Grym dag igår






Hade verkligen en toppenbra dag igår på Liseberg! Vi åkte halv sju från vår stad och var väl framme i Göteborg runt halv elva kanske? Sedan åkte vi inte hem förrän elva på kvällen så blev verkligen en heldag där! Den första vi åkte var Helix och den åkte vi fler gånger därefter kan jag säga för den var grym! Sjukt rolig verkligen. Inte så ryckig och jobbig utan bara grymt roligt. Den andra vi åkte var Atmosfear, jag har aldrig åkt fritt fall ens så var lagooom nervös innan det kan jag lova... När vi hade spänt fast oss och var påväg upp var jag sååå nervös. Och väl där uppe, vad händer då? Jo självklart börjar de räkna ner! Gaaah, men de släppte inte på noll utan redan på fem så man var inte beredd ändå. Efteråt var jag först så sjukt glad att jag hade åkt den men sedan började jag gråta hahah.... Av ren chock! Så mycket känslor bara. 
 
Men ja, med grymt bra sällskap och trots lite regn då och då så var det verkligen en kanonbra dag! Kom inte hem förrän halv fyra i natt och imorse fick jag sova ut ordentligt viket var skönt. Dock har jag vart sjukt seg hela denna söndag så blev en vilodag idag också. Vart och hälsat på farmor en sväng för lite morsdag-fika. 
 
Nu laddar jag upp inför en ny vecka iaf, hoppas er helg vart bra också♥

Träningslista

I mina öron när jag tränar?
Mina fem favolåtar på min''gymlista'' just nu är:

  • Emergency-Icona pop
  • Sí- Martin Jensen
  • Tonight again- Guy Sebastian
  • Waiting for love- Avicii
  • Do it like a dude- Jessie J

I min träningsväska?

Oftast tränar jag direkt efter skolan, då packar jag ner träningskläder, skor, gymhandskar, mobilhållare att ha runt armen, hörlurar, shaker/vattenflaska, proteinpulver, något mellanmål i form av kolhydrater(oftast), gymkort o lite annat smått.  


Favoritmuskel?
Detta är ju något som går lite i omgångar, men axar och mage är min favorit just nu. Eftersom att det är så grymt kul och dessutom två av de muskelgrupper jag tycker att det är roligast att se resultat på :) Men ben och rumpa är ju en gammal favo som är underbart att träna, just för att man verkligen tar ut sig till max och känslan när man inte kan gå efter ett pass är ju u n d e r b a r.

 
 
 

Mål med träningen?
Mitt huvudmål med träningen är fortfarande att sträva efter att må bra, ge min kropp lycka och göra det jag tycker är så grymt kul. Men även att bli starkare och få mer muskler ett mål som jag strävar efter. 

Favoritövning?
Hmm finns många bra övningar, för olika muskelgrupper. Men favoriten för ben är, och kommer nog alltid vara squats. Men för axlar är det militärpress och för mage cable crunches.

Favoritmat?
Älskar verkligen lax! Och annan fisk och skaldjur också. Men kyckling är himla smarrigt också. Finns mycket gott och har nog egentligen ingen speciell mat som jag älskar extra mycket tror jag. 

Mina inspirationskällor?
Jag följer många bloggar och instagramkonton som har med träning och hälsa att göra, men gillar även att kolla på youtubeklipp osv. för att bli motiverad. En annan sak som är väldigt inspirerande är att bara se så många på gymmet som kämpar dag in och dag ut för att nå sina mål, finns många sätt att bli inspirerad på! 

Då mår jag som bäst?
När man höjer vikterna i en speciell övning, att blicka tillbaka och jämför sig själv med hur man var i höstas t.ex. Jag har utvecklats så otroligt mycket och blivit så mycket starkare. Den känslan är oslagbar. 

Favoritkonditionsträning?
Om jag måste välja så är det väl intervaller, att under kort tid pressa sin kropp till max i flera omgångar och bli trött snabbt är väl min typ av cardio. Att stå på löpbandet i samma tempo i en timma är inget för mig, alls. 

Favoritsport?
Jag gick ju i discodans i några år för ett tag sedan, vilket var grymt kul!

Mitt bästa kosttips?
Att omvandla det där onyttiga till något nyttigt, ersätta de onyttiga ingredienserna liknande fast nyttiga i ett recept. Kan säga att man väldigt ofta blir förvånad över hur något nyttigt kan smaka så likt något onttigt!

Favoritmellis?
Smoothie är ju en favorit sedan långt tillbaka hehe. 

 
 

Då tränar jag allra helst?
Jag tränar ofta så fort jag får möjlighet, vilket då oftast blir efter skolan. Men ett kvällspass är faktiskt riktigt härligt också! Att träna innan frukosten är inget för mig riktigt men annars är morgonträning också grymt! Spelar egentligen ingen roll vilken tidspunkt på dagen enligt mig. 

Favoritlivsmedel?
Kvarg, skulle inte klara mig utan mina älskade kvargskålar♥

Mitt motto?

Some people will never understand your life, that's ok. You're here to live your life, not to make everyone understand. 

En fredagskväll unnar jag mig gärna?

Just fredagar föredrar jag naturella cashewnötter, frukt eller något hemmagjort nyttigt godis. Gärna en liten bit choklad ibland också är smarrigt hihi. Lördagskvällar blir det dock gärna en påse godis♥

 
 
 

Hälsa för mig…
... är att göra det du älskar och verkligen brinna för det du gör. Bara för att jag tränar 6 dagar i veckan, föredrar styrketräning före cardio, äter nyttigt 90 % av tiden och lever mitt liv som jag gör, finns det verkligen inget som säger att alla ska leva så. Alla ser på hälsa på olika sätt och så länge man inte är allt för stillasittande och äter onyttigt 24/7, eller tvärtom, att man tränar på tok för mycket och att träning och hälsa kopplas ihop med ångest. Så tror jag att olika människor ser på hälsa på olika sätt.

Därför tränar jag?
För att jag mår så otroligt bra av det, jag känner mig stark psykiskt och fyskiskt. Jag tycker det är så himla roligt och jag älskar det jag gör. Punkt slut. 

Min favoritfrukost?
Gröt eller en skål fil&müsli med en macka. Fast när jag har mer tid är det ju väldigt gott med en smoothie t,ex. hihi. 

 
 

Detta skulle jag vilja utöva?
Crossfit!

Favoritidrottare?
Hm, svår fråga. Idrottare? Har nog ingen favorit sådär, är inte någon sportmänniska. 

Så sover jag?
Runt 8 h per natt försöker jag väl sova. På helger blir det oftast mer. 

Detta klara jag mig inte utan?

Min livsstil, kort och gott haha :) Är bara så himla lycklig över att ha hittat så rätt. 

Där tränar jag helst?
På gymmet. 

Detta tränar jag allra helst i?
Snygga träningskläder, blir så himla mycket mer peppad då. Men det ska såklart vara bekvämt också.

 

Liseberg



Hello! Igår blev det inga inlägg av den enkla anledningen att jag glömde, hur knäppt haha? Hade liksom fullt upp med andra tankar i huvudet och bloggen fick helt enkelt en dags vila. 
 
Men hur som helst, måste säga att jag mår verkligen helt toppen just nu. Är bara så himla glad på livet och lycklig. Det känns riktigt underbart! Vilket även leder till att träningen går toppenbra också, för en bra inställning och att redan innan passet känna sig lycklig, det gör så mycket. Idag blev det rygg&biceps efter skolan och gick riktigt bra, fick väldigt bra kontakt och det var väldigt roligt :)
 
Imorgon ska jag dock till Liseberg med mina kompisar! Ska verkligen bli så sjuukt kul och är även väldigt nervös eftersom jag har lovat att åka Atmosfear, o jag har inte ens åkt fritt fall! Så jaa jag kommer nog dö lite hehehe.... Men kommer bli riktigt kul tror jag och även om det enligt prognoserna ska regna tror jag det blir en toppendag!♥

Never skip legday


Japp då var även onsdagen över, helgen börjar smyga sig runt hörnet haha. Men har vart en väldigt skön dag idag iaf för vi har inte haft mer än en lektion, resten av dagen har vi gått på NASA-utställningen, kollat på en film om rymden och vart i stan typ. Så vi käkade även på stan och på eftermiddagen när vi hade slutat så drog jag till gymmet för ett benpass. Gick verkligen sjukt bra idag, bättre än ett riktigt kanonpass t.o.m. haha ;)
 
Såhär såg passet ut:
Squats:
20 kg 15x2
50 kg 10x1
60 kg 7x1
65 kg 5x2
50 kg 10x2
 
Raka marklyft:
20 kg 15x2
30 kg 12x4
 
Bulgariska utfall i smithen:
ca. 30 kg 10x4/ben
 
Cable kicbacks:
Raka: 18 kg 10x2/ben
Sneda:14 kg 10x1/ben
 
Press i assisted chins-maskinen:
64 kg 10x4/ben
68 kg 10x1/ben
 
Djupa squats med kettlebell på step-up:
20 kg 10x4
 
Avslutade med lite squat jumps.
 
Röd som en tomat och svett som rann, riktigt vacker var man efteråt haha... Eller inte ;) Ett grymt bra pass helt enkelt och är taggad på att inte kunna gå på 1 vecka eller sådär, dvs. till nästa legday haha...
 
 
 

Smoothielove

Magen kurrade som bara den när jag kom hem idag så gjorde en smarrig smoothie med jordgubb och toppade med en massa sockerfri müsli när fotot var taget såklart. Har verkligen försökt trappa ned på min müslikonsumtion på senaste tiden, lyckades väldigt bra i början men har börjat öka intaget av müsli lite mer nu igen hehe... Men det är faktiskt så att ALLT blir godare med müsli, punkt slut!
 
Sedan dess har jag (försökt) pluggat lite och lyssnat på massa bra musik också såklart. Även vart ute en runda för lite intervallträning, så otagg man bara kan bli var jag innan och allt jag ville var att stanna hemma och skita i dessa himla intervallerna haha. Men det enda sättet att bli av med dem var ju att ta sig ut och köra gärnet! Helt slut efteråt men så ska det va. 
 
Lagade därefter lite bananpannkisar till mig och syrran, som vi båda tyckte var sjukt smarrigt!♥ Imorgon är det inte mer än bara 1 vanlig lektion i skolan för vi ska göra lite annat så det är väldigt skönt. Dessutom legday imorgon så ser verkligen fram emot morgondagen extra mycket ;)
 
 



Axlar & Mage

Hello! Måndagen är avklarad och bara tisdagonsdagtorsdagfredag kvar innan det är helg igen haha... Ska dessutom till Liseberg i helgen så har något att se fram emot även kommande helg :)

Idag hade vi hemkunskap sista lektionen och det blev ju väldigt bra uppladdning inför ett gympass, axlar och mage som är rena favopasset blev det och glädjen fanns där genom heeela passet. Så sjukt bra gick det och känslan när man höjer vikterna i flera övningar är ju oslagbar, SÅ KUL. Bara körde tills både axlar och mage brännde och det var verkligen riktigt roligt. Härligt med såna pass!
 
Nu ikväll har jag pluggat lite och... Ja inte så himla mycket mer än det faktiskt haha. Men nu är det inte långt kvar till sommarlov! Bara att härda ut, xoxo.
 
 

Biceps&Triceps

 
Dagens gympass fick bli biceps och triceps. Förr tyckte jag att det var sjukt roligt att träna armar men tycker inte att det är superkul längre, i alla fall inte i ett enskilt pass. Biceps brukar jag t.ex. köra tillsammans med rygg, vilket är riktigt roligt och triceps slänger jag in lite här och där. Men har dock svårt för kombinationen biceps och triceps. Kanske för att jag har mina favoritövningar för båda två, men de räcker liksom inte till för ett helt armpass, så blir liksom tvungen att köra övningar som jag inte gillar lika mycket om ni fattar. Tycker det är svårt att få kontakt med triceps i många övningar och de enda övningarna jag får kontakt i är dips och pushdowns i cable. Men men, blev inte ett så dåligt pass som jag beskriver faktiskt haha. Gick ändå helt ok!

Åkte ju som sagt mc med pappa förut också! Var verkligen riktigt roligt och vi åkte och tog en varsin glass på ett fik. Kan säga att denna helg har bjudit på en massa roligheter, men också en hel del sötsaker hehe. Så nu är jag grymt taggad på kommande veckan! Träningen har dock gått väldigt bra denna veckan, fått ihop 7 pass på 6 dagar. Som jag redan sagt så är jag sjukt träningsmotiverad just nu, vill bara träna och träna och tycker det är så HIMLA kul. Vet inte om jag någonsin haft ett sådant flyt som jag har just nu. Både träningen och kosten går sjukt bra men får absolut ingen ångest när jag äter onyttig mat heller. Vilket är underbart! Trodde för några månader sedan att jag hade nått min topp men det fortsätter bara gå uppåt så jag antar att jag alltid kommer fortsätta klättra högre och högre och att berget kommer aldrig ta slut haha :D

Grym helg

Hej på er! Har haft en riktigt grym helg och blev som en liten paus från bloggen, men nu är jag tillbaka igen!
I fredags tältade vi som sagt hos Julia, var verkligen grymt roligt. Hade en sjukt bra kväll med bästa tjejerna som vi måste göra om igen♥ Och konstigt nog var det sjukt varmt i tälten, vilket man kanske inte hade trott. 
 
I lördags vaknade vi, åt lite frukost och fixade i ordning innan jag drog mig hemåt. Då fick vi senare mot eftermiddagen besök av lite släkt, eftersom pappa fyllde år i onsdags. Så vi hade bakat lite vinbärspaj, så spelade vi kubb och grillade lite framåt kvällen. Sedan blev det ju såklart eurovision-mys för fulla muggar! Vi laddade upp med godsaker som jordgubbar, melon och choklad och satt spända och nervösa fram tills Sverige hade tagit hem allt! Wohoo vart så sjukt glad när Måns vann verkligen, så otroligt himla kul ju!! Tyckte verkligen att Sveriges låt var den bästa detta året.
 
Idag sov vi ut ordentligt, nästan till klockan tio vilket var väldigt skönt. Efter en gofrulle ska jag nu sätta mig och plugga ett tag. Senare idag ska jag och pappa ut ochåka motorcykel, ska bli väldigt roligt för har aldrig åkt en längre sträcka utan bara några meter i princip haha. Ska bli väldigt spännande :)
 
Framåt kvällen blir det en sväng till gymmet också, inte riktigt bestämt vilka muskelgrupper jag ska träna eftersom jag redan tränat alla muskler i veckan, men det återstår att se!
En lite halvtaskig snapchat-bild från i fredags, lade upp väldigt mycket på mystory i fredags men tyvärr mest filmer, men men haha. 
 



Legday följt av tjejkväll


Imorse stod jag i köket och var helt redo för att göra min standardgröt, men sedan i sista sekunden ändrade jag mig! Ville bryta mitt gamla mönster lite, som är antingen gröt eller fil&müsli. Så blandade ihop 210 g kvarg med en skvätt fil, lite müsli, någon tesked jordnötssmör och ett halvt äpple. O så en knäcke med kalkon och gurka till det. SUPERGOTT och kul med lite variation iaf, väldigt proteinrikt dessutom. Strax under 35 g för allt.
 
O så var det gymtime, så ju inte speciellt glad ut om man säger så hehe, men energin sprudlade under hela passet! Ben stod på tur och ja ni vet, känslan efteråt är ju som vanlig u n d e r b a r. Fick lite extra energi från en Nocco dessutom. Blev b.l.a. squats, raka marklyft, utfall, djupa squats på step up, press i assisted chins m.m... 
Nöjd och glad efteråt och rätt så väldigt mör i benen hehe. 
 
Nu ska jag strax laga tacos tillsammans med syrran och så äta det med familjen innan det är dags att dra iväg till Julia. För vi ska nämligen, alla tjejer i hela klassen, dvs. 10 stycken tjejer, sova över hos Julia i natt! Ska bli gryyymt kul tror jag. Vi ska tälta och det lär ju bli rätt så kallt dock men gäller att ha en massa kläder iaf haha... Vi har köpt sjukt mycket godsaker dessutom så lär bli ''cheatmeal deluxe'' om man säger så hehe, lär rulla hem imorgon... ;) 
 
Hoppas ni får en grym fredag finisar, xoxo.

Chocolate is love

Idag när jag kom hem efter en faktiskt rätt bra dag i skolan, så var jag sjuuukt chokladsugen och hungrig dessutom. Så gjorde denna underbara röra som jag gjort minst tusen gånger och som jag aldrig tröttnar på, aldrig! Idag testade jag dock att ha i lite proteinpulver också. Men jag blandade bara 1 dl havregryn med 2 msk double rich chocolate protein från body science, lite kakao (ca. 1 msk) och sedan valfri mjölk. Men förut har jag kört med bara kakao och honung som sötning. Lika gott det! Och dessutom mättande hur hungrig man än är. 
Går inte att förklara hur gott det faktiskt är om man inte testar själv! Så gör det nuuu.

 
Med tanke på det alldeles underbara vädret, liksom upp mot 20 grader och sol, så gick jag ut på en prommis efter ett tag. Bara gick och gick med bra musik i lurarna och det slutade med en lite dryg timmas promenad. Riktigt skönt! Ikväll har jag INGET plugg vilket är guld, så ska strax träna lite tänkte jag. Kvällsträning är underbart enligt mig! Fokuserar mycket bättre då faktiskt, trots att jag tränar hemma. 
 
Imorgon är det fredag och helgen bjussar på en massa kul så ser verkligen fram emot det nu!♥
Passade på att ta en groupie med ett får på min promenad haha ;)

Banana split


Detta är seriöst så grymt gott. Banana split. Dela bara 1 banan i två delar, bre på lite jordnötssmör, mixa ihop jordgubbar och kvarg och sedan toppa det på bananen. SÅ GOTT. Och så enkelt. Och nyttigt. Och bara underbart. O så ett glas med kallt isvatten med lime i, perfekt. 
 
Idag har det blivit en riktig friluftsdag kan jag säga! Vi kom fram till att vi har sprungit/gått/joggat så mycket som 2.5 mil minst under denna dag. På morgonen skulle vi ha vart på badhuset men när vi kom dit insåg vi att man fick gå en promenad istället för att bada, så det gjorde jag, Frida och Emelie, i ca. 50 minuter. Sedan åt vi lite matsäck som vi hade med oss, världens godaste skaldjurssallad med ägg o massa gott. Sedan gick vi till en skog som vi inte visste vart den låg, vilket ledde till att vi såklart gick vilse haha... Vilket innebar att det också tog ca. 45 minuter för oss när det egentligen skulle ha tagit 20-25 kanske? Sedan skulle vi oritentera i två timmar, vilket faktiskt gick myyycket bättre än vad jag hade trott. Det flöt faktiskt på rätt bra och det var inte lika svårt som jag hade föreställt mig :) Efteråt var vi både törstiga och trötta, så tog första bussen hem och det var så himla skönt att komma hem haha... Väl hemma så gjorde jag lite gott mellis som ni ser, hungrig var jag verkligen efter att ha rört på sig så mycket. Och trots det så är jag hungrig nu igen haha... Alltid hungrig ;)
 
Men hur som helst, pappa fyller år idag så vi ska strax ut och käka på restaurang! Ska bli väldigt mysigt och säger återigen grattis till bästa pappa♥
 
Önskar er en bra onsdagskväll, xoxo.
 



Monday

Måndag igen då, en ny vecka med nya möjligheter. Dagen har ändå vart rätt okej, sprang 3 km på idrotten och denna gång gick det faktiskt rätt bra, eller ja det kändes bra iaf :) Avslutade dagen med hemkunskap och då bakae vi bullar! En liten bulle blev perfekta uppladdningen för ett rygg&biceps-pass hihi. Efter gymmet har jag pluggat, duschat och fixat och donat lite, o även käkat lite middag såklart. Vi gjorde en jättegod kycklinggryta igår med timjan, paprika m.m. som vi åt även idag, kan lägga upp recept nästa gång vi gör den för den vart verkligen riktigt smarrig!
 
Imorgon är det spanskaprov men får hoppas det går bra. På onsdag är det friluftsdag och ser inte alls fram emot det... Vi ska först simma på badhuset och sedan ha orientering, jag är så sjukt dålig på orientering haha! Plus att det är ett betydande moment för betyget så känner mig lite nervös, men hoppas det går bättre än senaste gången jag och Amanda skulle orientera haha... ;) 
Förlåt men har verkligen bildbrist just nu hehe, känns som kvalitén på mina inlägg inte är superbra just nu... Hoppas det blir bättre till sommaren då jag ska se till att fota mer, med systemkameran också. 

Naturgodis

Hej fina ni! Idag är det söndag vilket innebär dag 4/4 av ledighet. Idag blir det en vilodag för mig, tränat 7 dagar i rad nu och trots att hjärnan känner att den vill träna så vet jag om att kroppen behöver få vila ut helt och hållet för en dag :) Så det är precis vad jag tänker göra idag, möjligtvis ta en promenix senare men annars blir det en ta-hand-om-mig-själv-dag idag! Måste även plugga en hel del tyvärr eftersom jag har prov i veckan, inte superkul men har inget val och har ingen lust att sitta heeela kvällen imorgon. 
 
Igår blev det iaf ett gympass som sagt, för axlar, mage och även någon övning för triceps. Gick grymt bra och testade faktiskt lite nya övningar, några nya favisar faktiskt :) Den bästa träningsvärken enligt mig är i magen dessutom! Triceps är något jag inte tränar speciellt ofta längre, vet inte riktigt varför men tycker bara inte att det är superkul. Men ska försöka slänga in något tricepspass i veckan framöver, även bröstträningen slarvar jag med så det får jag verkligen ta tag i nu! 
 
Efter passet blev det som sagt stan med syrran och på kvällen var vi hemma hos farmor och sov över där. Köpte med mig lite naturgodis hem från stan och guuud va gott det var! Skulle kunna äta hur mycket som helst av just naturgodis, jag älskar choklad och jag älskar nötter. Finns det då något bättre än just naturgodis då eller? Tror faktiskt inte det. Plus att det blir så himla mycket godare att unna sig något gott på lördagkvällen om man ätit hälsosamt resten av veckan♥ Ni har hört det tusen ggr förut, men det är faktiskt viktigt att inte vara för strikt med kosten, jag brukar alltid lyssna på mig själv ochvad jag vill ha just för stunden. 9/10 gånger vill jag äta hälsosamt för att jag mår bättre och för att det ofta är godare, men är såklart väldigt svag för vissa onyttigheter också. Så därför gillar jag att unna mig något onyttigt på t.ex. lördagskvällen, eller vilken kväll/dag jag vill. Balance is the key♥
 



MM sports

För ca. en vecka sedan så gjorde jag en beställning hos MM sports. Det jag beställde var då detta på bilden, dvs. vassleprotein och en rosa shaker. Anledningen till att jag ville testa proteinpulver är att det är så himla mycket smidigare och billigare dessutom. Jag brukar ofta göra en smoothie att ta med mig efter ett pass, men det är lite krångligt att alltid göra det. Dessutom svårt att komma upp i samma proteinhalt till samma pris som proteinpulver. Det är så enkelt att bara blanda pulvret med vattnet, skaka och så bara dricka det. Och om man jämför med en proteinbar som t.ex. questbar, som kostar ca. 30 kronor styck, så kostar en portion av detta inte ens 5 kronor. Så man tjänar verkligen på det. 
 
Varför just body science från MM sports då? Jo, jag har verkligen jämfört olika proteinpulver med varandra, inte bara tagit första bästa. Jag vill ändå veta vad jag stoppar i mig och jag tycker att detta verkar vara väldigt bra kvalité på. För det första, så innehåller t.ex. chokladsmaken riktig kakao, blåbärssmaken innehåller äkta blåbärspulver osv. Vilket innebär att smakerna faktiskt är riktiga och inte konstgjorda som de flesta andra. Detta är hämtat från deras hemsida:

Body Science Whey 100% är ett högkvalitativt proteinpulver, bestående av både vassleproteinkoncentrat och vassleproteinisolat, som genomgått en skonsam korsflödesprocess och membranfiltrering. Detta ger tillsammans ett proteinpulver med högre proteinhalt samt lägre fett- och kolhydratshalt. Vassleprotein är erkänt världen över för sitt höga biologiska värde, sin kompletta aminosyraprofil samt dess höga halt av de grenade aminosyrorna l-leucin, l-valin och l-isoleucin. I Body Science Whey 100% ligger den genomsnittliga BCAA-halten på 17,8 procent av de grenade aminosyrorna l-leucin, l-valin och l-isoleucin.

Något som vassleprotein dessvärre har låg halt av är den populära aminosyran glycin, och därför har Body Science Whey 100% berikats med 4 % extra glycin, som vi anser kompletterar upp den annars suveräna aminosyraprofilen.

Proteinpulver är inte bara ett smidigt och behändigt sätt att få i sig hög halt protein snabbt och enkelt, utan är otroligt prisvärt. För under 5 kr får du i dig 22 till 24 gram protein per servering beroende på smak, och dessutom så smakar det fantastiskt med. Med Body Science Whey 100% kan du välja mellan 7 fantastiska smaker, och till exempel så innehåller blåbärssmaken äkta blåbärspulver och chokladsmakerna innehåller äkta kakao. Detta är något som tagit smakupplevelsen till en helt ny dimension och som har satt Body Science proteinpulver i topp.

Body Science Whey 100% innehåller inte bara protein, utan varje portion innehåller även mineralet kalcium och vitaminen folsyra i betydande mängd. Kalcium bidrar bland annat till normal muskelfunktion, och folsyra bidrar till normal aminosyrasyntes.

 
Dessutom smakar det otroligt gott, jag valde smaken double rich chocolate och det smakar verkligen choklad! Mums♥ Kommer dock inte alltid använda mig av just proteinpulver, utan bara när jag känner att jag vill ha något smidigt :) Viktigt är ju att inte ersätta pulvret med mat också.
 
Hur som helst, blev ett väldigt långt inlägg här nu hehe men rekommenderar verkligen just detta proteinpulver! Dessutom, hur himla fin är inte shakern?

Saturday plans



Igårkväll så åkte vi in till stan för att ta en promenad där, vilket var helt underbart eftersom det var så himla vackert. Vi gick runt strömmen och solen lyste genom träden. Går ju tyvär inte att få så vackra bilder som med ögat, men försökte iaf hehe...
 
När vi kom hem runt niotiden blev det lite tv-mys med lite gott, b.l.a. denna proteinbar nedan. Supersmarrig var den! Har testat denna sort förut, inte lika bra innehållsmässigt som en questbar dock. Men sockerfri och väldigt hög proteinhalt, de flesta runt 26 g protein :) Bättre än godis iaf. Men ikväll blir det troligtvis en påse godis hihi, det känns välförtjänt! Dock inte bestämt än om det blir lösgodis/choklad eller naturgodis... Gaah svårt val! The struggle is real haha...
 
Idag efter lunch väntar ännu ett gympass, som jag ser riktigt mycket fram emot. Nämligen axlar&mage! Efter gympasset ska jag till farmor och hämta upp syrran, för då ska vi ner på stan en sväng innan vi går till farmor åter igen för att sova över där inatt. Så det är så min lördag ser ut just nu, vad gör ni idag finisar?♥
 
 

Back & Biceps

 
Efter en smarrig och stor frulle med smoothie, ägg och macka så var jag mer än redo för ett gympass igen, rygg och biceps körde jag och trots lite ofokus p.g.a. hårproblem i början haha, så gick det väldigt bra. Använde nämligen kokosolja som inpackning igår, vilket jag gjort förut och håret blir verkligen silkeslent! Men fick tydligen inte bort det ordentligt för mitt hår såg nyduschat ut när jag vaknade imorse... Så gjorde en fläta i hopp om att det inte skulle synas så mycket. Men använde tunna hårsnoddar och de sprack flera gånger så fick göra om flätan hela tiden i början... Vilket i-landsproblem haha men sjukt irriterande...
 
Men som sagt gick det väldigt bra ändå och gick därifrån nöjd! Hemma blev det lunch innan jag gick ut på tomten och hjälpte till pappa med lite grejer. Nu har jag pluggat lite ett tag och resten av dagen/kvällen har jag inga speciella planer för direkt. Känns som söndag trots att det bara är fredag! Så himla skönt♥
Testade lite nya övningar idag, b.l.a. denna som är grymt bra för ryggen/latsen. Den kanske inte ser ut just såhär på ditt gym, vet att det kan finnas olika sorter på olika gym men de är i princip likadana. På mitt gym är det inte som en maskin, vet inte riktigt hur jag ska förklara men man sitter på golvet och drar ner två handtag, ungefär som latsdrag fast lite annorlunda :)

Are you Nocco enough?

Okej, här har vi min nya favoritdryck! Man kan tro att den är lite för bra för att vara sann faktiskt. Om du är ett riktigt hälsofreak som mig så lär du älska denna mirakeldryck. Nocco är det jag snackar om, som kanske förstått om ni inte blundat för bilden hehe. 
 
Vad är Nocco? Nocco är då alltså en sockerfri dryck som passar utmärkt i samband med träning. Den finns i två former, BCAA och BCAA+. Skillnaden är att BCAA innehåller koffein och BCAA+ innehåller istället mer BCAA. Men vad är BCAA för något? Ja det kan man ju fråga sig. Men det är nämligen grenade aminosyror, vilket innebär att de tas upp direkt av kroppen och behöver inte spjälkas och delas upp imindre beståndsdelar. Vilket alltså är helt perfekt i samband med ett hårt pass eftersom det tas upp direkt av kroppen. Förrutom BCAA innehåller varje burk det dagliga rekommenderade intaget av biotin, niacin, folsyra, vitamin D, B6 och B12.Den blåa burken (med koffein) innehåller även L-karnitin, vilket håller igång fettförbränningen. 
 
Nocco passar därför både innan träning (med koffein), under träning (med eller utan koffein) och efter träningen (utan koffein). Jag själv drack en Nocco innan dagens benpass och fick GRYM energi! Så absolut inte sista gången jag dricker en Nocco!
 
Vart köper jag den? Jag köpte dessa två på ica, 2 st för 40 kronor. Men de finns att köpa lite överallt! B.l.a. på en massa olika sidor på nätet vet jag. 
 
Vilken smak? Nocco finns i många smaker, jag har bara testat päron än så länge och den var sjuukt god! Jordgubb och rabarber står kvar i kylskåpet. Tycker verkligen att Nocco är så sjukt mycket godare och mer prisvärt än Celsius, tycker de flesta smakerna smakar för tillgjort och har dessutom hört många som fått hjärtklappning osv. av Celsius... Dock funkar säkert Celsius bra för många andra också :)
 
Nocco är hur som helst nya favodrycken hos mig! 
 

Shaky legs after legday

Skakiga ben efter ett riktigt lyckat benpass måste jag säga. I förmiddags åkte vi iväg en sväng, till ettställe som hette Omberg. Väldigt mysigt var det och vi satt uppe på berget och åt ost&skink-sallad till lunch. Allt smakar ju så himla mycket bättre i naturen! Speciellt när man är riktigt hungrig också. Sedan släppte pappa av mig vid gymmet på vägen hem, hade druckit en nocco innan så hade grym energi hela passet! B.l.a. nytt personligt rekord i squats! Testade även på raka marklyft med skivstång för första gången.
Såhär såg passet ut:
 
Squats:
20 kg 20x2 (med paus i bottenläget)
40 kg 10x1
50 kg 10x1
60 kg 7x2
65kg 5x1 (PR!)
60 kg 7x1
Raka marklyft:
20 kg 15x1
30 kg 10x4
Utfall m. ''kick'' i smith: 10x4/ben 30 kg
Vadpress i smith: 40 kg 10x4
Squats med kettlebell på step up-brädor: 20 kg 10x4 (riktigt djupa)
Press i assisted chins: 64 kg 10x3/ben 
Superset:
Legcurls i cable: 14 kg 10x2/ben
Cable kickbacks: 18 kg 10x2/ben
 
 
Efter det gick jag till bussen men var tvungen att springa sista biten för tog ett tag att gå efter detta benpass hehe, så att springa var INTE kul överhuvudtaget men var ju tvungen om jag inte ville vänta där en timma...
 
Väl hemma blev det lite grillat med klyftpotatis o annat gottigt. Till efterrätt hade pappa köpt jordgubbar, årets första svenska♥ Hatar att man inte kan göra emoji-smileys med hjärtögon här på bloggen haha... Hur som helst var det huuur smarr som helst, för mig blev det lite kvarg till det. Godaste efterrätten eveeer♥
 
 



Sweaty workout


Nästan maxpuls.. Iaf 95%. Älskar min pulsklocka för konditionsträningen blir så mycket roligare när man kan hålla koll på puls och se hur långt ifrån maxpuls man är osv...
 
Idag gick löprundan riktigt himla bra faktiskt, sjukt svettiga intervaller som såg ut såhär:
Uppvärmning: Jogging
10 sek spring så fort du kan
20 sek löpning i hyfsat tempo
30 sek lugnare jogg
x10 
Nedvarvning: Jogging
 
Efter det blev det maaat, gott som bara den efter en löprunda hihi.
 
Innan detta så var jag hos tandläkaren, åkte in efter skolan till stan men gick lite på stan först. Hittade lite smågrejer faktiskt, mest hälso/kost-grejer hehe, såklart vad annars? Nej men hittade faktiskt lite kläder också som jag är sjukt nöjd över! Och nej, inte träningskläder faktiskt ;)
 
Imorgon skulle vi åka iväg någonstans och ta med lite matsäck osv, så det lär nog bli mys! Därefter är det dags för ett benpass hihi. Hoppas ni får en trevlig ledighet om ni också är lediga!
 
 
 

Fitness motivation

 
 
 
Jag älskar verkligen att kolla på såna här slags videos, de gör mig så otroligt motiverad och peppad. Dock kan de väldigt lätt medföra ångest för vissa, eftersom de tyvärr är rätt ''utseendefixerade''. ''Perfekta'' kroppar med väldefinerade muskler osv. Och visst, det är grymt inspirerande! Men det är lätt att glömma bort att för att få en sådan kropp kan det krävas så mycket mer än att bara träna och äta bra, och det är inte alls så att bara för att man har en ''fit'' kropp så är man automatiskt hälsosam. Många som tävlar i t.ex. bikini fitness svälter ju nästan sig själva innan en tävling för att se ut som de gör. Så det viktiga är verkligen välmåendet, klart muskler är snyggt som bara den men träning och hälsa innebär så mycket mer än så :) Sedan är det ju olika för alla hur lätt/svårt det är att bygga muskler, förlora fett osv... Alla är olika men ingen är perfekt!
 
Men det jag ville komma till är iaf att jag trots allt blir riktigt motiverad av dessa videos, det är så inspirerande och man känner sig stolt över sig själv. Ibland önskar jag att jag hade en sådan här film automatiskt från mitt liv, med klipp från alla de stunder man kämpat som hårdast. För detta får mig att få riktigt bra självförtroende, inte tvärtom alltså. Dessutom får man en massa tips på olika övningar på köpet, perfekt!
 

Workout at home

Hello! Denna dag har vart rätt seg i skolan, men när jag väl kom hem hämtade jag ut ett paket, som jag så småningom ska berätta om... Men det gjorde denna sega tisdag lite bättre i alla fall haha. Blev även ett pass hemma idag, för rumpa och mage. Gick väldigt bra och brännde rejält iaf, man ska inte underskatta hemmaträning för med lite fantasi, vilja och ev. lite redskap (går självklart med endast kroppsvikt också) så kan man få till riktigt bra pass! Dock fokuserar jag bättre på gymmet och finns ju dessutom väldigt mycket mer möjligheter men som sagt, hemmaträning bör inte underskattas det heller :) 
 
Resten av kvällen blir det lite plugg, men annars musik och att inte göra något speciellt alls i princip haha. 
 
Bjuder på en liten egopic sådär också, världens tråkigaste inlägg med tråkig text och tråkig bild men aja, så är det ibland! xoxo
 

Veckans träningschema

 


 
Som ni kanske vet föredrar jag att sitta ned på söndagen och planera den kommande veckans träning. Det gör allt så mycket enklare! Denna veckan har det dock vart lite svårt att planera träningen för att få det precis som jag vill. Men till slut gick det bra och såhär ser veckans träning ut:
 
Måndag: Axlar & Rygg
Tisdag: Mage & Rumpa (Hemma)
Onsdag: Intervaller
Torsdag: Ben
Fredag: Rygg & Biceps
Lördag: Axlar & Mage (Ev. triceps)
Söndag: Vila
 
Självklart kan jag ändra på något under veckans gång, men detta är som en mall vilket är otroligt skönt att ha om man vill underlätta sin träning lite :)
 

Health & Fitness Tag


En riktigt bra måndag

 
Idag mår jag så sjukt bra. Finns så många olika anledningar till att vara glad och just idag har jag verkligen tänkt på alla positiva saker, för det kommer alltid finnas negativitet i ditt liv men det gäller att faktiskt uppskatta det som är bra också. Glöm inte bort det!
 
Hur som helst, fick sluta tidigare idag och drog till gymmet för ett rygg & axel-pass. Var lite seg i början men gick grymt efter ett tag! Var knappt något folk på gymmet heller vilket var riktigt skönt. Dessutom var det en som sa ''F*n va stark du är!'' till mig, vilket verkligen gjorde hela min dag. Asså på riktigt. Blev så otroligt glad, något som alla borde bli bättre på är att ge komplimanger. För att säga något snällt istället för att bara ha det i huvudet, det kan verkligen påverka så mycket. Dessutom känns det ännu roligare när det var från någon jag inte alls känner, då blir man extra glad på något sätt :)
 
Efter gymmet tog jag en promenad till bussen istället för att byta byss i stan, har blivit väldigt mycket motion idag vilket jag älskar! Sprang på idrotten, i ett elljusspår som är ca. 3 km. Sedan har jag förrutom gymmet promenerat väldigt mycket, till gymmet, från gymmet, från bussen osv... Blir kanske en liten kvällsrunda ikväll också. Det är ju så skönt att få röra på sig! 
 
Nu blir det strax lax & potatis till middag, mums! Hoppas ni er måndag vart helt fantastisk också, trots att det är.. Ja, måndag haha :) 
 

Min helg i bilder

Okej, som rubriken lyder tänkte jag nu visa lite bilder från helgen. Var som sagt i Stockholm från igår till idag. Har vart en riktigt mysig helg måste jag säga och kändes skönt att komma iväg ett tag. Älskar Stockholm så extremt mycket! På förmiddagen gick vi lite i affärer och efter lunch någon gång drog vi till grönan, vi åkte en del och det var riktigt roligt hihi. O så åt vi dessutom jordgubbar doppade i belgisk choklad, lyx!
På kvällen gick vi ut och åt på en italiensk restaurang! Superdupermysig restaurang verkligen, Michelangelo i gamla stan, tips! För mig blev det pasta med strimlad oxfilé i krossade tomater med basilika, såå gott.
O så blev det söndag och dags för hotellfrulle! Åhh älskar hotellfrulle så extremt mycket, för mig som är en riktig frukostälskare så är det ju rena drömmen med en stor buffé med allt möjligt gott, där man bara kan äta hur mycket man vill! Förrutom det på bilden blev det även äggröra och ägg, o så lite mer kalkon och sånt också hehe. Mums! Var ju garanterat mätt när man gick därifrån iaf haha...
Idag efter en promenix och en sväng på Intersport, tog vi tåget hem igen. Väl hemma blev det en springtur, riktigt skönt idag faktiskt. Gick väldigt bra även om det var jobbigt. Efter det blev det en riktigt smarrig söndagsmiddag kan jag lova, grillad kyckling med rotfrukter i ugn och en massa sallad, helt galet gott ju! 
 
Summan av kardemumman så har jag haft en väldigt lyckad och mysig helg med familjen. Och ni måste tro att det enda vi har gjort är att äta haha... ;) Men nu är det dags för vardag igen i tre dagar innan helgen kommer tillbaka, skönt med kort vecka iaf. 



Prottefluff utan proteinpulver

TGIF. Thank god it's friday!
 
Äntligen är den efterlängtade helgen här och jag tror den kommer bli grymt bra! Imorgon ska jag till huvudstaden med familjen för lite shopping, gröna lund, restaurangmys samt en natt på hotell. Sååå mysigt ska det bli och ser verkligen fram emot det :) 
 
Min träningsvärk från i måndags sitter fortfarande kvar lite haha, helt sjukt! Men efter en rätt skön skoldag fick det bli en springtur iaf, var så sjukt otaggad innan men väl ute gick det bra. Körde lite intervaller men i slutet sprang jag bara vanligt, var så fruktansvärt varmt dock för hade munkiströja och i slutet var det bara sol hela vägen, men men ska ju inte klaga på vädret när solen väl visar sig haha :) Efter springturen fick jag i mig lite mellis i form av proteinfluff utan proteinpulver! Hur mumsigt som helst och hela 36 gram protein dessutom,recept nedan! 
 
Efter ett tag började magen såklart kurra igen hehe och då blev det tacos med pappa, mums♥ Nu ikväll ska jag kanske träffa lite kompisar och ta det lugnt, så hoppas ni får en bra fredagskväll och att ni tar vara på helgen så gott ni kan! xoxo
 
Chokladfluffet
♥1 äggvita
♥110 g kvarg
♥En sked kakao
♥Honung efter smak
 
Jordgubbsfluffet
♥1 äggvita
♥110 g kvarg
♥Mosade jordgubbar
 
Vispa upp ena äggvitan riktigt fluffigt, tillsätt resterande ingredienser och vispa lite till. Jag gjorde båda satserna och vart en riktigt god kombo med jordgubb och choklad! För båda satserna blev det ca. 36 g protein och då använde jag Lindahls naturella kvarg.
 



Backworkout and snack tips

Bild från i lördags.
 
Träningsvärken från måndagens benpass är sjuk, alltså SJUK med stora bokstäver. Kunde inte ens vända på mig i sängen i natt utan att varenda muskel kändes som de brann upp haha... Visst, jag älskar träningsvärk men bara det att när man är ensam om att ha det känns det som att mina kompisar springer fram i korridorerna ju haha. Men men ska ju inte klaga för det är ju ett tecken på att benmusklerna fick sig en rejäl omgång ;)
 
Idag var det inte ben, som tur var hehe utan rygg och biceps som mosades. Ett bra pass och fick bra kontakt i biceps från första början, men däremot tog det ett tag att hitta kontakten med ryggen men när jag gick där ifrån var jag garanterat trött i även ryggmusklerna. Ett roligt pass var det iaf! 
 
Väl hemma blev det en del plugg, med lite middag däremellan. Kyckling i kokosmjölk med champinjoner och parika, muuums♥ 
 
Ett litet tips på ett mättande, proteinrikt och himla smarrigt kvällsmål som jag åt igår: Äggröra med kalkonskivor, tomat och örtkryddor! Kände för att testa något annat än mina älskade kvargskålar för en gång skull, detta lär jag göra fler gånger! Jättemumsigt :)
 



Legday

Hello! Idag var det legday och var väldigt taggad innan, men när jag kom till gymmet var det fullt med folk överallt och typ allt var upptaget... Hade tänkt börja med squats men upptaget vid squat racken, och det var det även under hela passet. Men men, fick i alla fall ett väldigt grymt pass och det brännde rejält i benen, gick därifrån med darrande ben som vek sig, lite svårt att gå ut från gymmet normalt efter legday hehe, man vill helst krypa ut typ..;) Så trots lite ofokus när jag var tvungen att lägga om hela passet, gick det bra!
 
När jag kom hem och hade duschat så blev det lax med pesto och parmesan, lite lyxigt en måndag sådär hihi. Huur gott som helst i alla fall! Resten av kvällen ska jag väl plugga lite. Är så grymt skoltrött nu så det är helt sjukt. Har pluggat som en galning på sistone och får huvudvärk bara jag tänker på läxor just nu... Men men, bara att härda ut till sommarlovet, inte så himla långt kvar nu trots allt!
Hade dessutom matlagningsprov idag som sagt, vilket gick mycket bättre än jag trott! I alla fall efter igår haha... Jag valde att laga köttfärsfylld paprika med ris och grönsaker, väldigt smarrigt och bra uppladdning inför benpasset dessutom♥
 
 

Matlagning & Cardio

 
Hej på er! I förmiddags så var jag och kollade på min syrra när hon uppträdde i dans, superduktig var hon! Därefter gick vi en promenad, åkte och handlade och åt lite lunch innan vi åkte hem. I eftermiddags har jag pluggat, samt tränat. Idag var det cardio och mage, men däremot gick det inte så bra. För blev lite illamående efter cardion, körde tabataintervaller och försökte mig på lite mage därefter, men det gick inte så bra så fick helt enkelt avbryta. Lagade mat istället haha. Jag har nämligen hemkunskapsprov imorgon och därför lagade jag middag idag, panerad fisk med pressad potatis, citronsås och grön sparris. Väldigt gott måste jag säga, men oj oj va rörigt det var i köket ett tag haha... Var så himla mycket att hålla koll på så blev alldeles stressad, men men...Då har man lärt sig något iaf! Måste förbereda mer imorgon och planera från början till slut. Får hoppas det går bra i alla fall!
 
Förrutom att det är måndag imorgon, så är det också legday! Yaay, inte tränat ben på huur längesen som helst! Hann aldrig köra ben den veckan jag blev förkyld och inte under denna vecka heller ju, så var nästan 3 veckor sedan!! Så är ju en aning taggad om man säger så. Nu ska benen mosas hihi ^^

Axlar & Rygg

Man kan säga att jag var rätt så skapligt taggad på dagens gympass, efter 1.5 veckas uppehåll plus att just rygg och axlar stod på schemat. Kan inte ens fatta att rygg är mitt favoritpass nu? Jag hatade att träna rygg för inte alls längesedan haha... Kul med framsteg :) 
 
Gick i alla fall grymt bra, från början till slut och var bara så himlans glad hela passet. Försökte fota lite också men ja... Det är väldigt svårt tyvärr. Suddiga bilder och inte speciellt roliga heller för den delen, men bättre än inget antar jag!
 
Körde i alla fall dessa övningar:
RYGG:
  • Enarms hantelrodd
  • Stångrodd
  • Sittande latsdrag i cable
  • Pullups+Chins
  • Stående latsdrag cable
  • Sittande rodd i cable
  • Latsdrag i maskin
AXLAR:
  • Militärpress
  • Enarms hantelpress
  • Inåt rotationer cable
  • Baksida axlar m rep i cable
  • Drag till hakan med kettlebell
 
Har på senaste tiden insett att jag är mycket svagare i vänster axel än i höger axel, så just nu jobbar jag på att stärka upp vänster axel genom att köra enarms hantelpressar, då börjar jag med vänster och gör så många jag kan. Sedan kör jag höger och då måste jag ju göra lika många som på vänster, även om det känns som jag skulle kunna göra dubbelt så många... En aning irriterande men nu ska detta ändras på! 
 
Resten av kvällen blir det en massa mys med en massa choklad hihi... Ha en fin kväll♥
 

Tivoli



Hej finisar! Trots regn och rusk, så drog vi in till tivolit i stan och det var ju tur det, för det var värt det! Väl där så insåg vi att en karusell som heter ''The king'' fanns, sök på google om ni inte vet vilken det är. Först var jag väldigt osäker till den eftersom jag minns att den snurrar och jag kan verkligen inte åka snurrgrejer utan att må fruktansvärt illa... Men efter att ha sett andra åka den bestämde jag mig för att åka den trots allt eftersom den inte snurrar så mycket. Vi var så gryyymt nervösa innan alltså, helt sjukt! Spännde mig så mycket att jag skakade haha... För den ser verkligen så grymt läskig ut! Men den var inte lika farlig som den såg ut, men kändes så bra efteråt haha.
 
Det var dock den enda karusellen som jag åkte eftersom det var så dyrt och resten var nästan bara snurrgrejer. Kom hem runt åtta och var hungrig som en varg, som vanligt såklart hehe. Så åt en jättegod pastasås med räkor och kräftor som pappa och syrran hade lagat, så himlans mumsigt! Resten av kvällen har jag inget att göra i princip så lär inte bli så sent för mig ikväll. Har ni haft en bra dag?♥

Nyttigare bounty

Dessa godingar bakade jag i julas, men passar självklart precis lika bra vilken månad som helst, även maj! Så testa att göra denna nyttigare verision av bounty till fredagsmyset ikväll vettja! Orginalinlägg HÄR
 
Idag är det fredag och dessutom första maj vilket innebär ledighet för många, även mig. Så vaknade upp i lugn och ro imorse, åt en god frukost och sedan blev det en promenix med familjen. Inget vidare väder idag, än så länge är det uppehåll men prognoserna visar regn hela dagen...Ska dock in till ett tivoli i stan senare i eftermiddag/ikväll. Hoppas verkligen inte att det ösregnar då, men ska bli himla kul ändå :) Lär dock inte åka speciellt mycket karuseller eftersomdet är så fruktansvärt dyrt och ska dessutom till gröna lund nästa vecka och i slutet av maj ska jag till liseberg haha... Så maj blir en riktig karusellmånad! 
 
Hoppas ni får en bra första maj finisar, även om vädret inte är så kul så får man göra det bästa av dagen ändå! Imorgon blir det ÄNTLIGEN gym för min del, wiee ska bli så kul :D