Banana split


En favorit i repris idag, banana split! Den där blåa röran är gjord på endast blåbär och kvarg, går även att tillsätta valfri sötning om så önskas. Toppat med lite gotte som cashew, kokoschips och ännu mer blåbär, för blåbär kan man inte få för mycket av förstår ni hihi. 
 
Smaskade i mig detta idag för att ladda upp inför lite plugg. Det är nämligen så att vi slutar vid lunch varje dag den här veckan, och istället får lite hemstudier att arbeta med. Snacka om skönt! För även om det blir lite extra plugg, så vinner man otroligt mycket tid genom att sluta tidigt. Idag spelade jag b.l.a. in lite youtube-videos, gick ut en promenix, tränade och även pluggade då som sagt. Imorgon blir det gym direkt efter skolan och därefter möta upp lite vänner antagligen, för att plugga tillsammans :)
 
Så, jag hoppas att ni får en bra vecka ni med! ♥

En bättre lördag

 
Hello!
 
Lördagen har nästan passerat men har spenderat den på ett väldigt bra sätt iaf. Började dagen meden stor frulle följt av ett gympass. Efter en veckas vila p.g.a. halsont så kändes det riktigt kul att vara tillbaka igen. Axlar och rygg fick det bli och var garanterat trött efter passet. Börjar dock bli riktigt trött på min sträckning i benet som vägrar ge sig... Kan varken träna benen eller springa längre nu. Blir galen på riktigt! Benträningen är ju liksom favoriten och jag hade tänkt satsa en del på löpningen nu i höst men det blir ju inte av när det blev såhär... Åhhh hatar verkligen när hjärnan vill men kroppen säger nej! :(
 
Aja, får tänka positivt och vara glad att jag iaf kan träna överkroppen. Efter dagens pass åkte jag hem och så käkade vi lite lunch, då hade även Annika kommit så hon åt här med oss. Resten av dagen har vi inte gjort så mycket annat än att äta i princip haha... Gick ut och gick en sväng förut också, sedan åt vi grillad rödingfilé med potatis i ugn till middag, galet gott! O så gick det självklart ner lite (eller ganska mycket hehe) godis i magen, lördagsgodis är ju ett måste hihi♥
 
 
 
 

Kriget om goodiebags



Hej på er! Ännu en dags vila från träningen idag. Men imorrn blir det gym! För nu mår jag i princip bra. Hängde med Amanda, Frida och Emelie till stan idag efter skolan. Det var nämligen så att Pinkroom hade en massa rea och de första 25 som handlade efter 16 fick en varsin goodiebag med roligheter. Så vi var där en timma innan typ haha, men 20 minuter innan fyra stängde de butiken och sedan öppnade de den igen prick fyra... Går inte att beskriva hur sjukt det var haha! Speciellt inte i text. Men asså det var sjukt mycket folk, alla trängdes, knuffades, kröp under det där ''gallret'', slet åt sig vad de ville ha och rusade fram till kassan så fort som möjligt. Jag hade redan lagt undan vad jag skulle ha iaf, men asså det var det sjukaste jag vart med om! Och var så himla nervös innan också herregud... Tjejer ibland alltså ;) 
 
Men fick iaf min goodiebag till slut och det var så himla värt det, kommer visa upp vad som gömde sig i den samt lite annat jag köpt, i en haulvideo inom en snar framtid. Är grymt nöjd med både goodiebagen och det jag köpte! När jag kom hem så låg det dessutom en glossybox och väntade på mig, gissa hur glad jag blev? Som pricken över i:et hihi. Dessutom är jag sjukt nöjd med månadens box! Komemr antagligen visa upp även den inom kort. Så håll utkik!
 
Sedan när jag kom hem och packat upp allt, så lagade vi lite hemmagjorda hamburgare! Både egna burgare och eget bröd, med lite fullkorn i. Så ett lite nyttigare alternativ, men framför allt sååå mycket godare!!♥
 
Resten av denna fredagskväll ska jag mest ta det lugnt, lyssna på musik och slappa helt enkelt. Hoppas ni får en riktigt fin helg♥

7 saker du inte visste om mig


Banana split

 
Ett mellansmål som jag ätit och även tipsat om flera gånger, är banana split. Men det tål att upprepas! Himla smarrigt är det iaf, det enda du behöver göra är att skära en banan i två delar. Sedan toppar du med precis det du tycker om! Idag toppade jag med kvarg blandat med kakao/honung, samt lite annat smått och gott. Mumma!

6 skönhetstips


Lyxmellis

Dagens mellis blev två löskokta ägg, sådär alldeles perfekt kokta ni vet, när gulan är så där alldeles krämig och mmmmm....Samt en enkel smoothie gjord på en halv banan, jordgubbar och mjölk. Sjukt gott iaf! 
 

The instagram tag


Recept: Proteinfluff + Matdagbok

 
Hej på er! Tänkte slå ihop två inlägg i ett nu, först får ni ett recept på ett otroligt gott proteinfluff jag gjorde förut till mellis! Sedan matdagbok för denna måndag. 

♥120 g äggvita (från ''riktiga ägg'',dvs. inte på dunke)
♥170 g naturell kvarg (Lindahls)
♥Jordgubbar
♥Ev. sötning
 
Vispa äggvitan riktigt fluffigt. Tillsätt kvarg, tina ev. jordgubbar lite och mosa de så gott det går, alt. mixa. Tillsätt sedan allt och vispa lite till. Servera i en skål och njuuut! Hur gott som helst♥
 
Proteininnehåll: ca. 35 g
 
Kom dock ihåg att proteininnehållet sjunker en del om man använder äggvita på dunke, eftersom det oftast innehåller annat än bara ägg, vad jag vet iaf. 
 
Matdagbok: Måndag
 
Frukost: Fil med sockerfri müsli, en macka med kalkon och gurka
 
Lunch: Skolmat (köttgryta med bulgur)
 
Mellis: Proteinfluff (se ovan)
 
Middag: Lax med potatis
 
Kvällsmellis: Kvarg med äpple, kanel och jordnötssmör
 

Kräftskiva

Såg ut såhär igår, kjol och t-shirt från New yorker.
 
Hej på er! 
Jag får så dåligt samvete när det kommer till bloggen, som ni kanske märkt har blogget kommit lite åt sidan ett tag nu. Vilket är så tråkigt. Inte så många inlägg och när jag väl bloggar så blir det mest tråkiga mobilbilder... Men men finns mycket annat som prioteras i första hand, får hoppas jag hinner lägga ner mer tid på bloggen snart igen :)
 
Hur som helst så var jag på kräftskiva igår med familjen, med Annika, hennes familj och några vänner till henne! Väldigt mysigt iaf och kräftor är ju alltid himla smarrigt. Dock väldigt pilligt och kladdigt, mycket jobb för lite mat vill säga haha. Men det är ju en tradition iaf, fanns även mycket annat gott också :)
 
Idag var vi iväg en sväng på en liten utflykt, b.l.a. grillade vi lite ute i naturen. Annika hade fixat några folieknyten med torsk, potatis, citron, fetaost, grönsaker m.m... Huuur gott?? Smakade helt fantastiskt ute i naturnl speciellt. En mysig lunch! 
 
Nu är vi hemma och jag har pluggat ett tag. Nu laddar jag om för en ny vecka och försöker så gott jag kan att tänka positivt! Blir knappast bättre av att ha söndagsångest, så det försöker vi undvika nu tycker jag♥
 

Saturday mornings

 
 
 
 
Lördagsmorgnar, under sommrlovet har man nästan glömt hur underbara de är. Man uppskattar de så mycket mer när det är skola. Att vakna upp av sig själv, sträcka ut sig ett tag och när man känner sig hungrig gå upp och göra i ordning en mumsig frukost. Idag kunde man dessutom sitta ute i solen och äta. Hur underbart? Lördagsmorgnar är favoritstunden på hela veckan enligt mig. Magiskt. 
 
Dock känner jag mig lite svullen i halsen, lite trött i kroppen också. Vet inte om någon förkylning är påväg men i vilket fall som helst blir det vila idag. Har druckit en massa te och hoppas på det bästa iaf. 
 
Ikväll ska vi iväg på kräftskiva! Vilket ska bli kul, så vi har fixat lite med det på förmiddagen. Bakat lite småpajer som vi ska ta med. Men tills dess ska jag bara ta vara på ledigheten och slappa :-)
 
Vad gör ni idag?♥
 
 



Matdagbok: Torsdag

Som sagt, eftersom flera tyckte det var intressant med matdagbok och jag själv älskar att läsa det på andras bloggar, så tänkte jag fortsätta med det någon gång ibland. Om ni inte gillar det, bläddra bara förbi helt enkelt. 

 

Frukost: Havregrynsgröt m. ägg, toppat med nektarin, kvarg, nötsmör
 
Lunch: Köttfärsröra med bulgur (skolmat)
 
Mellis: Naturell frozen yoghurt med massaaa frukt o gottigt
 
Middag: Kycklingsallad med ägg, grönsaker, salladsost
 
Kvällsmål: Antagligen kvarg med frukt och nötsmör (inte ätit det än)
 
 

Skolan är i full gång

Hungrig som en varg nästan sprang jag till kylskåpet efter skolan igår, korvgryta är inte riktigt min grej som vi fick i skolan hehe. Så blev en sjukt god nektarinsmoothie toppat med massa müsli till mellis ^^
 
Igår hade vi dans på skolan (elevens val) vilket var hur kul som helst! Första lektionen var igår. Efter det blev det även ett magpass hemma. 
 
Hej på er! Jag beklagar verkligen för att det ekar tomt här lite just nu, precis i skolstarten hehe. Men som sagt är skolan igång igen och man börjar väl komma in i rutinerna igen. Och ja, det är väl ändå rätt skönt. Dock kan jag väl inte påstå att skolan är speciellt rolig hehe, men det får man ju bara leva med helt enkelt :) 
 
Annars då? Jo vi hade idrott idag och spelade brännboll, vilket innebär att man måste spurta en del. Vilket tydligen inte var så bra för min sträckning i benet, för nu blev det ännu värre... Har inte kunnat träna ben på ca. 1 månad vilket verkligen suger... Det lär antagligen ta ett tag innan det blir bra igen också. Kunde knappt gå efter idrotten, inte alls kul. Men lyckades iaf ta mig till gymmet för ett armpass. Ett väldigt lyckat pass iaf! Avslutade med lite vader också. Som jag iaf kan träna, har inte så bra tålamod när det gäller att vila hehe. Så kanske börjar köra lite mer isolerade övningar för benen, där bara en muskel tränas. Dock är ju utfall och squats bästa övninarna för benen enligt mig och det går ju inte precis nu... Aja bara att bita ihop och verkligen vila, vila, vila för vill bli bra NU! 
 
 
 
 
 
 



Back & Shoulders

 
Hello!
 
Idag blev det rygg och axlar på gymmet, samt cardio efter det. Ett riktigt lyckat pass faktiskt. Körde varken miltärpress eller hantelpress för axlarna, utan mer ''mindre'' övnigar men helt ärligt tycker jag att de övningarna jag körde idag är de allra bästa för axlarna. Tycker de bränner något enooormt, visst är miltärpress också bra t,ex. Men dessa är ännu bättre enligt mig :)
 
Superset:
Sittande hantellyft åt sidan: 10 st
Sittande hantellyft åt sidan en arm i taget: 10 st/arm
x3
 
Latsdrag:
40 kg 8-10x5
 
Sittande hantellyft framåt: 10x4
 
Enhands hantelrodd: 17.5 kg 10x4/sida
 
Stångrodd: 35 kg 10x3
 
Sittande latsdrag med handtag i cable: 
23 kg/sida 10x1
27 kg/sida 8x4
 
Baksida axlar i cable (båda sidor, utan handtag): 7 kg 10x4
 
Baksida axlar med rep: 36 kg 10x5
 
Stående latsdrag i cable: 27 kg 10x3
 
Avslut: 15 supersvettiga minuter på löpbandet haha... Intervaller är döden ':D
 
 
 

Rixfm-festival

Har inte haft tid att blogga de senaste dagarna (dvs. igår hehe) men här får ni lite iphonepics från de senaste dagarna. Nu har skolan börjat igen för min del och dessutom är det något som kallas ''augustifesten'' just nu. Så det är en massa kul i stan just nu. 
1.Chokladchiapudding, hur himla gott då? 2. Lite morgoncardio före frukost och skolan. Trött som ni kanske ser haha, rätt svettig också för den delen hehe
 
1. Nyfixade naglar och finaste tatueringarna, älskar verkligen såna här tatueringar!. 2. Taggade inför rixfm-festival!
 
 
De bästa artisterna enligt mig var nog Molly Sandén och Jakob Karlberg. 
 
Idag har jag gått i skolan, första ''riktiga'' skoldagen. Men ja, det gick väl bra. Efter skolan drog jag och tjejerna in till stan för att gå på marknad. Imorgon ska vi åka in igen troligtvis och åka karuseller eftersom det även är tivoli i stan just nu. Så det blir kuuul :D 
 
 
 
 

Hur man håller motivationen uppe

Det där med motivation kan vara himla svårt. Det kan vara allt från motivationen till skolan eller till träning och allt däremellan. Om man inte har motivationen till att göra något är det aldrig lätt. Men hur hittar man då den där motivationen? Och hur håller man den uppe? Det är svårt, men när man väl hittat den så känns det mycket lättare. Tänkte ge er lite tips på hur jag brukar tänka!
 
Tror att många känner sig motiverade i början, innan de liksom börjat. Men sedan försvinner den lika snabbt som den kom. I know, det har hänt mig också, ett antal gånger hehe. Men att för det första, aldrig ge upp. Det är det viktigaste. Jag har börjat om en massa gånger och tappat hoppet, skitit i allt. Men sedan har jag alltid kommit tillbaka. Även att ha ett tydligt mål. För det är verkligen lättare om du har något att kämpa för. Oavsett om det är att bli mer hälsosam, klara en viss antal löpsträcka, höja idrottsbetyget, bli starkare, gå upp/ner i vikt osv...
 
Men det som är det allra viktigaste enligt mig, för att hålla sig motiverad. Är att göra något man verkligen älskar. Innan jag började gymma, så tyckte jag det var svårt att jämt hålla motivationn uppe. Men sen jag klev in på gymmet första dagen, blev allt så mycket roligare. Jag tröttnar aldrig på att gymma. I början var det som en dröm att få gå in på gymmet, men jag var rädd att den där glädjen skulle försvinna efter som. Att jag skulle vänja mig vid att vara på gymmet och att det skulle bli tröttsamt efter ett tag. Men jag älskar det fortfarande så grymt mycket, att komma till gymmet är som en dröm. Gymmet har liksom hjälpt mig att hitta motivationen till att fortsätta träna. Jag tränar bara mer och mer nu och motivationen är faktiskt nästan alltid på topp! Visst kan jag ha någon vecka som är lite slapp osv, men jag trivs verkligen bäst med min ''vanliga livsstil''. Att få göra det jag älskar. 
 
Så mitt bästa tips till alla er som vill hitta motivationen, testa nya grejer! Jag själv gillar inte alls löpning, så om det vore den enda träning jag skulle utföra hade det inte alls blivit så mycket gjort hehe. Men att kombinera olika sorters träning passar mig bäst, men mestadels gymträning. För det är vad jag tycker är roligast! Träning ska vara kul. Har du har tänkt tusen gånger att du ska ut och springa, men det blir aldrig av? Varför ska du då tvinga dig själv till att göra det? Testa något annat. För det är den träningen som är rolig som faktiskt blir av.
 
 
 

Breakfast

Enkel men supergod frukost fick det bli imorse. En skål med fil och sockerfri müsli (från frebaco), o så gjorde jag även lite äggröra på 1 ägg, en skvätt mjölk, lite salladskrydda och 2 skivor kalkon. Självklart en kopp grönt te till det, as usual! Himla mumsigt och sällan jag äter äggröra, men går både fortare och är godare nästan än att bara koka ägget. Fast ett vanligt kokt ägg är ju inte fy skam det heller ;)
 
Igår var jag med Amanda, och efter ett tag skrev Elin och Hanna i vår spanskaklass att vi skulle komma ner till sjön. Så vi satt där nere och snackade om allt möjligt igårkväll, o tittade på solnedgången haha. Väldigt mysig kväll iaf :) Idag är jag dock hemma hela dagen, för att städa och fixa i ordning en massa hela dagen. Att det är sista dagen på sommarlovet idag känns ju mindre kul och får typ ångest när jag tänker på det... Vart tog sommarlovet vägen egentligen? :( Vill ha fler underbara sommarkvällar, men det blir ju tyvärr inte samma sak när man går i skolan om dagarna. Men aja, dax o se det postivt! Jag får iaf tillbaka gamla rutiner, och helt ärligt, så mår jag som bäst när jag har allt under kontroll. Har vart rätt spontan nu i sommar vilket är riktigt skönt ibland, men jag saknar ändå att ha allt under kontroll och kunna planera sina veckor i förtid :) 

Matdagbok: Måndag

Eftersom det faktiskt var flera som uppskattade mitt förra ''matdagbok-inlägg'' så tänkte jag väl fortsätta med det lite då och då! Om ni inte tycker det är intressant får ni bara hoppa över detta inlägg :)


Frukost: Smoothie bowl på massa kvarg, jordgubbar och banan toppat med sockerfri müsli + en kopp te (se inlägget nedan)
 
Mellanmål efter träning: 2 ägg+ några skivor kalkon
 
Lunch: Bananpannkakor med kvarg & jordgubbar (För 2 personer: 2 bananer, 4 ägg, 1 dl havregryn)
 
Middag: Grillad kyckling med ris och hemgjord sås på gräddfil/creme fresh
 
Kvällsmål: Kvarg/fil med kiwi & lite müsli
 
Dagens träning: 1h mage&bröst + lite cardio + kvällspw

Favofrullen

 
Ni lär väl börja tröttna på mina frukostbilder vid det här laget hehe, som ni märkt är detta min favofrulle ;) Smoothie bowl gjort på banan, jordgubbar och kvarg. Toppat med müsli. O en kopp te. Så enkelt, så smidigt och såå gott! O trots att det är så enkelt är det lite lyxigt. Perfekta frullen helt enkelt!
 
Efter denna frullen drog jag till gymmet för ett mag&bröst-pass. Avslutat med lite cardio som vanligt. Ett väldigt bra pass iaf och efter det kände jag mig nöjd när jag åkte hem igen. Nu i eftermiddag har jag njutit av vädret och solat ett tag. Riktigt skönt! xoxo♥



Summerdays w. friends&family

Imorse vaknade jag väldigt hungrig och vad passar då bättre än att gå upp o göra sin favofrulle? Smoothie bowl gjort på banan, kvarg och jordgubbar toppat med sockerfri müsli. Plus ett helt perfekt kokt ägg o en kiwi. Perfekt frukost i mina ögon!
 
Har stått still här ett par dagar nu känns det som vilket är synd, men har annat som går före bloggen. Igår var jag med kompisar hela dagen. Först mötte jag upp Amanda, Emelie och Frida för en shoppingtur på stan. Hittade lite grejer och tänkte faktiskt göra en haul på det snart. Vi lunchade även på stan och hade det väldigt mysigt♥ När vi var klara på stan så drog jag och Amanda o träffade Fredde och Tim. Sen var vi med dem hela kvällen, riktigt kul var det! Vi drog o köpte glass, spela fotboll, tv-spel (som inte är min starka sida ehehe) o lite annat. En lyckad dag iaf, från början till slut :) 
 
Idag har jag vart i Vadstena med familjen. Väldigt mysigt också, vi lunchade b.l.a. där och gick runt omkring och njöt av vädret.
 
Det är dock inte bara bloggen som fått lida de senaste dagarna utan även träningen, veckans första pass blev idag! Och det fick bli hemma, dessutom hade jag svårt att koncentrera mig idag.Blir så ibland när jag tränar hemma tyvärr. Men aja, imorgon blir det gym iaf, wiho! :D



Tallink

Hej på er! Nu har jag vart iväg igen, på kryssning till Tallinn! Två nätter på båten blev det, och så en dag i Estland, dvs. Tallinn. Har haft jättemysigt med familjen och tänkte visa lite bilder från kryssningen men tänker inte göra något megalångt inlägg. 
Första kvällen blev det buffé, detta var omgång 1 av typ 3 hehe.Kalla rätter/fisk först, sedan lite varma rätter som kyckling osv. Och så efterrätt såklart! Mätt? Ohja, inte vart så mätt på evigheter som jag var då hehe. 
Jag och syrran fick en varsin alkoholfri drink första kvällen också. Pina colada, ananas o kokos i en kombo, heeelt sjukt gott!! 
Fina lillasyster♥
 
 
 

Mitt mål

That was my goal for this account 😔😪💕👆🏻
 
Jag får ofta frågan: Vad är ditt mål med träningen?
 
Mitt svar är oftast att jag vill må bra, och även bli starkare och bygga mer muskler. Men när jag tänker efter, så är mitt allra största mål att inspirera folk. En dag vill jag att någon ska tacka mig för att jag har betytt något i deras liv, att jag har hjälpt till. Att jag har inspirerat någon att göra något bra med sitt liv. Att inspirera någon till att faktiskt leva. 
 
Idag så har jag bloggen, och bland det bästa som finns är när jag får fina kommentarer från er. När någon tar sig tid att skriva en kommentar, när jag får höra ord som att jag gör ett bra jobb och att folk inspireras av mig. Det är verkligen så obeskrivligt och känslan är underbar. Blir alldeles lycklig i hela kroppen. Tack så otroligt mycket alla som skriver så, och ni andra också såklart. Som faktiskt läser min blogg, det betyder också otroligt mycket att någon ens vill sitta och läsa det jag skriver♥
 
Mitt framtida drömjobb är helt klart personlig tränare. Jag vill sååå gärna jobba med träning och att hjälpa folk vore fantastiskt. Har alltid velat hjälpa folk, att göra folk glada. Att någon ser upp till en. Så att hjälpa någon med det jag älskar vore helt fantastiskt! 
 
Så mitt mål är inte bara att jag själv ska må bra, utan även att jag kan hjälpa andra att byta livsstil. Det vore fantastiskt

Matdagbok: Söndag

Hej på er! Vet att många (tränings)bloggare nu för tiden lägger upp ''matdagbok'' på bloggen. Vilket jag själv tycker är riktigt kul att läsa, vet dock inte om ni tycker det är ett dugg intressant haha men annars får ni väl bara låta bli att läsa ;) Gör det även för min egen del faktiskt, så varför inte göra det här på bloggen? Men tänkte iaf skriva ut dagens matintag helt enkelt, går dock inte in på detaljer, dvs. exakt mängd på precis allt. Inte heller kalorier osv. som vissa gör. 
 
Frukost: Gröt på 1 dl havregryn, 1 tsk kokosolja och 1 ägg. Toppat med 1 litet grönt äpple samt kvarg. En kopp te till det. 
 
Lunch: Kyckling med en massa grönsaker. 
 
Mellis: En skål med kvarg/fil toppat med lite jordgubbar, müsli och en liten klick nötsmör. 
 
Träning: 25 minuter mage+ 20 minuter cardio (hemmapass)
 
Efter träning: Några skivor kalkon med räkost (konstig kombo men himla gott haha)
 
Middag: Lax med hemgjord fransk potatissallad, +sallad
 
Kvällsmål: Antagligen kvarg med bär (inte ätit det än)
 
Som ni ser så är det rätt många mål på en dag, men försöker äta flera fast lite mindre mål, istället för att äta kanske 3 jättestora mål om dagen. På detta sätt håller jag blodsockret jämnt hela dagen och jag blir inte sötsugen mellan måltiderna. Oftast blir det 5 mål om dagen, men ibland hamnar träningen lite knasigt och jag får lägga till ett litet extra mål. 
 
Är såna här inlägg intressanta? Eller inte alls? Tyck gärna till i kommentarerna, för det betyder verkligen! Mycket enklare att göra bra inlägg om jag vet vad NI tycker :) Ni kan vara anonyma eller oanonyma, spelar ingen roll!

Boosta din gröt

Havregrynsgröt, finns väldigt många åsikter om det. Vissa älskar det, medan vissa tycker det är fruktansvärt. Jag själv älskar det! Det är verkligen hur smarrigt som helst, om man bara hittar ett sätt att boosta gröten med godsaker och nyttigheter. Själva gröten i sig är ju väldigt nyttig och fiberrik, vilket då också ökar mättnadskänslan.
 
Men, för att göra gröten lite godare, för det är kanske inte jättegott att äta endast havregrynsgröt, precis som den är. Det finns många sätt att gå tillväga! Tänkte ge er lite av mina tips, för att göra morgongröten helt underbar!
 
  • Topping. Det är så mycket godare att toppa med din favorittopping. Frukt, bär, kvarg, nötsmör, nötter, kokos...Listan kan göras lång! Rota fram din favotopping i skafferiet/kylskåpet och ös på gröten. Min favotopping är att blanda natuell kvarg med bär, gärna lite frysta så det blir som en glass. Sedan en klick jordnötssmör till det. Ni måste bara testa, godaste toppingen någonsin!
 
  • Banan/dadlar. Låter inte supergott för de som aldrig testat, men tro mig, gröten blir SÅ god. Mosa 2-3 färska dadlar eller ½ banan och låt koka med havregrynen.Gröten blir så söt och god. Kan säga att det var just detta trix som fick mig att börja äta gröt! Innan dess tyckte jag havregrynsgröt var tråkigt och smaklöst. 
  • Proteinboosta gröten. Här finns flera olika sätt att gå tillväga. Min favorit är nog att först låta gröten koka upp och bli en gröt, sedan tillsätta ett helt ägg. Äggvita funkar också fint om man vill ha ett mer kalorisnålt alternativ. Men jag tar oftast hela ägget. Att tillsätta en skopa proteinpulver funkar också bra och gröten blir lika god som godis! Men det gör jag dock sällan. Att tillsätta kvarg är också ett tips, när gröten är klar dvs. Det blir nog godast med smaksatt, sockerfri kvarg till detta men naturell kvarg gör också gröten godare. Blanda runt ordentligt och du får en supersmarrig och proteinrik gröt!
 

  • Kokosolja. Låter inte heller supergott kanske, med tanke på att kokosolja inte är speciellt smarrigt som det är hehe. Men omg säger jag bara, ett av mina bästa tips! Gröten blir SÅ krämig, jämfört med naturell gröt som kan kännas lite... Torr nästan? Detta är ett sätt att göra gröten godare, mer mättande och dessutom är ju kokosolja en riktig hälsobomb!
  • Davosgröt. Det har jag ju faktiskt skrivit om förut, men det var längesedan! Och det tål att upprepas. Detta är ju egentligen en annan sorts gröt, fast det innehåller ju ändå havregryn så tar med det ändå! Detta smakar helt annorunda än vanlig havregrynsgröt, men det är också riktigt gott. Något som passar perfekt till skoldagar, eftersom du gör den dagen innan! Jag brukar blanda 1 dl havregryn med 2 dl fil, ev lite kvarg också. Sedan tillsätter jag bara bär, frukt t.ex. Ev. sötning också, beror på hur man själv vill ha gröten. Det går att variera i en oändlighet! Testa själva att exprimentera fram er egna davosgröt :) 
 
Min favo: Koka upp 1 dl havregryn med 2 dl vatten, samt ½ mosad banan. När gröten är klar tillsätter du 1 ägg/1 äggvita, rör runt så fort som möjligt så ägget inte binder sig. Sedan tillsätter någon tesked kokosolja. Toppas med kvarg blandat med bär samt en klick nötsmör. PERFEKT frulle♥