Matdagbok: torsdag

Jag har börjat använda mig utav en app som heter myfitnesspal, där skriver jag in all mat jag äter och man kan se sina makronäringsämnen, även hur mycket t.ex. protein man äter, samt kolhydrater, fett osv... 
 
Jag vet att det finns vissa nackdelar med att vara så ''strikt'' med maten och alltid veta vad och hur mycket man får i sig av precis allt och så. Men jag tycker ändå det kan vara ett bra sätt att veta hur mycket man faktiskt får i sig varje dag och för att få i mig ordentligt protein t.ex. Och se fördelningen mellan protein, kolhydrater och fett. Hur som helst, jag tänkte i alla fall skriva upp gårdagens matintag för de som är intresserade. 
 
Frukost: Havregrynsgröt på 1.5 dl havregryn, 13 g kokoslja, 1 ägg, toppat med ½ dl lättmjölk samt hallon o kvarg
 
Träning innan skolan: Benpass med Amanda
 
Mellis efter träning: 1 nocco bcaa+ (koffeinfri) + lite fil och müsli
 
Lunch: Skolans stekta fisk + potatis &grönsaker
 
Mellis: ca. 150 g kvarg
 
Middag: 150 g lax med potatis och tomat
 
Kvällsmellis: 200 g kvarg +äpple o kanel 
 
Totalt: 
ca. 1950 kcal
135 g protein
177 g kolhydrater
73 g fett
 
Igår blev det lite extra mycket mat då jag tränade ben på morgonen, brukar ofta äta lite extra just på legdays eftersom att det dels krävs mer energi och även för att musklerna ska återhämta sig riktigt ordentligt. 
 
Blev dock lite enformigt igår eftersom det blev fisk och potatis två gånger, men men inte hela världen direkt. Brukar försöka få in 6 st mål per dag nu för tiden, målet på förmiddagen brukar oftast bara vara en frukt men eftersom jag tränade ville jag ha något lite mer. 
 
Såhär ser min vardagsfrukost ut i princip varje morgon nu för tiden, har verkligen fastnat för gröt då det är så himla gott och mättar väldigt bra. Har verkligen märkt att jag inte alls blir lika mätt på mina andra frukostar, även om det innehåller exakt lika många kalorier. Nu när mitt lilla ''kostschema'' har börjat tänker jag verkligen på vad jag faktiskt stoppar i mig, så att jag faktiskt får ut något av det och inte så mycket ''tomma'' kalorier. Även om ex. fil är nyttigt så är det inget jag håller mig mätt på en längre period direkt. Så ett tips är att verkligen välja rätt sorts kalorier så att säga, som både är nyttiga och verkligen håller dig mätt. Jag tänker verkligen på att just frukosten ska innehålla både protein, fett och långsamma kolhydrater. Då håller jag mig mätt enda fram till lunch! (Med kanske en liten frukt sådär på förmiddagen nån gång)
 
 
 

Glädje & Motivation + dagens benpass

Första bilden från idag och andra bilden från gårdagens pass.
 
Jag är så himla lycklig, mitt liv är verkligen så himla fantastiskt just nu. Hela början av 2016 har vart helt sjukt bra, alltså på riktigt den bästa tiden av mitt liv. Jag har nog aldrig vart såhär lycklig och taggad på livet som jag har vart (och är) under 2016. Det känns så himla bra. Visst, klart man har sina små motgångar då och då, men så kommer det ju alltid vara, det undankommer man ju inte. Men det känns verkligen som jag har hittat så himla rätt, och jag har hittat mig själv liksom. 
 
Gårdagen var helt fantastisk, jag fyller år på tisdag och man kan ju lätt säga att jag har världens underbaraste vänner och pojkvän alltså.. Kommer berätta mer om det i en video framöver men de överraskade mig verkligen något enormt haha♥ Och så fick jag en jättehärlig kväll med tjejerna, vi käkade spicy hot, snackade hela kvällen och var även ute på lite äventyr hihi. 
 
Har även blivit två väldigt lyckade gympass nu, både igår och idag. Igår körde jag axlar och armar, och avslutade med 20 min svettig cardio. Idag fick det bli ett benpass, är ledig både måndag och tisdag från skolan eftersom det är studiedag. Fick nytt personligt rekord i squats också! 95 kg tihi. Nu är det inte alls långt ifrån 100! Fatta vilken känsla, att klara 100 kg squats... Längtar♥
 
Uppvärmning: 5 min trappmaskin
 
Squats:
20 kg 20x1
60 kg 10x1
70 kg 10x1
80 kg 6x1
90 kg 3x1
95 kg 2x1 (PB)
70 kg 10x3
 
Squats på step up med kettlebell: 24 kg 15x4
 
Utfall i smith: 25 kg 10x3/ben
Squats med fötterna långt fram i smith: 35 kg 10x4
Vadpress i smith: 55 kg 10x4
 
Superset:
Cable kickbacks: 16 kg 
Cable stående legcurls: 16 kg
10x3/ben
 
Rumpmaskin ? (Haha vet inte vad den heter..):
50 kg 10x1
30 kg 10x1 (blev som ett dropset typ heh)
Legcurls (maskin): 60 kg 10x1
Benspark (maskin): ? kg 10x1
 
Eftersom jag tränar på factory fitness så är maskinerna lite annorlunda, de är uppbyggda på ett annat sätt och det rekommenderas att man bara ska köra ett set på en maskin. Och om man kör så hårt man kan på det setet så räcker det faktiskt gott och väl, iaf om man kör det efter själva benpasset heh... Vadå skakis?