Förkylning på g?

Imorse vaknade jag upp med halsont och eftersom vi skulle springa på idrotten idag så var inte det så himla roligt direkt. Men blev lite bättre efter frukost och under förmiddagen kände jag mig mest hängig, men sprang ändå eftersom det inte var så farligt. Hade förväntat mig en väldigt dålig tid eftersom jag ändå inte mådde jättebra, men slog mina tidigare rekord ändå! Vart helt chockad när jag hade sprungit på under 15 minuter, en sträcka på ca. 3 km. Så det kändes skönt i alla fall. 
 
Hade ju också tänkt köra ett benpass på friskis efter skolan men eftersom jag inte kände mig helt bra skippade jag det och vilar idag, blev ju i alla fall en springtur. Antar att kroppen just nu försöker kämpa emot från någon form av förkylning så känns bäst att vila några dagar och se vad som händer istället. Hellre träna ordentligt än bara lite halvt!
 
Har bara tagit det lugnt nu efter skolan och inte gjort speciellt mycket, pluggat lite, kollat på serier, duschat och lite sånt. Imorgon är det äntligen fredag igen och jag har lite planer för helgen, men troligtvis hinner jag blogga imorgon lite mer för just nu är det nog bäst att avrunda detta inlägg så hörs vi imorgon♥
 


iPhone-pic. Frysta blåbär och jordgubbar med kvarg, kokos, russin, gojibär och lite honung. 

Q/A- Hur hinner man egentligen med allt?

Q: Hej! Jag gillar din blogg väldigt mycket och jag är själv väldigt intresserad av träning&hälsa, men jag har bara en fråga: hur mycket hinner du vara med kompisar eftersom du tränar så mycket? Jag själv älskar att träna men jag vill oxå gärna hinna vara med mina vänner, har du nåt tips på hur jag kan hinna med båda? Ville helst maila dig men hittade ingen adress... Tacksam för svar! Kram 
 
A: Hej snälla du och tack så mycket börjar jag med att säga! Det glädjer mig att höra ^^ När det kommer till din fråga så kan jag bara säga: Planera!
Det gäller att planera hur dagen ska se ut från början, t.ex om du vill hinna med att gå i skolan, vara med kompisar och träna så kanske du kan vara med kompisar efter skolan och träna lite senare på kvällen? Om jag är med kompisar efter skolan t.ex så brukar jag antingen skjuta på träningen några timmar eller så får jag helt enkelt skjuta upp den till nästa dag rent av om det skulle bli jättestressigt. För enligt mig är det väldigt viktigt att inte prioritera träningen före precis allt, för vännerna går ju före trots allt! Hur underbar träningen än är så är det viktigare för mig att ha vänner att umgås med än att träna. Om jag ska till gymmet däremot så bestämmer jag alltid det dagen innan jag ska träna (eller flera dagar) och då kan det vara så att jag inte kan vara med vänner för att jag har planerat att gå till gymmet direkt efter skolan. Har nämligen lite svårt att skjuta på det då jag har en bit till gymmet hemifrån. Men om du alltid tränar på gym så är det bara att planera, planera, planera som gäller skulle jag säga! Ett annat alternativ är ju självklart att slå två flugor i en smäll, att träna tillsammans med en kompis! Jag kan garantera att man har extra roligt på gymmet (eller vart man nu tränar) då och man hinner samtidigt snacka och skratta en massa. 
 
På sommarlovet var det ju inga som helst problem, men jo jag vet, det blir lite stressigt att hinna med precis ALLT ibland. Gå i skolan, träna, plugga efter skolan, vara med vänner, planera och förbreda inför olika grejer, blogga och en massa annat plus att hinna med att sova&äta lite däremellan hehe. Ibland känner jag mig otroligt stressad och har långa listor på vad som ska göras. Men för mig är det viktigt att alltid göra det som är viktigast i första hand. Att verkligen tänka efter, vad är det som faktiskt måste göras just nu?
 
Och ang. mailadress så ska jag försöka fixa en bloggrelaterad mail så snart som möjligt så att man kan skicka in sina funderingar där om man vill!
 Bild från i somras, när jag och tjejerna lyxade till det lite extra med massor god frukt! Måste göra't igen alltså, drööm.

Två mumsiga grötrecept i ett inlägg

 
Gröten är gjord på 1 dl havregryn (lite drygt), 2 dl vatten, 4 färska dadlar och en äggvita. 
Kärna ur dadlarna och mosa de sedan. Koka ihop alla ingredienser under omrörning utom äggvitan. När det börjar likna en gröt så rör du ner äggvitan och rör fort och ordentligt så den inte blir ''tillagad''. Toppades med jordgubbskvarg (mosade jordgubbar och en klick kvarg) och jordnötssmör.
 
Davosgröten är gjord på lite ca. 1,5 dl havregryn, 2 dl filmjölk (kan ersättas med kvarg t.ex för mer krämighet och protein) och 1 dl blåbär.
Mosa blåbären lite om du vill och rör sedan ihop alla ingredienser i en vanlig skål. Ställ sedan in i kylen (med lock) över natten och ta ut och ät på morgonen.  
 
 

So tired today

Nu är även denna skoldag avklarad, ännu en onsdag och vi börjar närma oss fredagen igen, helt sjukt verkligen haha. När jag kom hem från skolan gjorde stod jag och funderade på vad jag skulle äta för jag var så sjukt hungrig, hade nämligen inte planerat (som jag alltid brukar göra) något för idag men det fick bli en mumsig smoothie med jordubbar, blåbär, banan och lite havregryn för extra energi. 
 
Har vart så otroligt seg hela dagen idag och bara velat komma hem och sova typ haha... Men nu är jag hemma i alla fall och idag blir det nog ingen träning alls för är så himla seg plus att jag har en sån huvudvärk. Så det blir bara att ta det lugnt lite, kolla på lite serier och blogga helt enkelt! Men funderar på ett benpass på gymmet imorgon, om jag bara slipper att ta bussen hem haha... ;) Vi ska dessutom springa på tid imorgon på idrotten en sträcka som är 3 km, så då vill jag verkligen ha kraft. Så det blir extra mycket träning imorgon så känns bäst att ta en vilodag idag. 
 
Men önskar er en bra fortsatt dag! xoxo

Questbar- Cookies&Cream


Idag fick vi håltimma på engelskan så då gick jag och mina vänner iväg en sväng till ett köpcentrum, medans de andra beställde lite mat på MC så kilade jag in på life och köpte mig en Questbar som jag hört så himla mycket gott om på senaste tiden. Har verkligen velat testa en såå länge! Efter skolan drog jag direkt till gymmet för ett rygg&axlar-pass och smaskade i mig denna efteråt. Min recension och lite fakta om just questbars om ni bläddrar ner liiite. 
Men passet gick i alla fall rätt så bra faktiskt, men var första gången jag körde rygg på gymmet och hemma finns det inte många övningar som verkligen känns ordentligt i ryggen, så är otroligt svag i ryggen just nu hehe så det var nästan pinsamt. Men det ska jag absolut ändra på för en stark rygg är både snyggt och otroligt bra och roligt. Tog sedan bussen hem och när jag väl var hemma hade farmor gjort hemgjord pytt i panna med stekt ägg och röbetor, så otroligt gott verkligen. Så nu är jag mätt, glad och nyduschad! Har även hunnit att plugga lite innan jag satte mig här. 
 
Fakta om questbars: Questbars är den bästa och nyttigaste varianten av alla proteinbars jag hört talas om i alla fall. Helt glutenfri, innehåller inget tillsatt socker, mycket fibrer, väldigt proteinrikt (21 g protein för hela baren) och innehåller inte lika mycket ''skit'' som många andra proteinbars. Låter rätt så bra va, huh? Så den är helt perfekt efter ett träningspass eftersom den är så pass proteinrik. Men tyvärr är den väldigt dyr, på life kostade den hela 29 kronor men ja, man får ju vad man betalar får!
 
Min åsikt om denna bar: Helt amazing! Alltså seriöst. Blev riktigt glatt överraskad när jag tog första tuggan, för den såg inte så himla mumsig ut när jag öppnade förpackningen. Men oj oj så god, man kan inte riktigt fatta att den är nyttig faktiskt. Den har en fudgeliknande konsistens, vilket är helt perfekt för mig som älskar fudge-godis. Är även rätt så mättande enligt mig och den är rätt ''mäktig'' så även om den ser väldigt liten ut för så mycket pengar så är den mer än vad den ser ut. Vet att det är 3st för 65:- eller något sådant på life så nästa gång lär jag köpa lite fler så man tjänar lite mer på det. 
Ingredienser: Vassleproteinisolat, kaseinproteinisolat, isomalt- oligosackarider, vatten, mandel, kakaosmör, erytritol, kakaopulver, naturliga smakämnen, kokosolja, havssalt, solros lecitin, dextrin, bakpulver, stevia, sucralose.
 
Så absolut ett stort tips, hört att det finns andra smaker som inte är lika god dock men ska testa lite olika smaker och recensera här på bloggen!

Monday is almost over

iPhonepic från lördagens middag, grillad lax och grillade grönsaker, underbart!
 
Godkväll kära ni. Satt för ett tag sedan och kollade igenom alla nya inlägg på bloglovin som trillat in idag samtidigt som jag slurkade i mig en kopp te och lite kvarg med lite annat i. Innan det kollade jag på idol, självklart. Och sedan jag kom hem från skolan idag och till idol har jag haft fullt upp i princip hela tiden. Pluggade lite innan jag var ute och sprang en runda och för en gångs skull var jag riktigt glad och peppad innan! Helt otroligt haha, det var dock rätt jobbigt när jag väl sprang men det ska det ju vara är klart. Och efter middagen så duschade jag och sedan fixade jag en massa inför morgondagen. B.l.a skrev upp morgondagens gympass, axlar&rygg blir det imorgon och rygg är det enda jag inte tränt på gymmet än så länge. Så det ska bli väldigt roligt! Sedan städade jag lite och förberedde väska och lite annat för imorgon. Imorgon ställer jag klockan på ringning vid tio i sex, är inget speciellt jag ska göra egentligen men känner mig rätt stressad just nu och kan inte riktigt koppla av trots att jag inte har massor att göra, jag blir så ibland och vet inte ens varför haha. 
 
Men nu är det dags att krypa i säng snart, ville bara skriva några rader först. Hoppas att er morgondag blir toppen! xoxo

Ab- workout

Jag har inte fått träningsvärk i magen på flera år, har jobbat stenhårt och det har brännt så sjukt mycket i magen att det känns som den brinner upp och har gjort allt jag kan för att få träningsvärk i just magen, men det går inte! Förrän förra veckan. 
Alltså detta var helt klart ett toppenbra pass och det brännde sjukt mycket under passet och dagen/dagarna efter hade jag faktiskt en rejäl träningsvärk i magen! Var helt överlycklig över det haha för jag har verkligen kämpat för att få det, men det har aldrig gått. Men nu vet jag vilken typ av träning som krävs för att få träningsvärk iaf.
Här är passet:
 
Heel touch sit-ups/Fällkniven med böjda ben 25 st (bild)
Twisted plank 20 st (stå i en vanlig planka och gå ner med höften från sida till sida)
x3 utan vila mellan varven
Bilden lånades från google. 
 
Omvänd fällkniv med fötterna på en höjd 10 st (Ha fötterna på en höjd och låt armarna gå fram och tillbaks så långt du kan)
Magpress med gummiband 30 st (grym övning för din ''inner core'', kan visa någon dag)
x3 utan vila mellan varven
 
Liggande benlyft 15 st
Höftlyft med benen rakt upp 15 st
''Pendeln'' 10 st (ligg ner på rygg med raka ben rakt upp, pendla med benen från sida till sida)
x3 med kort vila mellan varven
 
 
 

Mugcake w cocos and strawberry

Gjorde denna sjukligt goda mugcaken direkt när jag kom hem från skolan, inte gjort en mugcake på hela sommaren så kände att det var på tiden nu hehe. Och exprimenterade lite själv och det blev himla lyckat faktiskt. Kommer säkert göra denna igen och går ju att byta ut mot andra bär/frukter och variera hur man vill :-)
 
♥½ dl havregryn
♥1 dl jordgubbar (ca. 5 st)
♥2 msk mandelmjöl
♥½ dl kokos
♥1 ägg
♥½ stor banan (ger bara sötman)
 
1. Tina jordgubbarna lite i micron om de är frusna. 2. Mosa jordgubbarna och bananen. 3. Blanda ihop alla ingredienser ordentligt i en mugg (ganska stor), om du vill kan du smörja in muggen med typ kokosolja/annan neutral olja, jag brukar dock strunta i det för det funkar lika bra utan. 4. In i micron ca. 2½- 3 minuter. 5. Ta ut och vänd upp och ner på en tallrik, det är VARMT som tusan så bränn er bara inte på första tuggan haha... (ja jag har gjort det ett antal gånger)
 
 
Funkar till frullen, mellanmål, som fika eller efterrätt osv. Till allt egentligen! 
 
Både gluten, mjölk o sockerfritt.
 

TRÄNINGSVÄRK.

Efter att ha tränat 6 dagar i rad så kände jag att det behövdes en vilodag idag, så fick det bli alltså. En väldigt regnig dag och man blir inte så himla sugen på att vistas ute så mycket. Men har iaf vart ute och hjälpt till lite på tomten i några timmar och vi lyckades slippa regnet för det mesta som tur var. Annika är här och om ett tag ska vi börja fixa i ordning middag för kvällen, blir grillad lax idag. Inte alls helt fel, blir nog himla mumsigt tror jag. 
 
Har en sån sjuk träningsvärk i benen idag alltså haha... Mest i framsida lår och rumpa. Varje steg jag tar gör SÅ ONT. Men jag älskar det hur mycket som helst, om jag inte får träningsvärk efter mina pass är jag hur besviken som helst haha. Träningsvärk får man ju om man varierar sig och ''chockar'' kroppen med nya grejer så glöm inte bort det för annars utvecklas man inte om man bara kör samma grejer hela tiden!
 
Beklagar för att det blir lite väl mycket egopics på senaste tiden, men lite svårt att trolla fram andra 
bilder från ingenstans tyvärr hehe. 
 
 
 
 

Surprise breakfast♥

Imorse när jag vaknade så hade syrran stått och gjort i ordning en överraskningsfrukost till mig! Hon har sagt i någon vecka att hon skulle fixa någon överraskning och jag har verkligen gått och undrat vad hon skulle hitta på, nyfiken som jag är. Men kunde inte ens gissa mig fram haha. Men idag så hade hon gjort i ordning ett riktigt lyxigt glas till oss båda med massa gottigheter! Åhh blev så himla glad hihi. Världens finaste syrra♥ 
Självklart fick jag recept att dela med mig av till er, hon skrev en liten gullig lapp som jag fotade:
Och som ni kanske vet så är ju gojibär ofattbart nyttigt, 500 ggr mer c-vitamin än apelsin, 3 ggr mer järn än spenat, 18 av 20 aminosyror samt vitaminerna A, B1, B2, B3, mineralerna fosfor, järn, kalcium, krom, koppar, kalium, mangan, selen och en massa mer! Sprängfyllda med nyttigheter alltså! Tror att det är 1 eller 2 ynka gojibär som innehåller lika mycket c-vitamin som en hel apelsin?!
 
Så om man gillar gojibär så är det bara att äta! Annars kan man alltid strö över lite över gröten, i filen, müslin, på smoothien osv. Men jag skulle kunna äta det som godis haha för det är väldigt gott tycker jag. Men alla tycker ju olika :)
 
Blev hur som helst riktigt glad och det var verkligen himla mumsigt, så himla fint gjort av henne tyckte jag hihi.
 
 
 
 
 
 

Benpass på friskis

Hello!
Efter skolan så drog jag mig mot gymmet och körde ett benpass där, första gången själv på gymmet, har ju bara kört med Amanda förr. Men det gick bra! Väldigt mycket folk dock så fick vänta lite på vissa grejer men aja, inte så konstigt en fredageftermiddag runt fyra. Speciellt inte när det gäller friskis&svettis!
Nu i början på gymmet fokuserar jag inte på att köra på sjukt höga vikter osv. utan vill först öva in teknik och bara testa mig fram med lite olika övningar osv. Känns som det är viktigare än hur mycket vikt jag kör med. Kommer kanske skriva ut mina pass här på bloggen ibland, men inte alltid och kommer då kanske inte skriva alla vikter hela tiden för det känns onödigt när jag själv inte ens bryr mig speciellt mycket. Men testade fria squats idag (alltså inte i smith) för första gången och det gick oväntat bra faktiskt, men övningen som kändes mest var nog utfall i smithmaskin! Aj sa benen. Och även benpress, men det har jag kört förr flera gånger. 
 
Så otroligt svag i benen efteråt haha... Men tränade ca. 1h och 20 minuter och därefter hämtade pappa upp mig. Nu ikväll har vi lagat tacos, så sjuukt gott för har inte ätit det på månader! Men nu ska jag kolla på lite serier på datorn innan jag ska sova, ska bli riktigt skönt att få sova ordentligt för en natt efter att ha gått upp vid sex hela veckan.. Hoppas ni får en bra helg finisar, xoxo.
 
 
 

Tomorrow is... LEGDAY yay

Idag har det faktiskt vart en rätt bra dag med ganska så roliga lektioner, vilket är skönt förstås. När jag kom hem kände jag verkligen för att bara göra i ordning ett mellanmål (som dessutom var nyttig kladdkaka, lite lyx sådär en torsdag) och sedan mysa ner mig framför datorn och kolla på lite program. En riktigt lat eftermiddag! Men väldigt skönt. Efter middagen så planerade jag inför morgondagens gympass och strax före åtta blev det ett axlar&mage-pass. Hade sån himla energi och måste säga att det gick riktigt bra, riktigt roligt var det iaf.
 
I skrivande stund sitter jag och mumsar på ett eftertränings-kvällsmål i form av någon form av kvargröra med kanel, kokos och lite annat och lite knäcke. Enkelt och gott! 
Imorgon blir det ett benpass på friskis efter skolan, ska dit själv för första gången faktiskt! Men är inte speciellt nervös helt ärligt, tror det kommer gå bra :D Har planerat passet till punkt och pricka som vanligt så vet iaf vad jag ska dit och göra. Riktigt himla taggad är jag, längtar verkligen sjukt mycket.
 
Men nu ska jag avrunda detta inlägg och ta tag i lite saker som måste fixas inför morgondagen, ha det så bra! xoxo
 
Haha i brist på annat så bjuder jag på dessa småfula bilder från skolan idag ;)

What I whink of ''being healthy''

Tycker att det är alltför många nu för tiden som tänker att de ska bli ''hälsosamma'' och äta nyttigt, träna osv. Endast för att få en snygg kropp. Alla har olika åsikter om vad ordet ''hälsa'' eller ''hälsosam'' betyder. Men för mig har det så mycket mer betydelse än att fokusera på att få sin så kallade drömkropp. Jag tror att många har en tanke från början, det finns ju en anledning till varför man faktiskt börjar tänka på sin hälsa osv. men vad är egentligen denna anledning enligt dig? Är det att få en snygg kropp? Att må bra? Eller något annat? För mig innebär hälsosam att vara lycklig. Så enkelt är det faktiskt. Nu när jag faktiskt kommit in så pass bra i detta så har jag äntligen insett det, för att jag blir så förbannat lycklig och mår så himla bra, nästan varje dag. Får varje dag en riktig kick av alla endorfiner man får efter träning. Att hitta en balans mellan träning, kost och vila är så viktigt. Det tog en himla lång tid för mig, jag började träna lite smått mest på skojs skull när jag var runt 11-12 men det var inte förrän jag blev runt 14 år som jag verkligen hittat balansen i det hela. Mitt val av ordet hälsosam är att träna 5-6 ggr i veckan, både nu på gym och hemma, ha vilodagar med gott samvete, äta en så bra kost som möjligt 80% av tiden och de andra 20% kan jag göra lite vad jag vill med. Det är vad jag mår bra av innerst inne, både psykiskt och fysiskt. Medans vissa andra har en helt annan åsikt om ordet hälsosam. Att vara hälsosam har så olika betydelse om man frågor olika människor. Det gäller att känna vad man faktiskt må bra av, så den enda som kan bestämma vad du mår bra av är du själv. Du kan själv bestämma hur många gånger du vill träna i veckan, hur mycket mat du ska äta, hur stor del av tiden du vill äta nyttigt, hur ofta du vill unna dig något onyttigt osv. Bara du själv mår bra! Så länge jag mår bra själv, så får min kropp se ut hur tusan den vill! 
 
Självklart får man ha mål, men om du inte mår bra i sluändan så är det inte värt det. Gör något som får dig att må bra istället!
 

 
 
 

En rosa dröm

Detta recept liknar mitt tidigare ''drömröra''-recept. Men jag har testat den röran på senaste tiden med hallon istället för banan och det har blivit minst lika bra! Så nu har jag knåpat ihop ett recept åt er som jag velat testa en lång tid nu och idag fick det bli. Det blev helt underbart! Kommer lätt göra detta igen snart, en ny favo helt klart. Men jag menar, allt som är rosa är ju underbart, right?
♥½ banan
♥½ dl hallon
♥½ dl kokos
♥1 dl kvarg
 
Mosa hallonen och bananen för sig och blanda sedan ihop allt till en enda röra. Klart! Ät och framförallt NJUT

Run for life

 
Hello!
Första ''riktiga'' skoldagen är nu avklarad och det känns väl rätt bra ändå att veta att man är igång igen. Eller ja vill ju helst ha några veckor sommarlov till såklart hehe men nu när man ändå ska börja så känns det skönt att vara igång igen som sagt. Kom hem runt klockan fyra och efter ett tag kom pappa hem och vi gav oss ut på en liten minilöptur i spåret, men skönt var det i alla fall. Körde därefter lite bicepsövningar men blev inte superlångt träningspass idag, men bättre än inget! Nu har jag duschat och käkat lite och snart börjar ju idol :D Mitt favoritprogram under hela året, alltid varit det och kommer nog alltid vara. Och allra roligast är ju audition! Alla som skämmer ut sig och alla som är så sjuuukt duktiga. Riktigt roligt och underhållande enligt mig. Gårdagens program var väldigt bra tycker jag så hoppas på samma idag. 
 
Ja, imorgon väntar ännu en skoldag och inte världens roligaste heller... Men aja, bara att bita ihop ge allt ändå :) 
 
 

Squats!

Denna vecka blir det en himla massa squats i min träning, för denna vecka är det nämligen så att veckans utmaning på Idas blogg är att göra 500 djupa squats innan veckans slut! Med eller utan vikt, vanliga eller någon annan sorts squats. Finns ju hur mycket olika varianter som helst och jag kommr variera mellan vanliga, med vikter på gymmet och lite andra sorters squats. Så länge de är djupa så går det bra. Nu kör vi! Är du med? Anmäl dig gärna genom att klicka på bilden. 
 
 

VLOGGTIME


I♥breakfast

Ni vet nog vid detta laget att jag inte är den personen som hoppar över frukost för attt få sova lite extra, eller som inte bara kan äta frukost på morgonen. Frukost är liksom det bästa jag vet på hela dagen typ hehe. Och denna frukosten jag ordnade imorse var ju helt klart inget undantag, vattnas i munnen bara jag kollar på bilderna.
Banangröt (1 dl havregryn+1 minibanan+vatten) med hallonkvarg (hallon+kvarg) och en klick jordnötssmör. Ett alldeles perfekt lagom kokt ägg och så en knäckemacka med gurka. Eller gurka med knäckemacka kanske hehe. Men alltså allvarligt, kolla in den där klicken jordnötssmör, hur perfekt ser den inte ut då? Den var perfekt iaf, lovar. Och hallonkvargen blev mer som hallonglass för gjorde med frusna hallon. Inte mindre godare precis. Skulle kunna leva på detta. 
 
Första skoldagen är iaf avklarad, men fick som tur var sovmorgon idag. Började inte förrän halv tolv idag så gick upp vid nio, fixade mig och sedan ordnade jag denna frulle/brunch, blev nämligen ingen lunch idag, eller ja jag åt ju när jag kom hem vid halv fyra men ingen lunch i skolan. Har inte haft några vanliga lektioner idag utan blev en rätt skön dag, fick våra scheman, nya skåp, information och lite sånt. Så egentligen börjar inte allvaret förrän imorgon, men tror dock denna vecka inte blir så ''allvarlig'' för vi lär nog inte få några läxor eller prov åtminstone till denna vecka. 
 
Och ja, kom hem runt halv fyra, åt min matlåda, spelade sedan in en video som kommer upp så snart den är uppladdad och så ska jag strax träna. Axlar&triceps idag, men måste skriva upp ett pass nu så dags att avrunda detta inlägg, inte bloggat så mycket mer än 1-2 inlägg om dagen på några dagar men känns bättre att blogga mindre men intressantare än massor skittråkiga inlägg hehe. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om och då känns det bäst att låta bli helt enkelt! Inspirationen kommer av sig själv. 
 
Ha det bäst! xoxo
 

Tips för att gå UPP i vikt

Vet att många nu för tiden strävar efter att gå ner i vikt och det finns ju hur mycket tips som helst om det på nätet, men det finns tyvärr inte riktigt lika mycket fokus på tips hur man istället går upp i vikt. Visst finns det lite, men tycker man borde lägga mer fokus på det, också. För det finns ju många som kämpar som djur med att gå upp i vikt istället! Jag strävar nog varken efter att gå upp eller ner i vikt, utan bryr mig inte så mycket om några dumma siffror på vågen. Så länge man inte behöver gå upp i vikt och faktiskt vill se att något händer (eller tvärtom) så kan man lika gärna skippa vågen för den skapar bara ångest. Men tänkte iaf ge er lite av mina tips på hur man kan istället gå upp i vikt!
  • Skippa godis, snabbmat och annat ''onyttigt''. Tro mig, det kan ses som en väldigt bra lösning att äta massor av onyttiga grejer för att gå upp i vikt. Visst, det kanske funkar, men är inte på långa vägar hälsosamt alls. Bättre att göra det på en hälsosamt sätt så att kroppen mår bra!
  • Fördela måltiderna under dagen. Om du tycker det är svårt att äta massor på en gång så är ett tips att fördela måltiderna jämt under dagen, kanske upp till 6-7 mål? Men då lite mindre varje gång istället för att äta typ 3 jättestora portioner varje dag, det kanske blir jobbigt. 
  • Undvik alltför mycket konditionsträning. Vid viktuppgång bör man ligga på ett överskott, vilket menas med att man får i sig mer kalorier än man förbränner. Och vid konditionsträning bränner man oftast väldigt mycket kalorier, så försök hålla dig till max. en gång i veckan om du verkligen vill träna kondition. Bästa resultat får du nog om du unvdviker konditionsträning helt och hållet. 
  • Styrketräna istället! Vid styrketräning bygger man ju mer muskler, som ni nog vet hehe. Och om man jämför lika stor del muskler och fett så väger muskler mer, så det är ju bra. Att istället öka i musklermassa än fettmassa kan vara ett bra alternativ och vid styrketräning bränner man inte lika mycket kalorier som i konditionsträning. 
  • Ät nötter! Nötter innehåller väldigt mycket kalorier, men väldigt bra kalorier! Och går dessutom väldigt lätt att få i sig en större mängd nötter under en dag (om man är som mig iaf hehe...), så om man gillar nötter så ÄT. Toppa youghurten, gröten, smoothien eller ta en näve då och då. Eller...
  • Ät jordnötssmör. Eller något annat form av nötsmör om man vill. Går att köpa i affären men välj då något av de bättre alternativen, ex. kung markattas eller green choice. Jordnötssmör som skippy t.ex är inte så bra eftersom det innehåller en hel del socker, salt och även tillsatta dåliga fetter. Jag har testat green choice och det är MAGISKT. På riktigt, skulle lätt få i mig typ 1 dl om dagen men försöker härda mig så inte hela burken ska gå åt på bara några dagar heheh... Går även att göra eget, bara att mixa valfria nötter tills det blir ett smör (tar väldigt lång tid dock, upp till en kvart) och ev. tillsätta lite salt och mer olja(om det blir torrt). Går att baka med, toppa på typ.. allt, bre på mackan eller bara äta som det är :) Det är även mycket kalorier, tror en matsked är typ 100 kcal! Perfekt för de som vill gå upp i vikt.
 

Bättre sent än aldrig...

Bilder från Italien/Rom del 1! Nästa gång blir det massor bilder från Colosseum :D
Underbart god och krämig laxpasta, redan lagt upp denna bild här men slänger upp den igen ändå.
 
Ja, så här såg då fontana di trevi ut... Inte superkul att de skulle renovera den just när vi var där, men men.
Supermysig restaurang, det var fullt så de ställde bara upp ännu ett bord på gatan, haha skulle aldrig hända i Sverige liksom... Älskar det där med att verkligen sitta på gatan, bilarna kör bara några centimeter ifrån kan jag säga.
Detta var ärligt det godaste jag ätit i hela mitt liv typ, vi åt detta första kvällen men var bara tvungna att gå tillbaka dit igen så detta är från andra besöket. Det är två förrätter som vi delade på. Massor olika sorters ostar, VÄRLDENS godaste mozzarella, valnötter, pinjenötter, oliver, tomater, sallad, skinka och lite bröd. Går inte fatta hur gott det är förrän man har smakat, speciellt mozzarellen som inte går att jämföra med svensk överhuvudtaget. 
Spanska trappan!
Sankt peterskyrkan! Sjukt stort kan jag säga. 
 
 

Höstväder ju

Idag hade vi egentligen planerat att åka till några kompisar och åka ut med deras båt, grilla, bada och lite så. Men när prognosen visade åska och regn hela dagen var inte det riktigt aktuellt. Så vi stannade hemma istället! Vi har vart och handlat rätt nyligen och ska senare ikväll basta och bada lite i poolen. Så mysigt♥ Och så blir det grillat kött med rotfrukter till middag, plus lite gottis till senare ikväll hihi. Lite naturgodis, nötter och godis. Är det lördag så är det ^^ Har dessutom en sån galen träningsvärk från igår... Går som jag vore 100 år gammal typ haha. Hoppas det lägger sig lite inför morgondagens benpass med Amanda på gymmet!
 
Just nu sitter jag i myskläder och fryser bara jag tittar ut genom fönstret, burrrrr. Kallt! Kanske hösten är på väg redan nu? Eller kanske kommer sommaren snart tillbaks? Man vet aldrig. 
 
Vill ni ha höst redan nu eller vill ni fortsätta med sommar ett tag? Själv vet jag inte vad jag vill, för hösten är ju himla mysig ändå alltså... Kommer upp en video någon dag med ''det bästa med hösten enligt mig''. Så håll utkik!
 

En bild från Italien

 
 
Jag har inte glömt bort att visa er bilderna från Italien ännu, nejdå. Men jag trodde att jag inte hade laddat över bilderna till datorn än, men det hade jag redan tydligen så det jobbiga var liksom redan gjort haha. Är lite för lat för att ta tag i det men nu så lovar jag er att det kommer upp inom de närmsta dagarna. Men lär nog bli fler inlägg för det är rätt många bilder och jag antar att det är bättre än ett hur långt som helst. Men här är iaf en bild från Colosseum så länge, som för övrigt var hur coolt som helst! Kommer berätta mer om det när bilderna kommer upp :)
 
Idag har jag annars vart hemma hela dagen, blev ett benpass förut och var överlycklig efteråt när jag knappt kunde gå haha. Det GÅR att bli helt slut av hemmaträning också, lovar!  Till lunch gjorde jag en ny variant av bananpannkakor som blev SÅ goda! Både jag och syrran tyckte de var supergoda och måste bara dela med mig av receptet här, men det får tyvärr bli nästa gång jag gör de för fick inga bra bilder för de vart så himla fula haha. Men det gör ju inget när man ändå ska äta upp det, gjorde även hallonfluff till det♥
 
Snart kommer både pappa och Annika hem hit och då ska vi fika lite och senare ikväll ska vi in till marknaden som är i stan just nu, även kolla på lite raketer. Ska bli väldigt mysigt! Hoppas ni också får en bra fredagskväll finisar.
 
 

Rixfm- festival

Så nära ju! Alltså ska klara det! SKA.
 
Hello! Jag kom hem för en timma sedan lite drygt, mötte upp Amanda, Julia och Emelie där strax innan rixfm började och så kollade vi lite på det ett tag. Men efter ett tag ville de andra åka lite karuseller på tivolit som också var där, men eftersom det nästan enbart är snurrgrejer så blev det inte mycket åka för mig då jag mår så fruktansvärt illa av sånt :( Men hade ändå en bra kväll med vännerna, missade dock Molly Sandén och det känns inte alls roligt! Hade verkligen sett fram emot att se henne uppträda eftersom jag totalälskar hennes nya låt ''Freak'' :/ Men men, hade som sagt roligt ändå! 
 
Ska snart göra mig i ordning och krypa ner i sängen och kanske läsa eller något sånt, är väldigt trött kan jag säga. Imorgon väntar ännu en bra dag så bäst att vara utvilad, xoxo♥
 
 

Bästa starten på dagen enligt mig

Startar denna morgon med postitiva tankar och som vanligt, en smarrig frulle. Bästa starten på dagen enligt mig är att stiga upp och göra mig en riktigt god frukost som jag sedan sitter ner och äter i lugn och ro och njuter av varenda tugga (helst en powerwalk innan det också så smakar det så där extra smarrigt). Även på skoldagar så äter jag min frukost i lugn och ro, hellre komma till skolan helt ful och ofixad än utan en bra frukost i magen haha ;) Det är så underbart att börja morgonen med lite lugn och ro tycker jag, för att sedan vara redo för dagen till 100%. 
 
Har tre frukostar som jag varierar mellan oftast och det är antingen gröt, fil&müsli eller någon god smoothie. Men oftast blir det någon av de två förstnämnda alternativen. Och ibland något helt annat! Ibland något ägg till och ibland/oftast någon macka till. Men har helt ärligt börjat tröttna rejält på mackor då det inte finns något riktigt gott, saftigt, riktigt grovt bröd i affären längre och har inget bra recept på det heller. Tips? Men idag blev det iaf en skål med havregrynsgröt på 1,5 dl havregryn och 3 dadlar, toppat med kvarg, hallon, mullbär och valnötter. Och självklart så rörs allt om till en enda röra så det blir sådär fantastiskt gott! MUMS♥

 
Idag väntas en massa härlig träning och ikväll är det rixfm-festival! Så denna dag ser jag verkligen fram emot, lite mer händelserik än gårdagen iaf hehe ^^
 
Nu ska jag fixa mig och göra mig redo för dagen! 

Välbehövlig vilodag

Idag kör jag på en vilodag fullt ut, har sån himla träningsvärk från gårdagens gympass! Hade egentligen tänkt träna idag men är helt mör i kroppen, alltid bäst att lyssna på kroppen. 
Så i förmiddags tappade jag upp ett skumbad, gjorde en hemgjord ansiktsmask (kommer recept på den), lade gurkskivor på ögonlocken och bara njöt o tog det lugnt. Avslutade även att smörja in mig med kokosolja, aldrig testat det förr men har hört att det ska vara väldigt bra som body lotion eftersom den smälter vid kontakt med huden. Superbra verkligen! Lite svårt att torka in i huden bara men är superlen nu hihi. Känns bra att ge kroppen naturliga ingredienser, borde man jämt göra egentligen. Det går dessutom inte alls åt mycket åt gången utan räcker med bara en liten, liten klick till hela kroppen! 
 
Sedan har jag pysslat med lite smått och gott. Senare i eftermiddag ska jag testa att baka enligt ett nytt recept med jordnötssmör, ska bli spännande! Kommer upp här om det blir bra. Och så ska jag kolla en massa på gossip girl, känns som en riktigt bra dag. Inte så händelserik men det behövs ibland att bara ta det lugnt♥
 
Vilar upp inför morgondagen då det troligtvis blir massor av träning istället, plus rixfm-festival! Wiho vad roligt ^^
 
Vad brukar ni hitta på de dagar då man bara är hemma och tar det lugnt?
Oldie.
 

Favs♥

 
Dessa låtar spelas om och om igen i mina högtalare just nu, älskar allihopa! Sååå bra. Ni måste bara lyssna på de!

Today's workout

Efter lunch tog jag och Amanda bussen in till Friskis&Svettis och körde ett pass där. Axlar, mage och biceps, blir riktigt besviken om jag inte har träningsvärk imorgon alltså haha, brännde riktigt mycket. Riktigt lyckat träningspass! Bästa än så länge på gymmet.
 
Löpbandet: 15 minuter Powerwalk på 7,5 km/h hastighet.
Har sån sjuuuk träningsvärk från gårdagens pass i rumpan haha så tyckte benen kunde få vila lite idag ;)
 
Mage:
Fällkniven med pilatesboll 10 st (se bild nr 1)
''Curl'' med pilatesboll 10 st (se bild nr 2)
x3
 
Planktwist 20 st (stå i en vanlig planka och nudda sedan från sida till sida i marken med rumpan)
Fällkniven med böjda ben (nudda hälarna) 20 st
Russian twist med 7kg medicinboll 20 st
x4
Hängande benlyft 10x4
 
Axlar:
Hantellyft åt sidan 10 st
Hantellyft fram 10 st
Hantellyft bak 10 st
''Vinkelpress'' 10 st (döpt själv hehe, gryyyym övning! Ska visa er någon dag)
x4 (körde med 6kg hantel i varje hand)
 
Militärpress 10 st (12,5 kg) x2 
Drag mot hakan i cable (? kg) x3
 
Biceps:
Skivstångscurl 10 st 12,5 kg x3
Bicepscurls med hantlar 6kg 10 st x3
Bicepscurls i cable ?kg, ?st, x?
Haha vi lyckades inte så bra i sista övningen så höll inte riktigt koll på antal reps och så ;)
 

How to get ABS

 
Denna vecka utmanar Ida oss att köra detta magpass minst 4 ggr innan veckans slut. Har inte testa ännu men ska göra det så snart som möjligt, verkar som ett grymt bra pass i alla fall! :) Är ni med? Anmäl er då gärna på Idas blogg HÄR. 

Smarr

 
Inte så vackert men kan säga att det var dröööööööööm. Gröten är gjord på 1 dl havregryn, 1 minibanan, 2 dadlar och sedan vatten så det täcker allt. Toppade med frysta hallon och jordnötssmör, nya beroendet hehe. Och så en skvätt mjölk, bara för att det är sååå gott. En del av dagens smarrfrulle. Och det är så himla många där ute som inte gillar havregrynsgröt, men då har ni testa massor olika sorter! För att bara havregrynsgröt i sig är inte min favvo heller, kolla gärna min kategori ''Recept: Frukost'' för massor goda grötrecept♥
 
Idag blev det en ordentlig frulle för att ladda upp inför gymmet senare idag, axlar, biceps & mage med Amanda. Taggad till tusen! Ska snart planera passet, ett måste för mig för att man inte ska stå där och inte veta vad man ska göra. Bästa uppladdningen är helt klart gröt enligt mig. Så mumsigt och man får massor av energi!
 
Vad är ert bästa uppladdningsmål? Ge gärna tips!
 
 






Mål med träningen

 
Att sätta upp mål inom träningen är något jag gör varje månad, oavsett hur små de är, så hjälper de alltid att öka motivationen så man kan pusha lite extra. Varje gång man känner att man inte har lust att träna eller liknande så kommer man att tänka på det där målet man så gärna vill klara av. 
 
Just nu är mina mål inom träningen att börja gymma och träna mer seriöst. Under hösten ska jag lära känna gymmet bättre och bli mer van. Har som sagt vart på gymmet två gånger än så länge och börjar redan känna mig mer säker vilket är riktigt roligt! Det är bra att jag kan lite om det innan också. Nu i början är mitt mål att börja med 2 ggr i veckan och sakta men säkert trappa uppåt och köra mer och mer. De dagar jag inte tränar på gymmet kommer jag självklart fortsätta med att träna hemma, som vanligt. Men tycker verkligen att det är kul att få ta ett steg längre i träningen och att få utvecklas mer. 
Vill även sååå gärna bygga mer muskler vilket jag kommer göra genom att köra styrketräning mest och äta mer av bra mat. Troligtvis mer än vad jag gör nu, eftersom man bör äta mer för att kunna öka i muskelmassa. Vill inte alls bli ''smalare'' eller gå ner i vikt utan snarare tvärtom, fast inte i fett utan muskler då. Kommer dock köra en del konditionsträning också och lägga in mellan 1-3 cardiopass i veckan då jag verkligen vill få bättre kondition inför ett springtest i slutet av augusti på idrotten. 
 
Ser verkligen fram emot att ta detta steget i min träning och förhoppningsvis utvecklas en massa! Gaaah va kul :D
 
Brukar ni också sätta upp mål med er träning och kost? Om inte, GÖR DET. 
 

 

Lilla hundvalpen





Som sagt var, så har moster&morbror nyligen skaffat sig en liten hundvalp. Obeskrivligt söt kan jag säga att hon var, lilla Bira hihi<3 Hur busig som helst!  Hon ville dessutom jämt leka med mina skosnören och när hon väl har fått tag i de så är det svårt att få loss de från henne haha. Men huuur mysig som helst när man hade henne i famnen så det blev en massa bus med lilla hundvalpen under dessa dagar. Har även filmat lite och tänkte klippa ihop en liten video av lite allt möjligt någon dag som jag kommer lägga upp här. Så håll utkik! 
En kväll så åkte vi ut med fyrhjulingen och så åkte vi till en åker där vi fick testa att köra helt själva! Haha sååå kul var det verkligen. Och t.o.m Evelina klarade av att åka helt själv, väääldigt sakta dock. Bäst att vara försiktig såklart :)


Blev även några mysiga ridturer på islandshästarna. Så himlans längesedan jag redan så det var verkligen riktigt roligt! Bilden är lånad från min moster, hoppas att det var okej hehe. 
 
 
Väldigt bra dagar har jag haft i alla fall, alltid lika mysigt att komma till dit ut till landet♥ Att bara få vara!

Dagens cardiopass

Efter att inte ha tränat något på 5 dagar (för att jag vart borta) så var jag verkligen sååå sugen på att ta ut mig till max, och man blir ju oftast helt slut efter ett cardiopass så det fick det bli idag! Inte ofta jag fokuserar på endast konditionen utan brukar oftast springa som uppvärmning eller liknande men nu blev det ett rent cardiopass.
 
 
Körde lite löpning först och det var helt ärligt typ det jobbigaste jag vart med om i träningsväg, herregud så slutkörd jag blev... Måste vara för att jag inte tränat på ett tag för mådde t.o.m dåligt :/ Men vilade några minuter när jag kom hem och sedan körde jag lite tabataintervaller. Tabataintervaller är att man kör en övning 20 s och vilar sedan 10 s och så upprepar man det några gånger. Så sjuuukt effektivt är det och man blir helt slut på bara några minuter, så ett tips om du vill träna ett kort pass som dessutom går utmärkt att göra utan redskap hemma bara. Hela passet (inkl. löpningen) tog ca. 45-50 minuter. 

Löpning: 4.21 km 
 
Tabataintervaller: 
Hela burpees 20 s, vila 10 s x6
Squat jumps 20 s, vila 10 s x6
Vandrande plankan 20 s, vila 10 s x6
Jumping lunges 20 s, vila 10 s x6
Squats m. twisthopp (gör en squat, hoppa åt sidan, hoppa tillbaks ner i en squat) 20 s, vila 10 s x6
Mountain climbers 20 s, vila 10 s x6
 
Bilden visar inte alls hur svettig jag var, för det var helt sjukt så svettig jag blev haha. 

Nytt beroende? Jo det kan man säga, helt klart

♥ Kvarg utblandat med fil, toppat med mullbär, hallon, fiberhavregryn och valnötter. Naturella riskakor gjorda på råris med kyckling och jordnötssmör ♥
Imorse vaknade jag av mig själv redan vid halv nio, vilket är väldigt ovanligt för mig hehe. Hade ställt klockan på nio för att jag skulle ta mig upp på en morning powerwalk men när jag vaknade en halvtimma före klockan så gick jag upp redan då och gjorde mig i ordning för att ta mig ut en sväng. Det regnade en del men det var ändå rätt skönt faktiskt. Såg dock ut som jag duschat efteråt haha. Men jag var förbi affären en sväng på vägen hem också och köpte mig en burk jordnötssmör. Har längelängelänge velat göra det men nu tog jag beslutet att köra en burk haha och jag blev helt förälskad på en gång! Valde ''Green choice ekologiskt jordnötssmör med 99,3% jordnötter''. Kan ens något så gott vara nyttigt? Fattar inte. Nu förstår jag verkligen varför det är så himlans populärt bland träningstjejer jag följer på insta och bloggar. 
 
När jag kom hem gjorde jag mig i alla fall en gofrulle och jag säger bara att det var godare än godast efter en morgonpowerwalk i regnet! Perfekt morgon med andra ord.
 

Och ja, nu är jag alltså hemma från min moster och har haft toppenbra dagar där hemma. Kommer mer om det i ett enskilt inlägg senare idag troligvis, plus bildbomb på den söta valpen ofc!
 
Nu ska jag planera för dagens träning, kondition står på schemat men mer om det senare. Ha en bra dag nu finisar!
 

Smile to the camera

 
Älskar dessa bilder på Evelina, blir så glad av att se dem! Kommer mer bilder från vår lilla ''photoshoot'' någon dag haha. 

Pack my bag

Nu har jag packat hela morgonen/förmiddagen och även hjälpt syrran att packa, någonstans där i mellan har jag även hunnit få in en dusch och en gofrulle. Ställde klockan på halv nio så att jag skulle hinna med allt, men som tur var så har jag hunnit allt plus fått en del tid över till bloggen, yeey. Det lönar sig att vara ute i god tid :)

Pappa kommer klockan tolv och då ska efter ett tag åka och luncha inne i stan och därefter ska jag och syrran gå på stan ett litet tag. Halv sex går tåget till moster&morbror, var ett tag sedan vi var där nu så det ska bli riktigt roligt verkligen! Och dessutom fick de hem sin lilla hundvalp i måndags!♥ Kommer gosa massor med den och alla andra djur. Vi ska vara där till på söndag och jag kanske kan uppdatera lite via mobilen, men däremot så är jag inte så förtjust i att blogga via mobilen så vi får se! Ska bli så skönt att komma iväg till landet ett tag :D
 
Blev lite över av fruktsalladen igår så gjorde en smoothie till mig och syrran imorse. Melon ,blåbär, hallon, banan och lite apelsin. Godaste smoothien på länge faktiskt! Mums♥ Inte så vacker bild men men...
 
 
 
 

Legday today

Hej på er! Idag mötte jag upp Amanda för ett lååångt pass på gymmet, lite för långt dock då vi inte riktigt kunde fokusera i slutet av passet hehe... Men vi började med 15 minuter löpning som uppvärmning och därefter körde vi b.l.a benpress, squats i smithmaskin, bulgariska utfall med hantlar, cable kicksbacks och en hel del mer. Blev alltså mest ben&rumpa som fick kämpa idag, hoppas verkligen på träningsvärk imorgon men det är jag nästan säker på att jag kommer få :) Vi tränade väl ''intensivt'' i ca. 1 ½ timma och därefter lite balansövningar på pilatesboll, blev lite flamsigt hehe men oj så roligt! Var en aning trött kan jag säga... Sedan nedvarning på 10 minuter powerwalk och därefter STETCH. Viktigt med stretch hörrni, ni glömmer väl ändå inte bort den? 
 
Därefter kom pappa och hämtade upp oss för att sedan åka hem och strax därefter fick vi besök av Annika, Emma och Jonas! Vi badade lite i poolen och så åt vi rökt röding med kokt potatis, sallad och romsås. Till efterätt blev det fruktsallad med en kvargblandning på kvarg, saften från 1 lime och honung. MUMS på alltihop där kan jag säga, både varmrätten och efterrätten var ju bara perfekt, alldeles perfekt. Väldigt trevlig kväll med trevligt sällskap! Nu ska jag snart sova för imorgon måste jag packa hela förmiddagen för vi ska nämligen till vår moster&morbror. Ska bli hur mysigt som helst, men kanske hinner att blogga mer imorgon. Annars får ni ha en trevlig dag imorgon också♥

Amanda, i ett försök att balansera på en balansboll haha, det gick väl sådär, för oss båda ;)
 
 
 
 

Monday, new week

Denna dag har vart väldigt bra och händelserik, det har ju vart otroligt varmt och soligt så förmiddagen spenderades vid poolen. Kunde inte ligga och sola speciellt länge innan det blev för varmt, men som tur var så är det ju bara att doppa sig i poolen då! Efter lunch bakade jag ett gäng nyttiga chokladbollar, igen. Var ett tag sedan nu så tyckte det var dags igen, undrar hur snabbt de tar slut denna gång hehe... 
Blev ett träningspass efter det med fokus på axlar&mage, riktigt nöjd över dagens träning må jag säga! Blev ett dopp i poolen igen efter det, som vanligt ;) Sedan gjorde jag ännu en drömröra, men ska finslipa lite på receptet innan ni får det här, liknar gårdagens recept rätt mycket men ska se till att det blir sådär perfekt innan det kommer upp här. 
 
Nu ikväll så har jag övat på lite konster, b.l.a handstående som jag verkligen ska försöka ta tag i nu, har ju alltid velat klara av det! Avslutade med en kvarts stretching. Välbehövligt! Stel som en pinne hehe... Förresten så har jag nu slagit nytt personligt rekord i 90 grader/stolen! I förmiddags innan vi solade&badade så satte jag mig i ''stolen'' för att det var ett tag sedan och jag tänkte stå ca. 10 minuter ungefär. Men 10 minuter blev 20, 30, 40! Slutade på en tid med 40 minuter och 27 sekunder! Plus lite till då jag inte startade klockan förrän ett litet tag efter. Sååå otroligt glad och nöjd! Ska försöka komma upp i en timma så småningom :D
 
 

Är det okej ?

 
 
Okej, jag antar att det inte är riktigt okej att säga så här, men jag längtar efter julen! Haha jag sitter och kollar på bilder från förra julen och även mina julvideos jag lade upp på youtube förra året. Minst sagt pinsamt, skäms som bara den över dem men känns ändå kul att ha kvar haha. 
 
Men jag blir alldeles julig av att kolla på sånt, ÄLSKAR julen och December kan vara den bästa månaden på hela året eftersom den är så julig. Fast jag hatar vintern efter det, men just December är magisk enligt mig. Tro mig, jag älskar sommaren huuur mycket som helst och vill gärna ha sommar sådär 2 månader till, men efter det kan julen gärna komma, lite tidigare det här året så man slipper gå hela hösten och bara väntaaa haha.
 
Älskar ni också julen lika mycket som mig hehe?

Drömröran

Denna lilla röran gjorde jag för första gången idag, och det lär inte bli den sista heller! Herregud så goood. Och PERFEKT om man har bråttom då den tog kanske 1-2 min att slänga ihop? Här har ni ett drömrecept alla kokoslovers! Och ju mognare bananen är, ju mer banansmak blir det. Så om du vill ha mycket banansmak eller lite får du själv bestämma :) Har dock inga exakta mått tyvärr men mina ögonmått säger att det var ungefär så mycket jag skrivit nedan. Toppade med mullbär, heaven in a bowl
 
♥1 dl kvarg
♥½ banan
♥½ dl kokos
Mosa bananen och blanda ihop med resten av ingredienserna, klart! 
 

Mininutella

 
Ja, andra dagen i augusti avklarad och dagen har väl för mesta del bjussat på bra sommarväder väl? I alla fall här. Vi åkte ut på en liten tur till en strand och det blev mest ''solande'' med solen bakom molnen dock tyvärr, ett litet dopp fick det bli för min del för det var inte så himla varmt i vattnet, eller kanske 24-25 men jämfört med 30-gradiga poolen här hemma är det kallt haha. Lite bortskämd är man kanske hehe men men... ;)
 
Ikväll har vi ätit min absoluta favismat, grillat kött med rotfrukter (potatis, sötpotatis och palsternacka) i ugn och sallad till det. Huuuuur gott? Sitter och mumsar på det på bilden ovan just nu, också hur gott som helst men är proppmätt nu så lär knappt få ner hälften haha :( Hittade mininutellan i en taxfree- shop på flygplatsen i Rom, massor små söta mininutellas i ett paket! Superdupergulligt så var tvungen att köpa hehe. 
 
Hoppas ni får en fin kväll, nu ska jag ta ett kvällsdopp i poolen, xoxo♥
 
 

Första dagen på gymmet!

Idag efter lunch så mötte jag upp Amanda för att sedan ta oss till gymmet, första gången på det ''riktiga'' gymmet och var så himla taggad innan. Väl där så blev det ett blandat pass med fokus på lite olika muskler. Vi började med 15 minuter på löpbandet och därefter testade vi lite olika maskiner samt lite fria vikter. Skulle nog säga att det blev mest fokus på rumpa och ben ändå men som sagt så blev det ett blandpass där olika musklergrupper var involverade. Vi var mest där och försökte förstå oss på hur allt fungerade. Men däremot ska vi nog försöka få till ett pass på typ tisdag och då blir det lite mer planering innan! Men det blev ett väldigt bra och brännande pass idag ändå och det kändes faktiskt riktigt bra. Har liksom alltid drömt om denna dag sedan flera år tillbaks haha, har alltid velat testa gym :D Och sååå kul att Amanda har samma inställning som mig att verkligen vilja börja gymma nu på riktigt! Att ha en träningskompis är verkligen guld värt, hade nog vänt innan jag ens var inne på gymmet om jag var helt själv, så nervös som jag var haha. 
 
När jag kom hem blev det lite häng vid poolen och därefter middag med rökt lax, färskpotatis och en stor sallad till det! Helt perfekt en sommarkväll som denna. Nu sitter jag och mumsar på mörk choklad o kokoschips och ska sätta på några avsnitt av gossip girl, så spännande just nu♥
 
Om ni gymmar, hur var er första dag på gymmet? Var ni också nervösa? Skulle vara jättekul att få veta så SKRIV i kommentarerna! :)
 

Plånbok

När jag var i Rom för ett tag sedan så blev det inte så mycket shopping, men hittade i alla fall denna plånbok! Blev riktigt nöjd för en plånbok är verkligen något jag behöver, gillar att den är av de större modellerna. Även om den inte går att ha i fickan precis så gillar jag stora plånböcker. Köpte den för ca. 120 svenska kronor i en affär som jag tyvärr inte minns namnet på hehe, men i märlet Kleó som ni ser.