Julen står på glänt nu kära vänner

Glad första advent kära ni!
 
Nu är det inte långt kvar, åhhh som jag längtat efter denna månad. December, min allra favoritmånad på hela året. Och den månaden som går som allra snabbast också... Men nu har vi hela underbara december framför oss och detta år kommer jag ta vara på julen till 110%! Ser verkligen fram emot att få baka massa gottigheter, ska absolut testa en masso nyttiga julrecept men såklart även de traditionella recptet också med knäck o allt vad det heter.
 
Var ju hos mormor nu i helgen och vi bakade lite pepparkakor där hemma, så otroligt mysigt. Blir alldeles varm i kroppen när jag tänker på julen och alla dess traditioner♥ 
 
Har även ny design som ni ser, eller ny och ny men lite små ändringar. Men den är bara tillfällig tror jag för jag ska försöka få lite nya bilder till header osv. Men denna får duga så länge för jag vill gärna ha lite julstämning här på bloggen iaf! 
 
Vad är det allra bästa med julen enligt er? Och är det något speciellt ni vill se mer av här på bloggen i jul? Något speciellt recept, julklappstips t.ex.? Kommentera så ska jag försöka uppfylla era önskningar! ^^
 

ADVENTSVIDEO: första advent


Black friday

Hello! 
Blev en oplanerad vilodag idag, hade egentligen planerat ett pass för armar efter skolan men igår bestämde jag mig för att hänga med mina kompisar som skulle till stan idag efter skolan istället. Vi slutade nämligen vid ett idag och eftersom det var black friday idag, vilket innebär rea, så passade det väldigt bra. Vart dock rätt besviken på rean då jag hade väldigt höga förväntningar eftersom jag hört en del om det, men det var bara i några få butiker och inte så stort som man trodde alls. Men men, kul med en liten shoppingsväng med tjejerna i alla fall! Även om jag inte hittade något, förrutom ett glas som var superfint haha! Passar perfekt till smoothies t.ex. så ni lär få se det i framtiden haha. Frida köpte sig även ett sådant glas :)
 
Har rätt nyligen käkat lite middag med la familia också, potatisgratäng med fläskfilégryta, gosh var supermegagott speciellt när jag var sjukt hungrig också ^^ Nu blir det lite idolmys, ser fram emot att se kvällens program! Blir jättespännande. Får se hur mycket uppdatering det blir denna helg eftersom vi ska till vår mormor imorgon och sova där till på söndag, kan bli ett litet uppehåll, vi får se helt enkelt :)
 
Hoppas ni får en fin kväll kära ni! ♥
 
Otroligt fula bilder men bjuder på de ändå haha ;)

Q/A: Hur kommer man igång?

''Har du några tips på hur man får sig själv att faktiskt träna istället för att sitta hemma och lata sig hela tiden? Någon bra träningsform som är bra att börja med? :) Kramisar Carro''
 
Hej Carro! 
Självklart har jag lite tips, men tyvärr inga ''genvägar'' för att det ska kännas lätt som en plätt. Det tar tid att komma igång! Att verkligen hitta rätt i denna stora tränings&hälsovärld tog väldigt lång tid för mig i alla fall. Och det är alltid början som är den svåraste. För det är då man inte vet hur fantastiskt det faktiskt är att ha hittat rätt. Men när man väl hittat sin träningssort och vet hur fantastiskt det är så är det snarare omöjligt att sluta! 
Men mitt tips är att gå efter vad ditt mål är först och främst? Vill då bara må bra? Eller är ditt mål att bygga lite mer muskler och styrka? Ja men då kanske styrketräning vore ett bra alternativ? Eller vill du förbättra din kondition och få en lite mer ''tonad'' kropp? Då skulle jag rekommendera lite lättare styrketräning med lite fler repetioner och lägre vikter/kroppsvikt blandat med konditionsträning. Om du väljer att köpa ett gymkort så kan du även testa dig fram väldigt mycket då man oftast får väldigt mycket på köpet. Då kan du testa en massor olika sorters gruppass som verar intressanta samtidigt som du kan testa på gymmet lite smått. Men det finns många fler träningsformer, t.ex. dans, boxning, någon bollsport som basket och massor annat. Eller varför inte leta reda på lite övningar på nätet som du kan utföra hemma? Då behöver du inte ens ta dig iväg för att träna utan kan bara köra ett litet pass när det passar. Testa det som tilltalar dig allra mest, något du tycker verkar roligt. 
 
Men det allra svåraste är såklart att väl komma iväg, men det är bara att kasta alla ursäkter i en papperskorg och skriv ner en lista på en massa anledningar till varför du vill börja träna istället. När du väl kommit igång så känns det sååå mycket lättare. Börja heller inte för hårt, utan börja smått och öka vartefter. Och det allra viktigaste är såklart att du tycker träningen är rolig. För det är annars stor chans att man hoppar över pass om det man tränar är tråkigt. T.ex. så tycker jag inte löpning är speciellt roligt så jag ser till att göra något annat helt enkelt. Den träningen som blir av är den träningen som ger resultat helt enkelt! Lycka till och hoppas du fick något vettigt svar i mitt rätt långa inlägg haha, annars får du väl skriva en kommentar så ska jag se till att förbättra mitt svar. Kram :)
Fitspiration Motivation
 

Drop it, drop it like a squat

Efter skolan blev det ett riktigt grymt benpass, wow lyckades verkligen trötta ut musklerna till max. Körde en hel del dropsets och det är ju så himla effektivt, i bensparken kändes det på riktigt som mina muskler blödde haha alltså mjölksyra till max. Men kände mig iaf rikigt stark idag, och den känslan slår alla andra känslor. Den känslan är alldeles underbar♥
Vad är då ett dropset? Jo du utför en övning, t.ex. benspark. Och börjar på en hög vikt och gör så många repetitioner du klarar av. Sedan sänker du snabbt vikten ett snäpp och utan vila kör så många reps du klarar med den vikten. Du klarade ju inte mer reps på just den vikten men när du sänker den går det att klämma ut precis ALL kraft ur musklerna på otroligt kort tid. Sjukt effektivt! Du kan köra hur många drops du vill, jag brukar köra runt 3-4 innan jag vilar för att sedan göra ca. två set till. 
 
Efter passet åkte jag hem och så blev det lax till middag, var riktigt hungrig och eftersom det är en av mina favorätter var det obeskrivligt gott! ^^ Mitt pass kan ni se här under.
 
Gammal bild på en mumsig questbar. Önskar att de var typ hälften så dyra för då hade man kunnat köpa en lite oftare hehe :P
 
Löpning: 5 min
 
Squats:
20 kg 15x1 (uppvärmning)
Dropset 3 drops med ca. 6-15 reps:
50 kg, 40 kg, 30 kg
x3
 
Bulgariska utfall i smith:
Dropset 3 drops med ca. 10 reps:
20 kg, 15 kg, 10 kg
x3 /sida
 
Cable kickbacks: 
27 kg raka 10x3/sida
12 kg sneda 10x4/sida
32 kg raka 5x1/sida
 
Benspark/legextensions:
Dropset med 3 drops (? kg) x3
 
Benpress:
Breda/Sumo: 10x3
Smala: 10x3
 
Innan stretch blev det även lite press i assisted chins/dips- maskinen. 
 

Sticky choco&peanut-mugcake

Gjorde den godaste och kladdigaste mugcakes någonsin idag, sååå otroligt god. Om jag ätit den utan att veta om att den var nyttig så hade jag aldrig kunnat ana att den faktiskt var det. Med smak av jordnötter och choklad. Godast är helt klart när den är lite kladdig i mitten, men det är min åsikt det :)
♥½ dl havregryn
♥1 ägg
♥2 tsk kakao
♥1 dadel
♥1 msk mosade/mixade aprikoser (eller ännu en dadel)
♥½ banan
♥En klick jordnötssmör (ca. 2 tsk eller mer/mindre)
♥En skvätt vatten (så det utan problem går att hälla ut den)
 
1. Mixa alla ingredienser med stavmixer. 2. Smaka smeten och se om du vill ha något mer av någon ingrediens. 3. Häll över smeten i en mugg/kopp och micra i micron på full effekt ca. 1-1½min. Eller mer/mindre beroende på hur kladdig du föredrar den. 4. Vänd sedan ut på en tallrik eller ät direkt ur muggen.



Gingerbread-oats

Hembakat rågbröd på surdeg med kalkon, ost o aprikosmarmelad (recept nedan). Pepparkaksgröt med jordgubbskvarg och nötsmör. En drömfrulle i högsta grad.
 
Pepparkaksgröt
♥1 dl havregryn
♥2 dl vatten
♥½ banan
♥1 äggvita
♥Kanel (ca. 2 krm)
Ingefära (ca. 1 krm)
♥Nejlika (ca. 1 krm)
 
Mosa bananen och rör ihop alla ingredienser utom äggvita i en kastrull tills det blir en gröt. Stäng av plattan och rör ner äggvitan snabbt så den ej hinner binda sig. 
 
Aprikosmarmelad
♥Aprikoser (soft apricots från coop änglamark)
 
Hacka, mosa eller mixa aprikoserna till ett klet. Toppa på mackan. Sååå mycket godare än vad man tror!
 

Tired monday

 Efter att endast fått ca. 5h sömn inatt har det minst sagt vart en trött måndag. När jag kom hem bytte jag om till träningskläder och tänkte att jag skulle hinna ett cardiopass mellan allt plugg, men insåg efter ett tag att tiden inte står still tyvärr. Så fick helt enkelt duscha utan att ha tränat innan. Plugg och skola måste helt enkelt gå före. Efter middagen åkte vi iväg till ett shoppingcentrum och köpte lite smågrejer. Nu lägger jag plugget åt sidan för denna kväll och det lär inte bli en sen kväll ikväll. Sitter och gäspar med jämna mellanrum och ögonen känns som bly. Hoppas att den kommande natten kan bjuda på lite mer sömn! Blir galen på att inte kunna somna. 
Önskar er en fin måndagkväll, xoxo.
 
En smoothie var ett tag sedan jag smaskade i mig insåg jag och gjorde en underbar goding på ananas, jordgubbar, banan och kvarg till mellis. Sa poff så var den borta hehe ;)

Good sunday

Söndagsångest? Absolut inte. Denna dag har faktiskt fyllts med en massa positiviteter. Kickade igång dagen med att dra till gymmet efter frullen och köra ett pass för mage, axlar och även två övningar för bröst. Men fick verkligen till den brännande känslan i både mage och axlar, testade lite nya övningar och fick några nya favoriter dessutom :D 70 minuter på gymmet och dessutom sammanlagt 40 minuters promenad från och till gymmet. Tog sedan bussen hem och kändes riktigt skönt att vara hemma innan lunch och veta att dagens träning är avklarad! Runt halv tre så åt vi lite söndagsmiddag här hemma, hjortstek med potatis och brunsås! Verkligen ren söndagslyx, smakade helt underbart verkligen. Resten av dagen har vi bakat surdegsbröd och så har jag dessutom pluggat en hel del inför två prov den kommande veckan. Hoppas ni haft en bra söndag finisar! Tänk på att söndagen är inte sämre än lördagen egentligen, vi har hela två dagars ledighet så ta vara på både lördagen och söndagen :)
 
Dagens pass: 
Hantelpress(bröst): 15x1, 10x4
Flyes: 10x2
 
Militärpress: 15x1, 10x4
Vinkelpress(döpt övningen själv hehe men svårt att förklara): 10x3
Hantellyft åt sidan: 10x4
Axellyft över huvudet med en hantel: 10x4
Baksida axlar i cable: 10x4
Drag mot hakan i cable: 10x4
 
Cable crunches 54 kg: 10x4
Sidolyft m. kettlebell 20 kg: 10x4/sida
Hängande benlyft: 10x4
Hängande benlyft sneda: 10x2/sida
Russian twist 7kg medicinboll: 20x4
Avslutade med ett set indrag med pilatesboll och ett set fällkniven.
Ett litet tips till alla som inte använder sig av proteinpulver, en relativt billig (har för mig att den kostar 8 kr) liten shake som smakar väldigt gott och innehåller 20g proten per flaska (250ml). Tyvärr innehåller den lite socker, men bara 1.5% så det är ju inte så mycket jämfört med mycket annat. Passar bra efter träning eller som ett proteinrikt mellanmål!

Homemade hamburgers

Jag är inget fan av mc donald's överhuvud taget, gillar varken deras pomme eller burgare. Men bara för det betyder det inte att jag inte gillar hamburgare över lag. Om det verkligen är riktiga hamburgare så är det verkligen riktigt gott. Och idag testade vi att göra både hamburgebröd och hamburgare. Vart sjukt lyckat verkligen! Vi hade i lite rågmjöl och havregryn i degen för att det skulle bli lite matigare och nyttigare. De blev rätt små och söta, men mer mättande än vad man tror! Gjorde hamburgarna på nötfärs och kryddor. Vi utgick från ett vanligt recept från nätet på hamburgebröd fast ersatte en del vetemjöl till havregryn och rågmjöl som sagt. Testa ni med! Går inte ens att jämföra med en cheeseburgare på mc donald's... Miljoner gånger bättre! ^^
 
 

Persika/passion- kvarg

Har ju än så länge recenserat alla såna här jag har smakat (två stycken utöver denna) och varför skulle jag inte göra det när jag hittat min personliga favorit? Såg att denna hade kommit in på coop och var bara tvungen att testa. Blev minst sagt riktigt glad när jag tog första tuggan. Nya favoriten! Tycker denna var riktigt mumsig. Mycket godare än hallonkvargen iaf och snäppet godare än citron/lime. Så denna får 5/5 kvargburkar av mig! 
 
Ni borde verkligen testa :) Mina två andra recensioner hittar ni HÄR och HÄR.
 
 

Yesterdays snack


 
Gjorde som sagt lite nyttiga chokladbollar igår och de blev verkligen superdupergoda! Jag testade nämligen ett nytt recept och dessa är lite mer proteinrika plus att de har en smak av pepparkaka i sig. Tyvärr höftade jag fram recptet lite men ska definitivt göra dessa igen och få fram ett riktigt recept som jag kan dela med mig av. Så några av dessa plus lite nötter och någon bit mörk choklad framför idol, mums♥ Förvarade de som blev över i frysen under natten så de blir hårda, älskar hårda och kalla chokladbollar haha ;)
 
Blev en gofrulle när jag vaknade med familjen och ska om ett tag fixa mig inför dagen. Vi ska till vår farmor och fira vår farbror som fyllde år för ett tag sedan. Blir nog en bra lördag, ikväll blir det en riktig myskväll här hemma så kan inte begära så himla mycket mer idag faktiskt. Ser ut som en perfekt dag :) 
 

Armworkout, pizza and cosyness

Friday, friday, fridaaay! Yaay äntligen lite ledighet och chans att ta igen sig efter veckans plugg. Efter skolan kilade jag till gymmet för ett pass för biceps och triceps. Riktigt lyckat också, just armpassen har blivit en av mina favoritpass faktiskt. Men kommer inte riktigt lika högt upp på älsk-listan som benpassen dock hehe men riktigt kul att pumpa ur allt kraft ur armmusklerna. 
När jag kom hem fixade jag och syrran lite pizzor, men gjorda på tortillabröd som botten! Faktiskt sjukt gott, man kan ju även använda fibertortillas som botten så blir det ännu lite nyttigare. Men tips iaf! Vi toppade med skinka, tomat, bananskivor, mozzarella och ruccola. Sedan hjälpte jag syrran att fixa sig eftersom hon skulle iväg på skoldisco, jättefin blev hon hihi så hoppas hon har roligt♥ Jag är dock hemma själv nu, både pappa och syrran är borta och har det kul och jag sitter här haha... Nej men jag har fixat lite nyttiga chokladbollar och ska snart mysa ner mig framför idol så blir nog inte så knasigt ändå :) Och syrran kommer ju hem vid nio ändå så det blir bra det. 
 
Önskar er en riktigt bra fredagskväll oavsett vad ni hittar på, xoxo.
Sorry för en lite tråkig träningsegopic men hade inte så mycket mer att bjuda på just idag haha. 

Healthy chocolatecake

Alltså ni måste bara testa denna helt underbara kladdkakan! Mixtrade lite med ingredienser hemma och bytte ut det onyttiga i kladdkaka mot nyttigare livsmedel istället. Jag använde mig av dadlar som sötning och jag antar att många inte har dadlar hemma men det är verkligen något som är sååå värt att köpa, jag har använt mig av det som sötning en del på senaste tiden och kommit fram till fantastiska resultat! Det ger ingen smak av dadlar utan enbart sötma, perfekt att ersätta sockret med dadlar ju eftersom dadlar innehåller fantastiskt mycket bra ämnen som järn, fiber och kalcium för att bara nämna några få. 
 
 
 
♥3 msk havregryn
♥3 dadlar
♥2 msk kakao
♥3 msk valfri vätska (mjölk, mandelmjölk, vatten t.ex.)
♥1 msk valfri olja (både raps och kokos funkar bra enligt mig)
♥2 krm bakpulver
 
Stavmixa ihop alla ingredienser och häll i en skål/form. Micra i ca. ½ minut för att få den kladdig. Jag micrade nästan 1 min men det blev för mycket eftersom den blir fastare när den får stå till sig någon minut. 
 
Fantastiskt god och smakar väldigt likt vanlig kladdkaka! 

Awesome legsession

Uppvärmning: Löpning 5 min
 
Squats:
20 kg 15x1
30 kg 10x2
35 kg 10x1
50 kg 6x2
40 kg 10x3
45 kg ?x1
 
Utfall i smith:
15 kg 10x4/ben 
 
Cable kickbacks:
23 kg 10x4 rakt ut 
18 kg 10x4 sneda (ej åt sidan utan bara lite snett utåt)
 
''Press'' i chins assisted:
60 kg 10x4/ben
 
Squats på två stepup-brädor m. kettlebell (djupa):
16 kg 10x5 
 
Benspark:
32 kg 10x4
 
Benpress:
10 med vänster+ 10 med höger+ 10 båda benen x1 
66 kg ?x1
 
 
Känslan efter var o b e s k r i v l i g och hungrig som en varg när jag kom hem var jag så det satt väldigt bra med lite ''thai-inspirerad'' mat med wookade grönsaker i kokosmjölk och risnudlar, himla gottigt! 
 
Så glad att jag i slutet av sommaren faktiskt vågade ta steget att börja gymma, ångrar det inte en sekund! Har fått så mycket mer utav mina pass sedan dess och det är verkligen skillnad på passen hemma och passen på gymmet. Mycket roligare när man får köra med lite tyngre vikter och verkligen trötta ut musklerna till 100%! Dock så kör jag en del hemma också, som magträningen och cardio då jag tycker det är minst lika effektivt i mitt egna rum än på gymmet :)

My abs are on fire

Idag blev det ett brännande magpass innan middagen. Älskar verkligen att träna just mage för jag har fått mer bålstyrka på senaste tiden och det är ju roligt när man märker att träningen ger resultat! Känslan av att känna sig stark är underbar♥ Och just mage är något jag föredrar att träna hemma då jag får allra bäst kontakt med lättare vikter/egen kroppsvikt och mellan 15-25 reps. Tränar mage någon gång ibland på gymmet också men tycker att jag inte får den där brännande känslan riktigt, det kan kännas tungt, men det är inte riktigt samma sak som när magen känns som den brinner upp ungefär haha. You know that feeling...
 
Imorgon taggar jag ett tungt benpass på gymmet vilket jag ser fram emot! Gjorde även den godaste kladdkakan till mellis idag, nyttig också och alltså HERREGUD så goooood!! Kommer recept inom några dagar. Ni kommer inte bli besvikna, i promise. 
 
Ab track 30 st
Spiderman climbs 20 st
Triple sit-up 10 st (nudda tårna/fällkniven o sen situp åt höger och vänster)
x3
 
Fällkniven (nudda tårna) 20 st
Omvänd crunch 15 st
Cykelcrunch 30 st
x2
 
Twisted plank 25 st
Sidodips 20 st
x4 varva mellan olika sidor i dipsen
 
Försökte mig även på lite ''ab roller'' med hjälp av fantasin (man kan använda sig av något med hjul bara) men räknade varken reps eller set, bara körde lite hehe. Avslutade med toes to ball, med hjälp av en boll. Som fällkniven fast du har en boll och pendlar mellan fötter och händer. 

Så får du ett bra träningspass!

Jag antar att nästan alla som läser detta någon gång vart med om ett pass som inte har gått sådär superbra, man bara står och kämpar men det känns varken kul eller givande och man får inte bra kontakt osv... Men jag har några små tips som kan hjälpa lite på vägen iaf. Det går ju självklart inte att alltid prestera på topp men dessa tips brukar jag själv alltid gå efter och lyckas nästan jämt få till bra pass :)
  • Planera. Att innan du åker till gymmet planera lite vad du ska göra är otroligt viktigt, så du inte står där och inte har någon aning om vad du ska göra. Jag brukar alltid planera vilka muskler jag ska köra, vilka övningar osv. för att ha koll lite innan. Man behöver ju inte planera varenda reps och set såklart, men åtminstone ha lite koll på vad som ska göras när du väl är där. 
  • Ät rätt innan. Detta är verkligen A och O. Ät mycket och näringsrik mat. För att du ska orka prestera bra så är det otroligt viktigt, en blandning av kolhydrater, protein och fett är väl allra bäst men främst kolhydrater som lagras i dina muskler tills du förbrännt de. Alltså väldigt viktigt med kolhydrater för att musklerna ska orka! 
  • Testa något nytt. Träningen blir så mycket roligare om du testar en ny övning eller varför inte en helt ny träningsform? Det kanske blir din ny favorit, så hamna inte i samma gamla mönster utan försök att variera dig så gott du kan!
  • Drick en massa vatten. Både innan passet (helst jämt fördelat under dagen) men även mycket under passet. Jag själv kan dricka upp till 3 liter vatten under ett pass, om det är ett benpass iaf. Det kanske inte känns så viktigt men jag känner iaf om jag druckit ordentligt eller ej, för jag har mycket mer ork och mår helt enkelt bättre de dagar då jag dricker ordentligt. 
  • Gå in i din egna lilla bubbla. Detta har jag själv fått jobba mycket med, då jag innan gymmet var van vid att träna hemma, själv, där ingen såg på. Jag kunde göra lite hur jag ville för att få ett bra pass. Men när jag började gymma så var det ju andra folk omkring mig medans jag tränade. Men det är viktigt att tänka på att fokusera på sig själv, du är där för att få till ett grymt pass och även de andra omkring dig. De kommer troligtvis knappt märka av dig. Om du skulle göra fel, jaha, och? Försök hitta en egen liten bubbla och våga mer!
  • Börja med de tyngsta övningarna. I mina benpass t.ex. börjar jag alltid med squats, efter en uppvärmning. För det är den allra tyngsta övningen och där vill jag ha all möjlig energi jag kan få. Där är tekniken som viktigast och där vill jag kunna lasta på lite extra vikter. Sedan går jag över till andra övningar, som inte är så övergripande, alltså att det är mer övningar för en muskelgrupp i taget. T.ex. cable kickbacks, benspark osv. Eller övningar som benpress, som är i maskin, eftersom där är tekniken lättare då det är en maskin. 
 
 

Nanapancakes w. chia

Bananpannkisar är ju en favo hos mig som ni vid detta fall nog vet hehe, så enkelt, nyttigt, och inte minst GOTT. Som bara den. Och dessutom kan man smyga ner lite nyttigheter sådär utan att man ens märker det. Som idag, då jag hade i lite chiafrön i mina pannkakor. Rena hälsobomben där! Kalasbra, eller hur?
♥1 miniban (eko) /½ stor banan
♥1 ägg
♥½ dl havregryn
♥2 tsk (med mitt ögonmått iaf hehe) chiafrön
 
Mixa och stek i kokosolja/rapsolja/annan olja på medelhög värme och toppa med något du själv tycker är gott. Jag föredrar någon form av frukt/bär blandat med kvarg o lite nötter/nötsmör på det. Åhh *dregel* ♥
 

Bästa tävlingen någonsin

 
Kan ju vara bland den bästa tävlingen eveeer, eller vad säger ni? Man vinner allt på denna bild, ni ser ju vad det står i högra hörnet. Hur perfekt vore inte det sådär som en tidig julklapp? Tävlingen pågår hos fina Linn och ni kan delta HÄR. Du kan även läsa mer om priset m.m. där. Man behöver bara kommentera men för att utöka sina chanser finns det fler valmöjligheter också, jag kommer göra allt för att vinna iaf! :)

My best recipe ever!

Jag har säkert flera gånger förr sagt att jag gjort världens godaste gröt, men denna gröt toppar precis allt! Helt perfekt och helt o hållet underbar. Har testat chokladgröt förr men inte kommit fram till något superbra, men detta recept är drömreceptet kan jag lova! Ni måste verkligen testa, på en gång.
 
 Beklagar igen för dålig bild, blir så less på att detta konstanta mörker, omöjligt att få fina bilder ju :(
♥1 dl havregryn
♥2 dl vatten
♥3 dadlar
♥2 tsk-1 msk kakao
♥1 msk chiafrön (kan uteslutas)
♥1 äggvita eller ett helt ägg
 
Mosa dadlarna och koka ihop med alla ingredienser, utom ägget som knäcker ner när gröten är klar. Rör runt ordentligt tills du får önskad konsistens. 

Cosyness

Efter skolan så åkte jag och tjejerna till stan på en gång, var utsvulten ungefär eftersom det inte alls var god mat i skolan idag. Brukar oftast inte peta i maten men idag var det verkligen inte gott alltså, så vi gick till honeycomb för lite frozen youghurt. Är ju så sjukt mumsigt, blev dock svindyrt, alltså verkligen svindyrt, men aja ibland får man helt enkelt unna sig något och blunda när man betalar typ haha. 
Vi provade en del fina klänningar men fick med mig en huuur mysig hoodie som helst! Dessutom hur fin som helst. En ljusrosa, lurvig, varm och gosig tröja på gina för endast 99:-! Köpte den i storlek XL så att den ska vara extremt stor, så man bara kan gå runt hemma och mysa i den, hihi♥ Frida köpte en likadan fast i mintblå typ? Ska se till att ta lite kort och visa upp någon dag:)
 
Kom hem runt sju och käkade lite taco med familjen och så lite mys framför idol, årets första skumtomtar dessutom! Kan ju inte bara motstå något så underbart och juligt som skumtomtar, äkta kärlek haha. Längtar efter julen supermegamycket nu!
 
Hoppas ni får en riktigt bra helg nu, får se hur mycket jag hinner uppdatera i helgen då det är rätt fullt upp men när jag får en lucka med tid över så ska jag självklart se till att skriva några rader, kram på er. xoxo

Live your own life

Något jag tänkt på en hel del senaste tiden är det där med att hitta en balans i sitt liv, att kunna leva hälsosamt. Att det innebär olika saker för olika personer. Men det känns lite som att hela den här ''hälsolivsstilen'' är som uppmålad redan och man måste anpassa sig efter en speciell mall. Men vet ni en sak? Man behöver inte följa den mallen bara för att så himla många andra som anser sig vara hälsosamma gör det. För hälsosam har så otroligt många betydelser. Det som är så himla härligt är att det är ditt liv, ingen annan bryr sig om dina val egentligen utan du får välja att leva precis så som du vill. Så länge du mår bra, på alla sätt och vis, så är det okej! Vill du inte träna mer än 2-3 ggr i veckan? Nej men varför ska du då göra det? Du får självklart göra precis som du vill. Känner du för att smaska i dig en godispåse ikväll? Ja men gör då det. Känner du för att ta en portion mat till? Ja men varför tvekar du ens? Gör precis så som du vill, för det är ditt eget liv och det är DU som ritar upp en egen mall. Det är alldeles för lätt att gå efter sin ''förebild'' och de bloggar man läser eller följer på instagram t.ex. Bara för att de lever på ett sätt behöver du inte leva likadant. Man kan vara hälsosam på så olika många grader och du får välja hur du känner att du vill må. Det finns självklart gränser för vad som är hälsosamt och vad som inte är det, men det är helt upp till dig att leva den livsstil du vill! 
 

Creamy cocos&banana-oats

 
Denna vecka har jag fått två stycken nya grötfavoriter faktiskt! En chokladgröt som var absolut amazing, aldrig i hela mitt liv gjort en så underbar gröt. Ska lätt göra den igen och ta bilder så ni får recept för den är verkligen värd att delas med av. Men denna gröt ovan var knappast heller tokig, ny favo där med. Nog den krämigaste gröt jag gjort, sååå god verkligen. Ni måste bara prova!
♥1,5 dl havregryn
♥2 dl vatten
♥½ banan
♥2 tsk-1 msk kokosolja
♥1 ägg
 
Mosa bananen och koka med havregryn och vatten. När det börjar lika en gröt så ta av från plattan och rör ner kokosoljan och ägget. Rör ett tag tills det verkligen är en bra konsistens, den ska vara riktigt krämig och god. 
 
Jag toppade min gröt med jordgubbskvarg och kokosflingor. Plus en kopp te till det, perfekt frukost och höll mig riktigt mätt enda fram till skollunchen. 
 
 

Dreamdinner

Idag efter skolan så åkte jag direkt hem eftersom jag och syrran skulle vara hemma själva hela kvällen så fick ställa in dagens pass, eller ja inte riktigt ställa in, men fick helt enkelt ta det hemma istället och det passade ju lika bra det! Nästan iaf, lyckades trötta ut ben&rumpa iaf så känns bra. Efter mitt träningspass blev det rena dröm-middagen! Kyckling, ris, mangosås, grönsaker och varma bananskivor, åh alltså dröööm i munnen♥ Helt underbart gott, vi åt i princip samma igår (fast inga bananskivor) och det var lika gott idag som igår. Och ett riktigt tips är att värma några bananskivor i micron och ha till middagen! Smakar som det brukar göra när man har det på pizza och guuud måste lätt göra det fler gånger, passar ju utmärkt till denna måltid också. 

Imorgon efter skolan ska jag och tjejerna dra in till stan en sväng och efter det blir det taco&idolmys med familjen. Gud så mycket jag ser fram emot morgondagen! På lördag ska jag in på gymnasiemässa med tjejerna också och så ska vi dessutom till Anneli och sova där från lördag till söndag. Ska bli så SKÖNT med helg efter denna pluggvecka, imorgon är ett stort spanskaprov gjort så lär vara riktigt skönt efteråt. 
 
Har ni några planer för helgen?♥
Lovar att bli bättre på att plocka fram systemkameran! Kan dock ine lova bättre ljus tyvärr när det är konstant mörkt ute, ljuset påverkar bilderna extremt mycket men jag hoppas ni inte tycker det blir jättejobbigt för kan inte göra så mycket åt det, tyvärr :/

Vilken proteinbar ska jag välja?

Som nog många vet så finns det mängder olika proteinbars på marknaden idag och är väldigt populärt bland träningsfolk men även de som vill gå ner i vikt. Jag själv älskar proteinbars och tycker det är ett perfekt mellanmål, speciellt efter träningen då man gärna vill ha något i sig snabbt. Väldigt smidigt att bara ha en bar med sig i väskan. Men självklart finns det vissa bättre än de andra. Men det kan vara svårt att veta vilken sort man ska välja. Så tänkte tipsa om lite saker man kan tänka på för att inte få i sig en massa onödiga ingredienser. 
 
De flesta proteinbars innehåller mängder med socker och konstiga färgämnen och sötningsmedel. Det är som godis fast bara med protein i, självklart bättre än godis då, men onödigt att få i sig så mycket annat skit på samma gång. Hur ska man då veta vilka som är bra och vilka som är dåliga? Jo, det är väldigt enkelt faktiskt. Bara att vända på den och läsa innehållsförteckningen och näringsvärdet. Om det är en massa socker i, vilket oftast inte brukar stå med ordet socker utan typ glukos, fruktos osv. så undvik helst. Och om det är en massa e-nummer med i texten så är det inte heller något bra. En bra proteinbar skulle jag säga är nästan helt fri från socker och konstgjorda sötningsmedel. Utan t.ex. är sötad med stevia istället som inte påverkar vår kropp negativt. Innehåller mycket protein, gärna 15-20 gr per bar. Och inte är en massa kontiga ämnen i, det kanske verkar krångligt men jag brukar oftast googla om det är något ämne jag inte känner igen. Och det gäller inte bara proteinbars utan massor olika livsmedel.
 
Min absoluta favobar är helt klart questbars! Så otroligt god, men samtidigt väldigt bra. Är helt sockerfri (de flesta är sötade med stevia), innehåller ca. 20g protein per bar och är dessutom riktigt fiberrik. 
 

En la playa

 
 
Här är lite fler bilder från Spanien, lite bilder från en riktigt härlig dag på stranden. Försökte ta lite bilder och jag kan säga att det är otroligt svårt att få det att se riktigt bra ut. Men fick några rätt så bra bilder i alla fall, dock ser ju mitt ansiktsuttryck helt knäppt ut på bilderna men det får ni stå ut med haha ;)
 

Shoulders, Biceps&Triceps

Ännu en måndag har snart passerat och det har vart en bra en faktiskt. Efter skolan kilade jag direkt till gymmet och körde ett pass för axlar&armar. En av de mest lyckade passen för just armar&axlar också dessutom. Fick grym kontakt i alla muskelgrupper jag ville och det kändes riktigt härligt. Ännu fler personbästa och jag gick därifrån med ett leende på läpparna, kändes verkligen som det inte kunde gått så himla mycket bättre idag! När jag kom hem blev det favomaten: Lax med pesto och potatis! Så mumsigt♥
 
Jag tränar nästan alltid själv så därför blir det inte så mycket bilder från mina pass, det är ju kanske lite roliga när man kan se på bilder vilka övningar jag kör och så men svårt att få bra bilder utan någon som hjälper till. Men ska försöka någon dag att ta hjälp av lite boxar osv. och försöka få lite bra bilder, testa kan man ju alltid göra. 
 
Men här är lite olika övningar jag körde under dagens pass iaf (gjorde dock rätt många fler), bilder från google. 

1. Militärpress (dock stående). 2. Triceps pushdown i cable. 3. Bicepscurls (både m. stång o hantlar). 
 
 

Farsdag

Idag har väl ingen missat att det är farsdag? Det har iaf inte jag gjort! Vi grattade pappa lite imorse med lite presenter osv. Världens bästa pappa, älskar dig så mycket♥
 
Vi vaknade upp hemma hos Annika och hon bjöd på lyxfrukost innan vi åkte därifrån strax före tolv. Igår fick vi jättegod middag också med torsk, citronsås, morötter och squash hon strimlade/hyvlade och stekte i vitlök och så potatis till det. MUMS! Dessutom efterrätt som blev äpplepaj, kan ju lova att man aldrig åker därifrån hungrig i alla fall haha... ;) 
När vi kom hem var det nästan bara hem och vända, hann med en snabb och enkel lunch på lite ägg och müsli för sedan var vi tvungna att åka iväg då det var visning på vårt hus. Jag åkte och tränade ett benpass. Har blivit två gympass denna vecka och båda blev ben haha. Men har blivit lite andra muskelgrupper här hemma iaf. Blev ett helt okej benpass idag, eller egentligen gick det rätt bra förrutom att jag fick smärta i framsida lår i början (vilket jag fortfarande har...) så det var lite trist. Dessutom hade de tagit bort en av mina favomaskiner, liggande legcurls :( Men nytt personbästa i cable kickbacks iaf! Efter passet blev det lite farsdagsfika med familjen, en dammsugare fick det bli för mig och det var verkligen riktigt mumsigt. 
 
Resten av dagen blev det plugg och annat fix för morgondagen, imorrn står armar&axlar på schemat så är riktigt taggad! Den kommande veckan ska jag se till att köra genom alla muskelgrupper+någon cardio, vilket jag inte hunnit denna vecka.
 
Mitt träningsschema kommande veckan kommer se ut såhär ungefär:
 
Måndag: Axlar&Armar
Tisdag: Mage
Onsdag: Cardio (t.ex. löpning, intervaller)
Torsdag: Ben&Rumpa
Fredag: PowerWalk innan frullen (får se om det händer haha...)
Lördag: Vila
Söndag: Rygg&Bröst
 
Såklart är detta inte inristat i sten utan detta är som en mall för mig, kan absolut hända att jag ändrar på något om jag inser att jag inte har tid, eller att jag tar en extra vilodag, skjuter upp ett pass, inte kan t.ex.


Cosy saturday

Idag har det vart full rulle på det, efter frukost var det en hel del grejer att hinna med eftersom vi snart ska iväg till Annika och sova där i natt. Dessutom är det visning här imorgon igen och jag ska iväg och träna. Så det var massor att fixa så allt är klart tills imorgon. Hann även med en skön promenad med familjen i den friska luften. Nu är jag klar med allt i alla fall och kan ta det lite lugnt ett tag, innan vi ska käka lite lunch och därefter åka. 
 
Blir en skön vilodag idag, laddar istället upp för morgondagens träning. Skönt att bara ta det lugnt såhär en lördag, umgås med nära&kära och koppla bort både träning&plugg. Välbehöligt! Önskar er en fin dag, xoxo♥
 
Bild från veckan, favokvällsmålet framför ph. Kvarg med jordgubbar, lite müsli, jordnötssmör b.l.a.

A better friday

Jahopp, då var det fredag då och här sitter man och lyssnar på musik i väntan på att idol ska börja igen. 
Har vart en väldigt bra fredag enligt mig, riktigt kassa lektioner dock men förrutom det så har den vart perfekt. Efter skolan åkte jag bara hem, gjorde mig ett mumsigt mellanmål och tog det lite lugnt ett tag, hann även med att vlogga lite innan det var dags att träna ett pass här hemma innan middagen. Blev lite minitapas till förrätt och därefter fläskfilé med sötpotatis, klýftpotatis och palstnernacka i ugn, åhh det var så grymt gott verkligen. En av mina favoriträtter tror jag faktiskt. Efter middagen blev det idolmys med lite cashewnötter och steviachoklad bland annat. Mysfredag i högsta grad! Och det är helt klart så jag gillar mina fredagar. Behövs inte så mycket mer än god mat, lite gottis framför tv:n och bra sällskap så är jag mer än nöjd♥ 
 
Nu börjar snart idol igen så blir spännande att se vem som får lämna idag, jag HOPPAS Petter eller Ludvig men man kan ju aldrig veta, speciellt inte efter förra veckan... Vem är er favorit?
 
Dagens smoothie blev på jordgubbar, en banan, kvarg och en liten skvätt fil. Toppat med chiafrön, kokos, liten klick jordnötssmör och kiwi. 



Träning&Hälso- lista

Snodde denna lista från ELIN för jag tyckte den var både rolig att läsa och rolig att göra :)

I mina öron när jag tränar?
Mest snabb och peppande musik, med mycket bas och pump i låten. Så att man blir superpepp och pushar det där lilla extra :)

I min träningsväska?

Om jag tränar efter skolan så blir det träningskläder, vattenflaska, uppskrivet pass, mobilhållare, hörlurar, borste, mellanmål (t.ex. riskakor före och proteinbar efter) och såklart gymkort ;)


Favoritmuskel?
Helt klart ben&rumpa, big looove. Så tungt och jobbigt men det är nog det jag älskar med det. Känslan efter och under passen är obeskrivlig, taggar mina benpass flera dagar innan haha. 

Mål med träningen?
Många mål har jag, men mitt största mål är väl att bara känna att jag mår så grymt bra och är lycklig. Men även att bli stark och få lite mer muskelmassa. Att lyckas få en bra balans mellan allt: träning, mat, vila och att hinna med annat som vara med vänner och familj, plugg osv. Vilket jag dock tycker jag lyckats bra med. 

Favoritövning?
Squats! Även tricepspushdowns i cable gillar jag mycket. 

Favoritmat?
Lax&skaldjur, looove. Men finns mycket som är sjukt gott. 

Mina inspirationskällor?
Följer många bloggar och instagramkonton som inspirerar mig dagligen. Men de som inspirerar mig mest är de som strävar efter den inre hälsan och som inte skriver enbart om ''att få sin drömkropp''. 

Då mår jag som bäst?
Efter ett riktigt tungt benpass, oslagbar känsla. 

Favoritkonditionsträning?
Vad är det? Haha nej men cardio är INTE min grej. Gör det någon gång i veckan ändå men något som är grymt är tabataintervaller, hatar det under tiden men så sjukt effektivt så känslan efter är även den oslagbar. 

Favoritsport?
Friidrott är riktigt roligt, typ springa 60m. Men även dans som jag gått på i några år förut. Ridning också, rider dock bara hos moster vilket blir några ggr per år, men när jag väl gör det är det riktigt mysigt :)

Mitt bästa kosttips?
Att inte utesluta något. Det är otroligt viktigt att få i sig en blandning av nyttiga fetter, proteiner och bra kolhydrater så uteslut inte t.ex. kolhydrater då även detta behövs för din kropp. Dessutom så är det inte farligt att unna sig choklad eller glass t.ex. någon gång ibland för guds skull! Det är även bra för kroppen, kanske inte fysiskt men för själen♥

Favoritmellis?
Chokladbollsröra är en favo jag aldrig tröttnar på: 1 dl havregryn, 1-2 msk kakao, mjölk till rätt konsistens och sötning (typ honung, stevia) efter smak. Men absoluta favon är ju bananpannkisar, i alla lägen ;)

Då tränar jag allra helst?
Väldigt olika, men så tidigt som möjligt då det är så härlit att må super hela dagen. Men oftast blir det direkt efter skolan. 

Favoritlivsmedel?
Havregryn, kokos och jordnötssmör. För att det går att göra så otroligt mycket med havregryn. Och jordnötssmör och kokos är mina beroenden sååå rätt så självklart ;P

Mitt motto?

''There's no elevator for success, you have to take the stairs.''

En fredagskväll unnar jag mig gärna?

Choklad eller naturgodis i alla lägen hehe. Helst chokladdoppade nötter men om jag vill ha det lite nyttigare så blir det oftast naturella cashewnötter. 

 

Hälsa för mig…
... är att hitta en bra balans mellan allt. Att träna i lagom mängd, ha vilodagar för att återhämta kroppen och äta nyttigt men också kunna unna sig ibland med något mindre nyttigt. Och att försöka hitta sin inre hälsa, inte bara fokusera på det yttre för då mår man inte bra, tro mig. Been there, done that. 

Därför tränar jag?
För att må bra, kort och gott. 

Min favoritfrukost?
Gröt i all ära! Men om jag är ledig så är det ju väldigt gott med en lyxig smoothie eller bananpannkakor. 

Detta skulle jag vilja utöva?
Vill verkligen testa på yoga! Verkligen fått upp ögonen för det på senaste tiden och det vekar så himla underbart och avslappnande då jag hört så mycket gott om det. 

Favoritidrottare?
Hm, svår fråga. Idrottare? Har nog ingen favorit sådär, är inte någon sportmänniska. 

Så sover jag?
Runt 8 h per natt försöker jag väl sova. På helger blir det oftast mer. 

Detta klara jag mig inte utan?

Nära och kära helt klart. Så glad att ha såna underbara vänner och familj omkring mig♥

Där tränar jag helst?
På gymmet. 

Detta tränar jag allra helst i?
Snygga träningskläder, blir så himla mycket mer peppad då. Men det ska såklart vara bekvämt också.

 


iphonepics from spain

Här kommer lite iphonepics från Spanien, då jag vill dela upp det i lite olika inlägg. B.l.a lite bilder från när vi var i Gibraltar där det fanns bergsapor! :D
Härlig frukostutsikt kan man ju lugnt säga!
Oreoglass♥
 Lite strandbilder, kommer en del mer, lite bättre troligtvis, från systemkameran också. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Turn down for squat

 
Denna dag har vart riktigt perfekt i mina ögon! Inga superroliga lektioner men två stycken håltimmar vilket ledde till lång lunchrast och dessutom slutade tidigare. På lunchrasten så drog jag och tjejerna till ett shoppingcenter och kikade i butiker samt lunchade där, med kina/thaibuffé, gosh så gott♥ Ordentligt uppladdad var jag därför till mitt benpass vid två då jag slutade skolan. När jag kom in på gymmet först blev jag besviken då de höll på att renovera cirkelgyms-rummet vilket ledde till att jag fick skippa några övningar. Men bytte ut de mot lite annat så fick iaf till 1.5h pass och benen vek sig efteråt så måste sett himla roligt ut haha. Testade lite dropsets för första gången och herrejesus att man kan trötta ut muskeln till MAX på så kort tid! Fick även nytt personbästa i squats: 50 kg! :D Superglad verkligen och då klarade jag 6 reps, så hade kunnat vara en aning tyngre vilket kändes fantastiskt. Får testa 55 nästa gång helt enkelt. Fattar inte att jag utvecklats så snabbt! För inte alls längesedan körde jag på 30 kg! Så sjukt roligt ju. 
 
Efteråt knaprade jag i mig en questbar i väntan på pappa och nu blir det laxmiddag! Ha en fin kväll kära läsare.
 Ser rätt sur ut trots att jag var supermegaglad, hade ju precis fått nytt personligt rekord i knäböj! Men ville inte stå och posera och smila upp mig när det var folk omkring haha... ;)




Home sweet home


Nu är jag hemma igen efter en helt underbar, solig, varm, äventyrlig resa till Spanien! Så härligt att få en sista vecka med sommarvärme innan vintern och mörkret kommer på riktigt. Det behövdes en liten boost såhär mitt i hösten helt enkelt. Jag har en hel del bilder och text att dela med mig av men det får bli uppdelar i olika inlägg, men tyvärr inte så mycket idag. Så fort jag bara får tid! Just nu är det lite att ta igen efter en vecka borta. Imorgon blir det ÄNTLIGEN gymmet igen och ska smälla av med ett riktigt tufft benpass, såklart ;)
 
Resan hem var riktigt jobbig, en hel dags resande med förseningar vilket i sin tur gjorde att vi missade nästa plan i Danmark... Kom inte hem förrän sent igårkväll och var trött som bara den så det var bara att dyka ner i säng och trots allt var jag hyfsat pigg och glad idag ändå :) Blev ett härligt magpass förut också och nu ska jag kolla på ett missat avsnitt av PH så jag önskar er en bra kväll, xoxo.