Vad är en bra frukost?

Ja, som rubriken lyder, vad är egentligen en bra frukost? Från vissa håll hör man att det ska vara dagens största mål, men från vissa andra att den inte alls är viktig. Men äter man rätt frukost? Den frågan får man nog mest ställa till sig själv eftersom det är lite man själv som avgör det. Står du dig ända fram tills nästa mål? Ja då kanske du äter en bra frukost. Om inte, så kanske man bör tänka över sin frukost och kolla vad som kan vara fel. 
 
För mig är en bra sammansatt frukost en blandning av: Långsamma kolhydrater, nyttiga fetter och proteiner. Simple as that. Om min frukost saknar något av detta så står jag mig helt enkelt inte lika länge, så den där lilla klicken jordnötssmör kan ha rätt stor roll, eller att byta ut kvargen på gröten till endast frukt kan också ha stor roll. Ett väldigt bra exempel på en mättande frukost som jag står mig på fram till lunch är havregrynsgröt med en äggvita och några bitar banan, toppat med jordnötssmör/nötter och bärkvarg. Den frukosten äter jag väldigt ofta och tröttnar dessutom aldrig, den är så goood♥ Och innehåller dessutom alla de viktiga delarna.
 
Men detta är ju olika från person till person såklart, vissa klarar sig kanske fram till lunch genom att endast äta en skål med kvarg :) Men om ni inte känner er mätta och är orkeslösa fram till lunch så bör ni verkligen testa att göra som mig och ha med alla de där delarna i er frukost, kolla in på min kategori ''Recept: Frukost'' för fler olika frukostrecept!
 

Kommentarer
Ellen säger:

Jag brukar äta ca 1 dl havregrynsgröt med mandelmjölk och som topping banan/rivet äpple, pumpafrön, linfrön, chiafrön, gojibär, solrosfrön och en sked jordnötssmör. Det håller mig mätt till lunchen i skolan! :)

Svar: Låter supegott och verkar som en bra frukost! :)
Jennifer

2014-09-30 | 21:45:21
Kanske lämna en kommentar innan du går?

- Elaka kommentarer anmäls
- Reklam är okej
- Jag är mer än gärna med på veckans blogg eller liknande
- Jag gör gärna bloglovin- byten
- Jag svarar på alla frågor som ställs
- Om du lämnar din bloggadress så kikar jag in på din blogg
- Alla foton är tagna av mig om inget annat sägs
- Kopiering är förbjuden utan lov!

Nu kan du lämna din kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback