Kostschema

Nu har jag skrivit ett kostschema till mig själv, som jag ska börja följa på fredag (1 april) fram till juli. Dvs. tre månader. Jag kände liksom att jag vill utmana mig själv, ser verkligen fram emot detta så himla mycket. Jag vet att det kommer bli svårt som bara den, men jag vet att jag kommer att klara det. Jag ska visa mig själv att jag kan göra det.
''A goal without a plan is just a wish''
Det är ju hur enkelt som helst att bara säga att man vill uppnå något speciellt, jag menar, hur många av oss har inte sagt: åhh vill också göra det där/se ut så där/vara så där duktig osv... Men utan en plan så går det ju inte! För att nå mina mål måste jag göra något sånt här för att klara det. Nu kör vi!
 

Jag ska undvika:
⦁ Godis
⦁ Snacks
⦁ Fika/glass
⦁ Läsk (även light)
⦁ Sylt o onyttiga såser
⦁ Ost på vardagar
⦁ Smaksatt yoghurt
⦁ Vitt bröd
⦁ Honung/torkad frukt (iaf försöka undvika så gott det går)
⦁ Annat som innehåller mycket socker/är uppenbart att det är onyttigt

 

I skolan och även hemma ibland kanske det inte alltid är så lätt att äta 100% nyttigt, jag menar om det är t.ex. pannkakor i skolan eller liknande kanske man inte alltid kan göra något åt det. Men så gott jag kan iaf! Sedan har jag skrivit en massa mer som jag ska göra osv... T.ex. att jag ska försöka få in 5-6 pass i veckan, varav 2 benpass och sen träna resterande muskler minst 1 gång/vecka. Före varje benpass 5-10 minuter cardio och efter de andra passen 15-20 minuter cardio. Och så en hel del om maten osv. Om ni är intresserade skulle jag kunna skriva ut mitt lilla ''kostschema'' här på bloggen men då får ni säga till♥

 
 In i följ min träningsinsta om ni vill, @fitnessbyjennifer

 


Benbygge

 
Denna tisdagsförmiddag ägnades åt nationella prov i svenska. Gick väl rätt bra ändå tror jag, i alla fall som det kändes som just då. Nu är i alla fall läsförståelsen gjord och på torsdag är det dags för skrivdelen. 
 
Var en aning trött huvudet efter provet och under hela eftermiddagen. Hade inte någon direkt lust att dra till gymmet och minst sagt kötta ben, men jag har insett att små saker kan göra så otroligt mycket. Först klunkade jag i mig en nocco och sedan svängde jag förbi Oskar en kortis innan gymmet. Att träffa bae får mig alltid på bra humör. Så när jag gick till spårvagnen sen igen var jag hur taggad som helst! Från att ha vart trött och lite nere till världens energi. Och inte minst under själva passet. Fick sådan sjuk kontakt idag, speciellt med lilla rumpisen vilket är grymt kul. Köttade en massa squats, men körde inte max idag utan tränade mer på teknik osv. Men kul som bara den iaf! Hade bara 60 min på mig ungefär så fick bli ett effektivt pass idag. Måste säga att benpassen är typ höjdpunkten på veckan, fast det ju dock inte alltid som de går såhär kalasbra. Men idag var en sån dag helt enkelt!
 
Uppvärmning: 5 min trappmaskin
Squats:
20 kg 20x1
50 kg 10x1
60 kg 10x1
70 kg 8x1
80 kg 5x2
60 kg 10x4
20 kg 20x1
 
Superset:
Squats på step up m. kettebell (djupa) 24 kg 15 st
''3 in 1''- övning (1 squat, 1 utfall/ben i en följd) 10 kg viktplatta 8 st (24 reps totalt om ni fattar)
x3
 
Cable kickbacks:
raka 16 kg 10x4/ben
sneda 9 kg 10x2/ben
 
Leg curls i cable (för baksida lår): 16 kg 10x2/ben
 
Leg curls i maskin: 70 kg10x1
Benspark i maskin: ?kg 10x1
Benpress i maskin: 170 kg 10x1