10:54; Wednesday

En bra dag börjar alltid med en smoothie, right?
 
Onsdag, femte dagen av ledighet. Sportlov är väldigt uppskattat kan jag lova. Och väldigt skönt att faktiskt bara få vara hemma ett lov såhär. Tyvärr var jag tvungen att åka på en förkylning... Hade egentligen planerat in en massa träning under lovet men det får helt enkelt vänta tills jag mår bra. Träna med halsont är inte någon hit. Dock börjar halsen bli bättre efter allt te heh, men näsan är helt igentäppt. Så det är bara vila som gäller de närmsta dagarna! Aja, kan väl vara skönt att faktiskt få ta det lugnt, till 110%. Eller ja, sen att jag är tvungen att plugga på lovet vet jag inte riktigt vad jag ska säga om... Tre prov direkt efter lovet, man kan ju fråga sig hur lärarna tänker egentligen?
 
Hur som helst, igår träffades vi tjejerna i klassen, först käka vi sushi och därefter blev det biomys! How to be single såg vi, den var verkligen sjukt bra! Älskar skådespelarna och den var verkligen riktigt rolig, trots att jag inte är singel haha ;) En mysig kväll i alla fall som vi måste göra om tycker jag. 
 
Idag blir det bara att vara hemma, solen skiner och jag funderar väl på att ta en promenad för att få lite frisk luft i alla fall. Det brukar man ju oftast piggna till lite av!
 

Matdagbok: Fredag

Frukost: Gröt på 1,5 dl havregryn, 1 ägg, 1 tesked kokosolja toppat med hallon, kvarg & müsli
Mellis: 1 äpple
Lunch: Skolmat (3 ½ st potatisbullar +keso)
''Mellis'': 1 nocco innan träning, 1 proteinshake efter
Middag: Kyckling, ris & grönsaker
Kvällsmål: Kvarg blandat med proteinpulver + paulúns sockerfria müsli
 
Träning: Ben&Rumpa
 
Gårdagens matintag.  Har bestämt mig för att jag ska äta fler mål per dag, fast lite mindre varje gång istället. För att hålla blodsockret på en jämn nivå och hålla igång förbränningen. Nu har jag tränat 7 dagar i rad och imorgon blir det en vilodag, en välbehövlig en. Oskar kommer hit och så är det ju alla ♥-dag så det blir myyys.Vad gör ni imorrn?♥
 
 

LEGS

1. Sovmorgon igår resulterade till en gofrulle med smoothie bowl och ägg. 2. Uppladdning inför gårdagens överkroppspass blev en Nocco, första gången jag testade denna smak, säger bara: DRÖM. 3. Hungrig som en varg efter dagens benpass så blev en gomiddag med kyckling, ris och grönsaker. 4. Lite flexing såhär på slutet av veckan ;)
 
Lyckan just nu är TOTAL. Efter skolan idag körde jag veckans andra benpass. Och shit, det gick så enormt bra! Jag kan inte ens förklara för er hur taggad jag är på träningen just nu, har nog faktiskt aldrig någonsin haft såhär mycket motivation! Det är helt galet. Att gå från 0 motivation till 1000 på bara någon månad, allt sedan jag bytte gym. Loooooove.
 
Hur som helst, jag totalt mördade mina ben idag. Det var en sådan grymt bra känsla och under hela passet kände jag bara en sådan enorm kärlek och lycka. Det går inte att förklara ens. Först och främst, jag testade faktiskt på några 70 kg squats idag! Innan skadan i somras, var mitt rekord 75 kg. Vilket innebär att jag snart är tillbaks där och snart kan börja sikta mot 80 hihi. Här är dagens pass:
 
5 minuter uppvärmning i trappmaskin
 
Squats: 
20 kg 20x1
60 kg 10x2
65 kg 8x1
70 kg 6x2
20 kg 20x1
 
Utfall i smith med ena foten på step up (man ska upp med andra foten eller vad man ska säga heh..)
10x4/ben ? kg
 
Vadpress i smith: 50 kg 10x4
Squats i smith med fötterna långt fram (riktigt djupa): drygt 30 kg 10x4
 
Superset:
Djupa squats m. kettlebell på step up-brädor: 20 kg 10 st
Step up steg på box med kick bakåt: 8 kg 14 st
x4
 
Superset:
Raka marklyft med kettlebell: 10 st
´´3 in 1´´ övning: 1 squats, 1 utfall/ben med kettlebell: 8 kg 8 st
x3
 
Sedan träffade jag min Oskar och Markus på gymmet så blev att jag stannade ett tag medan de tränade också. Sen var jag lite lagom mosig sådär heh, så drack min proteinshake och tog bussen hem. Väl hemma blev det gomiddag efter en dusch. Och för resten av denna kväll ska jag bara ta det lugnt! Underbart. 
 
Hoppas ni får en bra start på helgen!
 
 
 
 
 
 
 
 

Nytt träningsupplägg

Idag när jag var på gymmet och körde ett överkroppspass fick jag lite nya idéer för ett nytt träningsupplägg. Jag insåg när jag stod där med lite bra ljus osv heh, att jag är egentligen ganska ''nöjd'' med muskelmassan på överkroppen. Missförstå mig inte nu men det jag menar är att jag inte känner att det är överkroppen jag vill satsa på i första hand. Det jag vill satsa på är snarare att ''få fram'' musklerna mer med hjälp av mer fettförbrännande träning och något kaloriunderskott. Men samtidigt vill jag satsa mer på benträningen eftersom jag verkligen vill bygga mer ben och rumpa. Sedan vill jag självklart ha kvar de muskler jag har och även öka i styrka, sen skadar det ju såklart inte om jag skulle öka i muskelmassa på överkroppen heller, men största fokus just nu blir benträning samt att få fram musklerna mer. 
 
Hade tänkt testa detta upplägg nu därför: 1 överkroppspass/vecka, som inkluderar rygg, armar, axlar och ev lite bröst. 2 benpass/vecka. 1 ordentligt magpass/vecka. Och de dagar som blir över kanske jag kör någon muskelgrupp igen om jag känner för det, t.ex. axlar, mage eller något annat som jag ''känner för''. Eller ett rent cardiopass. Plus att jag ska avsluta varje styrkepass med ca. 20 minuter cardio.
 
Jag känner mig riktigt taggad för detta nu. Jag körde ett ordentligt överkroppspass idag och kände faktiskt att det passade mig väldigt bra att köra alla överkroppsmuskler (utom mage då) tillsammans. Blev ett lite längre pass och väldigt intensivt, så jag hann ändå göra mycket! Tror att detta kommer funka väldigt bra, och om det inte gör det så har jag ju i alla fall testat, right? :) 
 

Recension: Proteinpulver

Jag tänkte göra en liten mini-recension av de tre smakerna jag testat av proteinpulvret från body science. Beställer det på MMsports. Har bara hunnit testa dessa än så länge, eftersom jag vart lite feg och beställt samma smak flera gånger, då jag vill vara säker på att den är god hehe... Men är taggad på att testa allihopa nu!
Tro det eller ej, men första gången jag smakade denna var faktiskt idag! Jag hade väl egentligen inga direkta förväntningar. Jag gillar banan, jag gillar choklad, absolut. Men jag visste inte riktigt om smakerna verkligen skulle gifta sig? Men alltså, denna får lätt högsta poäng av de jag hittils testat! Smakar som såna där bananaskids man åt när man var liten hihi. Oskar älskade den också, snäll jag är som tog med en portion till honom också haha... Sjukt god verkligen! Helt klart en ny favo♥
 
Detta var min favorit fram tills idag heh. Jag har beställt denna gång efter gång eftersom att jag tyckt den vart så god. Det kanske låter som det skulle vara mörk choklad men enligt mig så smakar det bara som vanlig choklad. Jag har dock inte smakat vanliga chokladsmaken så kan inte jämföra med den, men jag skulle gissa på att denna smakar ''mer'' choklad eller vad man ska säga. Smakar verkligen som oboy skulle jag säga, speciellt om man blandar med mjölk♥ Riktigt god iaf och den kommer inte speciellt långt efter bananchokladen!
Denna har jag beställt hem en gång förut, och den är verkligen jättegod också! Dock föredrar jag choklad mer, chokladälskare som jag är hehe. Men den smakar typ som jordgubbsmjölk som man också drack när man var liten, fast med blåbär istället såklart! Väldigt god att dricka som den är med vatten, men ännu godare med mjölk... Asså omg, känns synd att sätta denna på sistaplats eftersom denna är drömgod också.. Om ni gillar blåbärssmak mer än choklad lär ni älska denna!