Instagram

 

 
 
 

 
 
 
 

Kalas

Hello! Har ni haft en bra lördag finisar? Det har jag iaf!
 
Som sagt så fyller syrran år idag och vi har haft lite släktkalas här hemma. Klockan två kom allt besök och då bjöd vi på smörgåstårta, sedan blev det lite paketöppning följt av lite födelsedagsfika. Vi hade gjort en glasstårta som vart hur god som helst verkligen! Som jag säkert nämnt förut så är inte vanlig tårta min grej riktigt. men denna var verkligen supergod! Botten av maräng, sedan en smet av kesella, sylt och lime toppat med vaniljvisp. In i frysen ett par timmar och voila! Toppat med en massa goda bär också. Hela tårtan gick faktiskt åt dessutom så var nog inte bara jag som gillade den hehe. 
 
När alla hade åkt kände jag verkligen att jag behövde lite frisk luft så gick en promenad. Om en timma ungefär börjar ju mello så då lär vi kolla på det, Annika har stannat kvar här och ska sova tills imorrn :) 
 
Imorgon blir det gymmet igen, efter två vilodagar är jag himla taggad! Och som tur var så är det inte vilken söndag som helst eftersom jag inte har skola kommande veckan, utan ska praoa. Så söndagsångesten lär jag förhoppningsvis slippa :)
 
Ha en fortsatt bra kväll allihopa, xoxo.
 



Grattis syrran!

Idag fyller min fina lillasyster hela 11 år! Helt otroligt vad tiden går, 11 år liksom? Känns som man själv precis var det haha. Önskar henne iaf en superdag idag! Blir lite släktkalas senare så idag är det full rulle, hoppas ni också får en bra dag!
 

Skidor med bestie

iphonepic. Morgonens frulle, gröt med havregryn&vatten, ägg, chiafrön o kokosolja toppat med en massa gott. Bästa uppladdningen inför sista skoldagen innan 2 veckors prao hihi.
 
Japp, precis som jag nämnde nyss så har jag nu prao i två hela veckor! Ska bli sjukt kul faktiskt för jag ska praoa på en restaurang & café, så kommer få skära sallad, göra smörgåsar, hålla rent i matsalen och allt sådant. Ser verkligen fram emot det! Men först är det helg. Och ikväll har jag hjälpt till här hemma inför släktkalas imorgon, för då fyller Evelina 11 år! Så då blir det kalas här hemma :) 
 
Igår efter skolan så blev det ett pass för axlar&rygg och därefter hann jag vara hemma i ca. 20 minuter innan det var dags att åka iväg igen. För då blev det skidåkning! Vi hämtade upp Amanda och så tog vi med matsäck och sedan så blev det lite kvällsåkning. Grymt kul verkligen och jag skrattade så jag grät flera gånger, både jag och Amanda lyckades ramla haha. Första åket i den svarta backen så gjorde Amanda världens vurpa och efter bara något åk efter lyckades hon gå ner i split med skidorna nästan hahaha. Åh herregud fick mig ett gott skratt kan man ju säga iaf. Och jag lyckades på något sätt tappa balansen så jag åkte baklänges och landa på magen... Men kul som bara den var det och annars gick det väldigt bra! ;)
 
 
 



Chocolate smoothie bowl

Smoothie bowl! Samma sak som en vanlig smoothie fast i en skål plus lite mer topping än vanligt kanske, det låter ju inte fel direkt. För topping, det gillar vi! Och att äta en smoothie med sked, det gillas starkt hos mig med haha. Tyvärr vart den lite mer rinnig än jag hade velat men aja. Perfekt god med en söt chokladsmak, vem gillar inte det liksom? Toppade med chiafrön, kokos, hallon, havrehjärtan och lite sockerfri müsli. Har tyvärr inte recptet till punkt och pricka men åtminstone kan jag ju skriva vad jag hällde i mixern, så får man höfta litegrann :) 
♥En banan
♥Kvarg
♥Valfri naturell youghurt/fil
♥Kakao
♥Honung
 
Mixa allt, smaka av, häll upp i en skål, toppa med massa gott, ät!

24h per dygn är inte tillräckligt

O hej och hå... Denna dag har verkligen gått i ett! Efter en jobbig skoldag var jag utsvulten och tom på energi så först när jag kom hem gjorde jag mig ett ordentligt mellis för att sedan kunna gräva ner mig i spanskaboken. Efter någon timma tog jag en paus för att döda magen en sväng, blev ca. 30 minuters intensiv magträning, man får helt enkelt köra den tid man hinner. Gäller bara att köra intensivt så kan man lyckas precis lika bra ju!
Efter middagen städade jag mitt rum och dammsög osv, duschade, fortsatte plugga plus en hel del annat. Var precis att jag hann i tid tills mästerkockarna började, då slog jag mig ner i soffan för att titta på det! Nu sitter jag och käkat lite kvällsmellis och ja, bloggar som ni märker haha?
 
Åh önskar så mycket att jag fick mer tid åt bloggen men kommer tyvärr ha ont om tid även imorgon. Dock för att jag ska göra roliga saker, efter skolan blir det gymmet och sedan är det nästan bara att åka hem och vända för att åka till skidbacken! Ska dit med min familj och Amanda, ska bli så gryyymt kul verkligen :D 
 
Men hoppas att ni kan stå ut med min usla uppdatering bara nååågra få dagar till, har ju så mycket idéer men hinner bara inte publicera allt som finns i mitt huvud tyvärr! Kram på er så länge♥
 
 

Vad är ''cardio''?

Q: ''vad är cardio? :)''
 
Svar: Cardio är ett annat ord för kondition! Jag brukar använda det ordet i skrift oftast eftersom jag är van vid att höra det ordet. Jag följer så himla många träningskonton på instagram samt träningsbloggar och väldigt många inom denna träningsvärld brukar använda ordet cardio istället så därför har jag också börjat kalla kondition för ''cardio'' haha :)
 


Legs


Idag var det dags för ett benpass som sagt, direkt efter skolan var jag helt tom på energi men laddade upp med lite mellis jag hade med och blev genast piggare. Har inte tränat ben på FYRA VECKOR på gymmet, blev aldrig något benpass förra veckan eftersom de är de tyngsta passen och ville ändå ta det någorlunda lugnt efter förkylning. Men idag så! Och det gick så grymt bra, är såååååååååååå glad just nu! För vet ni? Idag klarade jag några reps på 60 kg i squats!!!! Åhh helt otroligt vad glad jag blev verkligen. Kände mig så himla stark. När jag började gymma för ett halvår sedan körde jag 30 kg i squats, alltså dubblat vikten nu :D Gud vilket självförtroende man får asså. Körde därefter en massa andra övningar som tog död på ben&rumpa hehe.
 
Väl hemma blev det en massa lax&potatis (hungrig som en varg såklart hehe) och nu har jag suttit och pluggat i 1,5h... Är inte ens klar än men ska ta en paus nu ett tag. Som tur är så finns endorfinerna från träningen fortfarande kvar, så de hjälper lite ändå♥
 
Uppvärmning: Löpning 5 min
 
Squats:
20 kg 10x1
40 kg 10x1
50 kg 10x1
55 kg 7x1
60 kg 4x1 (PB)
50 kg ?x2
 
Vadpress i smith: 40 kg 10x3
Utfall med kick framåt i smith: 30 kg 10x3/ben
 
Cable kickbacks: 23 kg 10x3/sida
sneda utåt: 14 kg 10x3/sida
 
Benpress: Dropset m. 3 drops x4
 
Press i chinsmaskinen: 10x5/ben
 
Benpress: ? kg 10x1
 
Avslut: STRETCH
 
Blev totalt ca. 75 minuters intensiv träning. 
Svettig och go efter att ha kommit hem.

Veckans träningsschema

Måndag: Cardio
Tisdag: Ben&Rumpa
Onsdag: Mage 
Torsdag: Rygg&Axlar (+skidor)
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Biceps, triceps, ev. bröst
 
Såhär ser den kommande träningsveckan ut i mina planer! Föredrar verkligen att planera min träning eftersom det underlättar så himla mycket. Sedan om det blir exakt såhär, det kan man ju inte veta i förväg! Finns absolut möjlighet till att passen flyttas omkring osv. Men detta är hur som helst min ''mall''. Två stycken inplanerade vilodagar i sträck, på lördag fyller syrran år dessutom så då blir det släktkalas här hemma :)
 
Nu ska jag strax gå till sängs, efter en hektisk dag så behöver min kropp vila upp sig inför morgondagen. Då väntas även ett benpass som ni ser, galet taggad är jag! Men behöver all ork jag kan få, så säger godnatt nu♥
 

Full rulle

Hejsan vänner! 
 
Haha åh nej gud va töntigt det där lät... Men men hur som helst. Första dagen efter lovet, knappast någon ''chilldag'' om man säger så. Bedömningstillfällen i typ varje lektion och om inte det så har det ändå vart full rulle från morgon till kväll. Kom inte hem förrän strax före halv fem och då var det ju bara att sätta sig och plugga! Kuuul. Men nu är jag klar för idag och ska snart köra lite kvällscardio framför vampire diaries, cardio är ju inte favopasset precis men när man väl har börjat är det oftast skönare. Och framför ett avsnitt av tvd går det mycket lättare! Känslan efter ett riktigt svettigt och flåsigt cardiopass är ju alltid toppen hur som helst! 
 
Jag beklagar för att uppdateringen försämras nu igen när skolan början men ska försöka hitta lite tid till bloggen så fort jag kan, men som ni förstår är det mycket annat som går före. Men jag gör mitt bästa!♥
 

Är detta verkligen nyttigt?

Detta är på riktigt de godaste chokladbollarna jag ätit! De smakar verkligen riktigt likt vanliga chokladbollar, fast de är krämigare och så nyttiga. Helt galet goda verkligen, haha. Emma bjöd på dessa för några helger sedan när vi var där hemma för lite fika, och så hade hon med de även igår som vi hade till mello. Och idag var jag bara tvungen att testa, garanterat inte sista gången kan jag ju säga. Och ni som inte brukar använda dadlar, börjar antagligen genast tvivla på receptet. Men om ni bara skulle smaka dessa... Jag ber er bara att snälla, give this a try!
15-20 st
♥100 g dadlar utan kärna (ca. 10 st)
♥1 dl havregryn
♥1-2 msk kokosolja 
♥2 msk kakao (jag kommer nog ta lite mer nästa gång)
♥2 msk kallt kaffe (eller vatten)
♥Kokosflingor att rulla i
 
1. Mixa alla ingredienser till en slät smet. 2. Ställ in i frysen i ca. 10 minuter innan du rullar dem, det är mycket enklare att rulla de om du gör det. 3. Rulla därefter till bollar i valfri storlek och rulla i kokos, förvara i kylen. Perfekt att ha i kylen om man blir lite sötsugen sådär hihi. De kommer nog tyvärr ta slut rätt snabbt här hemma heheh....

Söndagsångest? Absolut inte

Ja nu börjar även denna söndag närma sig sitt slut och jag ska snart runda av med lite nyttiga chokladbollar, frukt, en kopp te samt min favotidning: ShapeUp! Perfekt söndagskväll. 
 
I förmiddags så åkte jag in och letade present till syrran eftersom hon fyller år på lördag! Efter lunch  någon gång bakade jag ett gäng nyttiga chokladbollar som sagt, recept kommer garanterat snart för oj så goda de är... Går inte ens förklara om jag ska vara ärlig haha. Efter det så gick jag ut på en promenad, bara gick för mig själv och lyssnade på fåglarna som kvittrade och vindens sus i trädkronorna. Rörde inte mobilen en enda gång, inte ens för att kolla klockan. Blev ca. 50 minuter promenad, så otroligt skönt och välbehövligt! Promenader ska man absolut inte underskatta. 
 
Sedan blev det lite plugg samt serier, följt av en god middag. Därefter skulle familjen ut på en promenad också, så jag tänkte: Varför inte? Det skadar ju inte med ännu mer frisk luft och motion. Så följde med ut även då. Hoppas ni haft en bra söndag hur som helst, och den där söndagsångesten, kasta den i papperskorgen och se positivt! En ny vecka med nya möjligheter, kram på er♥
 

Proteinbars

''Fråga: Vilka proteinbar föredrar du? Och när äter du dom: Frukost? Före gym? Eller typ efter gym?''
 

Min absoluta favoritbar är helt klart questbars, dessa har ett högt proteininnehåll, är sockerfria, hög fiberhalt, många innehåller enbart naturliga sötningsmedel (tyvärr inte alla men det står oftast på framasidan om de är fria från onaturliga sötningsmedel) och så smakar de gott enligt mig! De har en fudgeliknande konsistens och finns i många, många smaker. Jag har dock inte testat alla såklart men mina favoritsmaker är white chocolate raspberry och cookies and cream. Varför jag väljer just questbars är för att de är mycket bättre än många andra som innehåller en massa socker (vissa mer än godis) och transfetter osv. Som godis fast med lite mer protein i! Såklart funkar det ibland, men försöker undvika de. Dock är det bästa alternativet att göra egna proteinbars såklart! Finns många recept på det om du bara söker på google. Men kan dock vara lite svårt att få till en riktigt proteinrik bar utan att använda proteinpulver, tyvärr. 
 
Questbars är tyvärr väldigt dyra, 29:- per bar vilket min plånbok inte riktigt tillåter för varje träningspass hehe. Men händer någon gång ibland att jag köper en questbar och då äter jag de endast efter ett träningspass. Dock kan man beställa ett helt paket på nätet om man vill och då blir konstnaden genast mindre per bar. Men det blir tyvärr aldrig superbilligt, iaf om man jämför med t.ex. proteinpulver som kan i vissa fall kosta endast 3 kronor per portion! Jag använder mig dock inte av proteinpulver just nu. 
 
Men en sammanfattning av allt: Min favobar är questbars eftersom de är bättre än de flesta proteinbarsen. Och när jag väl köper de föredrar jag att äta en efter ett träningspass. 
Min absoluta favoritsmak, tyvärr innehåller just denna syntetiska sötningsmedel men någon gång ibland gör ju inte någon stor skillnad :)

Fruit plate

 Hello sunday! 
 
Konstigt nog känner jag ändå inte den där söndagsångesten, lovet är ju snart slut och jag har tyvärr en del plugg till veckan, men trots det känns det inte så himla jobbigt. Kanske för att det bara är en vecka i skolan innan det blir prao, eller så är det bara för att jag känner mig väldigt glad just nu :) Blir så galet motiverad nu igen när jag kan träna, till allt i princip! Ni kanske märkt att jag bloggat mer de senaste dagarna men det är just för att jag blir så himlans motiverad när jag får träna. Tänk vad ''lite träning'' kan göra med humöret♥
 
Denna bild nedan beskriver gårdagens mellomys rätt så bra kan jag säga, ser väl inte så fel ut? Största fruktfatet med en massa gott, cashewnötter, nyttiga chokladbollar och så en massa annat som ni ser... Så otroligt gott och lyxigt hihi. 

Annika, Emma och Jonas samt deras hund Ozzy var ju på besök här igår. Vi åt en supergod skaldjurspaj till middag när de kom, hur god som helst verkligen! Och senare när mello började så dukade vi fram detta och frossade en massa frukt och annat gottigt. Inte så himla svårt med godislöftet när man hade detta underbara fat framför sig kan jag säga hihi. Blev en väldigt trevlig kväll hur som helst, och melodifestivalen bjöd på lite bättre låtar än vanligt, var ju ca. 3 låtar som enligt mig var rätt bra ändå. Tyvärr gick min favorit inte vidare vilket jag verkligen inte fattar, men men. 
 
Idag är mina planer att ta en vilodag, måste plugga lite tyvärr men annars tänkte jag ev. ta en powerwalk/rask promenad lite senare. Samt baka ett gäng nyttiga chokladbollar, dessa ni ser på bilden ovan. Emma som har gjort dessa och de är verkligen helt otroliga, postar receptet här om mitt blir lyckat haha :) Annars ska jag väl ta det lugnt, kolla lite serier, läsa tidningar och samla krafter inför en ny skolvecka med plugg, träning och allt vad det är. Hoppas ni haft en bra helg vänner!

Biceps & triceps

Startade dagen med en mysig helgfrukost med familjen. Sedan laddade jag upp inför ett biceps&triceps-pass på gymmet. Hade dock bara 45 minuter på mig men supersetade lite och kortade ner vilan en del mellan seten, så hann ändå med det mesta jag ville! Dock tycker jag just biceps är svårt att träna, är rätt svag i biceps och lyckas på något sätt alltid slarva med tekniken. Tycker bara den är så svår att få in! Blir så himla irriterad. Fattar inte vad felet är? Sänker vikten och försöker verkligen men kommer sedan på mig själv att jag slänger med överarmarna... Men aja blev ändå ett hyfsat pass och fick trots allt rätt bra kontakt i både triceps och biceps.
 
Väl hemma åt vi lite rester från gårdagen med fläskfilé och rotfrukter, inte så fel idag heller! Senare framåt kvällen kommer Annika, Emma och Jonas på besök så då ska vi äta lite middag, kolla på melodifestivalen och så ska de sova över här! Så det lär bli trevligt :) Vet inte riktigt hur uppdateringen kommer bli det närmsta dygnet för vill gärna kunna koppla bort bloggen lite under dagen men är tillbaka imorgon igen som vanligt! Ha en riktigt fin lördag nu vänner!♥
 
Hann ju inte ta några bilder under dagens pass men ni får lite egopics från gårdagens istället hehe.
 
Nytt linne som jag älskar♥ Inte hunnit använda det så himla mycket då jag inte tränat så mycket under förkylningen men det lär användas flitigt framöver. Ni hittar det på stadium!

Mysfredag

Två bilder från igår då jag och syrran gick ut och fotade lite efter att ha klippt oss och jag hade besökt make up store. Mer bilder kommer framöver!
 
Redan fredag och en vecka av ledighet har redan passerat, liksom vaaa??? Vart tog tiden vägen? Men hur som helst, idag blev det ju som sagt gymmet och när jag kom hem åt jag och syrran lunch. Efter det har jag rensat lite lådor i mitt rum samt städat och fixat lite annat smått och gott. Och nu iväll åt vi lite gomiddag med sötpotatis och andra rotfrukter i ugn med fläskfilé. Älskar verkligen rotfrukter i ugn så grymt mycket, så det tillsammans med fläskfilé är ju bara för gott! Är mätt och belåten nu men snart blir det lite tv-mys, har gjort lite nyttig choklad till ikväll igen hihi och ska skära upp lite grönsaker att dippa. Hoppas ni får en bra kväll, xoxo.
 
 
 

Power

Alltså åhhh, så otroligt megaglad så det är ju inte riktigt klokt. Äntligen är jag tillbaka på gymmet igen!! Så glaaaad. Körde rygg och axlar idag. Och vet ni vad? Trodde ju att jag hade blivit svagare under dessa tre veckor utan gym men nej nej, fick personligt rekord i pull-ups! Har förr bara klarat en men det har vart nära att jag klarat två, men idag satt den där andra också, lyckades alltså göra två pull-ups hihi. Dock gick det bara en gång men nu gäller det bara att öva, öva, öva! Längtar redan tills morgondagens gympass hihi♥ Fotade även lite på gymmet under tiden jag tränade, är det något ni tycker att jag ska fortsätta med? Svårt när man inte har någon som kan hjälpa till men om man vill så går det! Inte någon bra kvalité tyvärr.

Uppvärmning: Pull-ups
 
Militärpress:
12,5 kg 13x1
15 kg 7-10x4
17,5 kg 3-4x4
Stångrodd:
22 kg 10x5 (varvade mellan smalt och brett grepp)
Axellyft åt sidan: 
5 kg i varje hand 10x4
Hantelrodd:
10 kg 10x3/sida
Baksida axlar i cable:
23 kg 10x4
Stående rodd i cable:
20 kg 10x4
Sittande latsdrag i cable:
16-18 kg/sida 10x4
Inåt rotationer:
7 kg 10x3/sida
Stående latsdrag i cable:
? kg 10x4
 
DENNA övning ?x?
 
Avslut: Tabataintervaller på spinningcykel+ stretch
 
Totalt 1,5h på gymmet. 
 
Militärpress. Favoövningen för axlar, helt klart. Grym övning! 
Och favoövningen för rygg: Stångrodd! En av de få övningarna jag faktiskt får kontakt med ryggen och inte en massa andra muskler som blandas in. 

Banana split

Vill ni ha ett recept på ett himla enkelt, gott och nyttigt mellis? Testa då banana split! 
 
Gör såhär:Skär en banan i två delar, så som på bilden. Blanda ihop kvarg, ca. 1 msk ekologiskt sockerfritt jordnötssmör och lite kokos. Lägg kvargblandningen och bananen på en tallrik och toppa med lite honung och hallon. Eller annan valfri topping. Går på bara några sekunder att slänga ihop men ändå hur gott som helst! Variera gärna genom att byta ut nötsmör mot bär/frukt och ändra topping osv. Kommer lätt göra detta fler gånger!
 
 

Träna för att du vill, inte för att du måste

Något som jag märkt under tiden jag vart sjuk och inte kunnat träna, är att jag verkligen VILL träna. Jag vill så himla gärna ta mig till gymmet och jag älskar verkligen att styrketräna så grymt mycket. Det ger mig en sådan härlig glädje och jag bara älskar det! För många är träning tyvärr ett måste, vilket jag tycker är så himla fel och tråkigt. Att träna ska inte betyda ångest och att det är tråkigt. Att träna ska vara roligt, du ska verkligen känna dig motiverad till att träna. Visst kan det vara skönt att ta några dagars vila ibland, men nu när jag inte vart på gymmet på hela 3 veckor. Och nu vill jag verkligen träna, jag har inte sett det som att jag ''slipper'' träna. För så ska det inte vara!
 
Om du känner så, är det viktigt att du ändrar på något. Testa en ny träningsform. Träna med en kompis. Variera mellan olika övningar osv. Självklart kan motivationen vara låg ibland och man känner att man bara inte har lust eller ork. Men det är väldigt viktigt att älska det du gör och göra det du älskar! Det är så himla lätt nu för tiden att göra något för att alla andra gör det t.ex. Men du är ju en människa med egna viljor och känslor. 
 
''Love what you do, do what you love''
 
K.w

Make up store

I julklapp av min moster och morbror fick jag en 50 minuters sminklektion på make up store, plus att jag fick välja valfria produkter efteråt för summan 495:-! Så först åkte jag och syrran in till stan för att klippa oss, därefter begav vi oss till make up store. Kan säga att jag lärde mig supermycket om hur man ska lägga en sminkning, saker som jag inte hade en aning om! Lärde mig vilka färger som passar för just mig, vad som är bra att tänka på när man lägger en make up, lite allmäna tips och trix, samt fick en inblick i hur man kan använda olika produkter såklart. Var verkligen riktigt roligt! Inte nog med att jag gick där ifrån med en snygg sminkning och lite valfria produkter från mitt favoritmärke, jag gick därifrån med enormt mycket mer lärdom om just smink! Superkul :D
Såhär blev det slutgiltiga resultatet! En bra bas, neutrala ögonskuggor, läppstift i min egna läppfärg, mascara och så fyllde hon även i mina ögonbryn. Vilket jag dock inte är så van vid hehe så vart lite konstigt att se sig själv så. Men en väldigt fin sminkning hur som helst!
Som sagt fick jag även välja lite produkter efteråt för summan 495:-, vilket är gryyymt eftersom jag älskar deras smink! Om jag hade råd hade allt mitt smink i princip vart från make up store, men tyvärr kostar det lite för mycket för min plånbok så köper aldrig smink där tyvärr. Men valde hur som helst ett matt puder, en gulaktig ögonpenna (genom att använda en gul istället för vit så ser ögonvitan vitare ut, lärde mig det idag hihi), en brunaktig ögonskugga (som ni ser på bilden ovan också) och så var det bara några få kronor kvar så då valde jag en puderpuff. Alla produkter användes i min sminkning idag och tyckte de var väldigt bra så är supernöjd!
 
 

Grym övning för rumpa/baksida lår

Imorse var det att gå upp rätt tidigt, eftersom jag och syrran skulle in till stan för att uträtta några ärenden, skriver mer om det senare. Mötte sedan upp pappa för att luncha tillsammans på stan. Kom hem strax efter ett och nu är jag precis nytränad! Blev ett benpass hemma, med lättare vikter/kroppsvikt. Lite mer övningar som även får upp flåset, föredrar gymmet till mina benpass dock men detta gick ju bra ändå. Men är tyvärr inte så mycket för lätta vikter och många reps, föredrar tungt och få reps istället. Men är nu iaf trött i benen och det är huvudsaken! 
 
Tänkte även tipsa om en grym rumpövning som jag brukar köra i mina pass hemma, passar perfekt som uppvärmning innan gymmet eller om man tränar hemma. Eftersom ni har efterfrågat mer inlägg om hemmaträning, så ska jag försöka visa fler övningar som man även kan utföra hemma framöver!
 
 
I denna övning startar du med att ligga på mage och sedan pressar upp benen mot taket. Utför övningen rätt långsamt och se till att verkligen pressa upp enbart benen. Inte så bra bilder tyvärr dock. 

Att lägga upp ett pass

Idag tänkte jag ge lite tips på hur man kan lägga upp ett pass om man ska gymma. Första gångerna är det såklart allra svårast men jag skulle råda alla att första gången gå dit, se er omkring och bara gå runt och testa lite maskiner och ev. fria vikter osv. Att först lära känna gymmet. Men annars är det en bra idé att planera lite innan, bestäm dig för vilken/vilka muskler du ska träna, leta upp lite övningar på google t.ex. och skriv ner passet i förväg! I mobilen, på ett papper eller hur du nu vill göra. Men hur ska man då lägga upp passet? Ja det kan vara bra att veta vad set och reps är för något innan. 
 
Reps är en förkortning av repetitioner, alltså antal gånger du utför övningen. T.ex. om du gör tio stycken knäböj, har du gjort tio reps. Ett set är en omgång av en övning, alltså om du gör tio knäböj har du kört ett set av knäböj. Om du gör 10 knäböj x2 har du kört två set osv...
 
Jag brukar oftast köra varje övning 10x4. Alltså att jag utför övningen 10 gånger, sedan vilar jag ett litet tag innan jag gör 10 reps tre gånger till, med en liten vila mellan. Men antal reps och set kan variera. Ett tips om man vill trötta ut musklerna snabbt är att köra dropset. Då börjar du med en hög vikt, gör så många reps du bara orkar, sedan sänker du vikten och utan vila kör så många reps du kan igen. Sedan kan man droppa vikten hur långt man vill :) GRYMT jobbigt!
 
Så hur länge man ska hålla på med varje övning är olika från gång till gång, vissa personer kan ju stå och nöta en och samma övning ett helt pass! Medan vissa kan köra hur många övningar som helst. Jag själv föredrar att köra ungefär 3-5 övningar för varje muskelgrupp, ibland mer och ibland mindre. Så man får själv välja hur länge man ska utföra en övning. 
 
Hoppas ni fick lite tips! 
 add a caption
Bild från weheartit. 
 

Skidåkning

Bild från fjällen förra året, underbart, 
 
Hello! Är just nu helt slö i hela kroppen efter en dag i skidbacken, så skönt att få komma ut och få lite frisk luft en hel dag såhär. Vi åkte till en backe som ligger en bit bort från där vi bor, i Kisa. Så grillade vi lite till lunch, pannbiff till mig eftersom jag inte gillar korv och det funkade ju utmärkt hihi. Blev en perfekt dag i skidbacken, supermysigt♥
 
När vi kom hem var vi alla himla hungriga så vi lagade mat på en gång, lax och potatis blev det och lika gott som vanligt, om inte ännu godare eftersom jag var så himla hungrig haha. Nu ikväll blir det att ta det lugnt, imorgon ska vi upp rätt tidigt jag och syrran. Halv tio har vi klipptid i stan och därefter ska jag till Make up store för att få en timmas sminklektion där! Fick nämligen det av min moster i julklapp, så det ska bli riktigt roligt :D Men skriver mer om det imorgon, hoppas ni får en bra kväll!
 

Dela upp muskelgrupperna i olika pass

Nu har jag skapat en ny kategori här på bloggen, nämligen: ''Gym: Tips&Sånt''. Denna kategori är önskad av läsare och jag tyckte verkligen det var en utmärkt idé! I denna kategori kommer jag tipsa om saker man kan tänka på när man ska träna på ett gym. Jag själv har ju bara gymmat sedan augusti 2014 men trivs som fisken i vattnet på gymmet. Så kommer utgå från mig själv och ge er tips på hur man skulle kunna tänka!
 
Så, första frågan. Ska man fokusera på en speciell kroppsdel för varje pass?
 
Det beror helt klart på hur många gånger i veckan du hade tänkt gymma! Om du bara gymmar 1-2 gånger i veckan så gå det bra att köra hela kroppen på en gång, sålänge kroppen får vila mellan varje gång. Men jag själv skulle rekommendera att dela upp kroppen i olika pass. I alla fall om man tränar ofta för annars får inte musklerna vila ordentligt mellan varje gång. Dessutom får du mer tid åt varje muskel ju mer du delar upp passen. Såhär skulle några split kunna se ut:
 
2 dagars-split:
Pass 1: Överkropp
Pass 2: Underkropp
 
3 dagars-split:
Pass 1: Mage, bröst och rygg
Pass 2. Axlar, biceps och triceps
Pass 3: Ben och rumpa
 
4 dagars-split:
Pass 1: Mage och axlar
Pass 2: Biceps och triceps
Pass 3: Bröst och rygg
Pass 5: Ben och rumpa
 
5 dagars-split:
Pass 1: Biceps och triceps
Pass 2: Rygg
Pass 3: Mage 
Pass 4: Ben och rumpa
Pass 5: Bröst och axlar
 
Och om man kör fler än 5 dagar i veckan så får man fortsätta dela upp, eller köra någon muskelgrupper flera gånger om man vill. Och om man vill köra cardio också kan man ju slänga in det lite här och var, detta var ju bara exempel på hur det skulle kunna se ut! Sålänge man ser till att alla muskler får vila minst 48h mellan varje pass :) Hoppas det hjälpte lite!
 
Om ni har fler tips på vad jag ska skriva om i denna kategori, skriv i kommentarerna! 
 
 

Finally, time for abs

 
Hej fina läsare! Idag kom jag hem efter att ha vart hos mormor sedan i söndags, vart väldigt mysigt! Men ändå skönt att komma hem. Sitter här nyduschad och nytränad haha, min förkylning blir bara bättre och bättre! Hostan är kvar pyttelite men känner mig bra annars, tillräckligt bra för att äntligen få träna igen hihi. Blev ett magpass och det gick riktigt bra, den där grymma känslan när magen bara bränner ni vet, looove♥
 
Ska väl inte skriva det för då lär väl jag bli sjuk ännu en gång haha, men är verkligen så otroligt glad att jag kan träna igen nu! Har på riktigt blivit alldeles galen på förkylningen för på torsdag är det 3 veckor (!!!) sedan jag besökte gymmet... Alltså helt sjukt verkligen. Fattar ni hur träningssugen jag har vart och hur grymt mycket motivation jag samlat på mig eller? Aa helt galet verkligen. Imorgon blir det en härlig dag i skidbacken och på torsdag måste jag in till stan för att uträtta några ärenden så gymmet får vänta ända tills på fredag tyvärr, men då får jag chansen att ladda upp ÄNNU MER om det ens är möjligt inför mitt första pass på flera veckor, haha. 
 
Önskar er bra kväll iaf, vad gör ni såhär på sportlovet om ni också har sportlov? Om ni inte har sportlov får ni gärna berätta vad ni gör ändå haha♥



Q/A: ''Gymkategori''

''hej Jennifer 
Det skulle vara jättekul om du gjorde en kategori just för gym. Jag har planerat att börja träna rejält nu för sommaren. Men jag vet inte riktigt: 
hur länge ska jag gymma? 
hur länge ska jag ha uppvärmning? 
ska jag fokusera på en speciell kroppsdel varje gång jag gymmar?'''
 
Svar: Hej! Självklart skulle jag kunna göra det, vilken bra idé! Ska fixa det på en gång :) Men däremot vill jag bara fråga dig, hur du hade tänkt att jag skulle ''lägga upp'' inläggen? Vill du att jag ska göra en kategori för gym och sedan i varje inlägg svara på en fråga och skriva om en sak i taget, eller vill du att jag ska svara på alla dina frågor nu på en gång och att de kommande inläggen i kategorin ''gym'' får komma när nya frågor kommer, eller hur hade du tänkt? Det kanske inte bara ska vara ''frågor'' utan egna tips och sådant, det låter verkligen som en superbra idé men skulle vara bra om du kunde förklara lite mer så jag verkligen kan nå ut till mina läsare så gott det går! Vill ju bara att ni ska tycka om mina inlägg och min blogg! ^^ 
Kram på dig
 
 

Yesterday

Denna topp hade jag på mig igårkväll, till det svarta jeans, lite smycken och så plattade jag håret plus sminkade mig osv. Måste säga att det var sjukt roligt igår! Var ju bara för vår klass men tyvärr var några sjuka, bortresta osv. Men dansade tills fötterna värkte, var i princip det enda vi gjorde haha. Plus att vi körde dans-stop och jag vann, weho! Fast då var det ju iof också dans... Så ja var en väldigt lyckad kväll med bästa klassen hihi :) Har dock inte så mycket bilder direkt, tyvärr. 
 
Men idag håller jag på att packa för fullt eftersom jag och syrran ska till mormor för att sova där tills på tisdag! Så nu ska jag ta och hoppa in i duschen och sedan fortsätta packa, hoppas ni får en bra söndag!♥
 
 

Alla ❤️ dag

Glad alla ♥ dag kan jag ju börja med att säga!
 
Hoppas ni alla får en fin dag med nära och kära, vänner, familj, pojkvän/flickvän, husdjur... Ja vem/vilka det nu kan vara som står er nära! Själv vaknade jag imorse och åt en god frukost tillsammans med familjen, väldigt mysigt. Och sedan blev det en promenix för att få lite frisk luft. Senare i eftermiddag kommer Annika hit och vi ska fika lite på alla hjärtans- dag fika. Ikväll ska jag iväg på en fest som i princip hela klassen kommer på! Tror det kommer bli riktigt roligt, riktigt taggad! Får skriva mer om det imorgon:) 
 
Ska dock iväg imorgon och vara borta tills på tisdag men ska försöka hinna med att blogga lite innan jag åker, kram på er♥
 

RECEPT: Nyttig choklad!

Ja vad ska jag börja med att skriva, har världens bästa nyhet till er alla där ute. Det som vi alla väntat på en evighet. Många har redan testat dett säkert, men vet ni? Jag har ett recept på en NYTTIG CHOKLAD!! Som smakar som vanlig choklad!!!! Alltså detta kan nog verka lite för bra för att vara sant, fast det är faktiskt inte det! Detta är en 100% nyttig choklad med en massa nyttiga fetter i. Helt otroligt säger jag bara. Gjorde bara en liten sats såhär första gången, lär bli mer nästa gång! Fruktansvärda bilder men men, upp och hoppa på en gång och testa receptet, nu nu nu! 

Idag har jag vart i skolan och mår faktiskt bra nu måste jag säga! Knappt någon hosta längre bara en aning snuvig. Hjälpte nog en del att stanna hemma igår :) Och nu ikväll har jag och familjen lagat lite tacos tillsammans och sedan blev det dessa godingar, som även hela familjen fick smaka (och både pappa och syrran gillade dem), plus lite cashewnötter. Perfekt fredagssnack fullt med nyttiga fetter! 
 
♥2 msk kokosolja
♥2 msk kakao
♥Honung (efter eget behag)
♥En nypa havssalt
♥Lite kokos (ca. 1-2 msk)
 
Smält kokosoljan i micron på lägsta effekt. Tillsätt resterande ingredienser och glöm inte smaka av för att se hur mycket sötning som behövs. Du kan själv bestämma om du vill ha mörk eller ljus choklad genom att ta olika mängd honung. Glöm inte att smälta honungen om den är fast!
 
Häll ner blandningen i en burk klädd med bakplåtspapper, in i frysen i några timmar. Bryt sedan chokladen i bitar och njuuut! Tips är att ha en frysklamp som underlägg för chokladen smälter väldigt fort annars! 
 



Nyttig semla

Jag är inte alls något stort fan av semlor just, det är bara så torrt och tråkigt. Är inte någon mandelmassa-älskare heller så därför äter jag väldigt sällan semlor, inte ens på fettisdagen. Men kände i år för att göra en verision på semla som passar MIG. Inget torrt och tråkigt bröd här, ingen mandelmassa och såklart, nyttig ;) Går ju inte att jämföra med en ''vanlig'' semla även om det liknar det, men eftersom jag inte gillar semlor så mycket är ju det något positivt för mig haha :)
''Brödet/bullen''
♥1 ägg
♥½ banan
♥1 dadel
♥½ dl havregryn
♥Kardemumma (hade inte det så fick ta kanel)
 
Mixa allt och häll i en mugg. In i micron ca. 1,5-2 minuter. Vänd ut på en tallrik och låt svalna något. Skär sedan av själva locket. 
 
''Grädden''
♥Kvarg
♥Honung
 
Blanda valfri mängd kvarg med valfri mängd honung. Bred ut på mugcaken innan du sätter på locket.
 
''Mandelmassan''
♥Jordnötssmör
 
Jag glömde detta tyvärr... Hade tänkt ta det men men. Men blir säkert suuupergott att byta ut mandelmassan mot en liten klick jordnötssmör! 
 
 
''Florsocker''
♥Mandelmjöl eller kokosflingor t.e.x.
 
Jag strödde ut en nypa mandelmjöl på min semla men kokos funkar också utmärkt!
 
 

Lunchtips

Idag fick jag bli hemma igen, kunde knappt sova inatt så mycket jag hostade så kände att om jag någonsin ska bli bra från denna förkylning (som idag pågått i 2 veckor...) så gäller det att vila, vila och vila! Försöker så gott jag kan att inte komma efter i skolan ändå genom att plugga hemma osv. Får se om jag kommer till skolan imorgon, ska nämligen iväg på lördag kväll så vill gärna må bättre tills dess också!
 
Kan iaf ge er alla ett litet lunchtips, eller middag om man vill. Detta är verkligen en av mina favoriträtter, det är så enkelt och framför allt gott! Kycklingen var redan färdig i frysen dessutom, så var bara att koka ris och så hittade jag lite wookgrönsaker i frysen som jag värmde i micron. Plus en sås gjord på kvarg, mjölk, örter och örtsalt! Huur gott som helst hihi. Fast alla har nog redan ätit i princip detta någon gång i sina liv ;)


Världens motivation

Hej på er!
Idag bestämde jag mig i alla fall för att gå till skolan, mådde väl inte superbra under hela skoldagen för kände mig väldigt svag och trött plus att jag fick ont i huvudet och hostade konsant. När jag kom hem gjorde jag mig en smoothie och därefter lade jag mig och vila ett tag. Nu känner jag mig bättre iaf så hoppas att jag kan gå till skolan imorgon! För det värsta som finns är att ligga efter i skolan... 
 
Har dessutom vääärldens motivation till träningen just nu så det är helt sjukt, snart inte vart på gymmet på 2 veckor p.g.a. denna dumma förkylning! Blir galeeen. Inte förrän man inte kan träna som man verkligen inser hur mycket tid det tar upp och hur mycket jag faktiskt älskar det på riktigt! Nu har jag liksom inget att göra alls i princip och det är bara så fruktansvärt tråkigt att inte få träna, vill så gärna tillbaka till gymmet och få den där fantastiska känslan man får, men lär troligtvis inte bli förrän nästa vecka för ska dessutom bort i helgen. Men om jag får vila lite extra så blir jag förhoppningsvis helt frisk snart! 
 
 

Kokosolja och dess fördelar

Kokosolja, låter det bekant? För vissa har kokosolja en självklar plats i skafferiet medan vissa aldrig ens hört talas om det. För ett år sedan hade jag ingen aning om vad det var men nu har jag det alltid hemma och använder det till alltmöjligt. Det är nämligen rena rama mirakelprodukten! 
Användningsområden:
  • Mat och bakning. Detta är väl den största anledningen till att kokosoljan fått sin plats här hemma, för det är en otroligt bra och nyttig olja som med glädje kan användas till bakning & matlagning. Många av mina recept innehåller kokosolja, för det tål väldigt höga temperaturer jämfört med andra oljor. Den innehåller laurinsyra och kaprylsyra som båda är rena hälsobomberna, om ni vill veta mer får ni helt enkelt googla. Kan även användas till stekning, eftersom den tål hög värme! Om den börjar ryka så är det för hög temperatur och det bildas transfetter. 
  • Hår. Ja denna fantastiska olja kan även användas som inpackning, jag gjorde det första gången idag och det är bara att ta en liten klick med en sked och värma oljan i händerna. Sedan masserade jag ut den i hårtopparna, kan även användas i hela håret. Låt sitta i ca. 1h och tvätta sedan håret som vanligt med schampoo och balsam och voila, supermjukt och fint hår! Och garanterat billigaste någonsin, om man tänker på hur lite man behöver ta jämfört med en ''vanlig'' hårinpackning. 
  • Hud. Jag brukar använda min som bodylotion ibland om jag är väldigt torr, även som handkräm eller läppbalsam om jag har torra läppar. Man blir himla mjuk, vilket är perfekt för mig som är så torr såhär års! Ska även vara bra mot eksem, påsar och svullnad under ögonen, som solskydd och en massa annat! 
 
Dags att köpa en burk kokosolja nästa gång du är i affären? Min favo är denna på bilden från Renée Voltaire, men finns många andra varianter :) Se bara till att den är kallpressad och ekologisk!
 

Healthy pancakes for breakfast

 
Rena drömfrukosten där kan jag lova er alla, är hemma eftersom jag är sjuk och tyckte att jag var värd ett lyxfrukost idag så gjorde lite nyttiga pannkisar hihi♥ Plus en kopp av mitt absoluta favoritte, inte druckit det teet på flera månader men pappa köpte hem det häromdagen och det är verkligen helt vansinnigt gott! Åhh ni måste bara testa, tyvärr är förpackningen redan kastad för vi lade över alla tepåsar i en annan burk. Men det är iaf ett vitt te med smak av granatäpple, ni ser på den lilla lappen på bilden nedan:) 
 
Idag mår jag som tur är bättre och tror inte att jag har feber längre, hostan är kvar men hostar inte alls lika mycket. Fast när jag väl hostar känns det ungefär som jag svalt ett par knivar sådär men men haha... Så blir att vila upp sig idag och hoppas på att kunna gå till skolan imorgon! 
 
♥1 ägg
♥½ dl havregryn
♥½ dl kvarg
♥½ banan
 
Stavmixa ihop alla ingredienser och stek i kokosolja på relativt svag värme. Ät och njuuut!
 

Healthy bananamuffins

Muffins som är proppfulla av nyttiga fetter, antioxidanter, mineraler och relativt högt proteininnehåll, men samtidigt smakar i princip som ''vanliga'' muffins? Varsågoda och ta del av detta recept då! Tyvärr fastnade lite av muffinsen i formarna, vet inte om det kan bero på att jag tog ut de för tidigt eller om jag tog för mycket/lite av någon ingrediens. Jag hade inne de i ca. 13 minuter men testa gärna att ha inne de några minuter längre, typ 15 min. Men goda vart de iaf och gör ju inget att behöva skrapa upp det sista med en sked, så leta reda på ingredienserna i skafferiet och börja baka!
 
För er som inte gillar banansmak, så kan jag säga att det inte smakar så mycket banan, utan blir bara en liten touch i det hela. Men annars går det ju säkert att ha i lite mindre banan och tillsätta någon annan form av sötning :) 
12 st muffins
♥1 dl äggvita (ca. 3 st äggvitor)
♥1 helt ägg
♥3 dl mandelmjöl
♥4 msk kokosolja
♥2 tsk bakpulver
♥1 hyfsat stor eko-banan
♥Ev. mer sötning om man vill (jag hade inte det)
 
1. Sätt ugnen på 170 grader. 2. Vispa äggen pösigt. 3. Mosa bananen och tillsätt i äggen och vispa lite till. 4. Smält kokosoljan på lägsta effekt i micron. 5. Vänd ner resterande ingredienser. 6. Klicka ut i muffinsformar och in i ugnen ca. 15 minuter (jag hade bara inne 13 minuter som sagt). Kolla med provsticka om det känns klart. 
 
Proteininnehåll för hela satsen: ca. 51,5 g
Per muffins: ca. 4,3 g
 
 

Fortfarande sjuk...

Åh såg så mycket fram emot att få ta mig till gymmet idag efter min förkylning men har en jobbig slemhosta, feber & huvudvärk... I natt så kunde jag inte sova för att jag frös så mycket, det gjorde t.o.m ont så mycket jag frös och jag låg bara och skakade. Trots tjocktröja, tjocka mjukisbyxor, tjockstrumpor, två filtar och täcke... Visste verkligen inte vart jag skulle ta vägen så ställde mig vid elementet i mitt rum i typ en kvart, men inte ens det hjälpte. Lyckades till slut somna som tur var men vaknade upp och mådde inte speciellt bra, var hur varm som helst istället och insåg att jag hade feber. Så självklart får gymmet vänta, det är ju inte mer med det. Är man sjuk så är man och bättre skulle det knappast bli av att träna. 
 
Men däremot tänkte jag slänga ihop lite nyttiga muffins senare, har funderat lite på ett recept ett tag som jag tror kommer bli rätt bra faktiskt! Recept kommer självklart om det blir bra! Så idag sysselsätter jag mig med lite lugnare aktiviteter och får se hur jag gör med skolan imorgon. Åh orkar inte vara sjuk, jag som trodde att jag va helt frisk ju :( Aja sånt händer. Hoppas ni mår bra finisar! Njut at det fina vädret också, skulle va så skönt att komma ut och gå lite men vet inte riktigt om orken finns där idag.. 
Ett par gamla godingar som jag bakade i Maj eller något sådant, recept HÄR
 
 

Fantastisk dag i skidbacken

 
Hej på er!
Haft en helt underbar dag i skidbacken! Vi åkte rätt tidigt, typ halv tio men var inte där förrän halv tolv ungefär. Då käkade vi lite lunch innan vi gav oss ut i backen, blev gulaschsoppa som är den perfekta lunchen när man åker skidor ju hihi. Var verkligen helt underbart att få åka lite skidor och vädret var helt klart på vår sida, solen sken och det var verkligen helt perfekt allting. Dock var det lite molnigt i början men så småningom sprack det upp och blev sol. Vi åkte nämligen till ett ställe vi aldrig åkt till förr, och var verkligen helt perfekta backar! Vi åkte cirka 3h och därefter bar det av till Annika, Emma och Jonas! Blev lite födelsedagsfirande av Emma som fyllt år, så en massa gott fika som bärpaj med vaniljvisp, olika sorters frukt, dadelbollar (som var sååå goda verkligen, måste höra om jag kan få recept hihi) o annat gottigt. Vi var där hemma några timmar och kom hem srax efter åtta, då blev det lite kvällsmat framför mello, såklart! Men tyckte dock inte att det var så himlans bra bidrag denna vecka, kanske om man får lyssna på låtarna några gånger för det är ju väldigt svårt att säga första gången vad man tycker om en låt. Men jag tyckte hur som helst inte att någon låt var jättebra, hoppas på bättre nästa vecka! 
 
Såg ni på mello o vem tyckte ni var bäst i såna fall? :)




Sushi

Ikväll blev det sushi med pappa, han hade köpt hem lite småplock av olika sorter och så delade vi på det, sååå himla gott! Älskar verkligen sushi, första gången jag åt det var jag väldigt osäker till det men gillar det bara mer och mer för varje gång nu! 
 
Idag när jag kom hem från skolan så tränade jag faktiskt lite! Blev ett magpass och så skönt att vara frisk igen och kunna träna. Har saknat det♥ Men blev bara ett pass hemma, gymmet får vänta tills på söndag för imorgon ska vi ut och åka skidor! Samt hälsa på Annika en sväng :) Så blir borta från morgon till kväll i princip troligtvis. 
 
Nu blir det snart lite tv-mys och är så grymt sugen på choklad just nu :( Men får bara härda ut till påsk haha... Synd att jag inte tidigare kom på att jag kunde göra lite nyttig choklad för det måste vara inne i frysen några timmar innan det ska ätas så hinner inte... Men får bli tills imorrn istället! Hoppas ni får en bra fredagskväll, xoxo.
 
Förresten så fick jag ett önskemål för ett tag sedan om att skriva mer om mina träningspass hemma, och jag kan glatt meddela er att jag definitivt kommer börja göra det! Ska försöka ta lite bilder på olika övningar och skriva ut mina pass mer, har bara inte tänkt på det ju :D
 
 
 



Parfait w. quark&strawberries

Ett litet tips om man vill ha något enkelt till mellis/frukost som inte tar speciellt lång tid, men ändå som är väldigt fint och ser himla lyxigt ut: Parfait! Idag gjorde jag det till mellis och jag mixade bara ihop kvarg med jordgubbar och sedan hällde jag upp kokos, sockerfri müsli och kvargen i olika lager. Toppade med lite chiafrön och kiwi. Lätt som en plätt men ändå lite lyxigt sådär! För att göra det ännu lättare kan man ju använda sig av Lindahls sockerfria smaksatta kvarg, eller vanlig youghurt om man vill såklart:) Enkelt, nyttigt och himla gott!
 
Mitt liv just nu består av skola och plugg, ja tyvärr är det så trist att jag inte ens har motivation till bloggen. För vem tusan bryr sig om jag skriver att jag vart i skolan och när jag kom hem satt jag mig och pluggade? Naaah inte så himla intressant. Idag är i alla fall veckans sista prov gjort och imorrn är det bara ett läxförhör, sedan tar jag helg! Dock blir det en plugghelg men men... Ska i alla fall troligtvis åka skidor på lördag och troligtvis kan jag börja träna snart eftersom jag känenr mig bättre nu :D Blev inte en så himla allvarlig förkylning som tur var. Så när jag börjar träna igen kanske jag får mer motivation till bloggen också! Wiiee. Men nu måste jag ta och plugga lite mer, men är hemma själv så ska först sjunga och dunka hög musik i hela huset hahaha ;) xoxo
 

February goals

Ledsen för min frånvaro här de senaste två dagarna men eftersom jag är sjuk/förkyld har jag ingen vidare motivation. Men nu är det ju ny månad och det innebär såklart nya mål att sträva efter! Älskar att sätta upp mål, det håller mig verkligen så motiverad. 
 
  • Fortsätta som jag gör nu, även efter kost&tränings-schemat. Sista veckan nu och såklart ska man lyckas bli sjuk såhär i slutspurten... Men kommer garanterat fortsätta att gå efter de tips jag fått även efter dessa veckor. Att avsluta varje pass med tabataintervaller, få in alla muskelgrupper på en vecka och även att äta mer protein. Har på senaste tiden försökt tänka på det när jag äter att verkligen inte slarva med det, alla dessa tre grejer har hjälpt mig att få de resultat jag vill, psykiskt och fysiskt!
  • Fortsätta med mitt godislöfte. Första månaden har gått galant och därför kommer jag såklart även fortsätta med mitt godislöfte även denna månad, fram till påsk. Har nu för det mesta ätit lite nötter, kanske lite frukt, grönsaker med dipp eller liknande till helgerna,  någon gång lite glass eller sådant också. Men ska försöka exprimentera mera i köket framöver och baka nyttigt godis och göra lite roliga saker. 
  • Och så samma mål som alltid, stretcha mera. Måste verkligen ta detta mål på allvar, haft det som mål väldigt länge nu men blir typ någon gång i veckan jag stretchar men vill så gärna få in det som en daglig rutin! Typ innan läggdags eller direkt efter jag vaknat på morgonen. Skulle vara så härligt! Även att få mer kroppskontroll och kunna kontrollera min kropp mer, t.ex. att stå på händer och andra coola ''yogapositioner''. 
  • Inte slarva med 5 mål om dagen. Brukar nästan alltid äta 5 mål om dagen på vardagar men på helger kan jag slarva lite med det ibland. Ska även efter kostschemat försöka äta 5 mål varje dag. 
  • Lägga mer energi på bloggen. Det är rätt mycket i skolan just nu (hade totalt 8 läxor/prov/inlämningar förra veckan...) men ska försöka fota mera bilder osv. Med bra kvalité! Matbilder och recept och sådant vill jag få bättre kvalité på och fota med systemkameran. Att få bättre kvalité på bloggen menar jag inte att jag ska lägga ner all tid på att skriva sjutk många inlägg per dag, utan att skriva några få utvalda inlägg istället! Att det inlägg jag gör ska vara med bra kvalité och intressanta helt enkelt! Även försöka få lite fler bilder från träningen. 
Vill även passa på att återigen säga grattis till min fina vän Julia som fyller 15 idag, har redan grattat i skolan men det skadar väl inte att skriva det igen haha ;) Love you:*♥ Gammal bild. 

Motivations pics

 
 

Lugn söndag

Idag har jag stannat inne i princip hela dagen och verkligen inte gjort något alls. Hmm kan inte bestämma mig för om det är skönt med såna här dagar eller ara otroligt jobbigt? Haha. Har väldigt svårt att inte göra något alls, eller ja jag har ju kollat på vampire diaries en massa samt pluggat men har inte rört på mig alls. Får alltid en sån jobbig känsla av såna dagar då jag bara är helt stilla en hel dag, måste liksom röra på mig eller åka iväg någonstans eller vara i skolan eller vad som helst haha! Men eftersom jag är förkyld så behöver jag ta det lugnt, men ändå. 
 
Imorgon ska jag till skolan iaf, även om jag inte mår toppenbra direkt så vill jag verkligen inte komma efter. Det är så fruktansvärt jobbigt att behöva göra allt i efterhand när alla andra redan är mycket längre fram :( Men kan nog samtidigt behöva komma utanför dörren lite. Hoppas på att min förkylning snart blir mycket bättre så jag kan gå tillbaka till min ''normala'' livsstil!
 


 
 

Throwbacksunday

Throwback-breakfast från i somras. Massa gottigt. Idag blev det dock inte denna frulle men minst lika god, löskokt ägg med herbamare, blåbärste, rågbröd m. kalkon&gurka samt en skål med fil & sockerfri müsli. Typical weekend-breakfast!♥
 
Blev en riktigt lugn myskväll igår med gladiatorerna och lite gottis, cashewnötter o morötter&dipp. Gick och lade mig redan klockan 10 för mina ögon gick på riktigt inte att hålla öppna. Fick dessutom ny madrass i fredags och OMG den är så skön! Somnade på riktigt direkt och sedan sov jag 11h i sträck, som en stock! När jag vaknade idag mådde jag dock inte speciellt bra, huvudet dunkade och halsen sved. Men blev lite bättre efter frukosten som tur är. Men åhh hatar att vara förkyld, hoppas verkligen det blir bättre så snart som möjligt för hatar att inte kunna må bra och inte kunna träna. Men bara att fortsätta vila, dricka flera liter te och ta det lugnt hemma idag! Förrutom att plugga och kolla på vampire diaries så funderar jag på att baka något... Hmm får se om jag kan få ihop något gott och nyttigt?
 
Önskar er en bra söndag iaf, och ni som ska träna får gärna träna lite extra åt mig också ;)♥