España




Hej på er allihopa! Vi har det verkligen superbra här nere i Spanien. Kom ner hit igårkväll och var ute och åt en sväng och gjorde oss hemmastadda i lägenheten. Idag var vi och storhandlar på förmiddagen för hela kommande veckan och därefter lunchade vi på en restaurang på stranden. En fräsch och matig sallad fick det bli, en perfekt lunch. Sedan packade vi med lite grejer och drog ner till stranden som är precis utanför lägenheten! Kan ju inte bli bättre. Vi solade för det mesta och doppade benen lite men imorgon lär det nog bli ett ordentligt dopp, vi ska ut och springa en sväng och hoppa i direkt efter :D 
Men fick lite fina bilder som jag och syrran tog, blev dock bara med mobilen idag men imorrn tar vi med systemkameran ner. När vi kom hem körde jag lite tabatainyervaller, inte träna på över 1,5 vecka p.g.a. förkylning så var underbart att ta ut sig till max! Dock sjukt jobbigt, men det är ju så det ska va:) Därefter lagade vi middag, klyftpotatis och fläskfilé! Hur gott som helst verkligen. Men nu är vi alla trötta och ska snart fixa oss för kvällen. Önskar er alla en superbra kväll så får vi se när jag har något nytt inlägg att bjussa på härifrån! Ha det bra, xoxo.

Through my iPhone

 
Glada för att det är höstlov hihi♥
Fredagsfrullen var chokladgröt med hemgjord sockerfri sylt, ekologiskt jordnötssmör och bananskivor, samt en skiva danskt rågbröd♥
 
Idag passade det verkligen alldeles utmärkt att få en extra timma! För idag håller vi på att packa för fullt för imorgon, då sticker vi till Spanien! Kan inte bli lyckligare just nu:D En hel vecka med värme och äventyr. Vi ska hyra bil där så det blir att åka runt lite och få se mer av Spanien, alltså inte bara ligga på stranden och sola hela tiden. Ser verkligen fram emot att få komma iväg ett tag och bara tänka på annat ett tag. Kommer både fota med mobilen, min lilla kamera och systemkameran så ni lär få en del bilder när jag är hemma! Dessutom finns det wifi i lägenheten vi hyrt så kommer även kunna uppdatera lite däifrån. Men mer uppdatering lär det vara på instagram så se till att följa mig där också! @jenniferaaandersson
Kommer även starta upp med träningen lite där nere, tar med mig träningskläder och mitt gummiband. Ser verkligen fram emot att få börja nu igen efter förkylningen! Har inte tränat på mer än en vecka så det kliar i mig just nu kan jag säga. 

Visst är hösten fin här i Sverige, men en vecka med sol och säkert lite bad, lär inte sitta helt fel :)
 
 
 
 

Chiapudding

Förra gången jag gjorde en chiapudding blev det faktiskt inte alls särskilt lyckat, men jag gjorde ett nytt försök idag och det blev riktigt bra nu faktiskt! Chiapudding i sig smakar inte speciellt mycket men är extremt nyttigt och gott om man smaksätter eller toppar med något gott :)
 
Glömde tyvärr ta fram systemkameran om jag ska vara ärlig, men en mobilbild får duga. 

 
♥2 msk chiafrön
♥1,5 dl valfri mjölk (vanlig komjölk, mandemjölk t.ex.)
♥2 msk kokos
♥Kanel
 
Blanda ihop ingredienser dagen innan du ska äta det, låt stå med lock i kylen under natten för bästa resultat. Ta sedan ut och om du vill kan du söta med någon bra form av sötning för att få lite mer smak på det, eller toppa med massa gott som mig! 

Snart kommer peppen tillbaks

 
Min förkylning fortsätter men börjar äntligen närma sig åt det bättre hållet som tur är. Har på riktigt låtit som en kråka de senaste tre dagarna och vissa ord får jag inte ens fram... Förhoppningsvis är jag inte lika hes imorgon iaf. Men vill inte träna ännu utan vilar tills jag är helt frisk så jag verkligen kan köra på 100% istället för bara lite halvt. Men detta leder även till att jag inte alls har någon bloggmotivationen, har helt tappat den de senaste dagarna och vet verkligen inte vad jag ska skriva om. Allt jag skriver ner känns rätt meningslöst så det suddas ut innan det äns hunnit pupliceras. 
 
Men jag lovar er bättre uppdatering så fort jag bara kan träna igen för då kommer all motivation tillbaks! Hela mitt liv förändras liksom utan träningen, jag har inget att göra på dagarna längre (utöver skolan) vilket leder till väldigt trista inlägg och dessutom att jag har sovit väldigt dåligt om nätterna. I natt fick jag typ 5h sömn vilket ledde till att jag vart himla trött hela dagen idag. Men hoppas på att få sova ut denna natt. 
 
Så är det helt enkelt men det är bara att stå ut, både jag och ni som inte får någon uppdatering. Den kommer snart tillbaka, promise. Men nästa vecka drar jag till Spanien så då lär jag väl ha en del bilder och härliga inlägg att bjussa på iaf! 
Lovely bananapancakes, what would I do without you? Nä men seriöst åt detta i typ tisdag (?) och insåg då att bananpannkakor är tamej sjutton i samma grad som choklad! Och det är ju inte speciellt mycket som hamnar så långt upp på listan... Skulle verkligen kunna göra ett berg av dessa och sitta och mumsa i mig en lördagskväll, lätt. Det är så gottttt. Följde detta recept, som är mitt allra bästa. Tillsatte även lite bakpulver för att efterlikna amerikanska pannkakor och de blev sååå fluffiga och underbara. Gotta love bananapancakes asså♥

A different snacktips

 
Här kommer ett litet mellanmålstips! Passar utmärkt som kvällsmål så som jag åt det. Det är ett äpple skuret i tärningar samt en del kanel på det. Sedan en klick hemgjord nyttig jordgubbssylt (recept en bit ner). Plus en chokladkräm som jag höftade fram med lite kvarg, kakao, kokos och ev. lite honung/annan sötning beroende på hur mycket kakao man tar. 
 
Låter verkligen inte som en bra kombo då man sällan blandar alla dessa smaker tillsammans, men faktum var att det vart riktigt smarrigt! Ibland gäller det helt enkelt att våga gå loss och testa grejer man aldrig testat förr, något annorlunda. Så man inte fastnar i samma gamla mönster dag in och dag ut :)

Monday evening

Har tyvärr inte så mycket inlägg att komma med när jag är förkyld men idag var jag i skolan, det har inte riktigt känts som måndag och denna dag har vart rätt bra faktiskt. På idrotten har vi ett så kallat styrketest och jag, Amanda och Frida klarade 90 grader/stolen/jägarvila i 42 minuter, weho :D Annars har det väl inte vart något speciellt idag men har iaf inte vart så jobbiga lektioner. 

När jag kom hem så gjorde jag en slags äppelpaj-röra som bestod av kvarg med lite honung i botten, 1 tärnat äpple, kanel och ½ dl havregryn. Toppades med en klick peanutbutter crunchy från green choice. Väldigt mumsigt! Resten av dagen blev det en del plugg inför morgondagens fysikprov men nu känner jag mig rätt lugn för det så släpper pluggandet för kvällen och få hoppas det går bra imorgon! Hur har er måndag vart finisar?♥
 
 
 

Homemade healthy strawberryjam

Denna sylten blev verkligen riktigt god och kommer helt klart göras igen! Kommer definitivt testa en massor olika sorters sylter med olika frukter och bär, något jag är väääldigt sugen på att testa är ananassylt haha... Låter rätt knäppt men vore kul att testa för ärligt talat verkar det rätt gott :D 
 
Många förknippar sylt med något onyttigt men egentligen är det ju bara det att det är så fruktansvärt mycket socker i så perfekt att man kan göra sin egen med egen sötning eller ingen sötning alls om man vill :)
 
♥170g jordgubbar
♥3 msk vatten
♥3 st dadlar (frivilligt, går även att ha annan sötning)
♥2 tsk chiafrön
 
Koka alla ingredienser utom chiafröna i ca. 5 minuter. Rör runt lite då och då och ''mosa'' runt det lite om du vill. Häll därefter över allt i en bunke eller annat som du sedan kan stavmixa ihop allt i. Sedan är det bara att hälla ner fröna, låta svalna och så in i kylen så får sylten en bra konsistens efter att ha stått ett tag i kylen, gärna över natten. 
 
Utan chiafrön så blir konsistensen inte riktigt lika bra och dessutom ger fröna en väldig massa nyttigheter. Men det går säkert utan fröna också om man vill testa.
 
Gjorde en liten sats nu eftersom vi inte hade mer jordgubbar hemma men det kan ju vara bra att börja göra en liten mängd för att testa bara :)

En lugn och skön lördag

Imorse vaknade jag upp klockan 6 och var helt täppt i hela näsan så kunde knappt andas... Jag hade liksom ont i halsen för 1,5 vecka sedan och inte förrän NU kommer själva ''förkylningen''? Så sjukt irriterande för det bryter aldrig ut på riktigt utan jag går och är lite halvdålig till och från... Men nu verkar det som att det faktiskt har gjort det och efter detta hoppas jag på att få vara frisk! Så irriterande när jag hade planerat en massa grymma träningspass framöver... Men men bara att vila ordentligt så att jag blir frisk så snabbt som möjligt! Som tur var så är det bara lite snuvigt och det brukar ju gå att träna trots att näsan rinner lite :) Men väntar några dagar för säkerthets skull ändå. 
 
Idag har vi i alla fall vart och shoppat lite, jag hittade två grejer på gina tricot b.l.a som jag kan visa upp här imorgon kanske. Supernöjd över alla mina köp verkligen! Efter att ha handlat lite kom vi hem och jag testade ett nytt recept faktiskt. En nyttig jordgubbssylt som dessutom är hur enkel som helst att göra! Den kommer att stå och gotta sig i kylen under natten så jag får testa imorgon, förhoppningsvis blir det lyckat och då kommer självklart recept här så småningom. 
Nu har vi precis käkat lite middag, kyckling och ris med mango-chili-sås o broccoli, så gottttt. Snart blir det lite mys framför tv:n också, med lite gottigheter såklart. Ha en så bra lördagskväll ni bara kan, xoxo♥
Bild från igår morse. Mina nya fina vantar från gina som jag ääälskar♥

Waiting for christmas♥

 
Julen har alltid betytt väldigt mycket för mig, alltid. Men detta år är det något helt sjukt... Jag har nog aldrig längtat efter julen så här mycket som jag gör nu! Det är verkligen helt sjukt. Sitter och lyssnar på lite julmusik redan nu haha och jag tror jag spricker snart... Kan verkligen inte vänta. Känner på mig att denna jul kommer vara magisk. När jag redan nu är taggad så vet jag inte hur jag kommer vara om ca. en månad då man får börja med allt som hör till julen. Vill bara göra massa juliga grejer! 
 
Jag börjar nästan gråta så mycket jag älskar julen, helt ärligt. Kommer testa massor nya recept som är juliga så ni får förbereda er för en massa nyttiga julrecept här på bloggen hela December (kanske November också haha). 
Det är inte själva julafton jag längtar till så här mycket, eller ja det är klart att utan julafton vore det ju trist men det roligaste och mysigaste är självaste väntan på julen enligt mig. Från första advent och framåt. När man får köpa julklappar, julpynta, testa massor recept, ta fina bilder i snön, lyssna på julmusik, lucia, julkalendern, mysiga belysningar och ljus, alla julsmaker (pepparkakor, lussebullar, glögg osv.) och ALLT. Kan inte välja en enda grej från julen som är bäst, för det är liksom allt tillsammans som ger den underbara stämningen. 
 
Ja, November får väldigt gärna gå i rusande fart så att julen kommer hit NU, NU, NU! Kan man inte bara hoppa över tråkiga November eller haha? ;)
 

19.57 Friday

Idag efter skolan så drog jag till gymmet, ett helt okej pass, absolut. Men inte det bästa någonsin heller. Hade tänkt fokusera på 100% kontakt idag, då jag skulle köra rygg&biceps. Bicepsen fick jag riktigt bra kontakt med medans ryggen inte brännde ett skit... :( Vet inte hur men jag lyckas alltid koppla in armarna i varenda ryggövning! Sjukt irriterande. Testade massa nya taktiker och verkligen kände på lats-muskeln medans jag utförde övningarna ordentligt, men nej jag lyckas i alla fall dra med armarna... Men aja det är bara att jobba, jobba, jobba! SKA hitta kontaken i ryggen, så är det bara! :) Tips är välkomna! 

Passet såg i alla fall ut såhär:
Stående latsdrag i cable: 
20x1
15x1
10x4
Enhandslatsdrag i cable (här försökte jag verkligen riktigt myket men lyckades inte heller...):
10x3/arm
Sittande latsdrag i cable (med båda sidorna):
15x2
10x4
Rodd i cable: 
10x5
Chins i ''hjälpmaskin'':
10x1
7x1
5x2
Latsdrag i maskin:
10x4
5x2
Skivstångsrodd: 
10x4
 
Skivstångscurls: 10x4
Hantelcurls: 10x4
Hantelcurls med 1 arm i taget: 10x1
Bicepscurls m. rak stång i cable: 10x4
 
 
Nu, efter lite tacomys, är det dags för att göra sig redo för idolmys resten av kvällen! Med lite gottis som nötter och mörk choklad, nomnom♥

Mysonsdag

Dagens mellis blev en kokos&jordgubbsröra på 1 dl kvarg, ½ dl kokos, ½ banan och några jordgubbar. Plus ett stekt ägg till det, yummie♥
 
Idag känns det minst sagt i benen att jag tränade de igår haha... Aj! Så fort jag bara rör mig så gör det riktigt ont, speciellt i rumpan. Men det är ju bara ett gott tecken för det känns riktigt bra med träningsvärk ändå för man vet ju att man tränat hårt! Ser redan fram emot nästa benpass haha, då tänkte jag testa lite nya taktiker :D
 
Idag kör jag på en vilodag som sagt, hade tänkt ett pass för axlar&triceps men antingen så blir det imorgon (då jag egentligen tänkt ha min vilodag) men osäkert om det hinns med så vi får se helt enkelt hur det blir :) Idag har jag i princip inget alls att göra vilket är otroligt skönt då de två senaste dagarna gått i ett kör. Har hunnit sticka en del idag till min slöjduppgift och ska snart kolla lite på missade avsnitt av ph. Mysonsdag♥ Två dagar kvar till helg, weho!
Nu kämpar vi de två sista dagarna!




Be spontaneous sometimes

Många har svårt att behålla sin motivation och då kan det vara ett stort tips att börja planera mera! För mig är det otroligt viktigt, sitter alltid ner en stund på söndagar och planerar den kommande veckan. Hur jag ska få in träningen på bästa möjliga sätt utan att behöva stressa och så planerar jag vilken dag jag ska träna vad osv. Och även mellanmål och lite sånt då jag tycker det är lättare att veta i förväg vad jag ska äta än att stå där och leta i genom hela kylskåpet och inte vet vad man ska äta. Men självklart är det viktigt att kunna bryta detta mönster ibland. Och vara lite spontan. Idag åt jag något helt annat än vad jag hade planerat och jag körde på en vilodag istället för att jag kände att kroppen behövde vila helt enkelt! Det är verkligen viktigt att inte bli ett kontrollfreak som bara måste ha ordning på allt jämt. Det är viktigt att kunna känna sig fram för stunden och kunna ändra på något om man känner för det. Om man har planerat att träna men känner att kroppen behöver vila, så är det klart att man ska lyssna på kroppen och vila då. Man kan inte jämt gå efter ett strikt schema för det tror jag inte man mår helt bra av heller. Så planera mera, men våga ändå bryta mönstret och vara lite spontan någon gång ibland! 
 

Lovely endorphins♥

Kan inte ens förstå hur glad jag alltid är under och efter mina benpass. Helt otroligt. Blev ännu ett grymt lyckat benpass och jag svävar på moln just nu kan jag säga. Höjde vikterna ännu mer i squatsen, 45 kg klarade jag nu och nästa gång tar jag 50 hoppas jag :D Höjde även vikter i benpress. Endorfinerna bara sprudlar om mig! Lycklig tjej♥
Lade upp dagens pass såhär:
Löpning: 5 min
 
Squats/Knäböj:
20 kg 15x1
25 kg 10x2
30 kg 10x1
35 kg 10x3-4 (?)
40 kg 5x2
45 kg 5x1
Utfall i smith:
10 kg 10x1/ben
15 kg 10x1/ben
20 kg 10x2/ben
25 kg 10x1/ben
Cable kickbacks:
10x5/ben
10x1 åt sidan
Liggande benlurl: 10x4
Liggande benlyft (på bencurlmaskinen): 20x3
Squats på step up- bräda m. kettlebell (riktigt djupa): 10x4 
Benpress: 10 vänsterben+ 10 högerben+ 10 båda benen x3
Jumping lunges: 20x3
 
STRETCH
Hela passet slutade på ca. 1,5h :)
Redo för lite benpress.
 

Bulgariska utfall

 
Är ni med på veckans utmaning hos Ida? Det är jag! Anmäl er gärna HÄR om ni vill, nu kör vi :D

I just want to inspire people♥

Vad vill jag egentligen med alla mina blogginlägg här på bloggen och med mina bilder på instagram? 
 
Det är en fråga som dykte upp i min hjärna idag, men svaret var så otroligt självklart för mig så jag behövde knappast fundera länge. Lägger jag upp träningsinlägg/bilder för att visa att jag är duktig? Eller matbilder och recept för att visa att jag äter så nyttigt och så vidare? Nej, självklart inte. Allt jag lägger upp här och på instagram lägger jag upp för att inspirera andra. Att visa för andra att nyttigt definitivt inte är tråkigt och att dela med mig av min glädje efter ett grymt pass! För det är precis så jag själv blir motiverad. Jag följer hur många träningskonton och träningsbloggar som helst. Och jag får min dagliga dos av inspiration på det sättet. Om jag inte läst någon träningsblogg alls, så hade mitt liv sett helt annorlunda ut, helt klart :) Jag får tips, olika övningar, recept, pepp, fakta om olika grejer och massor mer på det sättet. Och det är precis så jag vill att andra ska känna när de läser min blogg eller följer min insta! När jag lägger upp något i stil med: ''Åh hade världens bästa pass idag, det gick sjukt bra och det var bara grymt roligt idag!''... Så är det inte för att visa att jag är så duktig och säger att jag älskar träning osv. Utan för att det är sant, och jag vill motivera andra att också träna och jag visar att träning gör mig så glad, så otroligt lycklig och jag vill nå ut till andra så att andra också kan bli motiverade att ta tag i sin träning och hälsa! 
 
Så det är just därför jag bloggar om träning&hälsa, det är en del av mig som jag vill hjälpa andra med att hitta. Och när jag får kommentarer som tyder på att det jag lägger ner en del tid på, faktiskt betyder något, så blir jag helt otroligt glad. Det förgyller verkligen min dag på alla sätt och vis! Så var inte rädda för att kommentera för jag kan säga att efter dagens fina kommentar som jag fick, så fick jag galet mycket pepp och det var faktiskt p.g.a. den kommentaren jag fick idé om detta inlägg. Så alltså... Mer fina kommentarer från er= Fler inlägg! 
 
Tack till alla ni som läser min blogg, det betyder verkligen guld!♥
 

I ♥ working out

Alltså herregud, är så grymt överexalterad över tisdag! Då ska jag äntligen få dra till gymmet igen och kan ni gissa vad jag ska träna? Ben såklart!! Herreguuuud kan inte ens förstå hur mycket jag kan längta, har aldrig i hela mitt liv känt såhär för träning förr. Har alltid tyckt det har vart grymt roligt och så, men aldrig någonsin vart så här exalterad över mina pass som jag är över mina benpass på gymmet. Det är helt sjukt. Njuter av varenda sekund och det är bara helt underbart. Har precis skrivit upp tisdagens pass och åh vad jag önskar att det var imorgon, eller nu typ haha. Men kan inte träna på gymmet förrän på tisdag, men den som väntar på något gott väntar länge ;)
 
Idag blev det i alla fall ett pass hemma för rygg och biceps. Och lyckades verkligen få till ett riktigt bra pass! Med ett gummiband och lite fantasi är allt möjligt. Med fantasi som sagt lyckades jag få till lite övningar som latsdrag, stående rodd, ''vanlig'' rodd och så lite övningar för biceps också. Vi har även en träningsbänk hemma som man kan köra lite ''front lat pulldowns'' i också. Fick mer kontakt i latsen än vad jag någonsin fått faktiskt! Blev rätt många reps, mellan 15-20 och fokuserade BARA på kontakt, hela tiden. Och jag lyckades! Nu har jag äntligen fått kontakt med latsen och är överlycklig, ska köra med samma teknik på nästa veckas ryggpass på gymmet så får vi hoppas att jag får lika bra, om inte bättre, kontakt då :D
Gammal bild, ett preworkout-meal inför ett av mina benpass några veckor sedan :) Orginalinlägg HÄR. 
Blir en hel del bananpannkaks-bilder här nu känner jag haha, men tur att det är gott iaf ;)
 
 
 
 

PW

Har troligtvis blivit helt frisk nu från min förskylning, hade ont i halsen tisdag-onsdag och trodde däför att jag även skulle bli snuvig och sånt som jag alltid blir någon dag efter, men har ännu inte blivit det så vet inte riktigt vad det kan bero på. Men det är ju bara bra såklart! Men för säkerhets skull blev det ingen träning idag, men det var ju dock knappast svårt att ta sig ut på en powerwalk när vädret är helt underbart. Riktigt skönt var det och gick nästan en timma, helt själv, med musik i lurarna och bara njöt varje sekund av tiden. Riktigt härligt var det måste jag säga! 
 
Igår var jag på Bodaborg som ni kanske visste! Jag har inte riktigt haft tiden att uppdatera er om det ännu men det var riktigt roligt verkligen. Var där med kompisar och en hel del andra från skolan, skrattade så jag knappt kunde andas vid vissa tillfällen haha... Men ett tips är verkligen att åka dit med några vänner och köra allt ni kan :D Kom hem runt halv sex och sedan blev det lite idolmys innan jag sov som en stock i 10h haha. Helt sjukt vad trött jag var igårkväll... Somnade på ca. 5 minuter vilket är väldigt ovanligt för mig då jag nästan jämt tar minst en timma på mig att somna! Och idag har jag mest tagit det lugnt och vart hemma, blev en powerwalk i det fina vädret och nu ska jag nog sätta mig och läsa en stund i min svenskabok, vill bara få den utläst nu haha. Ha det så bra finisar, xoxo♥

Chiaseeds&PB

Igår när jag och syrran var på stan investerade jag lite nya grejer, bland annat dessa två grejerna (köpte även ett par vantar men ska lämna tillbaka de för jag har hittat ett par andra ännu finare vantar hehe). Jordnötsmöret var slut så testade denna gång en ny sort, crunchy, fast dock i samma märke. Green choice ekologiska jordnötssmör, har testat och detta var faktiskt godare än creamy, underbart! 
Sedan var jag inne på life en sväng och köpte mig lite chiafrön, då jag hört mycket gott om dessa de senaste månaderna. De små fröna är nämligen riktiga hälsobomber, som ni kan läsa mer om nedan bilden. Man kan dessutom göra en massa bra grejer med dem, b.l.a chiapudding, baka med de, eller bara ha i lite i smoothien, på gröten osv. Testade att göra en choklad-chiapudding och helt ärligt vart det inte så lyckat haha :/ Men får öva, öva, öva och testa massa olika recept helt enkelt :)
 
 
Om chiafrön:Chiafrön är små frön med ett väldigt högt näringsinnehåll. De är bland annat rika på näringsämnen som omega-3 (alfa-linolensyra), A-vitamin, protein, kalcium och magnesium. Dessutom innehåller de mycket fibrer som är bra för magen. Chiafrön liknar linfrön på många sätt, men innehåller ännu omega-3, nyttiga mineraler och fibrer. Dessutom härsknar inte chiafrön lika lätt. Om du vill göra din kost lite nyttigare är det en utmärkt idé att börja använda chiafrön. I den här artikeln får du lära dig mer om dessa fantastiska frön och hur du kan använda dem till frukost, i mat och i mellanmål.
  • Innehåller 8 gånger mer omega-3 än lax
  • Högt fiberinnehåll (33-34 %, dessutom 50% mer fibrer än linfrön)
  • Innehåller mycket protein (21 %)
  • Kan användas i sallad, müsli, gröt, smoothies m.m.
Källa.

New hair, don't care

 
Gud så skönt att få håret klippt säger jag bara! Var som rena skatboet innan... Slitet och risigt som bara den. Tog bussen in vid tolv ungefär i sällskap med syrran, när jag var klar så gick jag därifrån hur nöjd som helst. Men det är klart, om man inte klippt sig sedan i början av juni så är det väl inte så konstigt att det är riktigt slitet nu... Nu är det bara att försöka hålla det såhär och det ska jag göra genom att inte göra något alls haha. Alltså inte platta osv. men inte ''försöka'' få det bra med massa onödiga produkter utan bara låta det vara helt enkelt. Mitt hår blir så lätt slitet men det var det ju inte när man var liten och då gjorde man ju i princip inget alls :)
 
 
Efter det så gick vi och shoppade lite och jag hittade lite smågrejer som jag ska visa upp här sedan, två nya hälsoprodukter som är toppenbra :) Även lite annat men ni får se senare... Efter det blev det lunch och jag åt bakad potatis med skaldjursröra, behöver jag ens säga att det var drömgott eller? Så efter en mysig dag på stan tillsammans med syrran är jag nu hemma, väldigt skönt att komma ut en sväng jämfört med igår.
Vet inte om fler än jag har studiedag idag? Eller det kanske bara är skolor i min kommun? 
 
 


 
 

Instagram

 
Följer ni mig på instagram? Där uppdaterar jag en del och har på senaste tiden blivit mer aktiv där, där får ni mer uppdatering och mobilbilder. Matbilder och träningsbilder och inspiration till er :) 
 
Tycker verkligen instagram är riktigt roligt och älskar att göra mina bilder fina och sedan redigera osv. Jättekul med en sådan sorts app! Har dock haft det ett par år men det är inte förrän senaste månaderna jag verkligen tycker det är sjukt roligt. 
 
@jenniferaaandersson heter jag där iaf så se till att följa mig och om ni lägger upp bilder som jag tycker är fina/intressanta så följer jag oftast tillbaka!♥

Banana pancakes in my ♥

Har inte så mycket roliga inlägg att bjuda på nu när jag är sjuk och inte kan träna utan bara är hemma, kollar på film och tar det lugnt. Men gjorde i alla fall världens godaste lunch idag! Har verkligen fallit för bananpannkakor på senaste tiden! Har alltid tyckt om det mycket men nu när jag har börjat göra lite olika varianter är det ännu godare och jag kan inte sluta äta det haha, så ett lass med bananpannkisar blev det alltså till lunch. Tänkte först köra på typ äggmackor eller något för att jag inte orkade laga mat hehe, men det fick bli så iaf när jag väl tänkte efter på hur smarrigt det faktiskt är... ♥
♥2 ägg
♥1 liten ekobanan
♥3/4 dl havregryn
♥Olja att steka i (kokosolja är enligt mig godast)
 
Mixa ihop ingredienserna och stek sedan på medelhög värme, bara inte för högt så inte de bränns vid eller de nyttiga ämnena i oljan försvinner. Mina vart en enda röra så gömde de under en massa god topping; Honungsmelon, kvarg+mosade jordgubbar och lite cashewnötter. MUMS.

En ny sorts gröt

 
Sorry för dåliga mobilbilder hela tiden, men trots att jag är hemma idag så orkade jag verkligen inte ta fram systemkameran och hålla på imorse. 
Idag är jag hemma från skolan och bara tar det lugnt och försöker krya till mig lite. Har kollat på film hela förmiddagen (The fault in our stars) och gråtit en skvätt(okej, flod) till filmen hehe. Gjorde mig denna underbara frukost imorse, rena drömfrullen alltså. Löskokt ägg med örtsalt, macka på rågbröd, en kopp te (ja i min julmugg haha) och så gjorde jag den mest fantastiska gröten jag någonsin gjort. Smakade verkligen som pepparkaksdeg och fick mig att drömma mig bort till juletider... Denna gröt kan jag garantera att det bli mycket av i December! Ska försöka att inte trötta ut den under hösten bara, risken är dock stor eftersom jag har en aniiing svårt att vänta i två månader på att få börja med allt som hör till julen!
 
♥1 dl havregryn
♥2 dl vatten
♥1 liten ekobanan
♥2 krm kanel
♥1 krm (knappt) nejlika
♥1 krm (knappt) ingefära
♥(Eller lite mindre än 1 tsk pepparkakskrydda)
 
Mosa bananen och rör ihop alla ingredienser på medelhög värme i en kastrull tills det blir en gröt.
 

Kycklingwook med kokos&currysmak

Jag är verkligen en kycklingmänniska som lätt skulle kunna äta kyckling varje dag, plus fisk&skaldjur, såklart.Idag gjorde vi en otroligt god kycklingwook med grönsaker och kokosmjölk! Riktigt smarrigt vart det och något vi måste göra fler gånger, en ny favoritmiddag :) Så tänkte dela med mig av receptet och hoppas på att ni också testar!
♥Valfri mängd kyckling
♥En burk kokosmjölk (den rosa använde vi)
♥Valfria grönsaker (broccoli, paprika och bambuskott hade vi idag)
♥Kryddmix ''paneng'' red curry/Vanlig curry och valfria kryddor
 
1. Bryn kycklingen så den blir helt klar. 2. Tillsätt sedan kokosmjölken och kryddmixen och rör om. 3. Tillsätt grönsaker och låt stå ett tag med lock så grönsakerna blir tillagade. 
 
Idag åt vi det tillsammans med risnudlar men vanligt ris blir också väldigt mumsigt! :)
 
Utan tillsatt socker och helt mjölk/gluten-fritt. 
 

Sore throat

Imorse vaknade jag upp med världens halsont, inte alls roligt eftersom jag var sjukt taggad på att dra till gymmet efter skolan och köra slut på benen, men ändrade planer fick det bli och efter denna skoldag var jag helt slut. Behövde dessutom springa till bussen för att hinna med den efter skolan och jag kan lova att det kändes som min hals brann, bokstavligen. Men imorgon har vi egentligen inga speciella ''viktiga'' lektioner som man bara måste vara med på, inga prov eller så. Så därför lär jag nog vara hemma imorgon och vila upp mig. Men sjukt irriterande att jag blev sjuk just nu för på fredag ska jag till Bodaborg med en ''fritidsgrupp'' som finns på vår skola. Och dagen innan kunde man sova över på en fritidsgård och ha en massa kul, ska verkligen försöka vara med på Bodaborg eftersom det är huvudsaken, men övernattningen får jag väl se hur det blir med, känns som jag behöver så mycket kraft som möjligt för att orka åka iväg på fredagen. Sjukt tråkigt :(

Men hur som helst, när jag kom hem från skolan var det glöggte i min fina julmugg, lite hemmagjord nyttig jordgubbsglass + paradise hotel som gällde. Såå mysigt och glass+ te är ju det bästa för min stackars hals. Och ja jag är väl lite knäpp som dricker glöggte ännu men längtar till julen så mycket att jag typ smäller av haha så jag börjar helt enkelt i tid ;)
Naglarna just nu, inte målat en ''seriösare'' design på hur länge som helst, så det var verkligen kul att sitta och pyssla om naglarna lite i söndags, även om det vart rätt simpelt denna gången :)
 

Våga ta plats

Detta inlägg kommer jag skriva till er, men också till mig själv faktiskt! Det handlar om att våga ta plats på gymmet...
 
Alla som tränar gym har ju någon gång vart nybörjare, jag själv är ju nästan nybörjare fortfarande. Jag började ju i slutet av sommaren. Då tillsammans med Amanda, vilket jag är väldigt tacksam över för om jag vore själv första gången skulle jag nog ha vänt innan jag ens gått in på gymmet hehe. Men vi tränade några gånger, sedan var det en gång som hon inte kunde, så då bestämde jag mig för att utmana mig själv och köra själv. Och efter det har jag bara tränat själv hela tiden! Men när man är själv kan det dock vara lite nervöst ibland, i alla fall om man är nybörjare och inte är så van. När killar som är mycket äldre står där och lyfter de allra tyngsta vikterna, medans man själv inte ens klarar hälften av det. Men det gäller att tänka bort de tankarna helt och hållet! För DU har gått till gymmet, DU ska träna där, DU har betalt för att vara där och DU ska våga ta plats och fullständigt radera alla andra runt omkring. 
 
Jag kan fortfarande vara lite osäker ibland men när jag tänker såhär så känns det mycket bättre, vi alla är ju där för att träna och man ska få göra det man känner för, köra så låga vikter man vill och testa en massa annorlunda övningar utan problem. De andra bryr sig inte om alla andra runt omkring, även om man själv kanske tror det. 
 
Så det gäller helt enkelt att bara gå in i sin egen lilla bubbla och fokusera på sitt eget träningspass och inte bry sig om vad alla andra gör! Lättare sagt än gjort dock, men bara att öva, öva, öva och du kommer aldrig känna dig bekväm om du fegar ur och inte vågar gå dit ju! 
Gammal bild. 
 
 

Sunday workout

 
Idag stod det mellan ben&rumpa eller mage, triceps o bröst, det sistnämnda fick det bli eftersom vi har idrott imorgon och då är det knappast roligt att ha kört ben dagen innan haha... Det händer ju sällan att man inte springer något alls på idrotten så därför blev det så helt enkelt. Ben&Rumpa är ju min favorit, men fick till ett riktigt bra pass ändå! Fokuserade på teknik så gott jag kunde och struntade i siffran på vikterna. Dock fick jag till ett personbästa i triceps pushdown i cable! Sjukt glad :D Och ett riktigt magpass på gymmet händer sällan, brukar oftast träna just mage hemma istället men det var kul med variation. Testade en hel del nya övningar dessutom och var bara riktigt roligt idag. 
 
Efter passet var jag riktigt hungrig så passade perfekt med en ordentlig lunch efter det! Mango chutney-gryta med kassler och ris, sjukt gott. Brukar oftast träna på eftermiddagen men var härligt att få till ett pass på förmiddagen för en gång skull :) 
 
Idag har jag faktiskt ingen söndagsångest alls, jätteskönt! Beror nog på att vi har studiedag tors-fre den kommande veckan och har massa kul inplanerat då! Mer om det en annan dag, ha det bra♥




Saturday: Back&Biceps

Och så var det lördag, kickade igång dagen med storfrulle/brunch med äggröra och sådant gottigt, runt två tog jag bussen in till gymmet för ett rygg&biceps-pass. Ett rätt så lyckat pass ändå, inga problem eller så. Dock är det just dessa pass som är de sämsta, eftersom jag har svårt att verkligen få kontakt med rygg&biceps, blir lätt att jag kopplar in en massa andra muskelgrupper, knasigt men så är det. Men rodd i cable och skivstångsrodd fick jag iaf grymt bra kontakt med ryggen. Men latsdragen är svåra att verkligen få kontakt med just latsen tycker jag :/ Hur som helst, när jag kom hem blev det lite kanelbulle-fika! Just kanelbullar var riktigt längesedan jag åt men gott med ett glas mjölk såhär på kanelbullens dag, man får ju passa på ;)
 
Resten av dagen/kvällen ska jag inte göra något alls! Gud så skönt, laddar upp för morgondagens träning, som jag ännu inte vet om det blir gym eller hemma, får se hur morgondagen blir helt enkelt, spontant är skönt ibland :)
 
 
Två bilder från min fredagsmorgonen, med kass kvalité nu när det börjar bli mörkt ute dock, har gått SÅ snabbt, nyss var det ju jätteljust när man vaknade? Bara någon vecka sedan ju... Aja jag tycker hösten är rätt mysig iaf :) 

 
 

Svettigt värre

Fredagskväll! Bästa kvällen på hela veckan helt klart. Dock har denna fredag vart minst sagt rolig. Varit så himla irriterad och trött hela dagen så det var otroligt skönt när jag slutade skolan för helg behövdes, minst sagt. Åkte bara hem efter skolan, tog det lugnt ett tag och sedan ville jag träna ett pass. Men hade begränsat med tid och allvarligt talat, finns det något mer effektivt än tabataintervaller eller? Sjukt himla jobbigt och inte kul för fem öre, men känslan efter alltså... Helt sjuk. På exakt 24 minuter lyckades jag pressa ut precis ALLT ur mina muskler och pulsen höjdes sjukt mycket och flåsade som jag vet inte vad... Och vi ska ju inte glömma hur svettig jag blev! Har aldrig, någonsin, i hela mitt liv blivit så svettig som jag blev idag. Alltså, svetten rann ÖVERALLT i hela ansiktet, inte bara någon droppe eller två utan precis i hela ansiktet, som jag hade doppat ansiktet i vatten typ haha. Sjuk känsla efteråt, verkligen! Alla mina hatövningar i ett pass, check! 
 
Efter en kall dusch så blev det grillat som fredagsmat, så längesedan nu eftersom det blir annat när hösten kommer. Men himla gott! Och till idol blev det lite grönsaker med dipp, nötter och choklad som tv-snacks. Ska se vem som lämnar idol och efter det lär det väl bli att sova, välbehövligt att få sova UT efter denna vecka!
Man ser kanske inte så väl, men om ni lägger märke till alla droppar på näsen, kinderna, runt munnen, runt ögonen.. Överallt! Haha ;)
 

Chocolatemugcake

När jag kom hem från skolan så var jag så himla hungrig och ville ha något snabbt att äta, vad är då bättre än att bara slänga ihop en mugcaker på ca. 5 minuter? Har aldrig gjort en så god chokladmugcake förr måste jag säga, toppenbra! Har bara testat att ha med banan som sötning förr men det har inte blivit så himla gott om jag ska vara ärlig. Denna var perfekt! 
♥1 ägg
♥½ dl havregryn
♥½ dl mandelmjöl
♥ca. 2-3 tsk kakao
♥2 dadlar, eller mer för mer sötma
♥½ banan
♥En skvätt vatten
 
1. Stavmixa ihop alla ingredienser och tillsätt sedan vatten så det blir en rätt så rinnig konsistens, den ska iaf inte vara ''seg''. 2. Häll upp allt i en mugg och micra ca. 2 minuter. Om du ska äta den i muggen så är det nog godast med mindre tid i micron, så den är lite kladdig. Men om du ska vända den på en tallrik är det bäst att ha ca. 2 minuter så den blir fast.
 
Jag toppade med hallonkvarg (hallon+kvarg) och några kokosflingor

Never give up

Gammal bild från i somras.
 
Idag efter skolan så var jag med Amanda och Emelie ett tag hemma hos Amanda. Vi sextiden så drog jag hemåt och käkade lite middag. Efter maten så hade jag egentligen tänkt köra ett magpass hemma men när pappa frågade om jag skulle med ut på en promenad så ändrade jag mina planer för kände att en promenad vore ännu skönare. Och jag ångrar det inte ett dugg! Jätteskönt att komma ut när det var så frisk luft och i slutet var det helt mörkt, väldigt mysigt tycker jag. Så nu har jag resten av kvällen på mig att inte göra något speciellt, väldigt skönt faktiskt att inte ha så mycket inplanerat, inga måsten. Eftersom vi inte har något mer plugg till denna vecka. 
 
Men nu ska jag ta och kolla igenom bloglovin lite och fixa för morgondagen, ha en fin kväll

Kokos/Kola/Apelsin- Gröt

Dagens frukostgröt var amazing, verkligen. Den blev dock en aning rinnig men smakade ändå helt underbart gott, en smak av kokos, apelsin med också en touch av kola av dadlarna. Låter det inte perfekt eller? Kass bild dock men kan ju tyvärr inte styra över att det är kolsvart på morgonen :/
 

♥1 dl havregryn
♥2 dl vatten
♥1 ordentlig klick kokosolja
♥3 färska dadlar
♥1 ägg
♥½ apelsin
 
1. Mosa och kärna ur dadlarna. 2. Mät upp grynen och vattnet och låt det koka upp med dadlarna under omrörning. 3. När gröten är klar kan du ta av gröten från plattan och tillsätta kokosoljan och ägget. Rör om tills den får en bra konsistens. Min blev lite rinnig men vart ändå god, men man kan säkert ta mer havregryn eller mindre vatten. Till sist pressade jag ner en halv apelsin i gröten, klart!
Toppades med hallon, kvarg och jordnötssmör♥ + en skiva rågbröd med kalkon till det.