Överraskningsfest

Hej på er!
Igår så åkte jag och Amanda hem till Frida klockan fem och började med en massa förberedelser, för strax före sju kom Julia och Emelie och eftersom de har eller ska fylla strax, 15 år så fixade vi en liten överraskningsfest! När de kom trodde de bara att vi skulle ha vampire diaries- marathon men då hoppade vi fram och överraskade med paketer, ballonger och efter maten så bjöd vi på chokladtårta! Vi hade gjort den precis innan de kom, på bilden syns det inte alls bra men det är tre lager kladdkaka i olika storlekar. Toppat med grädde, blåbär och strössel. Måste säga att den vart riktigt lyckad och enligt mig som inte gillar tårta så värst mycket var det ju perfekt med kladdkakebotten istället! 
 
Och efter det hade vi ju såklart vampire diaries- marathon ändå! Vi satt uppe länge in på natten och hann se en hel del avsnitt. Åhh så sjukt bra ju. Och runt tio hade vi dessutom snöbollskrig haha! Ja vad ska jag säga, en sammanfattning av gårdagskvällen/natten var en sjukt mysig och rolig övernattning med mina besties, älskar er så himlans mycket♥
 
Har inte så mycket bilder från igår men i alla fall en bild på tårtan, måste säga att vi vart riktigt nöjda med den ändå ;)
 
Idag på förmiddagen drog jag hemåt och sedan blev det en sväng till skidbacken! Var sjukt kul att komma ut och få åka lite igen. Tyvärr har jag troligtvis åkt på en förkylning för min hals är helt svullen plus att det gör ont i halsen. Så blir att vila några dagar och se om det blir bättre helt enkelt! När vi kom hem gjorde jag lite nyttig glass och värmde lite mjölk med honung i. Bästa medicinen för halsen ju! 
 
Nu ska jag kolla på gladiatorerna, ett program som är väldigt bra enligt mig! Vad gör ni ikväll? 

Perfektion- Frulle

 
Denna frukost kan jag verkligen kalla perfektion. ''Orginal''-havregrynsgröt gjort på enbart havregryn&vatten, toppat med kvarg, jordgubbar och nötsmör. Och så blandas det såklart ut till en enda röra. Svårare än så behöver det inte va för att det ska vara en underbar frulle. Plus ett ägg till det jag hade färdigt i kylen, sådär perfekt kokt när mitten av äggulan är rinnig. Åhh perfekt frukost i mina ögon! Hur ser en perfekt frukost ut för er?
 
 Efter skoldagen körde jag lite axlar&armar på Friskis, gick väldigt bra och körde faktiskt några reps på 17,5 kg i militärpressen. Kändes riktigt härligt faktiskt, ska fortsätta med det och försöka höja mer så småning om! :D Blev lite drygt 1h träning och sedan hämtade pappa upp mig och vi åkte till ett shoppingcenter en sväng, hade egentligen inte alls tänkt köpa något men lyckades få med mig två stycken träningslinnen hem ändå hehe och är supernöjd! Köpte dessutom nya träningstights igår som jag är huuur nöjd med som helst, alltid velat ha ett par gråa såna och igår kunde jag inte vänta längre haha så nu har jag lite nytt och fint i träningsgarderoben! Alltid kul ju :)
 
När vi kom hem så gjorde jag lite sallad till middag efter ett tag med kyckling, ägg, fetaost och en massa grönsaker. Mumma! Ska nu packa lite mer inför imorgon för då ska jag och tjejerna ha vampire diaries- marathon!! Åhh kommer bli så grymt kul verkligen, har laddat upp med gottsaker och celsius så vi ska hålla oss vakna haha ;) Vet inte riktigt om jag hinner blogga imorgon men vi hörs i helgen om inte annat! 

 



Blåbärs&Kokos-röra

Hej på er!
Idag blev det en välbehövlig vilodag så jag kan ta tag i allt plugg ordentligt. Direkt efter skolan var det bara att fortsätta plugga... Dock sjukt hungrig när jag kom hem så gjorde mig såklart lite mellis innan det, annars lär jag aldrig kunnat plugga! Blev en favo i repris men med annan smak än hallon, proteinrik blåbärs&kokos-röra samt ett kokt ägg. Drömgott! Testa, på en gång. 
 
Efter middagen blev det en promenad i vintermörkret med familjen och det var himla skönt att få komma ut en sväng för lite motion. Nu ska jag resten av kvällen, checka att allt plugg är inpluggat i hjärnan och finslipa på alla inlämningsuppgifter. Därefter blir det bara att läsa lite bloggar och så vidare för att varva ner och avsluta dagen på ett bra sätt, xoxo♥
 

½ dl blåbär
♥½ banan
♥½ dl kokos
♥1 dl kvarg
 
Tina blåbären lite ev. Mosa sedan blåbären och bananen i en skål. Man kan även stavmixa om man vill få det ännu ''finare''. Tillsätt kvarg och kokos och rör om. Smaka av och se om du är nöjd med smaken, man kan såklart tillsätta lite honung/annan sötning om man vill men bananen ger en del sötma så det behövs inte enligt mig iaf. 
 
Totalt ca. 17 g protein per portion (räknade inte in ägget såklart).

Today's yummie breakfast & LEGDAY

Startade dagen med en ordentlig frulle imorse, med gröt gjort på havregryn+ägg toppat med kvarg, blåbär och nötsmör! Så mumma och väldigt mättande, men speciellt när jag går upp klockan 6 om morgnarna så äter jag lite extra för att stå mig enda fram till 11-12. Behöver dessutom en bra start på denna vecka, så grymt mycket plugg :( Efter gymmet igår spenderade jag resten av söndagen med plugg i pricip. En del idag också, men men bara att inse fakta och göra så gott man kan. 
 
Måndagar brukar oftast vara rätt okej ändå och vi hade hemkunskap sista två timmarna. Efter det blev det en sväng till gymmet för ett benpass. Och oh my god säger jag bara! Hade bara lite drygt en timma på mig så körde väldigt effektivt, supersetade en del övningar plus körde lite dropset. SÅ TRÖTT. Svetten bara rann och benen skakade. Åhh så glad jag var under dagens pass, det gick bara så otroligt bra! Inte haft ett suveränt benpass på jättelänge men nu äntligen, gaah så glad ju♥
 
Idag körde jag bara på som jag kände för, så följde inte exakt träningsscemat från Elin. Men vävde in flera övningar iaf!
Uppvärmning: Löpning 5 min
Squats:
20 kg 10x1
40 kg 10x1
50 kg 7-10x4
Vadpress i smith: 40 kg 10x4
Superset:
Knäböj m. fötterna långt fram i smith
Bulgariska utfall i smith
28kg 10x4 (varvade mellan olika sidor i utfallen)
Benspark dropset: 45 kg, 32kg, 25 kg x4 (så många reps jag kunde)
Benpress: 60-70 kg 3 set (höll inte koll på reps och exakta vikter)
Superset:
Raka cable kickbacks 23 kg
Sneda cable kickbacks 13 kg
10x2 (ben)
Avslut: 8 st tabataintervaller på spinningcykeln 
 
Bild från gårdagens axel&arm-pass. 

 

Protein, fett & kolhydrater

Maten brukar delas in i tre grupper: Protein, fett och kolhydrater. Alla dessa är bra för vår kropp om vi väljer rätt sort, så varför du utesluta någon utav dem?
 
Jag är ingen expert på detta, men det verkar som att många är rädda för både fett och kolhydrater. Dieter som går ut på att man ska äta mycket fett men lite kolhydrater till exempel. Jag skulle aldrig förespråka någon sådant eftersom kolhydrater inte är farligt, det ger oss energi för att vi ska orka prestera i skolan/jobbet, träna och tänka klart. Visst funkar säkert t.ex. LCHF för vissa. Men om man tränar hårt behöver kroppen kolhydrater för att orka. Att byta ut müslin på filen till vispgrädde kanske inte låter super... Kolhydrater är bränsle till kroppen! Sålänge man väljer rätt sort bara! Visst ger godis, kakor och läsk oss energi också, men ingen långvarig energi inte. Exempel på bra kolhydrater är: Havregryn, fiberrikad mat/fullkornsprodukter, broccoli, rotfrukter (potatis, sötpotatis, palsternacka, morötter) m.m...
 
Sedan finns det många som är rädda för fett också, men även fett är viktigt för oss människor! Välj bara rätt sorts fett. Visst innehåller fett mycket kalorier, men det är bra kalorier. T.ex. nötter, avokado, oljor (kokosolja, rapsolja, olivolja t.ex.), lax m.m.... Är supernyttigt!
 
De flesta har säkert hört detta tusentals gånger men tydligen verkar otroligt många fortfarande vara rädda för kolhydrater och fett. Jag förespråkar en kost där du ger din kropp mat från alla tre grupperna, rätt sorts fett, rätt sorts kolhydrater och så protein såklart också! En kycklingfilé enbart till middag ger dig protein, men kolhydraterna och fettet saknas på tallriken! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Veckans träning

 
Denna veckan har jag skrapat ihop en hel del pass, har verkligen fått tid till att träna när jag slutat så tidigt hela veckan. Blev enbart en vilodag och den dagen ägnade jag åt att städa en massa så blev ''aktiv vila'' ändå. 
 
Vecka två på mitt kost&tränings-schema är dessutom avklarad och det känns jättebra just nu! Har fått mycket tips och lärdom som jag kommer ta med mig framöver, även när kostschemat är över. Och jag vet inte om det bara är ren inbillning men tycker trots allt att jag börjar se mer resultat sedan jag började med detta! Får se hur det är när jag är klar :) Men har ju verkligen vart noga med att få in alla muskelgrupper under en vecka. Förr har jag slarvat lite med det men är så otroligt glad att vara igång på riktigt igen! 
 
Tyvärr lär kommande veckan inte se riktigt likadan, drunknar i plugg verkligen plus en massa annat, saker som jag ser fram emot också! Men ska försöka så gott jag kan att även få in träningen, mår ju så mycket bättre en sådan här kanonvecka än när man får lägga träningen åt sidan. Bara att planera!
 
 
 
 

No gym today :(

Gissa om jag blev arg när jag kom till gymmet fem i fyra och insåg att gymmet stänger fyra på lördag?..... Hade lust att krossa gymdörren och gå in ändå, men snällt vände jag om igen och bara gick och gick. Haha åhh blev så arg verkligen. Hade sett fram emot att träna hela dagen, tagit bussen dit i onödan och så får jag inte ens träna? Visste inte om jag skulle skratta eller gråta... Men pappa hämtade upp mig efter ett tag och jag fick åka hem och träna istället. Blev ett pass för mage&rumpa och ett väldigt lyckat pass trots allt. Så lugnade ner mig lite när jag fick träna iaf haha! 
 
Men gör väl ännu ett försök imorgon med att träna och då hoppas jag verkligen att allt går som jag vill, annars vet jag inte vad ;) 
 
Har ni tränat något idag finisar?♥
Massa inspo från weheartit, åhh blir bara så grymt taggad och motiverad av såna här bilder♥
 

24th January, 13:07

Imorse vaknade jag hungrig som bara den men kvargen var slut så traskade ner till affären för att fylla på. När jag och syrran kom hem gjorde vi båda gröt, syrran gjorde sin egna variant av davosgröt och jag kokade min på  1 dl havregryn och ½ minibanan. Toppade med kvarg&hallon samt jordnötssås med 1 liten klick jordnötssmör utblandat med mjölk. Bra start på dagen med bra frulle i magen! 
 
Efter det har jag b.l.a. packat gymväskan, bakat lite nyttigt godis till mig ikväll (nyttiga chokladbollar som jag dock misslyckades lite med men de får absolut duga som snacks) plus förberett lite mellis tills efter träningen. Sedan har jag tvätttat några maskiner tvätt och så även tagit det lugnt såklart. Blir att åka til gymmet senare för ett axel&arm-pass. Ska bli så himla kul för har inte tränat på gymmet sedan onsdag så är väldigt taggad! 


Bjuder på en liten egopic också med appen retrica, älskar deras effekter så myyycket♥


Today's yummie lunch

Hello weekend! 
Denna veckan har gått i full fart och börjar nu lida mot sitt slut. Har slutat tidigt hela veckan och idag slutade jag redan halv tolv! Huuur skönt? Åkte hem men kom inte hem förrän strax före halv ett. Var superhungrig så fixade lite lunch, blev en vit tonfisksås med fullkornspaghetti och grönsaker. Åhh så himla gott! Vet inte hur många gånger vi gjort denna maträtt i vår familj men det är helt klart en favo vi aldrig lär tröttna på. Vill ni ha recept? Let me know isf, så fixar jag det :)
 
Hade egentligen tänkt att åka till gymmet runt två men jag ställde faktiskt in det idag, hade noll lust att gå ut igen för jag satt inne och frös konstant plus att jag redan hade väntat på en buss i en halvtimma i kylan och hade minsta lust att vänta ännu igen på en sen buss och sedan åka buss igen hem, skulle inte kommit hem förrän fem i såna fall... Och det kändes verkligen inte alls lockande när jag kom hem så flyttade fram gymmet till imorrn istället och körde morgondagens cardiopass idag istället :)
 
Hann även med att plugga en massa och är helt klar med en engelskauppgift, så det kändes skönt! Och självklart, så har jag även hunnit med en del vampire diaries ;) Nu ikväll blir det tv-mys med syrran&farmor med lite grönsaker, dipp och cashewnötter, hoppas ni också har e bra fredagskväll kära ni! xoxo♥

Vampire diaries

Hej på er!
 
När jag kom hem idag så kollade jag en massa på vampire diaries. Är på riktigt beroende av den serien alltså, allt i mitt huvud just nu är liksom vampire diaries, vampire diaries och lite mer vampire diaries. Haha! Det är verkligen helt sjukt så bra det är. Kollade sista avsnittet av säsong 1 nu och får inte se mer för jag kollar med mina kompisar och vi har satt en gräns så att alla hinner ikapp. I helgen får vi bara se 5-6 avsnitt så vet inte hur jag kommer klara det riktigt hehe.... 
 
Men hur som helst så efter lite tvd-tittande städade jag hela huset. Dammsugade och dammade och fixade lite. Tog ca. 1,5h och efter det lagade jag mat (okej efter ett till avsnitt av tvd hehe). Eller lagade och lagade men gjorde sallad med kyckling, ägg, melon och annat gott till middag. 
 
Blev en välbehövlig vilodag idag men troligtvis blir det gymmet imorgon om inga andra planer kommer spontant. Förlåt för ointressant inlägg men ett tips till er alla är att kolla på vampire diaries! Jag har alltid tyckt att det verkar lite trist men herregud så bra det är, toppar t.o.m. one tree hill lätt och det finns ingen annan serie som gör det asså!
💎❤

Ryggbygge och lyxmellis

Hej på er!

Slutade strax före ett idag med och drog till gymmet för ett ryggpass. Skulle egentligen kört bröst också men känns som jag sträck musklerna så vilar lite till och hoppas det blir bättre :) Körde istället lite fler ryggövningar och fick kontakt med ryggen en hel del faktiskt. Blir så himla glad när jag märker att jag hittar kontakten i ryggen mer och mer. Weho!
Passet såg ut såhär:
Uppvärmning 5 min
Pull ups 1x4 (plus lite mer träning på det)
Stångrodd 10x4
Ryggresningar m. viktplatta 10x4
Latsdrag 10x4
Stående rodd m. stång i cable 10x4
Stående latsdrag i cable 10x4
Sittande latsdrag i cable 10x4
Avslut: 8 st tabataintervaller på spinningcykel
 
När jag kom hem gjorde jag mig lite mellis i form av nyttig mugcake för det var så längesedan och kan säga att den var heeeeeeeelt perfekt♥♥♥ Kommer definitivt göra om detta och lägga upp recept på bloggen framöver. Den såg hur ful ut som helst så tog därför inga ordentliga bilder så ni får bara en mobilbild sålänge, lyxmellis i högsta grad framför lite vampire diaries hihi. Är verkligen besatt i den serien alltså, aldrig i mitt hela liv sett en sådan bra serie. Herregud! Ett litet tips om ni vill ha en bra serie att följa :)
 

Proteinrikt mellanmål

Här har ni ett recept på ett supermumsigt och proteinrikt mellis, åt det idag och äggulan som blev över stekte jag och åt bredvid. Totalt proteininnehåll (med äggulan): 22 g. 
♥1 äggvita
♥1 dl kvarg
♥Valfri mängd björnbär
♥Ev. sötning (behövs inte enligt mig)
 
1. Vispa äggvitan riktigt fluffigt. 2. Tina björnbären i micron och mosa de sedan med en gaffel. 3. Blanda ner resterande ingredienser och vispa lite till. 4. Smaka av!
 
 

Flexfriday, eller...?

Inatt fick jag äntligen lite mer sömn, blev nästan 9h och det är väääldigt sällan det blir så mycket på vardagar. Så kändes skönt att vakna upp utvilad imorse :) Slutade halv ett idag, vi slutar nämligen tidigt hela veckan! Sån lyx, dock får vi hemuppgifter men det är inga stora uppgifter direkt. Efter skolan hängde jag med mina kompisar till ett köpcentrum för de kulle uträtta lite ärenden, jag kollade in på gina en sväng och hittade lite ringar för enbart 15 kr! Och det var dessutom flera ringar, ni vet såna där man har på alla fingrar. Tycker det är sååå fint verkligen.
 
Innan middagen idag så blev det ett brännande magpass, avslutade dessutom med lite tabataintervaller på motionscykeln. Efter träningen blev det lax i citronsås med annat gott till. Kommer aldrig tröttna på lax hehe. Nu har jag packat gymväskan tills imorgon och gjort i ordning tills imorrn. Ska kolla lite på någon SO-film vi fick som uppgift och därefter blir det nog lite vampire diaries hehe, xoxo♥
 
 
Flexar lite trots att det inte är friday, oopsi. #flexfriday Nä men kul att se lite skillnad från när jag började gymma iaf, absolut inget mot de flesta andra hehe men jag ser iaf skillnad :) Men mer ska det bli, har slarvat lite med armträningen i slutet av 2014, trots att det är så kul ju! Men nu är jag på banan igen! 
 
 

Few hours of sleep

Efter att enbart sovit 3,5h inatt så såg jag inte direkt fram emot denna måndag, gick och lade mig vid tio igår men somnade halv tre, inte roligt någonstans. Men konstigt nog så har jag vart rätt pigg ändå hela dagen! Vi slutade vid ett idag och jag åkte till gymmet direkt efter för ett benpass. Var supertaggad innan men det enda var att de höll på att renovera hela området med fria vikter... Så både smithen och squat-ställningen var inte tillgängligt :( Men jag fick göra det bästa av situationen och det slutade med att svetten rann och benen skakade ändå och en nöjd Jennifer lämnade gymmet :D Blev en del dropsets eftersom jag hade ont om tid och det gör ju susen om man vill trötta ut musklerna till max. 
 
Dock kom inte bussen jag skulle ta så fick ta en annan buss vilket gjorde att jag missade bussen jag skulle ha bytt till inne i stan mitt framför ögonen på mig, KUL. Så fick vänta tills nästa buss, kom hem runt fyra i alla fall och efter att ha duschat så satt jag mig och pluggade ett tag. Sedan bärde det av mot ikea med pappa, syrran och farmor. Vi kollade på lite grejer och jag hittade ett doftljus med doft av gröna äpplen, allvarligt. Kan det bli bättre? Haha♥
 
Nu är vi i alla fall hemma och jag ska ta det lugnt ett tag och varva ner innan jag går till sängs, blir ingen sen kväll för mig inte efter denna natt... Får hoppas att min kropp känner att den behöver sova lite mer än igår natt! xoxo
 

Evening thoughts

Idag när jag var på väg till gymmet så fick jag en massa tankar och såklart vill jag dela med mig av dem till er. 
 
Det slog mig att det är så otroligt viktigt att leva livet fullt ut. Det jag syftar på är att man ska syssla med det med gillar, man ska uppräcka ny saker och skapa minnen. För hur roligt är det att sitta där när man är 80 år och inse att man ångrar en massa chanser man inte tog? Om det är något man vill göra, men inte vågar riktigt för att man är rädd. Det kan vara en stor grej som att flytta utomlands, men även en mindre grej som att testa någonting nytt som en ny aktivitet t.ex. Ta den chansen! Våga leva ditt liv, tänk inte på riskerna alltför mycket utan tänk på hur underbart det vore om det går bra! Tänk inte ''om'' eller ''men'' utan bara gör't! Ta en risk, tänk om det blir jättebra!
 
Jag vill leva mitt liv till fullo, ut och resa i framtiden, gå en bra linje på gymnasiet som jag känner att jag verkligen vill gå, plugga till personlig tränare, skapa roliga minnen med vänner&familj och en massa mer! Jag kommer ta nya chanser och även ta många risker, för tänk hur underbart livet skulle bli om man inte bara fegade ur hela tiden, livet är till för att levas♥
 

Lovely weekend

Hello! Igår blev det ingen uppdatering tyvärr som ni kanske märkte, inte för att jag inte hade något att skriva om utan för att jag hade fullt upp! Efter skolan åkte jag och mina vänner till stan för att leta efter praoplatser. Tyvärr sa alla nej i princip eftersom man måste gå på gymnasiet... :( Men efter det åkte vi till typ en lokal som en ''förening'' äger. Några i klassen skulle dit och de har försökt få med oss dit hur länge som helst haha så igår åkte vi dit till slut. Lite som en fritidsgård skulle man kunna säga att det är, det var faktiskt rätt kul ändå så lär åka dit fler gånger nån gång ibland sådär :) Kom hem runt klockan tio och var hur trött som helst då så blev därav inget inlägg då.
 
Idag har jag&syrran vart hemma själva stor del av dagen så efter frukost gick vi ut en promenad och sedan tränade jag lite. Innan jag började steka lite bananpannkakor till mig och syrran. De blev verkligen helt perfekta idag, lagom söta och alldeles perfekta bara haha. Både jag och syrran älskar verkligen bananpannkakor, vi toppade pannkakorna med bär&apelsin. Plus en klick kvarg, mums! 
 
Förrutom det så har vi spelat spel, wii, jag har läst, kollat serier och nu ikväll åt vi världens godaste pesto&zucchini-paj. Helt galet god verkligen! Sedan blev det lite tv-mys och nu ska jag strax kolla lite mer på vampire diaries. Ha en fin kväll kära läsare, xoxo♥
 
 

Over night-oats

Är du en person som ofta är stressad på morgonen och inte riktigt hinner med att sitta ner och äta frukost i lugn och ro? Då har jag ett supertips till dig. Over night-oats! Eller davosgröt som det heter på svenska. Det är huuur enkelt som helst och väldigt smarrigt. Och det går att variera i en oändlighet! Imorse åt jag en variant med olika slags bär. Och lite mer proteinrik med kvarg i. Dock blev den lite för ''fast'' så skulle kunna vart lite mer fil i. Men hur som helst testa gärna!
 
Idag efter skolan så var jag med Amanda, Frida & Emelie. Vi var här hemma och spelade pingis och kollade på gamla videos&bilder hahaha herregud säger jag bara! Åhh det var tider det... ♥ Sedan lagade jag mat åt hela familjen och gjorde en kycklinggryta med tomat&basilika! Vart jättegott verkligen, fick recptet från mitt kostschema :) Resten av kvällen har jag pluggat men också kollat massor på en ny serie som jag och mina kompisar började kolla på i tisdags, vampire diaries! Alltså helt sinnessjukt så bra serie!! Varför har jag inte sett den tidigare hallå? 
 
Men nu ska jag fortsätta kolla, hoppas ni får en bra kväll! xoxo
 
♥1 dl havregryn
♥1 dl naturell fil/annan youghurt (t.ex. vanilj)
♥1 dl kvarg (eller mer fil/youghurt)
♥1 msk chiafrön (kan uteslitas)
♥Valfri mängd bär
 
Blanda ihop allt i en burk eller en skål med lock. Bären kan du mosa om du vill men jag bara blandade ner de och så hade de tinat på morgonen och då var det bara att blanda runt de. In i kylen under natten och ta ut på morgonen och ät!
 
 



No power

Dagens gympass blev inte som jag hade tänkt mig. Det var bara inte roligt helt enkelt och så fort jag började med en övning längtade jag bara efter nästa i princip. Det var bara jobbigt och tungt trots att jag sänkte vikterna lite. Kändes bara trist alltihop. Men känslan efter var ändå rätt bra, för jag gjorde ändå så gott jag kunde. Aja, alla pass kan inte vara toppenbra! Får se till att nästa pass blir suveränt! Blev iaf ett benpass och dessa övning fick det bli: Squats, höftlyft med viktplatta, benspark, cable kickbacks, utfall med kick i smith samt tåhävningar/vadpress i smithen. 
 
Dock kan mitt humör bero på att jag inte hade riktigt planerat att jag från början skulle köra ben, hade egentligen tänkt ett arm&axelpass men hade sådan träningsvärk i bröst från i måndags så vissa övning som t.ex. militärpress hade knappt gått hehe. Men men, jag lämnar detta pass bakom mig nu och går vidare!
 
När jag kom hem iaf gjorde jag lite kycklingsallad till mig&familjen och efter det så har jag städat hela nedervåningen+pluggat en del. Nu ska jag strax slå mig ner i soffan för att kolla lite på mästerkockarna. Väldigt roligt program faktiskt! :) Hoppas ni haft en bra dag iaf och om ni tränade under dagen att det gick bra för er iaf! xoxo
 Gammal bild.

Chest&Back

Hello! Denna dag har gått i en väldig fart, för som tur är så är våra måndagar i skolan rätt sköna faktiskt. Vi har både hemkunskap och idrott och på matten idag så pratade vi om prao istället. Så var bara svenskan som vart en teoretisk lektion och där läste vi, och jag fick läsa min favoritbok, cirkeln wie♥
 
Efter skolan hade jag en massa energi faktiskt och det bärde av till gymmet för ett rygg&bröst-pass. Idag börjar ju mitt kost&tränings-schema som sagt och jag körde ett pass som Elin hade planerat redan! La dock till en övning då jag hade lite tid kvar inna jag blev hämtad. Vart ett riktigt gött pass och det lär kännas imorgon kan jag lova ;P Och vet ni vad? Sedan jag började med pull ups har jag lättare att få kontakt med ryggen i andra övningar också! I alla fall idag, fick rätt bra kontakt med ryggen faktiskt efter att ha startat med lite pull ups! Glad? Om ni bara visste! :D För så irriterad jag blivit när jag bara lyckas dra med armarna i varenda ryggövning...
 
Uppvärmning: 5 min löpband i lugnt tempo (ca. 10,5km/h)
Pull ups: 1x4
Rodd med stång: 10x4
Bröstpress m. hantlar: 10x5
Flyes m. hantlar: 10x4
Latsdrag: 10x4
Ryggresningar m. vikt: 10x4
Stående latsdrag i cable: 10x4-5 (?)
Avslutning: 8 st tabataintervaller på spinningcykel (eftersom löpbanden var upptagna)
 
Nu efter middag med lax, potatis, morötter och sallad så ska jag ta det lugnt lite och koppla av. Blir troligtvis ett stretchpass senare med inslag av lite yoga. Blev det även igår och jag tycker det är så skönt och avkopplande så ska verkligen försöka göra det till en vana. Ett av mina mål/nyårslöften 2015 är ju faktiskt att stretcha mera och det har jag haft som mål nu i ett par månader men det går bara i perioder... Vissa perioder stretchar jag varje dag medans vissa perioder stretchar jag inte ett dugg! Men det ska det bli ändring på, det har jag ju lovat mig själv haha ;)
 
En bild ni troligtvis sett flera gånger men den passade ju iaf till inlägget och jag har tyvärr inga bilder från dagen så ja haha! Från i somras då jag övade lite brygga. 

T.R.Ä.N.I.N.G.S.V.Ä.R.K.

Vaknade upp med träningsvärk i heela överkroppen! T.o.m. i ryggen, i latsen! Kan ni fatta att jag var överlycklig eller haha? Äntligen hittat en övning som jag faktiskt får kontakt med i ryggen, pull ups kommer definitivt bli en ny favoritövning. Kommer säkerligen slänga in lite träning av pull ups lite i alla möjliga pass. Så kul! :D 
Igår efter middagen så blev det lite tv-mys med nötter och äpple med kaneldipp. Enkelt men väldigt gott! Gröna äpplen är ju som sagt en av mina svagheter hehe. 
 
Idag ska vi till moster och morbror igen eftersom min morbror fyllde 40 år i tisdags så idag blir det 40-årskalas! Kommer en massa folk och säkert många som man inte träffat på en evighet så det bli nog trevligt. Men måste nog snart börja fixa mig, har målat naglarna klara nu precis men ska locka håret och sminka sig och håret lär ju ta sin lilla tid så bäst att börja i god tid. Hoppas ni alla får en trevlig lördag! 

Pull myself up

Hello! Mitt huvud dunkade av huvudvärk efter skolan men drog till gymmet ändå och som tur var så hjälpte träningen för under passet så försvann huvudvärken! Träning är lösningen på allt♥ 
 
Hur som helst, så blev det ett axel&arm-pass idag och det var ett tag sedan just dessa muskelgrupper fick sig en omgång. För som sagt har jag inte fått så mycket tid att ta mig till gymmet just. Jag började dock med lite pull ups, eller snarare tränade på pull ups då jag i dagsläget enbart kan göra en. Det var dock första gången jag provade denna övning, någonsin! Och jag hade trott att jag inte skulle klara en enda. Men känner mig ändå glad att jag faktiskt klarade en åtminstone. Ska fortsätta öva för vill kunna göra flera stycken i gott flyt! Så det är en övning jag kommer prioritera högt framöver. 
Efter det gick jag vidare för lite dips och det är ytterligare en övning jag ska träna mer på! Älskar övningar med egen kroppsvikt men som ändå kräver mycket styrka. Sedan körde jag dessa övningar:
Axlar:
  • Stångrodd (väldigt framåtlutad och högre upp för baksida axlar) 10x4
  • Militärpress 10x4
  • Axellyft med hantel 7-10x4
  • Baksida axlar m. rep i cable 10x4
  • Inåt rotation i cable 6-10x3/sida
  • Drag till hakan m. rak stång i cable 10x3 (tror jag?)
Biceps:
  • Stångcurls 4 set med olika antal reps
  • Hantelcurls 4 set med olika antal reps
  • Bicepscurls i cable båda sidorna 8-10x3
  • Bicepscurls m. rak stång i cable 10x3
Triceps: 
  • Dips (övade mest lite på det och räknade inte så mycket)
  • Triceps- pushdowns 10x5
  • Triceps kickbacks i cable utan handtag 10x3/sida
Nu väntar jag på att maten blir klar, blir potatisgratäng med fläskfilé! Mmmm♥




Kass kvalité på bilderna, MEN första gången jag har bilder från själva passets gång på gymmet :D Ska försöka bli bättre på att hitta lösningar och försöka ställa mobilen på olika platser och ta kort. Så mycket roligare att läsa inläggen om man ser bilder på övningarna jag gör ju! Just dessa bilder kanske inte var superroliga för ljuset var inte så bra osv. men försökte iaf :)

Best combination ever

Detta mina vänner, kan vara den bästa kombon jag vet! Grönt äpple med kanel och jordnötssmör! Alltså herregud så gott. Plus lite kvarg till det. Älskar gröna äpplen, de är så himla saftiga och sursöta. Perfekta mellanmålet, bild från igår. 
 
Förövrigt så känner jag att min blogg är väldigt tråkig just nu, önskar att jag kunde göra inlägg med bättre kvalité osv. Dvs. bra och intressanta inlägg samt bra bilder. Men just nu är det oftast mobilkameran som åker upp när jag ska fota, men ska absolut försöka skärpa mig med det. Tror dessutom att det blir bättre nästa vecka då jag ska få mitt kost och tränings-schema! Då har jag en massa träningsglädje att dela med mig av. Den här veckan har jag enbart kört hemmapass än så länge, imorgon blir det äntligen gymmet men annars har jag bara kört hemma. Sitter här ombytt till träningskläder och ska strax få svettas lite hehe. Och svettas är verkligen det rätta ordet eftersom cardio står på schemat. Är väl knappast supertaggad på det eftersom cardio, isn't my thing really. Meeen bara att bita i det sura äpplet (höhö, bara för att jag skrev om sura äpplen ;P) och kötta på! Blir troligtvis crosstrainer+ lite tabata-intervaller. Känns skönt att få röra på sig lite och tänka på något annat en stund, efter första skoldagen som vart supermegaseg! 

 
Vad tränar ni idag?♥

A new start

 
Kommer ni ihåg att jag för någon vecka sedan skrev att jag hämtade ut ett paket på posten som jag hade vunnit? Jag har tyvärr inte hunnit fota just den saken ännu som jag fick. Men det var nämligen två grejer som jag vann, hos Elin. Det jag fick på posten kommer jag hålla ännu lite till på, eftersom jag gärna vill ha bild på det också. Men den andra saken jag vann var ett skräddarsytt kost&tränings-schema under en 4 veckors period! Så himla roligt verkligen, speciellt eftersom det är så himla dyrt i vanliga fall. I alla fall för min plånbok hehe. Men ska bli riktigt intressant att se hur det kommer se ut och hur det kommer gå! Om jag uppnår mina resultat snabbare med lite hjälp av någon som faktiskt är utbildad kostrådgivare och personlig tränare. Jag har besvarat en massa frågor och så fixar hon alltså ett schema för just mig och mina mål! 
 
Ser verkligen fram emot det, det startar på måndag. Ska bli jätteskönt verkligen, speciellt efter december då både kost och träning fått lida lite. Har tränat så mycket jag bara hunnit men tyvärr fått hoppa över många pass p.g.a. tidsbrist och har kanske bara tränat ca. 2-3 ggr i veckan för att det har vart så himla mycket annat. Och runt jul har det blivit en hel del onyttigheter hehe. Även innan och efter jul. Men detta schemat i samband med godislöfte lär göra susen! Nu ska jag verkligen komma tillbaka på banan igen efter en månad med viss utesluten träning och lite sämre kost. Känner mig lite ''ur form'' just nu så nu kör vi! Eller ja, på måndag kör vi ;) Kommer absolut försöka dela med mig om hur det går under denna period! 
Försökte hitta en bild där jag ser riktigt peppad ut men naah, gick inte så bra haha x) Fick bli denna smoothiebild istället från i somras. 
 
 

My goals for 2015

 
Som sagt, här har ni en liten video med alla mina mål för det kommande året! Ska kämpa så hårt jag bara kan för att uppnå de flesta. Mest träningsrelaterade mål men även lite skola och annat, så hoppas ni gillar videon! Vet inte om det är roligt meeen varför inte testa liksom? :) 

Snow, come back please

 
Här är lite bilder på syrran som vi tog för någon vecka sedan när det precis hade lagt sig ett tjockt lager snö över hela marken. Var så glad men såklart ska det bli milt igen så nu är allt borta... Men om vi har tur kommer den tillbaka! Det är så himla mycket vackrare när snön lyser upp allt än när det är grått och trist :(
 

Mina tankar om nyårslöften

Har inlett det nya året hos min moster&morbror som sagt. Har ridit, bakat cupcakes, kört fyrhjuling och en del annat. Väldigt mysigt att få vara där hemma några dagar sådär. Men nu är jag hemma igen det känns väldigt skönt det med, såklart. Borta bra men hemma bäst som man säger! 
När vi kom hem lagade vi middag, färsk lax med rotfruker i ugn och hemgjord romsås. Alltså lägg aaaav. Måste säga att det är min favoriträtt, så sjukt megagott verkligen. Åhhh. Därefter blev det lite tv-tittande med familjen och sedan gjorde jag mig en kopp grönt te och läste igenom alla missade bloglovin-inlägg. Samt bloggar lite själv då, såklart ;)
 
Det är helt obeskriviligt hur peppad jag är på det nya året! Jag har en del mål med det nya året, som jag faktiskt tänkte berätta i en video så snart som möjligt. Möjligtvis imorgon, men vi får se vad tiden räcker till. På tal om mål, eller nyårslöften som de flesta kallar det. Jag måste bara dela med mig av mina tankar kring just det. Många har ju en del nyårslöften såhär till nyår. Exempel på vanliga nyårslöften kan vara t.ex. att man ska börja träna, må bättre, äta nyttigare, sluta röka osv... Men troligtvis kommer många även bryta dessa löften så småningom, tyvärr.... Men det är klart att det inte är så lätt. Mne man måste se till att ha ett realistiskt nyårslöfte. Helst ändra lite på det om det är samma som förra året, och året före det... Om ditt nyårslöfte är att börja träna, då kanske man inte ska gå för hårt ut i början och rivstarta året med att träna varje dag. För snart kommer både du och din kropp tröttna. Tänk istället att du ska börja smått, för att sedan trappa uppåt. Börja med något/några pass i veckan för att vänja kroppen. Och om ditt mål är att äta nyttigt så tänk att till och börja med äta bra på vardagarna och kanske unna dig något extra till helgen. Då har man hela tiden något att ''se fram emot'' och något att kämpa för. Istället för att helt plötsligt bli 100% supernyttigt dygnet runt. För troligtvis kommer du även tröttna på det så småningom. 
 
Men självklart finns det superdupermånga recept på nyttiga godsaker som är lika gott som onyttigt så kolla in min kategori Recept&Tips! 
 
Men det jag vill komma fram till är att det gäller att vara realistisk och inte gå för hårt ut! Sätt upp mål som du vet att du kommer klara helt enkelt. Lycka till!♥

New years eve in iphone-pics

Fint dukat inför trerättersmiddagen.
Förrätten serverad! Toast skagen som bestod av något sorts grovt bröd toppat med pappas skagenröra, dill, lite mer räkor och citron. Behöver jag ens nämna att det var gott? Helt i min smak, love. 
Och så lite varmrätt på det, oxfilé med potatiskaka, sparris, körsbärstomater och så lite rödvinsås på det, lyxigt värre. 
 Chokladmousse till efterrätt toppat med färsk frukt och lite grädde. Perfekta avslutet på denna trerättersmiddagen! Smaklökarna var glada hela kvällen, kan jag garantera. 
 
 
Hade en väldigt mysig nyårsafton hos Annika och hennes barn Emma och Jonas. Jättetrevligt sällskap och så otroligt god mat. Vi skålade in det nya året vid tolvslaget och kikade på raketer. Älskat känslan vid tolvslaget, det är helt underbart att veta att ännu ett år väntar och att man har nu äntligen chansen att testa nya saker och jobba vidare mot sina mål. Det är bara så glädjefyllt ögonblick. Önskar som sagt, er alla ett riktigt gott nytt år! Hoppas ni också hade en bra nyårsafton. Blev lite sent inlägg om min eftersom jag vart hos min moster i några dagar, som förövrigt vart jättemysigt det med! Men återkommer mer till det, har en massa inlägg på gång just nu. Är så taggad på detta nya året då jag verkligen ska försöka utveckla bloggen mer, bloggen har växt lite under 2014 men nu vill jag verkligen satsa mer på bloggen och få fler besökare. Vill att andra ska tycka samma sak om min blogg som jag tycker om mina favoritbloggar! Nu kör vi, 2015! ♥
 
 

2015, here I come

GOTT NYTT ÅR! Under 2014 har jag vart med om så himla mycket bra grejer, såklart haft en del dåliga dagar med. Men mestadels har det vart ett riktigt toppenår faktiskt! Har lärt mig så mycket detta år, både om mig själv och om andra. Har utvecklats så mycket både psykiskt och fysiskt. Har blivit starkare både som person och även fysiskt. Har hittat en livsstil som passar mig som handen i handsken. Har gjort ett otroligt bra val att börja gymma. Har lärt mig mycket mer om hur man når sina resultat (hårt slit+ massa mat). Har vart i både Spanien och Italien. Har spenderat tid med nära&kära. Har för första gången någonsin besökt Ullared. Har hittat en kategori jag vill inrikta mig på i bloggen. Har bara gjort så mycket, lärt mig så mycket viktiga saker och insett att livet är en gåva! Det gäller att ta vara på varenda liten dag och leva livet fullt ut, för nu har ännu ett år gått och det är 2015 redan! Åren går snabbt. 
 
Men detta år ser jag verkligen fram emot så himla mycket, ska fortsätta jobba mot mina mål inom träning&hälsa. Är inte där jag vill än, ska försöka hitta en bättre balans för att hinna med allt jag vill. Ska dessutom satsa stenhårt på skolan, kämpa som bara den. Och såklart njuta av alla underbara stunder livet har att erbjuda.
 
Som sagt, jag önskar er ett riktigt gott nytt år, 2015 är nu i dina händer. Du kan skapa det alldeles själv, precis som du vill ha det. Som ett helt tomt papper, dags att börja fylla pappret nu! Och kom ihåg, det är du som bestämmer hur du vill må, tänkt positivt så mår man alltid bättre!