Healthy bananamuffins

Muffins som är proppfulla av nyttiga fetter, antioxidanter, mineraler och relativt högt proteininnehåll, men samtidigt smakar i princip som ''vanliga'' muffins? Varsågoda och ta del av detta recept då! Tyvärr fastnade lite av muffinsen i formarna, vet inte om det kan bero på att jag tog ut de för tidigt eller om jag tog för mycket/lite av någon ingrediens. Jag hade inne de i ca. 13 minuter men testa gärna att ha inne de några minuter längre, typ 15 min. Men goda vart de iaf och gör ju inget att behöva skrapa upp det sista med en sked, så leta reda på ingredienserna i skafferiet och börja baka!
 
För er som inte gillar banansmak, så kan jag säga att det inte smakar så mycket banan, utan blir bara en liten touch i det hela. Men annars går det ju säkert att ha i lite mindre banan och tillsätta någon annan form av sötning :) 
12 st muffins
♥1 dl äggvita (ca. 3 st äggvitor)
♥1 helt ägg
♥3 dl mandelmjöl
♥4 msk kokosolja
♥2 tsk bakpulver
♥1 hyfsat stor eko-banan
♥Ev. mer sötning om man vill (jag hade inte det)
 
1. Sätt ugnen på 170 grader. 2. Vispa äggen pösigt. 3. Mosa bananen och tillsätt i äggen och vispa lite till. 4. Smält kokosoljan på lägsta effekt i micron. 5. Vänd ner resterande ingredienser. 6. Klicka ut i muffinsformar och in i ugnen ca. 15 minuter (jag hade bara inne 13 minuter som sagt). Kolla med provsticka om det känns klart. 
 
Proteininnehåll för hela satsen: ca. 51,5 g
Per muffins: ca. 4,3 g
 
 

Kommentarer
Kanske lämna en kommentar innan du går?

- Elaka kommentarer anmäls
- Reklam är okej
- Jag är mer än gärna med på veckans blogg eller liknande
- Jag gör gärna bloglovin- byten
- Jag svarar på alla frågor som ställs
- Om du lämnar din bloggadress så kikar jag in på din blogg
- Alla foton är tagna av mig om inget annat sägs
- Kopiering är förbjuden utan lov!

Nu kan du lämna din kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback