Best legday ever

 
Gud så himla bra jag mår idag måste jag säga! SO-provet är gjort och det känns väldigt bra, hoppas iaf! Så otroligt skönt att ha det gjort i vilket fall. Direkt när provet var skrivet så var det bara att dra sig mot gymmet eftersom sista lektionen var inställd, idag igen. Så himla skönt att vara där en timma tidigare vilket resulterade till att få komma hem en timma tidigare också. 
 
Påväg till gymmet var jag inte jättetaggad direkt, efter en skoldag så var jag otroligt trött och speciellt efter att ha suttit och gjort prov en timma. Men jag kan säga att ett hårt, tungt benpass, var precis vad jag behövde! Har inte fått några riktiga endorfiner på ett tag och vet inte vad det kan bero på, men idag sprudlade endorfinerna om mig under hela passet och det gör de fortfarande. Höjde vikterna i b.l.a squats och kickbacks, speciellt i squatsen gick det sjukt bra och jag var helt slut efter bara dem, som var dagens första övning haha. Fick riktigt jäkla bra kontakt i varenda övning och det brännde sådär sjukt megamycket. Hela passet var verkligen ett helt fantastiskt pass och jag var så himla GLAD under hela passet! Alltså herregud, det är just därför benpassen är favoritpasset på hela veckan. Men har nog aldrig i hela mitt liv haft ett sådant bra benpass som idag, så himla glad! :D Träning är min terapi, så skönt att rensa tankarna och få släppa ALLT för en stund på gymmet, bästa♥
 
Vilket är ert favoritpass? Varför tycker ni så? Berätta! Jättekul att få veta.



Vad är en bra frukost?

Ja, som rubriken lyder, vad är egentligen en bra frukost? Från vissa håll hör man att det ska vara dagens största mål, men från vissa andra att den inte alls är viktig. Men äter man rätt frukost? Den frågan får man nog mest ställa till sig själv eftersom det är lite man själv som avgör det. Står du dig ända fram tills nästa mål? Ja då kanske du äter en bra frukost. Om inte, så kanske man bör tänka över sin frukost och kolla vad som kan vara fel. 
 
För mig är en bra sammansatt frukost en blandning av: Långsamma kolhydrater, nyttiga fetter och proteiner. Simple as that. Om min frukost saknar något av detta så står jag mig helt enkelt inte lika länge, så den där lilla klicken jordnötssmör kan ha rätt stor roll, eller att byta ut kvargen på gröten till endast frukt kan också ha stor roll. Ett väldigt bra exempel på en mättande frukost som jag står mig på fram till lunch är havregrynsgröt med en äggvita och några bitar banan, toppat med jordnötssmör/nötter och bärkvarg. Den frukosten äter jag väldigt ofta och tröttnar dessutom aldrig, den är så goood♥ Och innehåller dessutom alla de viktiga delarna.
 
Men detta är ju olika från person till person såklart, vissa klarar sig kanske fram till lunch genom att endast äta en skål med kvarg :) Men om ni inte känner er mätta och är orkeslösa fram till lunch så bör ni verkligen testa att göra som mig och ha med alla de där delarna i er frukost, kolla in på min kategori ''Recept: Frukost'' för fler olika frukostrecept!
 

Chokladmousse en måndag? Japp, det funkar

Denna måndag har bestått av 50% skola och 50% plugg. Nej men ungefär så... Slutade lyckligtvis vid strax efter ett eftersom vi fick håltimma på sista lektionen. Fast hade dock gärna haft den lektionen på ett sätt ändå eftersom det var SO och sista chansen att fråga frågor om morgondagens prov. Men vi fick i alla fall hennes telefonnummer så man kunde fråga frågor via sms och så. När jag kom hem kände jag att jag aldrig skulle kunna sätta mig och plugga på momangen, så bakade ett gäng nyttiga chokladbollar då! Mums♥ Efter att ha mumsat i mig detta mellanmål nedanför, så satte jag mig dock och pluggade några timmar, fram tills nu typ. Har dock hunnit äta lite middag där emellan, kan ju vara bra hehe. 
 
Ledsen om det blir lite mycket skolsnack just nu men mitt liv består av 99% skola så lite svårt att undvika tyvärr :/
Chokladmousse 
♥1 äggvita
♥½ dl kvarg
♥1 msk kakao
♥Honung efter smak
 
Vispa äggvitan till ett skum. Vispa sedan ner alla andra ingredienser tills det blir riktigt fluffigt.
 
Hallonfluff
♥1 äggvita
♥½ dl kvarg
♥Någon näve hallon
Vispa äggvitan till ett skum. Mosa sedan hallonen och blanda ner resten av ingredienser, vispa sedan lite till.
 
Drömkombo
 

Waxholm

Här kommer lite bilder från när jag och pappa var i Waxholm förra helgen. En jättemysig liten miniresa var det och vi åkte dit med pappas lilla cab. På dagen åkte vi ut till en ö i Stockholms skärgård, på kvällen gick vi ut på restaurang och efter hotellfrukosten dagen därpå så åkte vi hemåt igen. Jättemysig helg verkligen!
Trött tjej på morgonpromenaden innan hotellfrullen.

Shoulders, triceps and chest- workout

Hej hå! Precis nyduschad och hemkommen från gymmet rätt nyligen. Axlar, triceps och bröst på schemat idag och lyckades verkligen trötta ut musklerna rejält då jag var helt skakig i armar/axlar efter haha. Härligt! Laddade upp med en skål gröt innan och sedan var jag megataggad!
Provade lite nya övningar som för det mesta gick sådär hehe, får öva, öva, öva på tekniken helt enkelt. Men körde såklart en hel del andra övningar och mest fokus på axlar skulle jag väl säga och brännde riktigt mycket. Lade upp passet såhär:
Uppvärmning: Löpning varvat med PW 5 min
 
Tricepskickbacks 10x3/arm
Sittande tricepspress med 1 hantel 10x3
Liggande tricepspress med 1 hantel 10x3
 
Bröstpress m. hantlar 10x3
Flyes 10x3
 
Triceps pushdowns i cable 10x5
Bröstpress i cable 7x4
Cross overs i cable (axlar) 10x3
Försökte sedan göra lite utåt rotationer i cable men det gick verkligen inte haha...
 
Militärpress 10x3
Axellyft m. viktskiva 10x5
Framåtlutande hantelrodd för axlar 10x3
Axelpress (hantlar) 10x3
Drag mot hakan m. skivstång 10x3
 
Avslutade med lite axelpress i maskin också men höll inte koll på reps, set osv.
 
Denna + lite riskakor fick bli dagens powerworkout-meal. Testade denna första gången idag och den var riktigt god faktiskt! Synd bara att de typ bara finns på maxi vad jag vet :/ Den är iaf utan tillsatt socker och 19-21 g protein per flaska :) 
 

Ny bloggmail!

Igårkväll så satt jag och pysslade lite med en ny bloggmail, för jag kommer ihåg för ett tag sedan var det en tjej som hade letat efter någon mail på bloggen men inte funnit någon. Och nej jag har inte haft någon bloggmail förr men har nu bestämt mig att det var dags att skaffa! Så vad kommer då min bloggmail göra för nytta kan man ju undra? Ja, det är mycket möjligt att den kommer stå tom men det kändes ändå bra att ha en mail kopplad till bloggen. Men till den kan man skriva om man mer vill ha en konversation med mig. Om ni bara har en vanlig fråga så svarar jag mer än gärna på den i ett inlägg genom att ni kommenterar här på bloggen. Men om man mer vill ''diskutera'' ett ämne och vill kunna skriva fram och tillbaka så går det jättebra att skriva till min bloggmail nu framöver!
Adressen kommer stå i menyn hela tiden här till höger så att den är lätt-åtkomlig :)
 
 

Lovely saturday

Hello saturday! Äntligen helg igen och dags att vila upp sig inför en kommande skolvecka, som lär bli rätt jobbig tyvärr. Har prov på tisdag och lite läxor, sedan har jag två prov veckan efter det som jag lär behöva plugga till lite. Inte världens roligaste vecka framför mig direkt, men bara att bita ihop och försöka hitta de positiva sakerna. 

Vilade upp mig igår för var heeelt slut, lade mig t.o.m och sov ett tag på eftermiddagen och det händer sällan mitt på dagen haha. Men hade en lugn fredagskväll, lite tacomys och så lite idol på det. Idag blev det dock ett benpass här hemma. Lite mer åt cardiohållet, med många reps, lätta vikter eller kroppsvikt och väldigt svettigt! Gillar mer med tyngre vikter och få reps på gymmet men riktigt härligt att variera sig lite ju :D Brännde ordentligt i benen iaf.
 
Denna helg blir en ta-det-lugnt-och-vara-hemma-helg för det mesta, ska in en sväng till stan senare med familjen och Annika dock, men nu ska jag plugga lite tror jag. Vet inte ens om det är okej att plugga en lördag men har ju iaf inget att göra så varför inte...
 
 
 
 

Rädd för mat?

Det är alltför många, framför allt tjejer, nu för tiden som är så himla rädda för mat verkar det som. Man är rädd för att äta för mycket för man vill inte bli tjock, gå upp i vikt och dessutom är det ju sjukt pinsamt att äta mycket när man är tjej, eller? 
 
Jag tycker att alla som tänker så bör tänka om, för mat är inget dåligt som många verkar tro. Mat är bränsle, bensin för kroppen. Och utan ordentligt med bensin fungerar ju inte en bil lika bra. Jag har på senaste tiden börjat äta lite mer och börjat lyssna mer på kroppen. Jag laddar alltid upp med ordentligt med mat innan träning och efter ska man fylla på kroppen med näring så musklerna inte fortsätter att brytas ner, för det vill vi väl inte? Jag har märkt underbara skillnader sedan jag började öka mitt matintag då jag orkar mer, får mer energi och framför allt, orkar träna ordentligt. Är piggare om dagarna om jag äter ordentligt och mår helt enkelt bara mycket bättre! 
Tänk såhär:
Mer mat= Mer energi= Bättre prestation vid träning= Bättre träningsresultat!
Låter rätt bra va? 
 
Tycker det känns som att mycket mat förknippas med killar, att det är fel att tjejer äter ordentligt liksom. Det låter ju helknasigt! Sedan är det ju såklart olika från person till person, vissa gör av med mycket energi och behöver mer mat. Medans vissa andra är mest stillasittande och kanske behöver lite mindre energi därför. Ät tills du känner dig mätt och så att du inte känner dig trött osv. Oftast är det faktiskt mer mat som behövs för just din kropp än vad man tror!
 
Att ta det där steget att faktiskt VÅGA äta mer, det kan vara svårt. Det var det för mig med, det kändes rätt konstigt att börja äta mer mat, men jag har fått otroligt mycket bra utav det t.ex fått bättre resultat inom träningen, så det är så himla värt det, även om det verkar lite läskigt i början♥
Massvis  av underbart goda, mättande och nyttiga recept finns i kategorin ''Recept&tips'' här på bloggen. För nyttigt behöver verkligen inte vara tråkigt, helt tvärtom :) 

Back and biceps

Löpning 5 minuter på löpbandet 
Rygg
 
Latsdrag:
15x1
10x4
15x2
Sittande latsdrag i cable:
15x2
10x3
Stående latsdrag i cable:
20x1
15x2
10x3
7x3
15x1
Skivstångsrodd:
15x2
10x4
 
Biceps
 
Bicepscurls m. hantlar:
15x1
10x4
Hammercurls:
10x4
Skivstångscurls: 
10x3
6x2
Curls i cable m. rak stång:
10x4
Sedan körde jag även lite bicepscurls uppifrån i cable med enhandtag men har inte koll på reps, set osv.
 
Avslutade med 7-10 minuter på löpbandet, powerwalk varvat med löpning.
En burk keso efter träning, så himlans gott för var väldigt hungrig också♥
 
 

Lyckad träning och favofrullen


Idag på eftermiddagen var jag verkligen helt överspeedad speciellt sista lektionen, kunde varken vara seriös eller sitta still så var verkligen grymt skönt att få dra till gymmet direkt efter skolan idag. Brukar oftast vara trött och inte så peppad direkt efter skolan men idag var jag riktigt peppad faktiskt, men jag laddade upp med både ordentlig frukost och ordentlig skollunch så det kan säkert bero på det :) Mycket mat är viktigt om man vill hålla sig pigg och orka träna!
Och min underbara motivation avtog inte när jag väl kom in på gymmet inte, blev ett pass för rygg och biceps idag och ett riktigt grymt ett faktiskt! Lyckades ÄNTLIGEN hitta kontakt ordentligt med ryggen och speciellt latsen som jag länge velat få känna den brännande känslan i, och äntligen fick jag det idag, såå glad. Har haft riktigt svårt att få kontakt med ryggen förut. Dock fick jag inte så jättebra kontakt med biceps i olika bicepsövningar men fick ändå lite kontakt i många ryggövningar :) Passet kommer upp här senare med alla övningar, reps osv. 
 
När jag kom hem blev det dusch, mat och sedan satt jag ner och pluggade till SO-provet ett tag med pappa. Men nu har jag resten av kvällen ledig i alla fall och det ska jag ta vara på genom att blogga, kolla bloggar och ev. kolla lite på serier om jag får tid. Ha en bra torsdagskväll!
Jättedålig kvalité på bilderna p.g.a dåligt morgonljus, men gårdagens frulle var gröt på 1,5 dl havregryn, 2,5 dl vatten, ½ banan, 1 rågad tsk kokosolja och när gröten var färdig rörde jag ner 1 ägg också. Toppade med hallonkvarg (hallon+kvarg) och så jordnötssmör. Ni vet nog att detta är min favisfrulle och jag behöver nog inte ens nämna det, men alltså hur gott detta var går ej att beskriva och blev dessutom sjukt mätt och höll mig bra fram till lunch!♥ 

Absss

Hello! Gårdagens benpass blev helt okej lyckat, när jag kom dit var det fullt med folk på hela gymmet tyvärr men det avtog efter ett tag. Men blev inga squats tyvärr för den där ''spärren'' som ska sättas på skivstången var så sjukt trög igår så fick verkligen inte på den :( Måste sett jättekul ut när jag stod där och kämpade mig flåsig och sedan gick där ifrån haha...
 
Idag när jag kom hem var det bara att sätta sig med SO- plugg på en gång i princip. Men fy så dåligt det gick att plugga idag... Vi har prov om en vecka och just nu är allt som en enda sörja i mitt huvud! Kom på mig själv att jag läste utan att ens fatta vad jag läser. Men tror det också berodde på att jag var så sjukt trött i huvudet efter en hel skoldag så får se till att vara lite piggare imorrn när jag pluggar helt enkelt. 
 
Efter att ha tvivlat ett tag på dagens träning så kom jag fram till att ändå träna ett pass för mage idag, hemma. Och gud sån tur att jag tog mig i kragen och gjorde det trots att jag var helt slut! För idag gick det riktigt bra med träningen och fick till ett grymt pass, supersetade övningarna och det brännde ordentligt. Behövde verkligen koppla bort allt ett tag och röra på mig lite kände jag. Passet hittar ni under bilden. 
Dagens smarriga middag blev lax med pesto och var det godaste jag ätit på ett tag kan jag säga, muuums. Känns som jag alltid skriver att vi äter lax men det är bara för att jag nästan alltid skriver ut det för att det är ju så goooott haha♥
 

 
 
ABWORKOUT
 
Superset, alltså att jag körde båda övningarna direkt efter varandra och sedan en kort vila mellan varven
Spiderman climb 20 st
Fällkniven 20 st
x3 
Superset:
Jumping jack plank 20 st
Liggande benlyft 15 st
x3
Superset:
Sidodips 20 st
Twisted plank 30 st
x4 och byt sida för varje varv i dipsen
Superset:
Magpress med gummiband 30 st
''Heel toe'' 30 st (övning för inner core, lite svår att förklara dock)
x3
 

Lindahls kvarg: Hallon

 
För ett tag sedan recenserade jag Lindahls sockerfria kvarg med smak av citron/lime, ni hittar det inlägget HÄR. Och jag lovade då att jag skulle även skriva en recension om de andra smakerna så fort jag hittade dem. Och för ett tag sedan fick jag syn på samma kvarg fast i smak hallon. Och var bara tvungen att testa då! Vad tyckte jag då om den? Jo, den smakade lite som hallonyoughurt men ändå typ danonino som man åt när man var liten haha. Konsistensen liknar i alla fall den. Den smakar dock rätt ''vanligt'' eller vad man ska säga, man har smakat den smaken förr om ni förstår. Jag tycker därför den andra kvargen var godare men denna var också god! Däremot så stiger poängen på den förra kvargen till en 4 istället efter att ha smakat denna kvarg, så får denna 3/5 istället. 
 
Som jag skrev i min förra recension så tycker jag att de har sötat de lite för mycket med någon form av sötningsmedel och det är synd. Dessutom är ju sötningsmedel oftast inte så bra, men jag är väldigt noga med att se över att inte få i mig så mycket konstiga ämnen så någon gång ibland skadar ju inte. Men hur som helst, denna är väldigt god men lite för söt att ha till frukost t.ex men passar utmärkt som kvällsmål eller när man är lite sötsugen :) 
 

Banana pancakes before legday

Denna regniga måndag gick otroligt fort, eller ja den är ju inte slut ännu men själva skoldagen gick fort. Kanske beror på att vi har rätt roliga ämnen för det mesta idag :) Däremot serverades korvgryta i matsalen idag och för mig som verkligen inte gillar korv så var det inte speciellt roligt, så efter att endast ätit ris och ett äpple som jag hade med så var jag otroligt hungrig när jag kom hem. Men tog mig tid och gjorde lite smarriga bananpannkakor som ett rejält uppladdningsmål inför dagens benpass! Var sååå gott speciellt när jag var så pass hungrig. Recept om ni bläddrar ner lite.
 
Idag åkte jag hem efter skolan och klockan 6 ska jag ta bussen in till gymmet, som sagt är det legday idag och är grymt taggad! Testade att åka hem en sväng mellan för att samla lite energi och få i mig något ordentligt och näringsrikt så jag orkar att prestera bra. För ärligt talat så är jag aldrig speciellt taggad precis när jag slutat skolan, kändes bättre att samla ihop lite pepp innan jag beger mig till gymmet :)
♥1 ägg
♥1 dl havregryn
♥1 liten banan
♥Ev. en skvätt mjölk/vatten
♥Kokosolja att steka i
 
1. Stavmixa ihop alla ingredienser. 2. Stek därefter på inte alltför hög värme i kokosolja. 3. Toppa med vad du vill, om du vill och viktigast av allt: Njuuut♥
 

Rainy sunday


Två iphonepics från denna underbara helg. Nummer 1 är från Waxholmsbåten på väg till en ö ute i Stockholms skärgård. Nummer 2 är från gårdagens middag, gravad lax med dillstuvad potatis, ägg, pepparrotsås, citron och så ett glas vatten med citron till det. Riktigt himla smarrigt var det! Synd bara att jag blev så sjukt mätt efter att bara ha ätit halva. Inte sådär ''vanligt jättemätt'' som man kan bli, utan ''så mätt att man nästan mår illa och nästan ont i magen-mätt''. Tryckte ner lite till ändå hehe. Ja hur som helst så gick den känslan över efter någon timma eller två som tur var men så synd när det var så fruktansvärt gott:(
 
Denna söndag har bjussat på regn, regn och regn. Men faktum är att imorse när vi åkte ifrån Waxholm pappa och jag, så sken solen och det var rätt så skönt. Men väl på väg hem växlade det om till massor med moln och hemma började det att regna efter ett tag. Men har haft en bra söndag ändå och mest tagit det lugnt. Har i alla fall hunnit att träna, fixat och donat i mitt rum, pluggat, fixat naglar, planera för veckan och skrivit upp morgondagens gympass plus lite annat smått och gott. Ska strax läsa lite i min svenskabok och därefter sätta på ett avsnitt av paradise hotel innan det är att dags att fixa sig för natten. 
 
Har haft en riktigt mysig helg, pappa och jag åkte iväg till Waxholm med lilla caben och sov över en natt på hotell där. Jag har lite mer bilder från systemkameran att dela med mig av men jag får lägga upp det en annan dag! Och imorse gick vi en promenad innan det blev hotellfrulle med en massa gott. För en frukostälskare som mig är det ju som en dröm att få plocka på sig av allt möjligt; Ägg, äggröra, frukt, lax, fil med nötter, kokos m.m, macka på rågbröd och gott pålägg och så fanns det även en juicepress som man kunde pressa egen apelsinjuice! Sååå gott. Så ja, var minst sagt mätt efter den frukosten haha. 
 
Men ser fram emot denna vecka då jag har en massa härlig träning inplanerad och lite annat skoj, önskar er en sista bra kväll på denna vecka, xoxo♥

Healthy AMAZING pancakes

Äntligen fredag och det firar jag med ett nytt pannkaksrecept! Gjorde dessa som mellanmål när jag kom hem från skolan och det kan vara bland de godaste pannkakor jag gjort. Ett riktigt drömrecept helt enkelt! Toppades med resten av bananen, frysta jordgubbar, jordnötssmör och nutella, cuz it's fridaaaay yay. Godast enligt mig om de är lite frasiga i kanterna, mmmm..
Den absolut perfektaste tuggan någonsin♥
 
♥½ liten banan
♥½ dl havregryn
♥1 ägg
♥Ev. en skvätt mjölk/vatten
♥Kokosolja/annan neutral olja att steka i
 
1. Mixa alla ingredienser med stavmixer till en slät smet. 2. Stek på inte alltför hög värme tills de fått fin färg. Lättast att göra små för annars går de bara sönder haha. 
 
Tips! Stek i rätt mycket kokosolja, eller ja inte en hel burk då kanske men ändå en liten klick sådär. För då blir de perfekt krämiga och UNDERBARA

Restday

Godkväll finisar! Efter skolan idag var det bara att städa och fixa en massa inför den andra visningen för vårt hus, vid halv sex började den och under tiden så åkte vi iväg och käkade lite sushi inne i stan. Mums! Och det verkade som att visningen gick bra och det fanns intresse, men man vet ju såklart aldrig :)
 
När vi kom hem blev det bastu och sedan ett dopp i poolen! Efter det lite idol, men var inte så himla bra ikväll enligt mig, några enstaka bra men inte mer än så. 
 
Blev förövrigt vila från tränigen idag, efter att ha tränat rätt många dagar i rad så kändes det välbehövligt. Och ikväll blev det dessutom honung i kvällsteet för har börjat få lite ont i halsen.... Var lite småsjuk för några veckor sedan men det bröt aldrig ut ordentligt så man vet ju aldrig om det blir något nu istället :/ Vaknade i alla fall med halsont imorse men det gick över men sedan har det smugit sig på lite smått under dagen, men det kanske inte alls är något man vet ju aldrig för har inte så jätteont direkt känns bara lite ibland.
 
Ledsen för snabbt och slarvigt inlägg, känner inte riktigt att jag har tid för bloggen just nu vilket känns lite trist men hoppas det blir bättre snart igen. Men nu ska jag ta och fixa mig och sova, godnatt♥
 
Frukosten imorse var gröt på 1,5 dl havregryn, 2,5 dl vatten och 1 liten banan. Toppat med kiwi och jordnötssmör!
Sushi till middag, alltså sååå gott♥

6 things you didn't know about me


Axlar&Rygg


iphonepic från någon kväll sedan, äpple med kvarg o gottigheter framför paradise hotel♥
 
Idag var ännu en dag då jag fått mycket gjort! Fysikprovet är gjort och det känns bra ändå, hoppas iaf att det gick bra. Får gå på magkänslan än så länge. Slutade redan vid två idag p.g.a inställd spanskalektion så det var väldigt skönt. Kilade iväg till gymmet direkt efter och trodde att det skulle vara rätt tomt på folk men det var tydligen någon klass eller liknande som var där, så var folk mellan typ 13-15 år över hela gymmet... Men men rätt skönt att iaf få lite självförtroende när man tränar eftersom jag vanligvis tränar omkring äldre folk som är betydligt mycket duktigare än mig haha ;)
 
Hade fortfarande en sån sjuk träningsvärk från i söndags så hade inte väntat mig att det skulle sådär jättebra idag, då jag skulle träna axlar&rygg. Men det gick i alla fall över förväntan för träningsvärken lade sig lite under passet, däremot känns det rejält i biceps nu efter.. :/ Men det är ju bara träningsvärk och det är ju bara gött :D
 
Efter gymmet begav jag mig till ett köpcentrum i närheten och hittade en ny jacka plus en vattenflaska! Mötte upp pappa efter ett tag och sen åkte vi hem. Blev lax och potatis till middag och det satt inte fel kan jag säga, muuums. 
 
Nu ska jag ta och avrunda detta inlägg iaf så hörs vi senare♥
 

Nytt rekord!

Från att jag kom hem från skolan till typ nu så har jag fått väldigt mycket saker gjorda, vilket känns skönt men lite stressigt dock. Så fort jag kom hem var det bara att plugga en massa fysik, men däremot kände jag mig rätt säker på det nu så behövde inte plugga i timmar i alla fall. Sedan gav jag mig ut på en löptur och slog nytt rekord! Blev en sträcka på 5,8 km alltså nästan 6 km så vart verkligen otroligt glad och nöjd över det! Har bara sprungit typ 4,2 km förr så är otroligt nöjd, att veta att kroppen faktiskt klarar mer än man tror :) Och det är ju ingenting för många att springa 6 km men för mig är det en stor utveckling eftersom jag, som ni vet, hatar att just springa hehe...

Efter att fått i mig lite mat och duschat så var det bara att fortsätta plugga lite och sedan planerade jag inför morgondagens gympass och fixade gymväska och lite sånt. Efter det började idol så det har jag iaf hunnit att kolla på. Nu sitter jag och äter en stor skål med äpple och päron toppat med jordnötssmör+ en kopp grönt te vid sidan om, perfection♥  Ska strax fixa mig för natten och så checka av att jag verkligen kan allt inför fysikprovet imorgon haha. 
 
Har en sån otroligt träningsvärk från igår så vi får se hur det går att träna axlar och rygg imorgon, just nu när jag testar morgondagens övningar går det knappt utan vikter haha...
Dagens smarriga mellis, jordgubbsfluff plus två ägg! Var så hungrig när jag kom hem att jag knappt visste om jag hade ont i magen eller bara var hungrig.. :S Jordgubbsfluffet var amazing och recept kommer så småning om. Hela melliset var väldigt proteinrikt och innehöll ca. 35 g protein!

Lyckad kväll med bästa vännerna

 
I fredags så sov jag och mina vänner över hos Amanda! En riktigt lyckad kväll måste jag säga. Hade grymt kul! Vi spelade b.l.a in en musikvideo till låten ''Slå mig hårt i ansiktet'' som man hört ett antal gånger hehe. Så vi alla hade likadana svarta kläder och rött läppstift haha. Var verkligen jättekul att spela in den men vi hann inte klippa ihop den något så vi får se om den blir bra eller ej :D Annars kollade vi på film, käka tacos, dansade en massa och bara hade det allmänt trevligt. 
 
Var väldigt välbehövligt med en riktig tjejkväll kände jag♥
Vi gjorde också en ''Who's most likely to''-video så kolla gärna in den! Sen gjorde vi en massa andra challanges som jag dock inte laddat upp någonstanns, men kan sitta och få ett gott skratt av de haha ^^

Arms&Chest- Workout

Uppvärmning: Löpbandet 5 min
 
BICEPS HANTLAR
Bicepscurls m. hantlar 10x4 + 6x2
Hammercurls 10x3
Stångcurls 10x2
 
TRICEPS HANTLAR
Triceps kickbacks på bänk 10x3/arm
Sittande tricepspress med 1 hantel (både armarna samtidigt) 10x3
 
BRÖST HANTLAR
Bröstpress m. hantlar (bänk)10x3
Flyes med hantlar (bänk) 10x3
 
BICEPS CABLE
Bicepscurls i cable 10x4
 
TRICEPS CABLE
Triceps pushdowns 10x3
Triceps extensions 10x3
 
BRÖST CABLE
Bröstpress i cable 8-10x3
Kryssdrag uppåt ?x?
 
Sedan avslutade jag med lite magövningar också som t.ex omvänd curl på pilatesboll, hängande benlyft osv. MEN var helt slut och skakade i hela armarna så det gick knappt haha, kände då att de flesta magövningarna med redskap även involverar armarna haha...
 
 
Har ekat lite här under helgen, men det har jag ju redan meddelat er om. Hade en sjukt lyckad och bra kväll i fredags med mina fina tjejer och mer om det kommer i ett enskilt inlägg senare ikväll! Igår åkte vi och hälsade på Annika, Emma och Jonas över dagen bara, det var något slags bilrace i Örebro så det kollade vi lite på, var faktiskt väldigt roligt :) Sedan åkte vi hem till dem och åt lite god mat och efter det lite frukt med glass, såå mumsigt♥ Senare mot kvällen så åkte vi hemåt och sooov. Idag hade vi visning på vårt hus på förmiddagen så då gick vi en liten promenad under tiden. Sedan blev det en skål havregrynsgröt som uppladdning för gymmet, armar (biceps+triceps), bröst och även lite magövningar på slutet fick det bli idag. Helt slut! Har aldrig tränat bröst innan förrutom i typ armhävningar och lite sånt men aldrig ''seriöst'' eller vad man ska säga hehe. Men vill bygga upp lite styrka där också för oj va svag jag är i bröstmusklerna :S
 
Grymt lyckat pass i alla fall och var helt skakig efter haha. Hem på en gång och efter dusch blev det maaat. Sedan har jag suttit och pluggat fysik efter det och det börjar iaf sätta sig på hjärnan nu vilket känns väldigt skönt. 
 
Men nu är det bara att ta det lite lugnt för resten av kvällen, skönt! 
 
 
 
 

Testat världens konstigaste dans

Denna dag har det verkligen vart full fart, men jag gillar't! Efter skolan var det bara att dyka ner i fysikboken och plugga,plugga, plugga för vi har snart prov. Sedan hann jag med att fixa en massa grejer inför imorgon då jag och mina vänner ska sova hos Amanda :D Och sedan packade jag gymväskan för att dra sig mot bussen och åka till friskis med Amanda och Frida. Vi testade afrodans, trodde att det skulle vara typ som zumba. Ja vad ska jag säga? Herregud haha... Var typ konstigaste dansen jag vart med om och kändes verkligen inte som man fick ta ut sig till 100%. Men hade ett riktigt gott skratt i alla fall för vissa danssteg alltså, herregud hahaha!
 
När jag kom hem runt åtta var jag himla hungrig i alla fall så efter jag ätit så duschade jag och sedan har jag fortsatt att fixa i ordning en massa. Men nu har jag i alla fall suttit ner en stund och kollat bloglovin b.l.a, men ville bara säga hej här innan läggdags. Men imorgon och på lördag kommer jag tyvärr inte kunna blogga så mycket för har fullt upp! Men vi får se hur det blir såklart :)

banana pancakes♥

 
 
Bananpannkisar gjorda på 1 ägg och 1 banan + en näve havregryn. Stekta i kokosolja och toppade med kvarg, jordnötssmör och frysta jordgubbar. Dagens lyxmellis! Själva plättarna/pannkisarna blev inte så värst vackra så dolde de med massa topping och grisade till det lite extra bara för att.
 
Efter detta var det plugga en massa som gällde för mig. Hann med ett magpass också (+lite biceps) och efter middagen så fortsatte jag att plugga ännu mer. Nu är jag förhoppningsvis klar för dagen och kan koppla av lite resten av kvällen. Har dock lite sysslor som måste fixas inför morgondagen ex. men det är inte så mycket. 
 
Önskar er en fortsatt bra kväll!
 
 
 
 
 
 

That day after legday..

Hej kära vänner, idag känns det som mina ben ska explodera så fort jag bara rör en millimeter på dem, hejdå!
 
Haha nej men allvarligt, när jag vaknade var jag riktigt besviken för att jag inte hade en sån där sjuk träningsvärk som man vill ha efter ''legday''. Men den smög sig på mer och mer under dagen tills jag knappt kunde röra mig om jag suttit still ett tag.. Men som sagt, i looove it! :D
 
Blev i alla fall en sjukt bra dag p.g.a att det var håltimma på spanskan sista lektionen så vi fick sluta vid två idag! Vart så glad för vi hade suttit och hoppats på att just den lektionen skulle bli inställd haha, så kom hem mycket tidigare idag och tog det lugnt ett tag. Hade tänkt att gå en powerwalk idag men p.g.a vädret och min träningsvärk så blev det inställt och jag vilade helt och hållet istället. Men när pappa kom hem hjälpte vi till på tomten i alla fall ett litet tag så det var skönt att komma ut en liten sväng ändå.
 
Snart börjar idol så det ska jag kolla lite på, bara en dag att ta det lite lugnt kändes skönt, vila upp sig inför morgondagens träning istället!
 
Dagens frulle blev gröt på 1 dl havregryn, ½ ekobanan, 2 dl vatten toppat med jordgubbskvarg (mosade jordgubbar+kvarg), plus en skiva danskt rågbröd! Helt klart favoritfrullen just nu, någon form av havregrynsgröt toppat med jordnötssmör och bärkvarg. Dööör verkligen så gott det är! Längtar så sjukt mycket till frukosten på kvällen när jag vet att jag ska äta detta på morgonen haha! 
Ser ut som jag smetat på typ en liter jordnötssmör men det är bara typ drygt 1 msk som rann iväg en massa hehe :-)


 

Todays legsession

Utfall i smithmaskin:
20 kg 15x1/ben
30 kg 10x3/ben
35 kg 8x2/ben
40-45 (?) kg 5x2/ben
 
Benpress:
20st x1
10 vänsterben+ 10 högerben+ 10 båda benen x3
 
Leg extensions:
10x4
 
''Press'' i assisted chins:
10st x3/ben
 
Cable kickbacks:
10 st x3/ben
 
Squats:
20 kg 20x1
30 kg 10x3
35kg 10x2
30kg 8x2
 
STRETCH
 
Underbart pass verkligen och lyckades, som sagt, verkligen trötta ut benen ordentligt! Fick en rejäl kick av endorfiner som gjorde mig helt lycklig för resten av dagen :D
 Denna underbara questbaren slank ner efter passet (kommer recension på denna någon gång nästa vecka förhoppningsvis) och senare när jag kom hem blev det en stor portion mat, pappas tonfisksås idag, tröttnar aldrig någonsin på det♥

Monday evening

Denna måndag har det blivit en hel del träning, vilket jag älskar! Sprang på idrotten som sagt och det gick ännu bättre denna gång, fick en tid på 14.47 min vilket jag är nöjd med, absolut. Sedan hade jag en lektion till innan jag fick sluta och då gick jag direkt till gymmet för att köra ett benpass, ett pass som blev otroligt lyckat och lyckades verkligen trötta ut mina ben riktigt ordentligt. Och sjukt roligt pass dessutom, gaah vad jag älskar gymmet :D Kommer ett inlägg senare där jag lägger upp dagens pass. Pappa hämtade upp mig efter det och när jag kom hem kändes det underbart att få duscha ordentligt efter dagens träning. Och efter att ha packat upp och sysslat lite med olika grejer så var jag bara tvungen att lägga mig på sängen en stund för att vila lite. SÅ trött alltså! Helt seg i huvudet och kroppen, men nu efter middagen känner jag mig mycket piggare så antagligen var det mat kroppen behövde :) 
 
Nu har jag precis avslutat ett samtal med mormor, var ett tag sedan jag pratade med henne så det var väldigt roligt att få höra från henne♥ Men senare börjar ju idol som jag ska kolla på och så lär det bli en rätt tidig kväll för mig ikväll så jag verkligen får ordentligt med sömn och återhämtning! xoxo


 
 

Söndagsångest? Nejdå, söndagspepp!

Jahapp, ännu en vecka har passerat, eller snarare susat förbi snabbt som bara den! Så här sitter jag, söndagkväll, precis druckit ur en mugg med grönt te och ska snart fixa i ordning mig för en, förhoppningsvis, god natts sömn. Idag kom vi hem runt klockan tre och vi har b.l.a badat lite i poolen före maten och jag har pluggat lite. Hann även med ett axel&triceps- pass strax innan maten. Blev grillad kyckling med en massa gott som t.ex en sallad med chevreost och rödbetor, underbar söndagslyx. Sedan har jag planerat inför veckan, som vanligt på söndagar. Denna vecka ser jag fram emot riktigt mycket faktiskt! Redan imorgon har jag en massa pepp inför eftersom jag ska kila iväg till gymmet efter skolan, sååå peppad så jag knappt kan vänta alltså :D På torsdag kanske jag och mina vänner skulle testa på ett nytt pass på friskis, på fredag ska jag sova över hos Amanda med vännerna och på lördag ska vi till Annika! Känns som en helt underbar vecka jag har framför mig faktiskt, inte speciellt mycket läxor heller. Brukar aldrig ha en sån här söndagspepp, snarare söndagsångest. 
 
Har ni något att se fram emot i veckan? Behöver inte vara något stort alls, räcker med bara det där lilla extra som förgyller din dag :)
 
 

Så svag för detta



Naturgodis kan ju vara bland det bästa som finns alltså! Blev en underbar blandning ikväll med massor olika slags nötter, MUMS på det❤️

Annars har jag haft en skön och lugn lördag, blev en sväng till stan med syrran förut och hittade b.l.a svarta jeans till mig, har velat köpa det en lång tid och nu förhoppningsvis hittat de perfekta. Så sjukt jobbigt att leta jeans enligt mig! Sedan mötte vi upp farmor för en fika och ikväll har vi spenderat tiden här och tagit det lite lugnt framför tv:n med lite naturgodis som sagt hihi. 

Har ni haft en bra lördag finisar? 

















Wake up, work hard, go to sleep, repeat

 
Vaknade upp med väldigt gott humör idag faktiskt, blev en gofrulle med familjen och efter att jag packat och sysslat lite här hemma så gav jag mig ut på en löptur. En kort en idag dock, men kände att jag åtminstone behövde ta mig ut och springa lite efter att inte sprungit sedan förra torsdagen och vi ska springa på idrotten på måndag. Det jobbigaste steget är ju det genom dörren som alltid, men när jag väl var ute så körde jag bara och det gick förvånandsvärt bra faktiskt! Om jag håller detta tempo, eller ännu snabbare, så lär jag slå mitt rekord ännu en gång på måndag! Förra gången blev det en tid på 14:55 trots halsont och då var jag överlycklig för att ha slagit mitt rekord. Men som sagt, om det går såhär lär jag slå mitt rekord igen :D
 
Idag känner jag mig så himla boostad med tonvis motivation! Motivationen är verkligen på topp just nu och jag mår otroligt bra, känns himla bra! På måndag lär det antagligen bli ett pass på gymmet, som jag LÄNGTAT♥ 
 

Fridaynight

Fredagskväll, trött är man som vanligt på fredadagar. Riktigt segt var det i skolan idag, men hade i alla fall håltimma på kemin så då var vi i idrottssalen och spelade lite basket och lite annat kul. Efter skolan har jag tränat lite, var ett väldigt bra tag sedan jag tränade ett pass här hemma, förra måndagen tror jag, alltså snart två veckor sedan! Blev ett pass för rumpa&mage och det brännde så himla mycket, fick riktigt bra kontakt vilket känns underbart. Sedan grillade vi lite och åt det med rotfrukter i ugn  och hemgjord tzatsiki, bästa på länge♥ Sen slog vi oss ner i soffan och kollade på första Harry Potter-filmen faktiskt! Riktigt längesedan jag såg den så var verkligen jättemysigt, tillsammans med lite gott som nötter, nutella m.m... 
 
Imorgon ska vi till farmor och sova där en natt, så får se hur mycket jag hinner blogga! Men jag önskar er alla en riktigt bra helg iaf, xoxo.
 
Två iphonepics från dagen.
 
En smoothie jag gjorde när jag kom från skolan, såååå god! Gjorde den på lite apelsin, kakao, jordnötssmör plus lite honung för att lyxa till det lite. Hade även mer ingredienser men måste få till ett riktigt recept på denna som jag kan dela med mig av för jag ville verkligen inte att den skulle ta slut haha :D
 Från håltimman idag, Frida visste inte riktigt att hon blev med på kort  men nu ser du ju det Frida haha ;)

Kvällsmål?

 
 
Brukar ni äta något kvällsmål utöver middagen? Ganska så intressant att veta faktiskt. Själv brukar jag göra det oftast, men inte om det blir lite senare middag och jag känner att jag står mig tills nästa morgon. Beror även på hur mycket mat man äter såklart också. Men något jag alltid måste ha på kvällen är en kopp te iaf, älskar att sätta mig framför datorn och kolla igenom bloglovin eller någon serie och sitta och mysa med en kopp te och ev. något att äta. Men jag tycker att kvällsmålet är ett tillfälle att få i sig allt man ''missat'' under dagen. T.ex om man känner att man inte fått i sig tillräckligt med nyttiga fetter, protein, vitaminer eller annat så ser jag till att få i mig det under kvällsmålet. 
 
Om jag bara är lite sugen på något blir det oftast lite frukt, som på bilden ovan. Men om jag känner mig mer hungrig så blir det lite mer mättande kvällsmål. T.ex kvarg med någon frukt, en klick jordnötssmör och lite annat. Något jag försöker undvika på kvällen är kolhydrater då jag oftast får i mig tillräckligt av det under dagen och vill heller inte bli så pigg som man kan bli av kolhydrater. Har dessutom hört att det inte ska vara så bra, men det vet jag inte om det stämmer dock. Men självklart finns det undantag, t.ex om jag känner mig väldigt hungrig och inte riktigt vet vad jag ska äta för något.
 
Här kände jag att jag knappt fått i mig några nyttiga fetter alls under dagen så blev lite kvarg/fil med kokosolja, jordötssmör, kanel, egenplockad müsli och så lite blåbär och gojibär för extra boost med nyttigheter. 

Harry Potter- Exhibit
















 
Var som sagt vart på Harry Potter- utställningen igår och det var verkligen riktigt häftigt! Att verkligen få se alla prylar som är så kända, som man känner igen så himla väl från filmerna. Sååå coolt så om du har sett filmerna så borde du verkligen åka dit om du har möjlighet. Om inte, så borde du ändå åka dit haha :D

Proteinrikt mellanmål

 
Idag testade jag som sagt på zumba i skolan, det var verkligen svinkul! Något jag defenitivt skulle kunna tänka mig att köra igen. Var riktigt skönt att efter en veckas vila få svettas lite igen. Kändes som jag skulle kunna fortsätta i en evighet! Verkligen ett tips till er alla som gillar träningen men samtidigt vill få den rolig.
 
När jag kom hem gjorde jag lite blåbärsfluff och så två kokta ägg till det, räknade ut efteråt att hela detta mellanmål innehöll 30 gr protein! Väldigt mättande dessutom, och självklart smakade det som en dröm i munnen♥
Blåbärsfluff 
♥ 1 äggvita
♥ 1 dl kvarg
♥ 1 dl blåbär
 
1. Vispa äggvitan till ett vitt, fluffigt skum. 2. Tina blåbären om de är frysta. 3. Släng ner resten av ingredienserna och vispa lite till!

Zumba

Ojojoj så hemsk uppdateringen vart på senaste tiden, något jag verkligen börjar få lite panik över för har massor inspiration och inlägg på ingång men tyvärr är inte tiden riktigt där till det. Men snart börjar jag få mer tid till bloggen igen efter några dagar med sisodär uppdatering.
 
Men hur som helst så har detta vart en helt vanlig skoldag, men däremot efter skolan så åkte vi till Harry Potter- utställningen! Det var verkligen så OTROLIGT coolt och jag skulle verkligen rekommendera er att åka dit om ni har möjlighet, det stänger nämligen nu på söndag tror jag? Men hur som helst så var det verkligen så himla värt det, fotade även en del som kommer upp mer imorgon! Vi åt även på restaurang innan det och jag åt en sån sjukt god kycklingsallad, helt perfekt var den och bland de godaste salladerna jag ätit, hann inte riktigt ta kort för det vart lite stressigt tyvärr men den var helt underbar.
 
Imorgon så är det ingen vanlig skoldag däremot, utan nämligen friluftsdag och man har fått välja en valfri aktivitet och jag har valt zumba! Aldrig testat det så det ska bli hur kul som helst tror jag! Sjukt taggad. Börjar dessutom inte förrän vid tio så får iaf en liten sovmorgon. Ska bli himla kul att kicka igång träningen igen efter en veckas uppehåll p.g.a förkylning. Men jag mår hur bra som helst nu igen så nu ska jag börja trappa upp på träningen igen :D
 
Sitter just nu och dricker en kopp te och tar det lite lugnt, eftersom jag har sovmorgon så har jag lite längre kväll framför mig så ska nog sätta på ett avsnitt av PH innan jag somnar, så beroende av det haha.. xoxo♥
 

Chokladbollsröra

Fick detta recept från en tjej på instagram som har kontot @instamuskler och idag testade jag det efter att ha velat göra det länge. Gjorde några små justeringar efter min egen smak och det vi hade hemma, ex. så är det ingen kokos i orginalreceptet. Men det vart så sjukt gott så jag råder er verkligen att testa detta, ni lär inte bli besvikna om ni gillar chokladbollar!
♥ 1 dl havregryn
♥ ½ dl kokos
♥ 2 msk kakao
♥ Mjölk till rätt konsistens (½-1 dl)
♥ 1 msk honung/annan sötning (eller mer, mindre efter smak)
 
Blanda bara ihop alla ingredienserna och njuuut av den underbara röran som påminner om chokladbollar! 
 
 
 
 
 

Efter en bra helg


 
Två iPhonepics från min helg.
 
 
 
Måndagen avklarad, det känns bra men har faktiskt haft en väldigt bra måndag trots allt. Har skrattat konstant hela skoldagen och mina vänner och jag har vart helt... Knäppa haha. Vet inte riktigt vad som har hände med oss men det har påverkat min dag väldigt mycket, till det bättre hållet. Haha :D
 
Efter skolan har jag pluggat lite och även städat mitt rum ordentligt för på onsdag kommer det några som ska fota vårt hus, vi ska nämligen flytta och sälja huset så det vill till att det är fint och snyggt :)
 
Hade en riktigt bra helg i alla fall, blev en liten paus från bloggen över helgen som ni kanske märkt. Var ute i skärgården och hade det väldigt bra! Dock var jag lite förkyld och i fredags speciellt hade jag troligtvis feber och hade ont i halsen, men efter det har det bara blivit bättre och bättre! Fick även testa att köra vattenskoter! Sjukt himla roligt var det men ändå lite småläskigt haha :D Kändes hela tiden som vi skulle ramla ner i vattnet ju.. Men det gick riktigt bra ändå och var riktigt coolt. Har åkt vattenskoter förr men aldrig kört själv! Vi blev dock helt dygnsura hahah...
 
Ikväll ska jag ta det lite lugnt framför idol och så har jag inte så himla mycket mer planer för kvällen, hoppas ni haft en bra måndag i alla fall♥
 
 

Rubber band workout

 
Woho, måndag innebär en ny utmaning på Idas blogg och denna veckan utmanar hon oss att köra detta pass ovan minst 3 ggr innan veckan är slut. Perfekt för mig som precis vart förskyld och inte vill gå alltför hårt ut med träningen i början, men tror och hoppas att det bränner ordentligt ändå :) Lär dock vänta några dagar innan jag kör så att jag vet att jag är 100% frisk. 
 
Det som är så bra med just gummiband är att man ska bestämma själv hur hårt motstånd man vill ha så det passar liksom för alla, oavsett hur stark/svag man är.
 
Men hur som helst, anmäl er gärna HÄR om ni är på :D