Intervaller: Upplägg

Hello!
 
Idag efter skolan blev det ett minst sagt flåsigt intervallpass utomhus. Som sagt så är intervaller verkligen min grej då jag inte alls gillar att veta att man har hela vägen kvar, det blir så mycket att ''sikta'' på eller vad man ska säga. Det är mycket roligare att tänka i flera steg istället, t.ex. när jag kör tabataintervaller. Då tänker jag varje intervall i taget. Först tänker jag att nu ska jag klara att springa så fort jag kan i 20 sekunder. Sedan tänker man att man ska gå i 10 sekunder och så vidare... Det blir lättare för hjärnan när man tänker löprundan i små steg :) Och inte nog med det, det är ju så galet effektivt med intervaller!
 
Dagens pass lade jag upp såhär:
 
Powerwalk: 2 min
Lugnare jogg: 2 min
Tabataintervaller: 5 min (20 sekunder: Spring så fort du bara orkar, 10 sekunder: Gå i rask takt)
2 min löpning, 1 min powerwalk:10 minuter
Tabataintervaller: 4 min
Löpning i ''lagom'' tempo 4,5 min
 
Ett upplägg som passar mig alldeles perfekt helt enkelt! Testa ni också :D

Blev en underbar vitamin well till melliset förut, såå gott och speciellt denna smak♥
 

Mugcake w. apple & peanutbutter

Här kommer ett supergott recept på mugcake med äpple och jordnöts-smak! Jag föredrar när den är lite krämig och inte så himla torr, alltså att inte köra den för länge in i micron. Men det är ju en smaksak helt klart. 
♥1 ägg
♥1 grönt äpple
♥En klick jordnötssmör
♥2 msk mandelmjöl
♥2 msk havregryn
♥½ banan
♥Ev. en skvätt vatten, mjölk, mandelmjölk etc.
 
Riv äpplet grovt. Mixa sedan ihop alla ingredienser förrutom äpplet. Tillsätt därefter äpplet och rör runt. Häll upp i valfri mugg och in i micron. Jag hade ca. 2 minuter och fick en krämig mugcake, men håll koll tills den får den konsistens just du vill ha. Ta ut den och toppa ev. med valfritt eller ät precis som den är! Man kan även vända upp den på en tallrik innan man äter den. 
 
 

Axel&Biceps-mos

Gammal iphone-pic.
 
Hej på er!  
 
Idag efter en rätt okej skoldag så drog jag till gymmet och mosade axlar+biceps. Gick riktigt bra faktiskt och är så grymt glad att jag faktiskt blir starkare i biceps och har lättare för att hitta kontakt utan att slarva osv. Så ett väldigt roligt pass blev det iaf :) Och måste bara säga att gårdagens löptur, var riktigt rolig för en gång skull! Helt otroligt haha, men körde intervaller genom hela passet. Och inte bara samma intervaller hela tiden utan varierade väldigt mycket, så har äntligen hittat en riktigt bra form av löpning som jag gillar! Intervaller är ju grymt effektivt, speciellt tabataintervaller. Och har kört en hel del intervaller förut men nu har jag äntligen hittat min favorit, att variera en massa genom hela löpturen! Så nu ska jag verkligen försöka slänga in lite sådana pass för att jag själv mår bra av det och för att förbättra kondisen ett snäpp.
 
Men nu ikväll har jag inte gjort ett skit i princip, inga läxor alls eller så. Så har i princip bara lyssnat på musik, hade egentligen tänkt att jag skulle fixa mina naglar men aja det får bli imorgon. Ren katastrof är ett ganska bra sätt att beskriva hur mina naglar ser ut just nu hehe... 
 
Men ni får ha en bra kväll finisar, xoxo♥
 
 

Säfsen

Insåg att jag inte hade visat bilder från Säfsen än, så här kommer lite underbara bilder från sista dagen. Så himla vacker väder och njöt verkligen varenda sekund. Helt underbart!


Ovanför den brantaste backen, ja det ser verkligen ut som den går rakt ner haha. Och ja självklart lyckades jag ramla i backen... Hehe. T.o.m. pappa ramlade eftersom han tyckte det var en bra idé att filma medan han åkte, det gick alltså inte så bra så testa helst inte det om ni inte vill ramla haha. 
Att sitta och sola i sittliften är inte helt fel faktiskt. 
Vi gick ut och käkade på restaurangen sista dagen och det var texmex- buffé. Köttfärs, kyckling, lax, massa grönsaker, olika såser t.ex. guacamole & salsasås och en massa mer fanns och det var verkligen grymt gott! Och kycklingen på bilden syns knappt eftersom den ligger under köttfärsen, laxen fick bli andra rundan. Åt en massa eftersom man fick gå flera rundor och var helt klart i matkoma efteråt. Proppmätt haha. 
 
 
Hade i alla fall en helt underbar resa med familjen, en massa rolig skidåkning och så bodde vi i en mysig stuga. Skidsemstrar är ju bara för mysiga♥
 
 

Balsammetoden

 
Balsammetoden, något du hört talas om förut? Kanske, kanske inte. Det är hur som helst något som jag själv hört om i ett par år nu och i somras började min vän Frida med denna metod. Jag blev såklart bara mer och mer sugen på att testa då mitt hår är så sjukt slitet och det spelar ingen roll vad jag än gör, det blir slitet ändå. 
 
Vad är balsammetoden? Jo, balsammetoden innebär kort sagt att du endast tvättar håret med balsam. Inget schampo. Visst, det låter superenkelt. Men det är tyvärr inte bara så enkelt. För att inte behöva använda schampo när du tvättar håret måste du även undvika vissa ingredienser i stylingprodukter osv. Silikoner, sulfater och mineraloljor är tre ingredienser som ofta dyker upp om man läser innehållsförtäckningen på stylingprodukter, även vissa balsam m.m. Och dessa tre är inte bra för håret alls. Silikonerna och mineraloljor lägger sig som en hinna runt håret och det verkar som ditt hår är jättefint fast det egentligen är mycket mer slitet än vad det ser ut som. För att tvätta bort dessa silikoner krävs sulfater, som finns i schampo. Sulfaterna torkar i sin tur ut håret, sedan använder du mer silikoner och minrealoljor och så går det runt så... Och om du inte tvättar bort dessa ämnen kommer de byggas upp på håret. Vilket leder till matt, platt och livslöst hår som är hopplöst att styla. Att inte använda schampo kan låta äckligt, men faktum är att det finns inget ett balsam inte kan tvätta bort förrutom silikoner och mineraloljor. 
 
Så, för att nu kunna sluta använda schampo måste du sluta tillföra silikoner och mineraloljor till ditt hår. Lättaste sättet för att ta reda på om en produkt är godkänd för balsammetoden är att bara googla upp namnet på den+ ''balsammetoden''. Eller läsa på baksidan om man vet exakt hur silikoner och minraloljor brukar antecknas. Tänk på att även balsam kan innehålla dessa ämnen, så kolla verkligen upp alla produkter! 
 
Hur tvättar man då håret då? Först måste du göra en ''sista tvätten''. Då måste du kolla upp ett schampo som innehåller sulfater. För att sedan tvätta håret en sista gång med vanligt schampo. Så att verkligen alla silikoner och minraloljor är borttvättade innan du börjar tvätta med balsam. Sedan är det bara att börja! Ett tvättbalsam är bra att ha, då ska det vara ett väldigt billigt balsam, populära är t.ex. coop x-tra och ica basic. Detta balsam ska du massera in ordentligt i hårbotten för att få det riktigt rent. Sedan är ett vårdande balsam bra, som är lite dyrare. Även inpackning funkar bra. Detta kan du applicera i topparna. Låt verka ett tag och skölj ur riktigt ordentligt. Det tar ett tag att få ur allt, för att det inte ska bli fettigt sedan. Viktigt att skölja extra noggrannt och när du känner dig klar, skölj lika mycket till!
 
Ja, så igår inhandlade jag en del produkter för att idag börja. Ska bli sjukt intressant att se hur det funkar på mitt hår! Har hört så mycket bra om det och vissa som har gått från att ha fruktansvärt slitet och fettigt hår, till att ha riktiga drömhår! Jag använde ett sista-tvätten-schampo från garnier respons med nektar. För att vi hade det hemma och det var godkänt. 
Dessa produkter kommer jag nu börja med:
  • Tvättbalsam från coop x-tra. Sjukt billigt och stor flaska. Detta kommer jag kunna använda varje dag om det så behövs.
  • Aussie 3 minute miracle frizz remedy. En inpackning, jag trodde att den var godkänd till balsammetoden men tydligen inte :( Det var bara balsamet som var godkänt. Så i skrivande stund har jag inte ett vårdande balsam eller inpackning som är godkänd. Men ska fixa en inpackning så snart som möjligt, tänkte testa garnier respons pärlemor och körsbär då jag hört mycket gott om just den. 
  • Värme skydd från L'oreal paris studio line hor curl spray. Detta innehåller dock alkohol men kommer försöka att inte värmestyla mitt hår så mycket ändå. Alkohol går att tvätta bort med balsam men är dock uttorkande som ni kanske förstår. 
  • Hårspray från garnier fructis. Samma med denna, innehåller alkohol. Men det är ändå ok att använda då och då, men det blir bara när jag känner att jag måste. 
  • Styling gel från Proffs. Detta trodde jag inte innehöll alkohol, men tyvärr gjorde den det. Kommer använda denna när jag har håret i en stram toffs för att få bort babyhår. Får se hur länge jag använder denna, finns styling gel som är utan alkohol också. Men aja, ska testa den ett tag och se hur det blir helt enkelt! Billgit var det iaf. 
Så det som saknas just nu är bara ett vårdande balsam/inpackning! Kommer även testa att använda lite kokosolja i topparna som inpackning någon gång, är rädd att håret ska bli sjukt fettigt när man inte kan använda schampo men får testa mig fram helt enkelt. 
 
Så nu kör vi!!

ULLARED (+haul)

 
Här är en haul där jag visar alla grejer jag köpte igår på Ullared!
 
Ja, gårdagen. Den var lång, som bara den. Men himla rolig och trevlig dag med bästa vännerna. Klockan ringde redan 02:50 och då var det bara att stiga upp, ta sitt pick och pack och åka till bussen! Vi var väl framme i Ullared halv nio och sedan shoppade vi en hel del, innan bussen gick hem igen vid halv sex. Är verkligen grymt nöjd över allt jag fick ihop! Dock var jag klar med allt på min lista redan vid halv två typ, plus lite annat. Men då var det bara att gå runt och plocka på sig en massa annat. Blev en hel del impulsköp kan jag säga men är verkligen sjukt nöjd. 
 
Dock var det som sagt en väldigt lång dag och var helt slut efteråt. Var helt tom i huvudet när jag kom hem i princip haha... Blev en väldigt annorlunda matdag än normalt sett också.  Mattiderna var ju lite annorlunda kan man ju säga, att äta frukost klockan tre på natten är ju inget man gör en vanlig dag precis hehe. Även en hel del onyttigheter så nu är jag minst sagt taggad på en ny vecka. Ska bli skönt att verkligen få gå tillbaka till vanliga rutiner igen efter en vecka med både skidresa och ullaredsresa. 
 
Och vet ni? Vi träffade Ola-Conny! Han stod och plockade upp majs. Haha det var sjukt coolt ju, en sådan superkändis får man ju inte möjlighet att träffa var dag ;) 
 
 
 
 

Smoothie-mellis

En krämig och söt smoothie gjord på jordgubbar, en banan (ekologisk, helt peeerfekt mogen enligt mig, så äckligt när de börjar bli lite bruna men denna var helt gul och fin haha), naturell verumfil, naturell kvarg och så även lindahls sockerfria kvarg med blåbärssmak. Hur gott mellis som helst helt enkelt! Toppades efter bilderna med sockerfri müsli också, mmm....♥
 
Japp, då var det fredag då! Ledig igen, så skönt med bara två skoldagar för mig denna vecka :D Och vet ni vad? Imorgon ska jag och mina vänner dra till Ullared!! Så grymt taggade har vi vart hela dagen haha. Vi ska upp mitt i natten för att hinna med bussen klockan 4 men så värt det, lär bli en väldigt tidig fredagskväll för mig just därför hehe. 
 
Denna fredag ser annars helt perfekt ut enligt mig, komma hem och göra ett gott mellis, lyssna på musik medan jag bloggar lite och om ett tag blir det ett magpass här hemma. Och så måste jag ju förebereda en massa inför inatt såklart! Hihi ska bli så kul ju ^^
 

Helkroppspass

 
Hej på er! Nu är jag tillbaka igen efter en himla underbar skidresa, kommer såklart skriva mer om den så småningom samt visa er en massa härliga bilder. Men inte just nu, det får vänta helt enkelt tills jag får tid. 
 
Idag var jag äntligen tillbaka på gymmet igen efter en hel vecka sedan sist, eftersom jag inte styrketränat på ett tag så körde jag ett helkropps-pass. Förrutom mage och bröst. Väldigt längesedan jag körde så många muskelgrupper på en och samma gång faktiskt. Blev en hel del övningar men hade god tid på mig. Och det var verkligen så sjukt himla kul, eftersom jag endast valde mina favoritövningar för varje muskelgrupp och gjorde precis det jag hade lust. Blev ett pass fyllt av glädje och endorfiner kan jag lova, klarade flera personbästa som t.ex. i pull ups, lyckades göra tre stycken hela pull ups idag! Snacka om lycka. Plus att bicepsträningen bara går bättre och bättre för varje pass. Eller ja tycker att all slags träning bara går framåt just nu vilket jag är så himla lycklig över♥
 
En glad Jennifer gick därifrån med ett stort leende och en näringsfylld och protenrik chokladsmoothie i handen, sådär alldeles perfekt söt och krämig ni vet, perfekt efter ett svettigt pass hihi. Innehållande allt som behövs fyllas på med efter ett pass helt enkelt. Och därefter hängde jag med pappa för att handla och sedan, efter en god middag som blev omelett, så dök jag ner i spanska och engelska-boken. Läxor är ju sånt som måste göras och sånt som vi får hela tiden så går tyvärr inte att slippa undan, men däremot tände jag lite doftljus och gjorde det lite mysigt iaf. 
 
Som sagt så kommer det komma upp bilder och text från min resa så stay tuned! xoxo



En snygg kropp är inte allt

Jag förespråkar en hälsosam livsstil här på bloggen, vilket för mig inte innebär en vältränad kropp med låg fettprocent och väldefinerade muskler. Men tyvärr ser vårt samhälle ut så att det är ''ett måste'' att ha en så snygg kropp som möjligt. Och om man tränar hårt och äter bra, så tror folk att man har magrutor helt plötsligt. Men så är det inte. För ett par magrutor kommer inte fram för att du äter nyttigt och tränar hårt. Det krävs rätt sorts nyttig mat och rätt sorts träning, du måste dessutom ligga på ett underskott, dvs. att du äter mindre energi än du gör dig av med. Och visst, det är säkert vissa som tycker det är roligt och som faktiskt mår bra på det. Men långt ifrån alla. 
 
Jag själv äter mycket mat, mesta av tiden nyttig mat men även onyttigt ibland såklart. Jag tränar inte kondition varje dag och jag ligger (antagligen, räknar inte kcal) inte på ett underskott. Jag ser till att min kropp får i sig ordentligt med mat för att kunna reparera kroppen från träningen samt bygga muskler. Jag har valt den vägen, för att den passar mig bäst. Jag tycker det är så mycket roligare att lyfta tungt på gymmet än att stå på löpbandet timme in och timme ut. Jag försöker köra konditionsträning ibland också såklart, för att jag mår bra av det. Jag äter mycket, tills jag blir mätt. Jag äter både fett, protein och kolhydrater. Jag lyssnar på min egen kropp. Om jag vill träna, så tränar jag. Om jag inte känner mig pigg och inte har lust att träna, så gör jag det inte. 
 
Visst, jag har absolut inte en jättelåg fettprocent därför. Men jag har valt denna väg och står fast vid det, för att man behöver inte ha magrutor för att vara hälsosam. Det som är viktigast för mig är att göra något jag tycker är sjukt himla kul, som ger mig lycka i livet och som jag mår riktigt bra av. Sedan får min kropp anpassa sig efter det. Inte tvärtom. Lyssna på ditt hjärta. ♥
 
 

Säfsen

Hej på er! Gårdagen spenderades verkligen med att packa och plugga en massa, ska som sagt till säfsen och åka skidor imorgon. Men idag ska vi åka till Annika och sova över där tills imorgon. Men hur som helst så är det en del plugg som jag helst inte vill ta med dit så bara att plugga gärnet nu innan, får tyvärr ta med lite glosor och sådant men inte så kul att sitta med världens jobbigaste skrivuppgift om kvällarna. Så försöker göra så mycket som möjligt nu innan :)
 
Jag ska försöka blogga från mobilen lite ibland ifrån min resa men annars kommer jag lägga bloggen lite åt sidan, vilket innebär desto mer bilder och text när jag kommer hem hihi. Ni får ha det toppenbra iaf!
 
Och gårdagens mellis var helt underbart i mina ögon, bananpannkakor var ett tag sedan jag åt så lyxade till det lite igår för att det var fredag och eftersom jag var så hungrig när jag kom hem. Och receptet, har ni ju sett en miljon gånger men det skadar ju ändå inte att lägga upp det en extra gång, eller hur? ;)
♥1 ägg
♥½ minibanan (eko)
♥½ dl havregryn
♥En skvätt naturell verum ''hälsofil''
 
Mixa och stek i t.ex. kokosolja, jag toppade med en klick jordnötssmör blandat med lite mjölk, plus jordgubbar. Mums!
 



Bio

Hello finisar!
 
Idag efter skolan så åkte jag bara hem och vände i princip, eller ja jag hann även äta lite där emellan såklart hehe men därefter drog jag och tjejerna in till stan för att kolla på bio! Vi såg Insurgent och den var verkligen huuur bra som helst! Ni måste verkligen se den om ni har sett Divergent, riktigt bra film faktiskt. Vi såg den i 3D men helt ärligt så var det inte så himla mycket 3D, men det var ju ändå coolt. Men ett tips i alla fall.
 
Nu när jag kom hem vid nio och inte ätit sedan typ halv fyra så var jag sjukt hungrig så käkat lite kvällsmellis och ska strax fixa i ordning lite, sedan ska jag gå till sängs för är himla trött. Har vart en väldigt rolig vilodag med bästa vännerna, imorgon blir det att packa, plugga och träna om jag hinner. För i helgen ska jag till säfsen och åka skidor! Ska bli sjukt kul verkligen, ska vara där tills på onsdag och vara ledig från skolan. Så vill helst göra klart så mycket plugg som möjligt innan dess, men hoppas iaf ni får en bra kväll så hörs vi imorrn! ♥
 
 
iphonepic från igår. 

Det går framåt i alla fall

 
 
Börjar faktiskt se liiite skillnad sedan jag började få mer kontakt i ryggen på mina ryggpass, vilket är väldigt kul såklart :D Men långt ifrån ''mitt mål'' än så länge hehe. Men tur man har som har en rolig väg framför sig ju! Skulle aldrig träna och äta bra om jag inte tyckte det var så fantastiskt kul, för det är precis det som det handlar om i slutändan :)
 
Sånt fantastisk väder det har vart idag! Så varmt och så soligt, riktigt vårväder. Efter skolan blev det ett axel&biceps-pass, fick väldigt bra kontakt och klarade 20 kgx7 i militärpressen! Var dock lite ofokuserad och bytte övning typ hela tiden haha... Men det gick bra ändå. Avslutade även med lite mage eftersom jag kände mig nöjd efter 1h och 10 minuter och hade en del tid kvar, så blev lite cable crunches och hängande benlyft också. 
 
Väl hemma blev det lite god middag med kyckling och sånt och nu ska jag kolla på mästerkockarna, har ni haft en bra dag ni med?♥
I väntan på bussen, mina nya skor jag köpte för inte så himla längesedan. Tror de kostade runt 400 på dinsko, så himla sköna och så himla snygga enligt mig, hihi så nöjd♥
 
 
 




Chokladgröt

Hej på er! En riktigt himla seg dag i skolan asså... Det enda som var roligt var att vi började med idrott. Och så hade vi dessutom håltimma på SO- lektionen. Resten av lektionerna var fruktansvärt sega. Men dagen gick ju ändå förbi, och när jag kom hem fyllde jag på med lite mellis och strax därefter tränade jag ett pass för rygg här hemma. Med hjälp av ett gummiband och fantasi kan man göra mycket faktiskt, brännde riktigt mycket i ryggen och fick bättre kontakt än på gymmet. Har ju som sagt svårt att få kontakt i ryggen men det börjar gåframåt nu faktiskt, får mer och mer kontakt med ryggmusklerna så det är kul! Men ska försöka slänga in lite hemmapass för ryggen då och då för jag tror att det även kan gynna mina pass på gymmet.
 
Hur som helst, nu ska jag strax ut på en kort promenad med familjen för lite frisk luft. Därefter blir det vampie diaries och en massa tända doftljus, myskväll helt enkelt!
 
Här får ni ett recept på min favogröt, har postat det förut men det förtjänar typ tusen inlägg. För oj så god denna gröt är. Alla chokladälskare, här har ni ett drömrecept! Behöver inte någon topping egentligen men min toppade jag med lite jordnötssmör och ananasbitar. 
 
 
♥1 dl havregryn
♥2 dl vatten
♥ 1-3 tsk kakao (beroende på hur stark smak man vill ha, jag tar typ två kanske)
♥3 st dadlar
♥1 ägg/1 äggvita
 
Mosa dadlarna och koka upp alla ingredienser utom ägget under omrörning. Tillsätt sedan ägget när det har blivit en gröt. Ta bort kastrullen från spisen och rör om ordentligt innan ägget binder sig. 
 
Bara så ni vet, enligt mig är ägget superviktigt! Har testat utan ägg och det blev inte alls bra, så ägget är helt enkelt ett måste i just detta recept, enligt mig iaf. 

Banana split

Banana split, upptäckte det för inte så längesedan och då undrade jag varför i hela världen har jag inte testat detta förr? Det är så himlans enkelt och så himlans gott och även så himlans nyttigt, om man bara gör den nyttig. Och det som är så bra är att man inte lär tröttna på det, för oj så många olika varianter man kan göra på den! 
 
Idag gjorde jag så här: Skär en banan i två delar. Blanda därefter ihop kvarg & kokos i en skål och klicka ut på bananen. Blanda sedan ihop kvarg, kakao och honung, smaka av och klicka ut även denna smet över bananen. Toppa sedan med lite sockerfri müsli och cashwnötter (valfritt). Supersmarr!♥
 
 




Superövningen för baksida lår/rumpa

Detta en ny favoritövning för mig, raka marklyft med kettlebells! Jag provade denna övning i mitt förra benpass och körde den även i dagens benpass. Riktigt grym för baksida lår och rumpa.
 
Gör såhär: Greppa två stycken kettlebells med en lämplig vikt för just dig, luta dig sedan framåt så långt du kan, din rygg ska fortfarande behålla sin neutrala position och du ska inte böja för mycket på benen. Bara en svag vinkel i knäet. När du kommer upp i startpostionen igen ska du se till att spänna rumpan. 
 
Jag själv har ingen superbra teknik än så länge och det finns säkert mycket, mycket jag kan förbättra. Men tycker det är en riktigt bra övning hur som helst, men än så länge kör jag inte med så höga vikter utan vill gärna träna in tekniken först! Men testa gärna, går även bra att utföra övningen med hantlar. 
 
Första skoldagen på flera veckor är nu avklarad och gick fortfare än väntat, har haft bakprov i hemkunskap dessutom vilket gick bra tror jag. Blev ju som sagt ett benpass direkt efter skolan, blev ett svettigt och härligt pass :D Väl hemma blev det lite gomiddag med lax o grejer och efter det har jag pluggat lite... Nu ska jag läsa lite bloggar, fixa en kopp te och så hörs vi imorrn! ♥
 
 

Mage&Axlar

Hej på er!
 
Igårkväll blev det ju som sagt mellomys och måste säga att jag blev riktigt glad när Måns vann! Tyckte helt klart att det var den låten som var mest värd att vinna eftersom den hade ett bra budskap, det var en väldigt häftig show och texten sätter sig lätt på hjärnan haha :) Så jag tyckte absolut att Måns var en värdig vinnare!
 
Idag efter en söndagsfrulle så drog jag in till gymmet för ett pass som jag var så gryyymt taggad på. Jag har redan kört igenom alla muskelgrupper jag vill denna veckan så därför valde jag att köra ett pass för mage och axlar, eftersom det är sååå himla kul att träna just dessa muskelgrupper. Magen är sällan jag tränar på gymmet, tycker det går så bra att träna mage hemma. Men det är ju sjukt kul på gymmet så kommer från och med nu börja slänga in något extrapass för magen då och då. Och slog personligt rekord i militärpress för axlar!! 20 kg lyckades jag pressa upp idag, hela 5x2 gånger dessutom. 
 
Uppvärmning: 20 min promenad från bussen till gymmet
 
Sidolyft med kettlebell: 16 kg 10x3/sida
 
Svårt att visa på bild, men starta med att stå vanligt med en kettlebell i ena handen. Luta dig sedan åt sidan lite som jag gör på bilden, och dra dig själv uppåt igen med hjälp av de sneda magmusklerna. Kass bild och jag vet att jag lutar mig framåt för mycket på bilden men svårt utan spegel haha... ;)
Pull ups: 2x3
Cable crunches: 54 kg 10x5
Baksida axlar i cable: 27 kg 10x4 (Också pb tror jag faktiskt haha)
Inåt rotationer i cable: 9 kg 10x3/sida
Militärpress:
15 kg 10x1
17,5 kg 7-10x3
20 kg 5x2 (PB)
Hängande benlyft i ställning: 10x4
Sidolyft med hantel: 6 kg i varje hand 10x4
''Indrag'' med pilatesboll: 10x4
Ab wheel: 5x2 (Första gången jag testade denna övning och verkligen inte sista, gryyymt jobbig övning asså)
Russian twist: 5 kg medicinboll 20x(?)
 
Avslut: 4 st tabataintervaller på motionscykel, hann inte flera
 
Söndagsflex hehe. 
 

Grillpremiär

 
Kvällens middag, är detta ens okej? Hur kan det vara så goooottttttttt??<3
 
Grillad fläskfilé med ugnsbakade rotfrukter, hemgjord tzatziki, grillad lök och lite annat gott. Detta är verkligen typisk sommarmat enligt mig, antingen grillat kött eller egenrökt fisk. Egentligen är jag mer en fisk&skaldjurs-människa i de flesta fallen men en saftig och mör bit grillat kött är ju himla underbart ändå asså haha ;P Detta var iaf himla smarrigt och åt en massa så jag blev himla mätt haha... Men det hinner nog sjunka ner lite tills mello börjar för då blir det ju som sagt en massa gott ;) 
 

The sun is shining

Bild från i somras, sjukt hur mycket jag saknar sommaren just nu! Är dock övermegaglad att våren faktiskt har kommit, har vart helt underbart väder idag! Vi var ute på tomten en sväng i förmiddags och röjde undan en massa, tog en paus för lite fika mellan men annars var vi ute ett par timmar. Väldigt skönt! Var nästan för varmt att bara ha på sig en munkiströja haha :D
 
Sedan i eftermiddags har jag bakat lite matbröd, eftersom vi har bakprov på måndag så övade jag lite på att exprimentera lite med receptet. Hade i lite rågmjöl, havregryn, grahamsmjöl osv. så det blev ett väldigt fiberrikt bröd iaf :) Och nu ska vi strax grilla lite för första gången i år! Fläskfilé med rotfrukter i ugn och hemgjord tzatsiki... Alltså helt galet vad gott det ska bli haha. Typisk sommarmat ju! Åhh♥ Blir hungrig bara jag tänker på det ;)
 
Sedan blir det ju mellofinal! Så då blir det lite gottigt då med, cashewnötter, grönsaker o dipp och så har jag gjort en minisats på en nyttig fudge dessutom! Jag hejar på Måns, Isa och Dinah Nah tror jag, tycker alla de tre låtarna är bra fart i och man vill bara sjunga med haha. Vilka håller ni på ikväll? :)
 
 

Helgfrukost♥

 
Startar denna lördag med lite frukostbilder här på bloggen, eftersom att det alltid är så otroligt mysigt att sitta ned, tillsammans med familjen och äta en stor och god frukost i lugn och ro. Det är verkligen kvalitétid på hög nivå! Efter en hektisk skolvecka, eller i detta fall en jobbvecka, så behövs det verkligen lite lugn och ro på morgonen. Och att faktiskt ligga kvar i sängen ett tag tills magen börjar kurra, okej det tar inte speciellt lång tid för mig dock hehe men ändå. 
 
Idag blev det inget av det ovanstående till frulle, utan det blev ägg, supergott och nyttigt pumpabröd som jag köpte hem igår från praon, en skål med fil och müsli som jag fick från praon också plus lite ananas. Och så den obligatoriska koppen te till det såklart. En stor och himla god frulle. Älskar såna här slags lördagsfrukostar♥
 
Vad äter ni till frukost idag?♥

Repost: Healthy pancakes

 
Måste bara reposta detta inlägg som jag lade upp i höstas någon gång tror jag? Detta är seriöst de godaste pannkakorna jag någonsin gjort. Frasiga i kanterna, lagom söta och lite krämig smak... Definitivt något att testa nu till helgen, om man vill lyxa till det lite till frukosten :) Självklart går satsen att dubblas! Ni  måste bara testa, så fort som möjligt! Den här gången toppade jag med jordgubbar, bananskivor, ekologiskt jordnötssmör och så en klick nutella hihi, saknar nutella så mycket nu när jag inte äter godis :'(<3
 
♥½ liten banan
♥½ dl havregryn
♥1 ägg
♥Ev. en skvätt mjölk/vatten
♥Kokosolja/annan neutral olja att steka i
 
1. Mixa alla ingredienser med stavmixer till en slät smet. 2. Stek på inte alltför hög värme tills de fått fin färg. Lättast att göra små för annars går de bara sönder haha. 
 
Tips! Stek i rätt mycket kokosolja, eller ja inte en hel burk då kanske men ändå en liten klick sådär. För då blir de perfekt krämiga och UNDERBARA♥

Sista praodagen

Hej på er!

Puuh, äntligen tid för lite andrum. Denna helg är minst sagt välbehövlig! Idag har det verkligen vart full rulle, nya beställningar hela tiden och det var bara kaos vid lunchtid haha. Och det var inte ''normala'' beställningar som en laxsallad, utan liksom en laxsallad utan pasta, lök, oliver plus fetaost, räkor och så vidare... Gud var så stressigt ett tag där! Men det gick bra trots allt. Hellre det än att inte ha något att göra alls :) 
 
Det var ju faktiskt min sista praodag idag, jag är riktigt nöjd över mina två veckor där och kommer nog faktiskt  gå tillbaka dit och fråga om sommarjobb till sommaren tror jag. När jag slutade fick jag dessutom en fin påse med en massa gott som müsli (som ser sååå god ut, jag själv som packade den igår haha), lemonad, fikabröd, rotfruktschips och så köpte jag även med mig lite gott bröd hem som jag fick rabatt på dessutom. 
 
Nu ska jag strax käka lite mat och senare träffa lite kompisar, planerna var egentligen att åka in till en typ ''fritidsgård'' och träffa folk från klassen men tydligen kunde ingen så jag och mina tjejer bestämde oss för att ses här istället, så ska snart iväg hem till Julia för lite tjejkväll o sånt ;) Så det ska bli mysigt! Var helt ärligt inte taggad på att åka in med bussen dit ändå haha... Vill bara stanna hemma just nu känner jag! Och vila upp sig efter denna veckan. 
 
Hoppas ni har det bra iaf, vi hörs imorgon! xoxo
 
 
 

Steget genom dörren är det svåraste

Hello finisar! Idag kom jag hem strax före fem och var helt slut, min planerade löprunda kändes knappast lockande, överhuvdtaget. Jag stod i hallen och velade, med träningskläder på. Men till slut kom jag ut en sväng i alla fall vilket kändes riktigt skönt. För när jag väl var ute var det ju bara att köra. Det är verkligen steget ut genom dörren som är det svåraste, för när man väl är ute går det liksom inte att ångra sig, då har man bestämt sig och då är det bara att köra.
 
Efter löprundan ställde jag mig och lagade en supergod kyckling-gryta, receptet fick jag från Elin under mitt kost och tränings-schema :) Supergott verkligen! Och nu har jag hjälpt syrran att plugga lite ett tag, ska snart slå mig ner i soffan och kolla på Ninja warrior! Hoppas ni får en fortsatt bra kväll iaf, xoxo.


 

Styrketräning ger mig lycka♥

Naturell havregrynsgröt toppat med frukt, nötchokladkvarg, jordnötssmör, kokos och chiafrön + ett ägg och en kopp grönt te till det. Perfekta frukosten i mina ögon! Och efter bilden togs så hade jag på ännu mer kvarg haha, allt för en fin bild ni vet ;) 
 
Idag efter praon kilade jag till bussen så snabbt jag kunde för att hinna med den till gymmet, blev ett pass för axlar, rygg och biceps. Gick grymt bra! Lyckades göra 10 reps på 17,5 kg idag i militärpressen! Snacka om lycka. Älskar styrketräning så himla mycket asså, att hela tiden utvecklas och bli starkare och starkare, det är bara för underbart♥ Och att träna biceps gick förvånandsvärt bra, brukar alltid lyckas slarva med tekniken i bicepsövningar men idag hittade jag ett sätt för att jag inte skulle göra det, gick superbra och brännde ordentligt i både biceps, rygg och axlar. Var på väldigt gott humör efter det kanonpasset kan jag säga! Hem på direkten för att fylla på med mat, lax och potatis blev det och det tröttnar man ju aldrig på hehe. 
 
Nu ska jag strax kolla på mästerkockarna och ta det lite lugnt, önskar er en bra kväll finisar.
 



Kvargoman?

 
Dessa tre smaker ovan är helt klart mina favoriter från Lindahls sortiment av smaksatta sockerfria kvargsorter. De har ju fått in en massa nya smaker men jag har inte testat någon annan ny smak än nötchokladen, eftersom jag inte har hittat... Vill så gärna testa vaniljsmaken och blåbärssmaken! Och alla andra också hehe. Men hur som helst... Nötchokladen hade jag faktiskt inga större förväntningar på alls. Hört från vissa att den är superdupergod medan vissa andra tyckt att den inte alls var god. Men jag älskar den verkligen! Om man gillar nötkräm lär man älskaaa denna♥
 
Men persika/passion och citron/lime är två gamla favisar som jag älskar också, de är väldigt fruktiga och smakar väldigt likt danonino som man åt ibland när man var liten hihi... Så verkligen ett stort tips om ni är som mig, kvargälskare! Och även om ni inte gillar kvarg i vanliga fall så kommer ni älska dessa, i promise. 
 
Naturell kvarg i all ära dock, favoriten helt klart. Men om man vill ha något lite sötare så är dessa tips! 

Legs, legs, legs

Min drömfrulle imorse med gröt på havregryn, vatten och 1 ägg, toppat med kiwi, kvarg och nötsmör. Mums! Blev en riktigt sen lunch idag så tur att jag åt en ordentlig frulle iaf. Idag efter praon blev det ett benpass och gud asså, mosade verkligen benen totaaalt. Testade lite nya övningar och det var verkligen grymt. Svetten rann verkligen i mitt ansikte och var röd som en tomat hehe. Träningsvärk imorgon får jag verkligen hoppas på ;P
 
Uppvärmning: Motionscykel 5 min
 
Squats:
20 kg 10x1
40 kg 10x1
50 kg 8x1
60 kg 4x2
50 kg 6x1
 
Bulgariska utfall i smith: 30 kg 10x4/ben
Breda stolsquats i smith: 30 kg 10x3 
 
Superset:
Djupa sumosquats på stepup-brädor m. kettlebell: 20 kg 
Raka marklyft med kettlebells: 12 kg i varje hand (Grym övning för baksida lår/rumpa)
10x3-4 (?)
 
Superset:
Lårcurls i cable: 14 kg 
Cable kickbacks: 23 kg
Cable kickbacks sneda: 12 kg
10x3/sida
 
Avslut: Tabataintervaller på motionscykel + STRETCH
 
En nöjd och glad Jennifer traskade till bussen med en questbar i handen, som jag köpte på Hälsofreak när jag hade slutat. De hade så himla många olika smaker så det var jääättesvårt att välja haha, men valde denna och blev inte besviken alls. Hur god som helst! En ny favo. Åh vad jag önskar att Questbars var billigare... Skulle gärna vilja beställa hem en hel box eftersom det är så grymt mycket billigare än att köpa styckvis. Men bara det att jag måste spara pengar nu... Men efter Ullared ska jag nog ta och göra det för då behöver jag inte tänka på pengar längre haha ;P
 
 

Active sunday

Idag har det verkligen blivit mycket motion, vilket jag älskaaar. På förmiddagen blev det som sagt en powerwalk med syrran i vårvädret, direkt efter det ett magpass och tabataintervaller av burpees och sen i eftermiddags blev det 1h o 15 minuter badminton med syrran. Hela denna veckan har blivit väldigt mycket motion/vardagsmotion och jag blir så himla lycklig av det, det känns bara grymt bra! Mår helt klart bäst när jag får röra på mig så mycket som möjligt, när jag går i skolan blir det ju tyvärr att man sitter still väldigt mycket på dagarna. Ska lätt ha ett jobb i framtiden där jag får röra på mig :) Har sovit som en stock varje natt dessutom, jag som nästan alltid tar flera timmar på mig att somna, så himla skönt ju!
 
Förut blev det i alla fall detta pass nedan och det brännde rejält i magen kan jag lova er. Ni måste testa! Jag körde hemma och det går lika bra att va hemma som på gymmet. 
 
Ab track 20 st
''Nudda hälarna'' (ligg på mage och lyft överkroppen lite, nudda sedan en häl i taget genom att svänga från sida till sida) 20 st
Förflyttning av hantel 12 st (första övningen i denna video)
Sidocrunch 20 st/sida
Crunch med benen i 90 grader 15 st
Russian twist 20 st (långsamt och kontrollerat med en lättare vikt, benen ovanför marken)
Planktwist 10 st/sida (se näst sista övningen i videon nedan)
Flipper jacks 25 st
 
Allt detta körde jag x3, alltså tre varv totalt.
 
Avslutade med 8 st tabataintervaller av burpees, totalt 4 minuter tabata. Hatövningen nummer 1 är ju burpees så var minst sagt helt slut efteråt haha... 
 
 

Hälsofreak

Som det hälsofreak jag är, är det klart att man så fort man får möjlighet måste besöka Hälsofreak så fort det öppnar här i stan! Blev överlycklig när jag insåg att de hade öppnat i stan i tisdags. Så igår var det premiär för mig att besöka deras restaurang&café. Aldrig i mitt hela liv vart på Hälsofreak, men har under en sååå lång period velat besöka det. Och nu äntligen! Jag och syrran gick dit för en fika igår efter lite lördagshopping. Och blev absolut inte besviken! Vi tog en varsin proteinchokladboll och både hon och jag tyckte de var supergoda. Och de hade så himla mycket annat som jag som verkligen är ett hälsofreak älskaaar. En massa olika questbars, träningsdrycker som nocco, celsius osv, andra sorters bars, pukka te och en massa mer. Och det utöver en massa god och nyttig mat samt proteinsmoothies o hälsosam fika såklart. 
 
Garanterat inte sista gången jag besöker Hälsofreak! Kan inte vänta tills jag får smaka någon av deras goda luncher, är himla sugen på att testa deras fullkornswraps... Samt att testa all sorts fika de har. Och kommer säkert gå dit för att köpa questbars då och då, samt en massa annat såklart hihi. Och som om det inte kunde bli bättre, så ligger det precis bredvid min praoplats!! I'm in heaven.. Haha♥
 
Ni kan besöka deras hemsida för att veta mer HÄR. 
 

Vårkänslor

 
Åh gud vilket underbart väder!! Är det inte fantastiskt? Nästan 14 grader varmt ute och strålande sol, kan inte tänka mig bättre väder just nu faktiskt. Tog en tidig buss hem från farmor imorse och när vi kom hem så gick vi ut en promenad, jag och syrran. Sedan släppte jag av henne på dansen och jag knallade hemåt igen, helt otroligt fint väder ute ju! När jag kom hem blev det iaf ett brännande magpass, heelt grymt! Skriver passet senare i ett annat inlägg :)
 
Sedan blev det lite lunch när pappa kom hem och nu ska jag snart gå ut och ta vara på det fina vårvädret. Senare ska vi in och spela badminton! Haha inget jag är speciellt bra på direkt men ska bli kul ändå. Annars tar jag bara vara på denna fina söndag och laddar upp inför ännu en ''jobb''vecka, hoppas ni också har en fin söndag finisar!♥
 
 
 

Saturday

Bild från i torsdags från skidbacken. 
Hello! Ja nu har det inte vart någon vidare uppdatering denna veckan precis, men försöker i alla fall så gott jag bara kan. 
 
Efter en riktigt bra praovecka är jag väldigt trött och känner att helg är precis vad jag behöver. Igår kom pappa, syrran och farmor till min praoplats när jag hade slutat för att ta en fika. Så blev en mysfika som är bästa uppladdningen inför ett gympass haha, grym energi fick jag till mitt rygg&biceps-pass! Efter träningen åkte jag hem och käkade lite tacos som är typiska fredagsmaten. Lite senare kom Amanda och Frida över en sväng och vi spelade spel, lyssnade musik, snackade, käka lite gottis och annat. Väldigt trevligt iaf, blir ju inte att man ses lika mycket när det är prao men det gäller att ses så fort man får tid :) 
 
Idag är det gymmet som gäller igen, ska iväg om ett tag och efter det ska jag och syrran hem till farmor. Hon skulle bjuda på lite god mat till lunch och efter det ska jag och syrran gå på stan en sväng, sen blir det mellomys ikväll :) Hoppas ni får en bra lördag iaf! Det ska jag se till att ha, för att ladda upp ordentligt inför ytterligare en vecka med prao.
 
 



Dagens

 

Kommer bli standard för mig att varje dag lägga ut dagens lunch haha. Men kan inte låta bli när man får sån lyx att äta restaurangmat helt gratis. Idag blev det torsk med potatis och någon sorts sås + lite grönsaker. Åt detta i förrgår med och det finns ju andra alternativ att välja på också men detta var så himla gott haha :) 
 
Det gar verkligen vart så himla roligt idag! Under lunchen fick jag göra en massa sallader, kom nya beställningar hela tiden och det vart rätt stressigt eftersom man måste hålla koll på allt och se till att allt blir rätt och att alla får sin mat i tid. Men jag älskar när det är mycket att göra, sjukt kul :D Fick även stå i kassan lite hihi. Och även servera osv. Så en riktigt rolig dag helt enkelt! 
 
Nu ska vi strax iväg för att åka lite skidor, ska bli jättekul! Tur att jag inte är lika trött idag som jag var igår, trots att det var full rulle idag så är jag ändå rätt pigg. Ska bli skönt att komma ut iaf :) Hoppas ni får en underbar fortsatt dag finisar, xoxo. 

Kycklingsallad

Detta var min underbara lunch idag, kycklingsallad med en massa gotti hihi. Snacka om lyx att under 2 hela veckor få äta restaurangmat helt gratis! Himla bra att praoa på restaurang asså ;) Haha nej men det är faktiskt riktigt roligt. Imorse när jag kom till min praoplats så var jag trött och hadde huvudvärk, de som jag träffat förut skulle inte vara där idag utan det var tre nya tjejer som jag inte hade träffat, så var lite nervös innan. Men när jag kom dit så visade det sig vara hur trevliga tjejer som helst! Den tjejen som jag pratade mest med var verkligen så otroligt trevlig och ville hela tiden mitt eget bästa, så hon gav inte ut några städuppgifter eller disk osv. alls utan bara en massa roligt :D Så det var verkligen en riktigt bra dag idag! Fick sluta en timma tidigare och gick på stan ett tag då innan pappa hämtade mig, var dock hur trött som helst plus att huvudvärken kom tillbaka igen. 
 
När jag kom hem lade jag mig och vila ett tag för var som sagt helt slut haha, hade egentligen tänkt mig ett magpass idag men kroppen skrek efter vila så blir ingen träning idag. Får se om jag följer med ut på en promenad med pappa och syrran snart, men annars blir det bara att ta det lugnt ikväll. En dag imorgon också ju!
 





Sämsta morgonen, men ändå en bra dag!

Puuh, nu var denna tisdagen snart över. Imorse var jag på fruktansvärt humör p.g.a. snöovädret, sjukt sen buss, en bil som splashade upp en massa brun snö över hela mig och att jag bara var nära att komma försent till praon... Usch ingen rolig morgon. Alls.
 
Men efter ännu en dags prao så drog jag till gymmet för ett benpass, gick grymt bra och känslan genom passet var grym! Mosade benen totalt och svetten rann, härligaste känslan efteråt också och en massa härliga endorfiner♥ Kändes som jag skulle somna på bussen på väg hem efter att inte suttit ner en sekund på hela dagen haha, men jag älskar att det inte är ett stillasittande jobb jag praoar på utan att jag får röra på och stå upp mig hela tiden :) Resten av denna kväll har jag bara spenderat genom att läsa lite bloggar och tagit det lugnt. Ska strax fixa lite kvällsmellis, alltid hungrig på kvällen om jag tränat på dagen, speciellt om det är ben haha! Okej även om jag inte tränat också dock men aja mest när jag tränat ;)
 
Åh detta på bilden vore inte fel just nu, godaste (nyttiga) chokladbollisarna med god frukt, en bra tidning, massa mysiga kuddar och doftljus. Ska nog koppla av med en tidning och lite ljus medan jag äter något gott kvällsmål, hoppas er dag också vart bra! Kram på er.



Eat according to your goals

 
Jag sitter här och käkar lite kvarg m. bär som kvällsmellis och funderar... Och tänkte självklart skriva ner mina tankar, vad annars? Haha nej men tycker verkligen detta citat ovan är så himlans bra. För att det är så himla viktigt om man har ett mål, att inte bara träna utefter det utan också äta utefter det. Om ditt mål är att bygga muskler. Förrutom att styrketräna så är det minst lika viktigt att äta rätt! Mycket av nyttig mat är det som gäller och mycket mer protein än man kan ana kan jag säga. Självklart viktigt med alla andra livsmedelsgrupper också. Om du vill gå ner i vikt så ska du äta mindre än du förbränner och om du vill gå upp i vikt gäller det att äta mer än du förbränner. Och om du vill må bra som nog de allra flesta har som ''huvudmål'' så är det ju viktigt att inte bara träna, utan äta mat som ger dig den näring din kropp behöver! Men att kunna unna sig ibland såklart.
 
Men det jag vill komma fram till i slutändan av detta inlägg är att alla har olika mål och alla är annorlunda. Gå efter dina mål och förutsättningar, det är så himla lätt att påverkas av andra. Om du ser en bild på nätet på någons middag och kanske tänker: Nej men gud vad lite mat hon åt idag, jag borde nog också äta så där. 
Eller om någon du följer på instagram tränar flera gånger per dag betyder det inte att du ska göra det. Jag följer många träningskonton på instagram, vissa äter hur mycket som helst medan vissa äter mycket, mycket mindre. Vissa tränar hela tiden medan vissa tränar ca. 3 ggr i veckan. Gå efter dina egna mål helt enkelt och låt inte någon annan påverka dina val i livet, iaf inte negativt. Kram på er!

Ett halvår sedan jämfört med nu

 
 
Detta tycker jag är så grymt kul, inte förrän nu jag faktiskt insett att det har hänt en del sen jag började gymma. Jämför mina ben till vänster med bilden till höger, skillnad tycker iaf jag. Innan körde jag mycket hemmaträning och visst blev jag starkare, men snarare fick jag smalare ben/mindre fettprocent. Men nu har jag även fått lite mer kött på benen, jättekul tycker jag :D Att veta att många svettiga timmar på gymmet och en massa mat faktiskt hjälper. Långt ifrån ''nöjd'' men en bit på vägen iaf!
 
Och hur gick löpningen förut då? Jo absolut bättre än väntat, gillar ändå att springa i denna temperatur när det är svalt och skönt. Annars är det fruktansvärt haha... Blev ingen megalång runda men ca. 4.3 km. Följt av en underbar middag med lax och klyftpotatis och morötter i ugn, med hemgjord romsås. Muuums! Smakade bra efter löpturen, trots att jag redan ätit lax idag haha men lax går inte att äta för mycket av tror jag ;)
 
 

Första dagen på praon avklarad! NU: Löpning!

Hello! Första dagen på praon är nu avklarad och jag tycker verkligen att det ha gått bra! Praoar på en restaurang&café så det är en massa att göra. Skära grönsaker, hålla fint i matsalen, servera, hälla upp en massa saker/livsmedel i burkar och ja, en massa annat. Fick dessutom göra egen aioli, fick bara reda på vad som skulle vara i och sedan fick jag själv göra den och smaka av osv. Så imorrn kommer den serveras haha, hoppas inte folk klagar på att den inte är god bara hehe... Får ju dessutom mat därifrån varje dag vilket är kanon, för det är så god mat där ju hihi. Idag plockade jag ihop en egen laxsallad med en massa gott.
 
Är så trött nu efter en jobbdag, speciellt i fötterna då jag stått upp konstant förutom när jag åt mat i 20 minuter. Men tänkte ändå faktiskt ta en springtur, årets första utomhus! Lär ju inte gå snabbt direkt eftersom min kondis är sämst just nu, har en sådan otrolig hatkärlek till löpning asså haha. Blir så himlans glad efteråt eftersom jag hatar att springa så är bara så glad om jag lyckas ta mig ut haha... Så det är trots allt himla värt det!
 
Ha det så bra finisar, xoxo.
 
Gammal bild från i höstas kanske?


Sunday workout


Hello! Idag blev det ett biceps, triceps & bröst-pass på eftermiddagen. Medan pappa och Evelina var och spelade tennis med vår farbror. Det gick bra men som jag nämnt förut så är jag väldigt svag i biceps och har svårt att få in tekniken ordentligt. Men bara att öva och öva! Sänkte vikterna idag iaf och koncentrerade mig verkligen men det är svårt. Men var riktigt trött i armarna efteråt iaf så det är ju ett gott tecken!
 
På förmiddagen blev det en promenix med pappa men vädret är ju så fruktansvärt grått och trist idag så förrutom det har jag stannat inomhus idag. Efter gymmet dock så åkte vi och letade lite nya skor till mig och jag hittade ett par riktigt snygga och bekväma som jag blev himla nöjd med! Ska ha dessa som inneskor under praon men efter det kan jag använda de utomhus också :) Kan visa bild någon dag!
 
Men nu ska jag ta och laga lite mat så ni får ha det så bra, xoxo.
 



Q/A: Vad händer ifall man inte låter musklerna vila tillräckligt?

Q: Vad händer ifall man inte låter musklerna vila tillräckligt?
 
A: Att låta musklerna vila ordentligt mellan varje pass är väldigt viktigt, tyvärr är det långt ifrån alla som gör det. För det första: När du tränar bryter du ner musklerna, det är inte förrän under vila som musklerna reparerar sig och byggs upp. Med rätt sorts mat också såklart. Så därför är det viktigt att inte köra samma muskelgrupp två dagar i rad, för du bryter bara ned musklerna då. Du blir varken starkare eller ökar i muskelmassa utan bryter bara ner kroppen, och det låter ju inte så himla bra! Kroppen behöver vila, ju hårdare dina pass är ju mer vila också. Och ibland kan kroppen behöva någon dag med vila helt och hållet, inte bara att låta en muskelgrupp vila utan hela kroppen. Dessutom riskerar du att bli sjuk när kroppen inte får vila tillräckligt.
 
Så alltså: Det är mycket viktigt att låta musklerna få vila mellan varje pass för att inte bryta ned musklerna och ibland krävs vilodag för hela kroppen för att reparera kroppen. För antagligen är inte ditt mål med träningen att bli svagare, få kroppen att må dåligt och kanske t.o.m. bli sjuk?
 
Så träna hårt men var inte rädd för vila :)
Många tänker bara på att få i sig något direkt efter träningen, men minst lika viktigt är det att äta bra mat resten av dygnet! Mycket protein, bra kolhydrater och rätt sorts fett är vad jag förespråkar för att ge musklerna vad de behöver :)