ tsk kakao (för färgens skull mest, kan uteslutas)
 
Mixa ihop allt med en stavmixer, om du vill få jämna och fina pannkakor. Annars blir de svåra att steka. Stek sedan, på inte allt för hög värme, tills du är nöjd med färg och allt. 
 
Förresten testade jag för första gången vitamin well: persika/mango och herregud så god den var! Jag testade melon i helgen men tyckte inte den var supergod, helt ok, absolut! Men persika/mango var sååå mycket godare enligt mig. 
 
 

Bra start på dagen

Startade denna tisdag med en sån här frulle i magen. När det väl är studiedag och ledigt så vill jag gärna lyxa till det lite extra. Gröt i all ära ofc! Men det går ju himla snabbt och smidigt att slänga ihop en vardagsmorgon. Smoothie däremot, det är inget jag tar mig tid en helt vanlig vardag. Så idag fick det bli min allra favoritsmoothie, hallonsmoothie! Otroligt krämig och god med sötma från banan och hallonen. 
♥ Hallon (lite drygt 1 dl)
♥1 minibanan (ekologiska)
♥1 dl kvarg
♥Någon skvätt fil/naturell youghurt
Mixa allt i en mixer och häll upp i ett glas. Jag toppde mitt med psylliumfrön och kokos!
 
Och så gjorde jag en otroligt god marmeladmacka, med hemgjord marmelad, philadelphia o en skiva ost. Det är godare än vad man tror faktiskt, smakar inte så mycket aprikos som man skulle tro kanske. Tips!
♥Torkade aprikoser
♥Ev. en skvätt vatten (liiiite bara)
 
Mixa allt med stavmixer till ett klet, förvara i en burk i kylen om det blir över. Annars äter man upp allt på en gång, om man inte vill göra så mycket. 

Inte enligt planerna

Hello!
 
Denna dag blev inte riktigt som tänkt, om man säger så. Runt tvåtiden fick jag den värsta magvärken jag någonsin haft, går inte ens att beskriva hur ont det faktiskt gjorde, det var som att någon högg en kniv i magen och det gjorde verkligen sjukt ont konstant hela tiden, inget hjälpte minsta lilla. Kunde inte ens hålla in tårarna, hur mycket jag än försökte. Så pappa kom och hämtade mig på skolan så åkte vi till akuten och kollade, fick ju sitta där ett par timmar innan vi fick åka hem men kändes ändå värt det. För det var inget farligt i alla fall, de visste inte helt säkert vad det var men vet ungefär vad det kan ha vart för något. Men nu mår jag bra, tack och lov!
 
Var så sjuuukt hungrig när vi kom hem så vi åt lite och nu har fixat lite inför imorgon. Pappa fyller nämligen år imorgon så vi ska fira honom då :) Är dessutom ledig imorgon, för vi har studiedag så det är verkligen riktigt skönt. Har dock gjort en lista på allt som ska göras under dagen, men det är bara sånt jag ''vill'' passa på att göra nu när jag väl har tid. Haha allt ska hinnas med så fort jag blir ledig ;)
 
Hoppas ni haft en bra dag i alla fall! ♥
 
 
 
 

Ida utmanar oss med något speciellt...

 
Idas utmaning denna vecka! Att öva på handstående 10 min varje dag, ska verkligen försöka vara med på detta då mitt mål länge har vart att kunna stå på händer utan vägg. Så ja, vi kör! Klicka på bilden för att komma till inlägget. 

♥Piffat upp designen lite

Nu kände jag att jag ville ha något nytt, lite fräschare så här till sommaren. Så piffade upp bloggen lite idag! Mycket rosa och girly, men jag gillar't väldigt mycket. Känns väldigt mycket som min stil när det gäller design. Ljust, rosa o lite små gulliga detaljer. Perfekt ju.
 
Kan dock inte bestämma mig om jag verkligen är klar? Vill lägga ner lite mer tid på detaljer och sånt, eller fixa o trixa med lite olika positioner på inläggsidan, meny osv. Men annars är jag rätt nöjd tror jag.
 
Något jag dock stör mig på så sjukt mycket är att bakgrunden ser helt ful ut på mobilen, den upprepas och ''kanterna'' syns eller vad man ska säga. Kan inte förklara men kolla själva får ni se, vet någon hur man kan fixa detta eller är det bara så att det ser ut så på mobilen och det går tyvärr inte ändra på?
 
Vad tycks annars?
 
 
 
 
 
 
 

Solig helg

Har inte blivit någon vidare uppdatering denna helg inte, men hade ''fullt upp'' igår genom att bara njuta av vädret. Var nog ute hela dagen, hade inte ens på datorn förrutom på kvällen då jag kollade lite serier. Och inte en tanke på bloggen faktiskt, väldigt skönt ibland. Men självklart har jag lite bilder från gårdagen att dela med mig av! 
 
Började dagen med en löprunda, blev en liten kortis men ändå, sjukt härligt! Förrutom i slutet, gud då var jag heeeelt slut hehe. Me väldigt skön start på dagen i alla fall. Inte så långt efter det så åkte jag och pappa iväg med lilla cabben. Vi åkte och käkade lite glass på något mysigt ställe och det var verkligen helt underbart att känna såna sommarkänslor efter en lång period med en massa regn, verkligen perfekt!
 
När vi kom hem kom lite släkt (farmor&farbror) och vi hade lite minikalas för pappa som fyller år på tisdag och mig som redan fyllt år för ett tag sedan. De sov över här och igår käkade vi lite grillat och solade en massa också. 
 
Idag startade jag också dagen med lite träning, när de hade åkt härifrån så körde jag igång ett riktigt tufft och svettigt HIT-pass i solen/skuggan. Usch så jag såg ut efteråt haha herregud. 
 
Men snart kommer mormor och låtsasmorfar hit och ska fika lite! Sen spenderas dagen med massa plugg, förhoppningsvis ute om värdet vill vara snällt. Ha det bra!♥







En helt vanlig fredag

T.G.I.F- Thank God It's Friday!
 
Känns väldigt skönt med en helg just nu faktiskt. Och jag kan säga att det är fyra veckor med massor ledighet och sköna dagar just nu kvar av skolan. Nästa vecka är det endast två ''normala'' dagar, väääldigt skönt måste jag säga. 
 
Men denna fredag var som vanligt väldigt lugn, hemkunskap, matte (där vi dessutom såg en film), musik och idrott. Skönaste ämnena helt klart! 
När jag kom hem gjorde jag en nyttigare kladdkaka som jag lagt upp recept på HÄR. Och ja, ni ser väl nedan varför jag inte ville lägga upp egen bild i receptet, lite misslyckat hehe. Men svingott ändå! Bra uppladdning inför cirkelpasset jag sedan gav mig på, nästan en timmas svett och flåsande, hat-älskar konditionsträning kan jag säga! ÄLSKAR när man är klar och knappt kan se för att svettet svider så sjukt mycket i ögonen haha. Men hatar varenda övning, haha men så länge man bara gör det så är det väl lugnt. Och idag gick det faktiskt väldigt bra och jag körde på så hårt jag bara kunde, sådan pepp!! 
 
Sedan har jag hjälpt pappa lite ute och målat lite osv, även ätit lite för inte alls längesedan, tacofredag! Nu blir det väl snart lite mys framför tv:n och sedan lite serier. En helt vanlig fredag för mig alltså.
 
Vad gör ni ikväll?
 
Erkänn vackert?
 
 
 
 

Gossip girl

Idag var jag i Stadium arena med alla sjuor på min skola och körde lite friidrott. En del grejer var så sjukt pinsamma, som bara gick så himla dåligt för mig haha. Men vissa grejer var faktiskt riktigt roligt! 60 meters löpning tycker jag helt klart är det roligaste, skulle faktiskt vilja börja på det, för jag tycker det är så sjukt kul med kort, snabb och intensiv löpning! Däremot lång och lite mindre intensiv löpning är bland det värsta som finns haha... 
Men hur som helst körde vi även någon slags konditionsgrej i 15 minuter, jag och Amanda körde lite intervaller. 
 
Hade väl en helt okej dag i alla fall, vissa stunder bättre än andra. Kom hem redan klockan två i alla fall och då började det åska och spöregna som bara den! Helt sjukt verkligen för på lunchen satt vi ute och åt i strålande sol... 
Blev ett mag&ryggpass idag i alla fall men var inte alls taggad innan, men återfann peppen under passet. Nu ska jag kolla lite på gossip girl, yes jag kommer ge denna serie en chans i förhoppning om att den är bra. Än så länge gillar jag den faktiskt väldigt mycket!
 




Ullaredshaul


♥Hallonpaj♥

Gjorde en gudomligt god bärpaj idag, testade den första gången förra veckan som jag sa men nu gjorde jag den igen och tog lite bättre bilder till. Så här kommer receptet till er! Den här är också ett sånt recept man inte kan tro är nyttigt faktiskt. Och om ni av någon anledning inte vill använda kokosolja eller mandelmjöl kan ni följa detta recept jag lade upp för ett tag sedan. Bara att byta ut äpple mot bär och utesluta kanel. Men jag gillar dock denna paj nästan dubbelt så mycket faktiskt.
 
♥ 2 msk havregryn
♥ 1-2 msk kokos 
♥ 1 msk mandelmjöl
♥ 1 msk kvarg
♥ 1 tsk honung
♥ 1 tsk kokosolja
♥ Hallon
 
Smörj en liten ugnssäker form med kokosolja eller rapsolja (eller annan neutral olja). Fyll botten med hallon, så mycket du vill. Vispa sedan ihop övriga ingridienser till en smuldeg och strö över hallonen. In i ugnen 10-15 minuter på 200 grader. 
 
Tips är att toppa med lite honungskvarg, ta en liiten klick honung (alltså jag tycker det räcker med 1-2 krm) och blanda ut med några klickar kvarg. 
 
 

Ingen tokig måndag inte



Denna måndag måste vart den skönaste på väääldigt länge! Alla lektioner efter tjugo över tio blev inställda så jag slutade redan då! Så otroligt skönt verkligen. Var med Amanda och Emelie fram till klockan fem typ, då traskade jag hemåt i det ruggiga vädret. Efter lite middag blev det ett träningspass för armar, gjorde om passet idag, alltid kul (och jobbigt!) med nya pass tycker jag. Sedan har jag mumsat i mig lite kvällsmål, kvarg med hallon i min nya fina hjärtskål från Ullared♥ Som sagt, haulvideo kommer upp så fort jag är klar! Håller på att redigera för fullt. Kommer kanske upp imorgon om ni har tur.
 
Men nu ska jag väl kanske ta och fixa mig inför natten och sedan lägga mig och läsa under mitt mysiga täcke, kram på er♥


Lite bilder från dagen med mina tjejer plus mitt lilla kvällsmål hihi.


Ett litet eget recept

I förmiddags så bakade jag lite, efter ett recept jag själv faktiskt kom på! Och alltså, de blev så SJUKT goda! Vi fikade på de i eftermiddags och av Annika fick de 10 av 10 och pappa skulle inte kunnat tro att de var nyttiga om han inte visste om det. Jag håller själv med faktiskt. Känns som inte bara jag tyckte de blev riktigt goda, riktigt roligt verkligen. Kommer verkligen göra dessa igen för de kommer nog ta slut väldigt snabbt om jag gissar rätt hehe... Gjorde en liten sats bara för att testa denna gång.
 
Jag hoppas verkligen med hela mitt hjärta att ni testar dessa om ni gillar muffins, men ändå vill vara lite nyttiga! Här hemma blev de omtyckta iaf :')
 
För ca. 6 stycken muffins:
 
♥2 msk smält kokosolja med smak
♥1 stort ägg alt. två små
♥1,5 dl mandelmjöl
♥½ dl kokosflingor
♥1-2 msk honung/agave
♥1 tsk bakpulver
♥1-2 krm kanel (kan uteslutas)
♥Hallon för garnering
 
Börja med att sätta ugnen på 170 grader. Smält sedan kokosoljan över ett vattenbad eller i micron på lägsta värme. Vispa ihop den smälta kokosoljan med honung och ägg pösigt. Rör sedan ner resten av ingridienserna (förrutom hallon) och klicka ner i muffinsformar. Garnera med hallon om du vill. In i ugnen ca. 13- 15 minuter (testa med en provsticka om de är klara). 
 
Sedan kan du njuta av dessa muffins, passar perfekt som fika eller mellanmål kanske? Mums
 

Davosgröt med äpple

Igår testade jag en ny variant av davosgröt, tyckte verkligen det blev kanongott! Faktiskt godaste gröten jag någonsin har gjort. Toppades med kokos, som ni nog ser hehe. Ursäktar för dålig kvalité men orkar inte riktigt ta fram systemkameran en vardagsmorgon. 
 
♥½ dl havregryn
♥1 dl naturell youghurt/fil/kvarg
♥1 äpple (grönt valde jag)
 
Rör ihop allt i en skål på kvällen, ställ in i kylen över natten med lock. Ta sedan fram på morgonen och ät!

Ullareeeed

Okej, vet inte riktigt vart jag ska börja. Men vi börjar väl med att: Jag ska till Ullared INATT! Måste gå upp ca. halv tre för att sedan ta bussen med bästa vännerna till Ullared. Alltså kan ni ens fatta? HALV TRE. Så ni kan ju gissa hur tidigt jag kommer lägga mig ikväll? Det lär väl bli omkring nio, men lär väl inte somna försen tolv typ. 
Idag i skolan har vi vart helt galna, det enda vi snackat om är ullared, ullared och lite mer ullared!
Vi har räknat ner ca. 80 dagar och imorgon är vi på 0. Wiieee ska bli så sjukt kuuul! Första gången jag är där dessutom :D
 
Hur som helst, så har denna skoldag bara rusat fram och jag ska äntligen, snart gå och lägga mig. Vill bara att det ska bli morgon haha. Eller natt snarare. 
Men har precis käkat lite gomiddag med familjen och snart blir det lite fredagsmys i soffan, varva ner lite ett tag så det blir lättare att sova.
 
Har ni vart på Ullared? 
 
Lite iphone-pics.

Gjorde en nyttig bärpaj när jag kom hem från skolan idag, improviserade mest men recept kommer upp nästa vecka! För jag vill gärna ta lite bättre bilder så det blir bra kvalité på recepten. 
 
Och så blev det lite nyttobollar till bussresan imorgon, recept HÄR. Men här bytte jag ut mango mot aprikos.


Det där med självkänsla

Godkväll!
 
Efter skolan var jag med Amanda, vi är såååå peppade för att vi ska åka till Ullared på lördag så vi kollade på massor av ullareds-hauls. Kan inte fatta att vi snart sticker, wiieee va kul! :D
 
När jag kom hem så åt vi lite mat och efter ett tag så körde jag ett pass för rygg&mage, älskar verkligen kvällsträning för det lugnar ner mig på något sätt, speciellt nu efteråt känns det underbart. Har precis fått i mig lite efter-tränings-kvällsmål bestående av lite bananskivor och kvarg toppat med hasselnötter och kanel. Liksom hur perfekt får ett mål bli efter träningen? Kan ju inte bli så mycket mer perfekt. Bra med proteiner och kolhydrater, precis det man vill ha efter träning♥ Känner mig mycket stolt över mig själv idag, jag bara känner hur mycket jag faktiskt älskar min kropp! Det är en sån sjukt härlig känsla, veta hur mycket starkare jag blivit av träningen är helt underbart. Och faktiskt både se resultat men också utvecklas inom träningen. 
 
Känns som ett bra avslut med såna tankar denna torsdag! Ha en fin kväll kära läsare♥
 
 




 

Misslyckat

 Dessa muffins bakade jag i tisdags, hittade receptet på nätet och tyckte att de såg så himla söta och goda ut. Så varför inte testa? Men jag gjorde bara halva satsen, vilket var tur! För de blev inte speciellt lyckade kan jag säga. De fick en riktigt konstig smak och nä, inte alls något som jag kommer göra om. Däremot uteslöt jag proteinpulver eftersom jag inte har något sådant. Och vanlig mjölk istället för mandelmjölk, men det kan väl inte bli en enorm skillnad? Eller?
 
Aja, om ni kanske har alla ingridienserna hemma (dvs. även mandelmjölk och proteinpuder) så kan ni ju alltid testa och komma med svar på min fråga, blir det en sån stor skillnad? HÄR finns receptet. 

Trött på vädret

Måste bara börja med att säga att herregud så mycket vädret påverkar både kropp och själ! Har vart helt otroligt trött hela dagen idag och det blir inte så mycket bättre av att frysa så fort man bara tittar ut genom fönstret, på det kalla och gråa värdet och regnet som smattrar mot fönstret.
Men runt klockan halv fem så mötte jag upp Amanda för en springtur, blev 4 km och tog lite dryft 20 min. Var inte minsta lilla taggad innan, att springa är inte min grej riktigt och bättre blir det inte av vädret. Så är ändå nöjd, kändes grymt skönt efteråt i alla fall. 
 
Ikväll har Annika vart här och vi har ätit lite god sallad och slappat lite framför tv:n. Är helt otroligt trött så det lär väl bli att gå till sängs snart, så fort jag druckit upp min kopp te. Ha en fin kväll♥

Dagens mellanmål bestod av en slags hallonsorbet från himmelriket (!!) och en havremuffin med smak av avocado som jag bakade igår, kommer skriva mer om dessa inom en väldigt snar framtid...


Dagens benpass

Idag var det time för ben&rumpa att ta lite stryk så körde detta pass och mina ben var totalt döda efteråt. Vrålhungrig blev jag också! Det tog på krafterna kan jag säga. När det väl är benpass som gäller, då finns det inte tid för mesträning, benpassen är ju de allra roligaste så då gäller det att använda sin glädje och motivation till energi. Kan inte sluta älska benträning, hur jobbigt det än är så älskar jag varenda, liten sekund!
 
Snabb uppvärming:
Cross jacks 1 min
Ice skaters 1 min
 
Squats med gummiband 30x2
Sidobenslyft 40 st
Höftlyft med vikt 40x2
Sidogång med gummiband 20x2 (20 åt varje håll)
Rumplyft in och ut 30 st (en övning från Idas buttkiller)
Höftlyft med knäna ihop 40x2
Bakåt kick med gummiband 30st
Triple squat 15 st (blir totalt 45 st)
Lårcurls 25 st
Bulgariska utfall 20x2 (totalt 40 på varje ben)
Enbens- squats 20x2(totalt 40 på varje ben)
Sedan kör du om från början igen, totalt 2 varv.
 
Bara ni har ett gummiband så är det bara att sätta igång!
 
 

Bananglass med chokladig smak

Kan inte låta bli att älska dessa bananglassar för deras godhet, nyttighet och enkelhet. Går ju att variera i en mängd också! Jag hittade detta recept hos Josefine men tog bort jordnötssmör eftersom jag inte äger något sådant. Lägger upp receptet här i alla fall, om ni gillar banan, glass och choklad, well, då har du hittat din nya favorit antar jag. 
 
♥En infrusen och skivad banan
♥½ dl kvarg
♥2 tsk kakao
Ev. någon sötning, ex. honung, agave..
 
Mixa den frusna bananen med en stavmixer och tillsätt sedan andra ingridienser och ev. sötning efter smak. Jag tycker inte det behövs någon sötning p.g.a bananens sötma, men det är ju en smaksak :)
 
 

Huvudstaden

Heey!
 
Har ju inte gjort något sånt här inlägg sedan jag kom hem från huvudstaden! Men nu så. Hade en hur mysig resa som helst över helgen. Vi åkte med tåg till Stockholm på morgonen och spenderade sedan vår dag där. Käkade lite på espresso house och gick runt i lite affärer, köpte ett sött linne inne på H&M men sedan blev det inte så mycket mer än ett läppstift i taxfree- butiken på båten. För klockan sex åkte vi iväg med birka paradise och ganska så snart käkade vi lite smörgåsbord, massvis av godsaker bjöds det på och jag blev ordentligt mätt. Sedan gick vi omkring på båten och satt och lyssnade på lite olika folk som sjöng osv. Dagen därpå var det frukostbuffé och jag som älskar frukost åt en hel del, mums♥
 
Klockan fyra var vi tillbaks i Stockholm och tog sedan bussen tillbaka hem efter en, som sagt, riktigt mysig och trevlig helg! 
Lunch på espresso house, en grillad macka med pesto, kyckling, tomater och mozzarella, behöver jag ens nämna att det var gott eller?





Lite iphone-bilder från båten. 

April favoriter


''Typ grön'' smoothie

Okej, låt mig få en sak sagd. Ni kan väl inte missat senaste trenden med spenat i smoothies? Jag har verkligen tyckt att det verkat riktigt konstigt och äckligt, men eftersom så många påstår att det inte alls smakar ''grönt'' utan endast ger en massa bra nyttigheter, så var jag ju självklart tvungen att testa ändå. Hade tänkt mig en riktigt härlig grön färg på smoothien men färgen blev helt hemsk, haha helt ärligt. Någon slags mörkgrön ful färg som ser ut som, jag vet inte vad... Vågade knappt smaka på den så äcklig den såg ut. Men självklart gjorde jag det och blev överraskad! Absolut helt ok och den slank ner väldigt snabbt. Trots att den inte var jäääättefantastisk så slänger jag upp receptet på den. Men om jag någon gång skulle testa igen skulle jag nog endast satsa på gröna frukter, eller åtminstone inte röda haha... Fylld med massor av nyttigheter från både kokosolja, bär och spenat i alla fall. Inte så tokig trots allt!
 
♥1 grönt äpple
♥En näve hallon
♥Två nävar babyspenat
♥1 tesked kokosolja
♥½ dl naturell youghurt/turkisk youghurt
♥En klick kvarg
 
Mixa allt i en mixer (alt. uteslut/byt ut hallon om du inte vill ha en hemsk färg) och häll upp i ett glas. 
 

Favs♥

Just nu är det dessa låtar som spelas om och om igen i mina hörlurar/högtalare. Mycket John Legend och såklart one tree hill, vad hade ni förväntat er av mig? Haha.. ;)
 
 
 

Tivoli med bästa tjejerna

Hade verkligen en sjukt rolig dag igår med bästa Emelie och Amanda!♥
Vi åkte Batman tre gånger haha, den är så sjukt rolig men hur läskig som helst första gången. Man är upp och ner typ hela tiden och så stannar den upp och ner ett tag, har aldrig skrikit och skrattat så mycket på samma gång i hela mitt liv tror jag haha herregud!
Kanderade äpplen köpte vi också, sjukt gott men efter ett tag blev man himla mätt. 
 
Hade i alla fall en riktigt bra dag och dessa bilder sammanfattar dagen lite. 

Myskväll

Kom hem någon gång runt sju och åt lite mat då. Hade sjukt kul idag! Kommer bilder imorgon.
Sen har det blivit en del mys framför tv:n, med grönsaker och dipp o grejer, fredagsmys juuu. Och sitter just nu och kollar en massa på one tree hill med lite äpple och kvarg med honung, lite minisnacks sådär, mumma♥ Har två avsnitt kvar på hela serien förresten och vet inte riktigt vad jag ska ta mig till haha... Kommer gråta floder när det är slut ju!
Vad gör ni ikväll då kära läsare?

Lately

God förmiddag!
 
Blev inte mycket uppdatering här igår inte, men jag var iväg en sväng under dagen och sedan tog jag det mest lugnt. Ett pass för mage&rygge plus lite backintervaller blev det och det var så sjukt härligt men riktigt jobbigt... Idag står ett svettigt pass med pulshöjande styrketräning på schemat och jag har redan hoppat i träningskläderna och ska snart sätta igång. 
 
Senare i eftermiddag ska jag iväg till stan med Emelie och Amanda för att gå på lite tivoli som sagt, kommer bli sjukt roligt och jag ska försöka se till att fota lite bilder åt er också. Om jag vågar åka något vill säga... Haha nae vars det är klart jag ska åka en massa! 
 
Här har ni lite bilder från min valborg, gårdagen och från denna mysiga morgon med min lilla nalle haha♥




Igår gjorde vi 100% hemgjord pizza! Till och med egen tomatsås haha. Toppades med mozzarella, pesto och spenat. Kändes mycket fräschare än en flottig pizza man beställer kan jag säga, bara botten som är inte är supernyttig dock. 



 

Godaste och nyttigaste kladdkakan i världshistorian

Jag hittade detta recept för inte så himla längesedan och häromdagen gav jag det ett försök, hade inga stora förväntningar direkt för jag tänkte att det kan ju knappast likna en vanlig kladdkaka. Men ojojoj säger jag bara... SÅÅÅÅÅ GOTT! Det är alltså en nyttig kladdkaka, man har bara bytt ut vetemjöl, smör och socker mot annat, nyttigare. Smakar verkligen så himla likt vanlig kladdkaka, bara lite extra kladdig men det är ju bara ett plus i kanten ;)
Lånade bilden från Sofie (hennes blogg finner ni hääär) som jag även fick receptet från. Har gjort några småändringar i receptet dock. Försökte fota mitt men... Lyckades inte riktigt få det snyggt hehe. 
♥2 msk kakao
♥3 msk mandelmjöl( eller annat mjöl)
♥1 krm bakpulver
♥1 msk kokosolja
♥3 msk mjölk
♥Sötning efter smak (sisodär 2 tsk-1 msk skulle jag säga är perfekt) 
 
Blanda alla torra ingridienser i en skål. Smält sedan kokosoljan övet ett vattenbad eller på lägsta effekt i micron. Häll i övriga ingridienser och blanda väl. Smaka av med sötning, jag använde honung men annars funkar agave, stevia, kokossocker osv... . In i micron på högsta effekt 1-2 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. 
 
 
Går säkert att byta ut t.ex kokosolja mot rapsolja, mandelmjöl mot havremjöl osv. Testa att trixa lite själva, jag kommer garanterat testa att göra olika varianter av denna kladdkaka. Den är ju inte kalorisnål precis, men garanterar mycket bättre och mer mättande än vanlig kladdkaka.