Repost: Träningstips

Har just nu inte så mycket inspiration till inlägg, så vi kör på en repost av ett gammalt inlägg!
 
Variera din träning. Det är viktigt att du inte kör samma gamla vanor hela tiden. Du kan självklart ha dina små favoriter men försök så gott det går att testa olika träningsformer och olika övningar. Det finns ju ett helt hav av olika träningsformer så prova en massa olika för bästa resultat. 
Jämför dig inte med andra. Bara för att din vältränade vän kan springa en mil så gör det aldrig dig dålig. Jämför dig bara med dig själv och tänk på hur långt just du kommit. Du kanske utgick från en lägre punkt och det kanske ev. är så att du har utvecklats mer än din vän egentligen? Det finns alltid folk som kommer vara bättre än dig. Så är det bara. 
Vila. Det är så viktigt att inte köra järnet varenda dag. Och om du kör flera dagar i rad försök att köra olika muskelgrupper så att musklerna får återhämta sig. Återhämtning är en av de viktiga punkterna om du vill nå dina mål!
Kalorier är inte allt. Välj en smoothie på 200 kalorier istället för en cola zero på 0 kalorier. Kalorier har i många fall inte någon betydelse, för en smoothie innehåller så mycket mer bättre än vad en cola zero. Välj det nyttigaste i första hand!
 
Ändra livsstil. Gå inte på någon dum diet som du ändå kommer tröttna på om en månad. Försök satsa på en hälsosam livsstil istället. Även om den där dieten kommer gå snabbare för att nå dina mål så kommer en hälsosam livsstil hålla bättre i längden. Se till att du kör på något du faktiskt kan leva på! 
Tänk på hur långt du har kommit. Som bilden säger ovan, tänk inte på hur långt du har kvar, tänk på hur långt du har kommit. Det kommer att få dig motiverad att fortsätta kämpa, vad ditt mål nu är inom träningen. 
Kämpa hårt i början. Början är alltid svårast. Så är det bara. Du kanske inte har minsta lust alls ta dig upp för ett träningspass och väljer mycket hellre pomme och hamburgare framför en fräsch sallad. Men om du bara kämpar på i början så kommer det bli lättare sen. Så var det i alla fall för mig, när jag efter många gånger jag verkligen tvingat mig själv att köra så svetten rinner, var det så himla mycket lättare. Nu ser jag verkligen fram emot träningspassen och väljer mycket, mycket hellre nyttig mat än onyttigt.
Unna dig ibland. Tänk över på vad som är svårast att undvika när det gäller mat. Ha då en dag du bestämmer att du ska få unna dig detta, om du då äter bra tills dess så känns det mycket lättare när man vet att det kommer kännas välförtjänt. För om du äter t.ex godis varje dag, när unnar du dig då egentligen? Varje dag? Att unna sig ska ju vara något lite speciellt. 
 

Squat, squat, squat!

 
 
Är ni med på Idas utmaning denna vecka då? :D Det är jag!

Lately

Hej på er!
 
De senaste dagarna har jag inte riktigt funnit tid för bloggen, men så kan det vara ibland.Tänkte i alla fall dra en snabb genomgång om min helg.
 
I fredagskväll så var jag hemma med familjen och vi grillade oxfilé och till det åt vi pappas egna rödvinsås och potatisgratäng... Alltså kan inte sätta ord på hur gott det var. Rena lyxen! Och så blev det färska hallon med glass till efterrätt, även det supergott. Så bastade vi och badade i poolen, trots att det varken var speciellt varmt i luften eller i poolen. Men det var hur som helst en väldigt mysig kväll!
Igår så åkte vi en sväng till Anneli och sov där i natt, också väldigt mysigt. Fick träffa Therese som jag inte träffat på huuur länge som helst eftersom hon bor i Spanien!  Så det var väldigt roligt.
 
Och idag kom vi hem på förmiddagen och vi har vart en liten sväng in till ett shoppingcentrum och jag kikade efter bikini men hittade verkligen inget :( Men kom hem med en ny bok i alla fall, går åt nu på sommaren för det förekommer ofta just nu att jag sitter och inte har minsta aning om vad jag ska göra. Så perfekt med läsning såna dagar! Blev även en liten mysfika på espresso house innan vi drog vidare.
 




Tävling hos Moa!

För att komma till inlägget klicka HÄR. Jag kommer vara med och tävla om linnet ''cute stuff'', för jag menar... Vem vill inte ha ett hur gulligt som helst linne med cupcakes?

En nyttig chokladboll? Ja tack

Har alltid i hela mitt liv varit väldigt svag för chokladbollar, allt med chokladsmak egentligen. Men nu har jag exprimenterat fram ett gudomligt gott och väldigt bra recept på ett gäng nyttiga chokladbollar. Bara bra grejer i och de är verkligen hur goda som helst, smakar väldigt mycket som vanliga chokladbollar. Så absolut ett stort tips! Följde inte något speciellt recept, exprimenterade bara lite själv. Men här kommer mitt färdiga recept!
 
 
♥1,5 dl fiberhavregryn
♥8 st färska dadlar
♥2 tsk kokosolja
♥2 msk kakao
♥2 msk vatten (eller kaffe om man vill)
♥Kokos att rulla i
 
Mixa först dadlarna till ett klet. Jag mixade med stavmixer, med vår stavmixer gick det inte jättebra så bäst är väl t.ex matbredare. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa ihop allt. Smaka av och se om du vill ha mer av något, ex. dadlar för mer sötma. Rulla sedan till bollar och rulla i kokos. Mums!
 
Tycker de är godast att förvara i kylen. 
 
Kan väl tillägga att för er som inte gillar dadlar, så smakar det inte alls dadlar, de ger bara den där underbara sötman :-)

Friday morning♥

 
Blev en mysig frulle med syrran i solen förut, riktigt härligt att faktiskt kunna sitta ute. Var lite smått blåsigt men annars väldigt skönt. Allt smakar ju bättre automatiskt när man är utomhus! 
 
Idag är det bara ta det lugnt som gäller, ser fram emot denna dag som bara den. Inga ''måsten'' och ingen som helst stress, bara ta dagen som den kommer. Ska sätta igång och träna lite strax, mage&rygg. Inte världens roligaste pass dock, nog mitt ''hatpass'' om jag måste välja något sådant. Förrutom att springa då haha...
I eftermiddag är jag väldigt sugen på att baka något litet... Längesedan jag gjorde några slags nyttobollar faktiskt. Nyttiga chokladbollar kanske? Får väl se vad vi kan ha hemma och vad jag kan komma på :-)
 
 
 

Nyttig fryst cheesecake

En nyttig och dessutom helt fantastiskt god cheesecake låter väl inte helt fel? Nej jag tyckte i alla fall att detta recept blev riktigt bra. Däremot nästa gång kommer jag ha i mer nötter i botten och mindre av det andra. För botten blev lite för kladdig, inget som gjorde mig något egentligen. Men en cheesecakebotten ska ju vara rätt ''smulig''. 
 
1 portion
Botten:
♥1 tsk mandelmjöl
♥Lite drygt 7 st pekannötter (jag hade bara 5)
♥1 dadel
♥1 tsk mandelsmör
♥Ev. 1 tsk vatten
 
Lägg nötterna i en påse och ta sedan fram en kavel och krossa nötterna genom att kavla på nötterna eller krossa med händerna. Mosa sedan 1 dadel och blanda ihop alla ingredienser (eller mixa allt förrutom nötterna). Tryck ner ''degen'' i en mellanstor form (se min bild).
 
Fyllning:
♥15 g philadelphia 12%
♥Knappt 1 msk kvarg
♥½ dl hallon
♥Honung ev. alt. annan sötning
 
Tina hallonen lite om de är frusna. Mosa sedan hallonen och blanda ihop med resten (alt. mixa ihop). Smaka av och se om du vill ha lite sötning i, ex. honung. Sedan häller du smeten i formen och stoppar in i frysen, gärna i en burk. Minst 3 timmar innan den ska ätas. OBS. När den väl ska ätas, tips är att äta med sked! Haha för det blir rätt kladdigt ;)
 

Kondition på schemat idag

Heej på er!
 
Alltid så förbaskat svårt att veta hur man ska starta sina inlägg, sitter alltid en evighet och funderar haha... Men hur som helst. Sitter just nu, fortfarande i min pyamas och gör inte något alls i princip. Ska snart köra ett HIT-pass. Fick världens beslutsångest idag, det stod mellan vilodag, HIT-pass, intervaller eller både och. Men kom fram till ett HIT-pass till slut haha...
 
Efter lunch så ska jag träffa lite kompisar, så det ska bli trevligt :) Men jag ska inte slösa bort min tid genom att sitta och skriva bara meningslösa grejer här nu! För jag bör hoppa i mina träningskläder nu och träna så svetten rinner :D
 

Mitt hår ser hemskt rufsigt och tovigt ut på bilden och ja, jag hade verkligen VÄRLDENS sämsta hårdag igår, håret ville inte alls det jag ville :(


Stan med lilsis

Idag tog jag och syrran bussen in till stan efter lunchtid. Blev lite shopping för oss båda! Och så fikade vi lite på ett café, muuums. När både jag och syrran kände oss nöjda så traskade vi vidare till farmor och spenderade kvällen där. Hon bjöd på jordgubbar och mjölk och sen tog vi det mest lugnt. Vid åtta tog vi bussen hem och nu sitter jag och kollar bloglovin och försöker även uppdatera min egna blogg!
Snart blir det några avsnitt av gossip girl innan det är läggdags, hoppas ni får en bra kväll!♥


Syrran mumsade på en morotskaka och jag tog en jordnötsbrownie, med äckligaste grädden jag någonsin ätit! Nej den måste ha varit gammal eller något... 


Sjukt ledsen för att jag ger er såna här dåliga mobilbilder på mina köp, men jag orkar faktiskt inte fixa något bättre så jaa, bättre än inget! I alla fall köptes linnet på NewYorker för 99:- och solglasögonen på Cubus för 79:- om jag minns rätt? Fick dock rabatt eftersom jag hade en kupong. Jippie :D Är helnöjd med båda köpen!
 

This morning♥

Efter min powerwalk imorse gjorde jag en drömfrulle i form av min favvogröt toppat med hallonfluff! Toppades även med mandelsmör och lite hallon. Alltså, skulle kunna äta denna frulle varje dag för resten av mitt liv. Smakade som en dröm i munnen och magen tackade mig väldigt mycket. Looove<3
 
 
Om man inte vill äta hallonfluff med gröt (som jag hehe) istället för gröt med hallonfluff... Så är det bara att förvara hallonfluffet i en burk i kylen. Vet inte hur länge det håller sig men säkert ett par dagar. :-)
 
Favvisgröten
♥1 dl havregryn
♥2 dl vatten
♥½ banan
♥1 äggvita
 
Mosa bananen. Koka sedan upp alla ingridienser under omrörning tills det börjar likna en gröt. Ta bort kastrullen från plattan och kläck då ner äggvitan i gröten och rör om direkt tills du får konsitensen du vill. Akta så inte äggvitan binder sig.
 
Hallonfluff
♥1 dl kvarg
♥1 dl hallon
♥1 äggvita
 
Vispa upp äggvitan till ett fluff (med elvisp). Mosa sedan hallonen och ha i övriga ingridienser och vispa lite till. Det ska bli riktigt fluffigt och gott!

Morning PW

Hej! Idag lyckades jag ta mig upp strax efter åtta för att ta en morning PW innan frullen. Inte jätteskönt innan man hade kommit upp men väl när jag var ute var det riktigt, riktigt härligt! Måste oftare börja dagen med en powerwalk för det är helt klart bästa sättet att starta dagen på. Dessutom smakar frukosten extra yummie när man har vart ute och gått. Hade en hoodtröja på mig men efter ett tag blev det så sjukt varmt så gick bara i linne, riktigt härligt att kunna göra det innan klockan ens är nio! Och trots det blev det riktigt varmt. När solen väl är framme så kan det vara varmt, även i vårt isiga Sverige...

Och extra skönt när man är uppe så pass tidigt för då är det inte många som är vakna så här på sommarlovet, så det enda ljud man hör är fåglarnas kvitter♥
 
Nu blir det snart dags för ett axlar&triceps-pass! Sedan måste jag göra mig i ordning för vi ska till stan senare i eftermiddag, jag och syrran. Så nu är det bäst att jag sätter fart!

Legtuesday

Hello!
Idag har jag haft lite mer att göra än de senaste dagarna. Efter att frukosten hade sjunkt ner lite så gav jag mig ut på en liten mini-löptur, eller joggingtur rättare sagt. Inte supersnabbt gick det men, det vara bara uppvärmning! Var alldeles lagom uppvärmd för dagens ben&rump-pass när jag kom hem. Laddade upp med massor vatten och jag var mer än redo. Så var garanterat heeelt slut i benen efter passet. När jag redan var trött efter att ha sprungit, innan passet ens börjat haha... 
 
Men det gick superbra ändå och efter det blev det en ordentlig portion med kycklingsallad, riktigt gott och jag kan lova att det blev en portion till :-) Både jag och syrran blev proppmätta och efter att ha plockat i ordning och efter en lång och skön dusch, satte jag igång och städade lite. Plockade i ordning lite i mitt rum plus dammsugade lite på undervåningen. Nu kan jag äntligen sätta mig ner med väldigt gott samvete, så fort jag avrundat detta inlägg kommer jag nog dyka in i en bok och läsa resten av dagen, typ hehe. Ha en bra dag, kram
 
 

Monday mornings♥

 
Heej kära vänner♥ Blev inte lika mycket uppdateringen som jag ville igår, av den enkla anledningen att jag inte hade några som helst nya bilder som passade till mina texter! Haha knasigt, men så är det. Springturen igår förresten, jo... Jag tänkte att jag hinner nog ut innan regnet. Men PRECIS när det klev utanför dörren kom världens regnskur! Men jag körde ändå och det var faktiskt rätt skönt. Och som alltid, efter regn kommer solsken! Och jajamen, visst blev det sol i slutet av passet. Härligt! Sedan gjorde jag inte mycket mera på dagen, tog en liten promenad med syrran senare på kvällen men annars var jag bara hemma och tog det lugnt. 
 
Idag när jag vaknade blev jag enormt sugen på en smoothie, tog lite vad vi hade hemma och det slutade med en jordgubbs och hallonsmoothie! Endast jordgubbar, hallon, lite kvarg och en skvätt fil. Toppades med mandelsmör (recept) och en jordgubbe. Kan en smoothie bli mycket bättre? Åt en macka och ett ägg till, som jag dock glömde på bilderna hehe. 
 
Med denna frulle i magen var jag redo för ett pass för mage, rygg & biceps. Brännde rejält och jag hoppas på träningsvärk imorgon :D 
 
Resten av dagen har jag inga som helst planer, får väl se vad denna måndag har att erbjuda helt enkelt!
 

FRÅGESTUND

  
Ni kan antingen ställa frågor här i kommentarerna eller på min videofyme- kanal, där jag heter jjennaa :-)
Ställ vilka frågor ni än vill, svarar på i princip allt. Om mitt liv, skönhet, hälsa, träning eller andra av mina intressen eller bara något allmänt!
 

♥Midsommar 2014- Bilder del 2♥


 
Vad har ni för er idag då kära läsare? Jag själv har precis tränat ett litet pass för axlar&triceps, rena favoritpasset! Älskaaar att träna axlar&triceps just för att det finns så många olika övningar med t.ex gummiband. Som verkligen bränner i musklerna och som man faktiskt kan se resultat av :D Så det blir ju inte helt fel att köra båda i samma pass. 
Men än är inte dagens träning över, ska strax ut på ett intervallpass. Men ser ut som det vilken sekund som helst kommer börja regna så bäst att jag inte fördriver tiden med att sitta här och skriva, bara att snöra på sig skorna och ge sig ut!

Midsommar 2014- iPhonebilder


Redo att hugga in! Ägghalvor, sill, potatis, gräddfil, gräslök m.m... Älskar verkligen midsommarmat, kanske mest för att jag är en av de få yngre som faktiskt gillar sill, haha vet inte någon mer än bara Amanda som är i min ålder som gillar sill :D Mätta som bara den blev vi dock, det bara sa stopp så kunde jag verkligen inte få i mig en smula mer mat!
Lite kubb blev det och jag tog hem segern flest gånger, känner mig väldigt duktig hihi ;)
Men självklart går det ner lite efterrätt efter ett litet tag. Våra egna jordgubbar som vi planterat med en klick grädde och geisha-kex♥ Eftersom det var våra egna jordgubbar var det inte mängder, men precis lagom ändå!

♥Midsommar 2014- Bilder del 1♥

Heej!
Igår var det midsommarafton och jag tog en paus från allt. Fick bli ett ynka inlägg som var tidsinställt åt er och tog en vilodag från träningen. Väldigt välbehövligt och skönt. Hade en supermysig dag, firade tillsammans med familjen och även farmor, vi var bara hemma hela dagen. Plockade blommor och gjorde blomkransar på förmiddagen. Sedan gick vi ut en sväng och fotade, pappa hjälpte till och fotade några fina bilder, sedan fortsatte jag och Evelina att ha lite kul med kameran. Här kommer del 1 av bilderna från igår! Kommer även en del 2 plus lite mobilbilder från dagen igår♥
 

Grötfavoriter♥

Jag har på senaste tiden blivit en riktig gröt-älskare! Det finns helt otroligt många varianter och är himla smidigt att fixa på morgonen. Jag har självklart mina favoriter, så jag har nu samlat alla i ett enda inlägg! Så var beredda på ett långt inlägg med massa goda grötrecept. De är inte i någon speciell ordning, kan inte välja en favorit tyvärr hehe. Ledsen för kassa mobilbilder, ska verkligen försöka under sommaren att ta mig lite extra tid och ta fram systemkameran på morgonen. För nu har jag ju faktiskt tid!
 
♥1 dl havregryn
♥2 dl vatten
♥½ banan
♥1 äggvita
♥Kanel
 
Mosa bananen. Låt sedan alla ingredienser förrutom äggvitan koka upp tills det börjar likna en gröt. Ta sedan bort kastrullen från plattan och tillsätt äggvitan, var snabb med att direkt vispa ihop det så att äggvitan inte binder sig. Rör om tills du får önskad konsistens.
 
Toppades med hallonkvarg (hallon+kvarg).
 
 ♥½ dl havregryn
♥1 dl naurell youghurt/fil/kvarg
♥1 grönt (eller rött) äpple
 
Riv äpplet grovt. Rör ihop alla ingredienser och låt stå i en skål i kylen under natten. Sedan är det bara att ta ut och äta på morgonen!
 
Toppades med kokos.
 
♥1 dl havregryn
♥ 2 dl vatten
♥½ banan
♥1 msk kokos
 
Mosa bananen. Koka sedan ihop alla ingredienser under omrörning tills gröten får önskad konsistens.
 
Toppades med hallonkvarg (hallon+kvarg), nötsmör (recept) och äpple.
 
♥1 dl havregryn
♥2 dl vatten
♥3-4 färska dadlar (torkade funkar också)
 
Kärna ur dadlarna och mosa eller hacka de i små bitar. Funkar bäst med färska. Koka sedan ihop allt till en gröt.
♥1 dl dl havregryn
♥1,5 dl extra krämig (eller vanlig) naturell fil
♥1,5 dl hallon
 
Tina hallonen lite om de är frusna. Mosa sedan hallonen och blanda ihop med övriga ingredienser. Låt stå i kylen över natten och ta bara ut ur kylen på morgonen och ät!


 
 

Thursday? No, legday!

Dagens mumsiga frulle bestod av banangröt toppat med nyttig hallonsorbet och till det en liten macka med honung och kokos! Konstigaste grejerna att ha på mackan men åt honung på mackan när jag var liten och kom på det nu, blev sjukt sugen och det är sååå gott så var bara tvungen hihi. Och kokos säger jag bara, varför är det inte ett normalt pålägg egentligen? För det måste bara vara fler som testat, sååååååååååå gott♥
 
 Efter att ha fått i mig frullen här ovan, så gjorde jag mig redo för ett benpass. Lite nya övningar och det brännde ju ganska ordentligt i benen kan jag säga, härligt härligt. Annars har jag och syrran inte gjort så himla mycket idag, men har ändå lyckats få dagen att rulla på rätt så bra faktiskt. Bakade dock lite förut, mandelsmör som ni ser receptet på här nedan. Blev hur gott som helst!
 
Imorgon är det midsommar och vi ska här hemma fira lite grann. Farmor kommer och även våran farbror skulle nog komma ett tag. Käka lite sill och potatis och annat gott, mums♥ Hoppas på fint väder bara! Åtminstone uppehåll kunde vi väl få, eller hur? Men det är ju en tradition att det alltid ska regna precis när man ska äta på midsommar, haha. 
 
Hur firar ni midsommar imorgon? Eller firar ni inte alls kanske?





Recept: Mandelsmör

Har verkligen fastnat för olika sorters nötsmör och liknande, det är ju perfekta toppingen på smoothies, i gröten, på mackan eller bara äta som det är! Haha det är ju perfekt om man är lite småhungrig och sugen på något men inte riktigt vet vad, att bara ta en liten sked. Mättande och bra dessutom. Dessutom innehåller mandlar många toppenbra ämnen så det är ju perfekt!
För 1 liten burk
♥ 150 gram/ 2,5 dl mandlar (jag hade skalade)
♥ Ev. en gnutta havssalt
 
1. Om dina mandlar är oskalade kan du börja med att skala dem, men detta är valfritt. 2. Lägg ner mandlarna i en matbredare och börja mixa. Det kan ta ett bra tag, så ha tålamod. 3. Ha koll på det bara! Det kan lätt bli väldigt varmt beroende på hur bra mixer/matbredare du har, har hört att vissa matbredare kan t.o.m börja ryka, säkert inget farligt men ändå bra att ha koll och ta en paus då och då. 4. Efter ett tag släpps olja ut från mandeln och det bildas ett smör. 5. Tillsätt ev. lite havssalt, efter smak, men börja med lite och ta mer om du vill. För det behövs inte mycket alls enligt mig!
 
Man kan även tillsätta lite olja om man vill att det ska gå snabbare eller om ni tycker det blir för torrt smör. Men detta är egentligen bara onödigt i de flesta fallen.

Dags att skita i vad andra tycker

Jag har på senaste tiden blivit så sjukt nojig, bryr mig verkligen jättemycket om vad andra ska tycka om mig. Speciellt när det gäller t.ex instagram där folk jag känner följer mig. Jag kan lägga upp en bild som jag är jättenöjd med, som jag faktiskt verkligen vill lägga upp. Men på en minut hinner jag få upp tankar i mitt huvud om vad andra skulle tycka om bilden, de kommer tycka att jag är sjukt larvig som lägger upp bilden. Ingen kommer gilla bilden. Folk kommer bara bläddra förbi den, möjligtvis stanna upp och tycka att bilden är jättekonstig. Men sedan bläddrar de bara vidare. Så jaa, jag tar bort väldigt många bilder efter bara någon minut eller två. 
Men idag blev jag nästan arg på mig själv efter att ha tagit bort en helt ny bild. Om andra inte gillar mina bilder får de väl helt enkelt sluta följa mig? Det är ju min instagram och jag bestämmer vilka bilder jag vill lägga upp. Och när jag tänker efter så finns det ingen jag följer som jag själv, tycker lägger upp så konstiga bilder att jag skulle tycka illa om personen. Så det är helt enkelt bara jag som är något otroligt nojig! 
 
Detta ska jag verkligen försöka jobba på under sommaren, bättre att jag lägger upp de bilder jag vill själv så kommer de rätta personerna börja följa mig istället! Inte så himla farligt om jag tappar några få följare för det är ju inte det viktigaste :-)
 

Nike, best ever♥

1. Med mina Nike dual fusion TR♥ 2. Öva, öva, öva! 3. Fjuttigt, i know. Men ser väl nån liten förändring iaf haha... Vill att det ska gå snabbare meeen får väl vara nöjd med det jag åstadkommit med egen kroppsvikt och med hjälp av den underbara uppfinningen, gummiband. Har ju inte ännu börjat gymma, men åhh så mycket jag vill börja göra det! Vi får se när det blir av, måste snacka ihop mig med lite kompisar först.
 
 
Denna dag har jag väl inte haft så himla mycket att sysselsätta mig med, men skönt att bara inte göra något alls ibland också. Inte känna någon stress överhuvudtaget. Dock hoppas jag att morgondagen blir lite mer händelserik, får se till att hitta på något med syrran eftersom vi är hemma själva under dagen. 
Körde i alla fall ett pass för triceps och rygg, älskar att träna just triceps men rygg är väl inte min favorit. Hade dessutom träningsvärk i ryggen av någon anledning, haha har inte ens tränat ryggen på några dagar så vet jag inte vad det kan bero på. Antagligen någon övning i gårdagens HIT-pass som ryggen fick jobba lite i haha. 
 
Nu ikväll lär jag väl antagligen hinna se en hel säsong av gossip girl eller något haha, hoppas ni haft lite roligare än jag idag! ;)♥
 
 

Lyckad kväll

Hello!
 
Kvällen hos Frida igår vart väldigt lyckad kan jag säga! När vi kom dit så skärde vi upp alla frukter vi köpt och fixade till det lite extra snyggt, alltså drömmen säger jag bara! Har alltid velat testa att göra detta och det blev så himla bra och gott hihi. Tusen gånger bättre än godis, promise. Vi satt och doppade lite i choklad ett tag också, himla lyxigt hihi.
 
Men annars hade vi lite ''midsommarlekar'' eftersom vi firade lite mini-midsommar haha. Badade gjorde vi också i deras lilla sjö och sedan tog vi en liten båttur med deras roddbåt senare på kvällen. Sen kikade vi på film och tog det lite lugnt. Hade iaf en riktigt bra kväll och hoppas vi gör om den snart igen!
 



 
Idag kom jag hem runt halv elva, trött som bara den dock. Har suttit framför datorn och slöat i en evighet nu, måste fräscha till mig lite känner jag. Men sparar dock dagens träning till lite senare i eftermiddag, rygg och triceps står på schemat idag. Hoppas att jag får till ett bra pass men måste få lite mer energi först. Vädret ser helt okej ut idag så kanske hittar på något ute senare också, men det får vi se hur det blir med det!

Perfekt sallad


Dagens lunch blev en räksallad med melon, lite grönsaker och ägg. Alltså detta kan jag säga, var inte bara lite gott!
 
Väntar just nu på att Emelie ska komma så ska vi dra till Frida, där Amanda och Julia redan är. Vi ska sova över där inatt och hitta på massor roliga grejer! Alla har köpt lite frukt var så ska vi skära upp allt o lyxa till det lite hihi♥
Så jag bloggar mer imorgon istället. Önskar er en härlig dag!

Bästa. Filmen. NÅGONSIN

Hello guys!
Var som sagt på bio ikväll och såg ''förr eller senare exploderar jag. Säger bara: Oh my GOD!
Den mest gripande film jag någonsin sett och man kunde höra att alla satt och grät i hela biosalongen. Vi satt kvar under hela eftertexterna, tills filmen var helt slut och grät som bara den haha! Men en sån sjukt underbar film som jag lätt kommer se flera gånger igen, känns som det är en film man kan se tusen gånger utan att tröttna och ändå gråta lika mycket till varje gång. Så sjukt värt att se den på bio också för man får ännu mer känsla för den då, ni MÅSTE bara se den! 
 
Kan väl även tillägga att jag aldrig kan gråta till filmer hur sorgligt det än är, grät inte ens till titanic senast! Så man kan ju ganska lätt konstatera att denna film, var verkligen sorglig, på riktigt!
Köpte en celsius innan bion för att testa, vet att den egentligen ska tas i samband med träning men ville ändå testa för att alla säger att det är så himla gott och bra. God var den absolut och fick massor energi! När jag kom hem var jag tvungen att göra något med energin jag hade så körde lite armhävningar och slutade med att jag slog mitt eget rekord, 53 stycken klarade jag! Utan vila då såklart och för många kanske det är jättelite, men för mig är det rätt mycket faktiskt haha... Så om man vill få lite energi innan ett pass, speciellt på morgonen så kommer jag absolut köpa den igen. Däremot inte utan träning nästa gång :)

Idas utmaning denna vecka

Klicka på bilden för att komma till veckans utmaning på Idas blogg! Jag är självklart med, är du?

Nyttig chokladfondant

Gjorde som sagt en nyttig chokladfondant häromdagen och några av er efterfrågade receptet, när jag själv gjorde den så blev det några små misstag men har självklart rättat till dem här i receptet till er! Så detta är egentligen ett superrecept :) Och nej, inte superduper nyttig eftersom det är någon bit mörk choklad i men bättre än vanlig chokladfondant i alla fall. Och man kan ju alltid byta ut mot sockerfri choklad om man vill.
1 portion
♥20 g valfri mörk (gärna minst 70%) choklad (jag valde kokos)
♥1 msk kokosolja
♥1 litet ägg
♥2 tsk mandelmjöl
♥1-2 tsk kakao
♥ Houng efter smak (alt. annan sötning)
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält sedan kokosolja och choklad äver vattenbad eller i micron på lägsta effekt. 2. Vispa ihop alla ingridienser ordentligt, gärna med elvisp så att det inte blir några klumpar. Smaka av hur mycket honung du vill ha, 1-2 tsk är perfekt enligt mig. 3. Smörj en liten form med kokosolja eller annan neutral olja. 4. In i ugnen ca. 7-8 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Jag hade den i 10 minuter och det var alldeles för länge enligt mig!

Biotime!

Ikväll ska jag och mina vänner gå på bio, var ett bra tag sedan sist jag var på bio med tjejerna. Vi ska se ''förr eller senare exploderar jag'', vi alla utom Frida har läst boken och den är verkligen sååå bra! Tips! 
 
Genom att ha läst boken och sett trailern så tror jag att den kan vara riktigt, riktigt bra! Åhh är så sjukt taggad :D Det är smygpremiär på filmen ikväll så vi blir några av de första som får se filmen dessutom, lovar att berätta om den var bra eller ej senare♥
 
Har ni läst boken?

Ny motivation

Den senaste veckan kan jag väl inte påstå att jag skött kosten speciellt bra hehe, blivit en del onyttigheter nu till helgen men är nu mer än taggad på att kicka igång den kommande veckan med massor av nyttiga godsaker och en massa härlig träning. Man märker verkligen hur kroppen reagerar när det inte riktigt blir som vanligt, man mår inte alls lika bra. Dock har jag för mesta delen skött kosten, iaf när det gäller de tre huvudmålen och trots allt lyckats få ihop iaf 5 träningspass, men sedan har det blivit en del onyttigheter där emellan. Men bara det räcker för att min kropp ska reagera.
 
Men ibland behövs såna veckor för att återfinna motivationen och det är inget någon ska må dåligt över utan det är bara att se framåt igen och låta den kommande tiden bli en sån tid då man mår riktigt bra istället! Sålänge det inte går över till en väldigt lång period vill säga, men glöm aldrig att man bara är en människa och alla har perioder som är mindre bra än andra, gäller självklart inte bara detta ämne utan livet i allmänhet. Men glöm bara inte att lyssna på dig själv och glöm inte vad just du mår bra av innerst inne :)
 
Massor av inspo från weheartit, jag blir sjuuukt taggad av dessa bilder!
 
 

Bilhelg

Läste för ett tag sedan ett inlägg på Johannas blogg att man aldrig ska be om ursäkt för att man inte bloggat på ett tag, för att det är ju inte för er skull jag sätter mig ned och bloggar, egentligen. Det är ju för att jag själv tycker att det är så pass kul! Så nej, nu har jag inte uppdaterat på ett tag, men tänker inte komma med något ''förlåt'' eller liknande denna gång!

Har i alla fall haft en mysig helg, som sagt så var jag en sväng uppe i Sundsvall med familjen. Vi åkte bil fram&tillbaka för att hämta farmor och hennes flyttgrejer. Inte det roligaste som finns att åka bil, men mysigt att bo på hotell och ÄTA HOTELLFRUKOST!♥
 
Här har ni lite moments from my iPhone :-)
 
Hotellfrulle nummer 1, fanns massor frukt. Andra gången jag gick och hämtade frukt såg jag en nutellaburk, har inte ätit det på fleeera år och tänkte att ''jag kan ju alltifd testa en liten klick''. Och alltså, skulle inte gjort det! Haha på riktigt det godaste jag ätit! Åhh nu förstår jag varför alla älskar det så mycket...
Vi stannade till vid en ställe som hette ''Skatan'', mycket vackrare än det låter kan jag ju lova haha.
Middag på hotellet igår, kyckling med rostade rotfrukter. Yummie!
En vitamin well på vägen hem idag, standard när man åker bil!
Blev hotellfrukost även imorse, muums :-)

Lovet börjar bra

Svenska jordgubbar och nyttig(are) chokladfondant. Ehm, gott eller vad?


Har haft en riktigt bra start på mitt sommarlov. En väldigt somrig dag har det vart! Först satt jag och lyxade till det lite med underbart goda jordgubbar och dessutom testade jag ett eget litet recept på en nyttig chokladfondant. Otroligt gott men nästa gång ska jag inte ha den inne i ugnen lika länge, den ska vara riktigt kladdig enligt mig. Då är den perfekt! Men jag vet inte, vill ni ha recept ändå eller? 
 
Runt klockan halv tre mötte jag upp tjejerna och vi drog till stranden och solade och badade ett tag. Riktigt roligt var det men rätt kallt i vattnet! Säkert inte mer än 20 grader, men det blev ju varmare när man vant sig. Sen cyklade vi vidare och mest cyklade runt lite överallt haha. Men drog hemåt runt femtiden och nu ikväll har jag käkat lite mat, tränat, badat i poolen och nu måste jag fortsätta packa. Vi ska nämligen iväg över helgen, åka till Sundsvall för att hämta lite flyttgrejer eftersom farmor ska flytta. Inte jättetaggad på att åka bil hela helgen men mysigt att bo på hotell och käka på restaurang och så eventuellt♥

Summer 2014 here I come!

Hello summer!
 
Yeeey äntligen SOMMARLOV! En ledighet på mer än 2 månader, så jäkla skönt att jag inte fattar det ännu. 
 
Var uppe vid strax efter fem imorse för att fixa hår, smink och allt inför skolavslutningen, haha men tiden behövdes så det var ändå bra. Tycker det är roligt att fixa sig lite extra när det är skolavslutning, speciellt när man får sommarlov hihi. Gjorde såna där ''strumplockar'' i håret, man snurrar upp håret i strumpor under natten och så blir det lockar morgonen därpå. Haha såg inte helt klok ut och sov knappt en blund i natt eftersom det var så fruktansvärt obekvämt, men men vad gör man inte för att vara fin? ;)
 
Efter skolavslutningen tog vi bussen hem men jag köpte lite jordgubbar innan det så ska snart sätta mig och käka lite jordgubbar och lyxa till det lite extra när det väl är sommarlov hihi. Men senare i eftermiddag kanske jag ska och bada med lite kompisar, får se vad vädret säger om det helt enkelt! 
Men jag ska försöka hinna med att skriva lite mer ikväll men hoppas ni har det bra tills dess!
 
Har ni sommarlov ännu?
 Två bilder från imorse, syrran hade avslutning samtidigt som mig så kunde tyvärr inte gå på hennes :/

Nyttig nutellasmoothie

Gjorde denna nyttiga och goda nutellasmoothien idag efter mitt träningspass, grymt bra efter träningen! Känner att jag behöver variera mig lite då jag hamnat i någon slags period när jag bara gör likadana smoothies haha. Självklart är det inte ''vanlig'' nutella, så nej det kan väl kanske egentligen inte kallas ''nutella''smoothie men ja, här har ni iaf receptet! Improviserade lite meeen det är ungefärliga mått.
 
♥ En minibanan (eko)
♥ 1 msk av min hemgjorda nutella (recept)
♥1-2 tsk kakao, beroende på hur stark kakaosmak du gillar
♥ ½ dl kvarg (lite drygt)
♥ ½ dl extra krämig naturell fil (eller vanlig fil)
♥ 1 dl mjölk
 
Mixa bara ihop allt till en smoothie. Smaka av och tillsätt ev. mer av något.
 

Through my iPhone

Love VS♥
 
 
Mys i lördags.
Käkade grillat i lördags tillsammans med palsternacka, sötpotatis, lök och morötter i ugn, heaven!
Hallonsmoothie toppat med hemgjord nyttig nutella(recept), hallon o kokos. Gör nästan bara hallonsmoothies nu för tiden haha men det är ju så gooott!
 
 
Idag har jag vart ute nästan hela tiden för att ta vara på det underbara vädret. Vi var inte i skolan idag utan vi hade någon slags trekamp där man skulle samla ihop poäng genom att t.ex springa/gå en viss sträcka. Jag och mina vänner satsade på att promenera oss runt det och det slutade med att vi hade gått 1,2 mil! Så det känns rätt skönt att veta att man har gått en sådan sträcka idag. När jag kom hem runt halv tre så gjorde jag i ordning en hallonsmoothie, som sagt, men jag kokade nästan så varm jag var så fick vara inne ett litet tag. Men efter ett tag gick jag ut för att bättra på brännan lite hehe.
 
Lyckades trots värmen köra ett träningspass för triceps och rygg, inne däremot för att träna ute idag hade inte vart någon bra idé precis. Hoppade ner i poolen direkt efter passet och det var det skönaste jag vart med om idag kan jag lova er! Usch har känt mig så äcklig och svettig hela dagen haha. Men klaga, det får man ju inte göra för jag älskar värmen ändå. 
 
Gäller dock att dricka ordentligt! Jag själv har fått i mig mer än 2 liter vätska idag, har verkligen blivit bättre på det där med att dricka ordentligt med vatten. 
Dricker ni tillräckligt med vatten eller slarvar ni med det? Har själv vart superdålig på det förr.

Sister tag


Chocolate♥

 
Denna dag har inte bjudit på något underbart väder inte, men har ändå fått dagen att rulla på rätt så bra. Startade dagen med en springtur och det var bland det värre jag vart med om haha. Nä att springa är inte min grej, som jag förr sagt. Men otroligt skönt efteråt! Annars har jag bakat lite, som ni ser nedanför. Även hjälpt pappa att bygga en trappa, snart klart nu.
 
Men nu ikväll ska vi grilla lite gott och sedan blir det en lugn kväll framför tv:n kanske, inte några planer. Men det är ändå rätt skönt. Köpte lite mumsig choklad igår så det lär väl bli så att några bitar choklad slinker ner när maten sjunkit ner lite hehe♥ Hoppas ni får en bra kväll!
 
 

Hemgjord nutella

Vet att det är väääldigt många som älskar nutella nu för tiden, jag har väl aldrig ätit det så jättemycket eller så men ville ändå testa att göra egen nutella. Nyttig nutella! Och jag letade efter något bra recept på olika bloggar men hittade inget som jag föll för helt och hållet. Så jaa jag improviserade lite och kom fram till ett helt eget recept idag! Blev supersmarrigt, så absolut ett tips! Skulle säkert gå att fylla denna burk med 3 gånger så mycket men gjorde bara lite idag för att testa. 
 
För 1 liten burk
♥1,5 dl hasselnötter
♥5 st dadlar (helst färska)
♥2 tsk kakao
♥2 msk kvarg
♥Honung efter smak (ca. 2 tsk är lagom enligt mig)
 
1. Lägg nötterna i blöt ett tag. Även dadlarna om de är torkade. 2. Mixa sedan nötterna i en matbredare tills det blir ett nötsmör av det. Kan ta rätt lång tid, upp till 10 minuter beroende på hur bra matbredare du har. 3. Kärna ur dadlarna. 4. Tillsätt resten av ingridienserna förrutom honung och mixa lite till. 5. Smält honungen över ett vattenbad eller i micron på lägsta effekt, om den är fast. Smaka sedan av med hur mycket honung du vill ha i. 6. Mixa ytterligare lite till, tills du är nöjd med konsistens och smak!
 
Förvaras i kylen.
 
 

Insta lately

 
 
1. Egopiiic. 2. Min goda nektarinsmoothie, som jag lagt upp recept på här på bloggen!
 
3. Första doppet i poolen en härlig och solig dag. 4. Seriemys med äpple och bästa vitamin well.
5. Ännu en egopic. 6. Godaste hallonpajen, made by me, recept som också finns på bloggen.
7. Efter shoppingen i Ullared. 8. Legdayyy!
 
 
Ungefär senaste månaden på instagram. Där hittar ni mig på jenniferaaandersson. Är inte superbra på att uppdatera min instagram dock men ska verkligen försöka bli bättre på det! Speciellt nu till sommaren lär uppdateringen vara rätt bra tror jag. Så följ mig gärna där!

Kolagröt

Alltså, vet inte riktigt vad jag ska säga. Fick receptet på denna gröt av Annika, hennes dotter hade kommit på det och det hade blivit omtyckt där hemma. Och ja, när jag fick reda på detta recept testade jag det redan morgonen därpå. Sedan dess har jag blivit fast! Smakar som kola ungefär... Vet inte hur många gånger jag gjort denna gröt nu, den är så enkel och snabb att göra, men ändå såååååå god! Tror nog att även de som inte gillar havregrynsgröt skulle gilla denna, för jag tycker havregrynsgröt i sig inte är så gott. Men det blir gott om man piffar upp gröten med någon god topping. Men denna gröt behöver inte någon topping alls enligt mig, utan bara helt perfekt att äta som den är. Morgonens frulle bestod av denna gröt, en skiva av favobrödet med ost, philadelphia, massor gurka och oregano. 
♥1 dl havregryn
♥2 dl vatten
♥ 3-4 färska dadlar (eller torkade, fast kanske mer)
♥alt. lite honung o vanilj
 
1. Kärna ur dadlarna och mosa alt. hacka i småbitar. 2. Koka upp alla ingridienser i en kastrull och glöm inte röra runt så att dadlarna sprider ut sig och inte hamnar i en klump. 
 
Jag brukar inte ha i någon honung eller vaniljpulver eller liknande, men det gör man som man vill. 
 

Långhelg

 
 
Mixade ihop en himla mumsig smoothie idag när jag kom hem, gjord på en banan, en clementin, hallon, extra krämig naturell fil, någon klick kvarg. Ledsen för att det sällan blir enskilda smoothie-inlägg nu för tiden, men orkar inte ta fram mått jämnt och mäta upp exakta mängder av allt. Men ska försöka bli bättre på det!
 
 
Hej på er!
 
Var ett tag sedan jag skrev ett sånt här inlägg nu, men har som sagt inte riktigt haft peppen. Bloggen har fått lida lite, hellre att de få inlägg jag gör blir bra än att göra massor ointressanta :-)
Nu är det i alla fall en långhelg som väntar vilket känns riktigt härligt. Dessutom är det inga lektioner nästa vecka utan en massor annat vi ska göra. Så kommer alltså inte ha några mer lektioner alls i årskurs 7! 
 
Denna veckan har vart väldigt lugn i skolan också. Förrutom skolan så har jag tränat en del såklart, men annars mest tagit lugnt och vart med Amanda lite o så. Idag blev det ett benpass, mest fokus på rumpa men kan säga att jag knappt kunde gå efteråt, heeelt slut haha. 
Imorgon är det nationdagen och vi ska iväg en sväng under dagen och kolla på någon flygshow och lite annat, vet inte riktigt vad det skulle vara för något men det blir säkert roligt iaf! 
 
Gör ni något speciellt imorgon?

Krämig hallonglass

 
Som jag berättade förra veckan, testade jag en ny slags glass. En nyttig sådan och den blev bara helt underbart fantastisk, mums! Kommer nog göra denna glass cirka tusen gånger i sommar. Något ni bara måste testa!
♥En liten, infrusen, skivad banan
♥1 dl frysta hallon
♥½ dl kvarg
 
Mixa ihop allt med stavmixer, beroende på hur bra stavmixer du har tar det olika lång tid. Lättast går om du kör lite i taget, så du inte mixer allt på en gång. Jag brukar först mixa halva banen och kvarg, sedan tillsätta hallon.
 
Jag tycker det är gott om det blir småbitar kvar av hallonen i glassen :-)
 
 
 

Bra start på dagen, med gröt i magen

Denna frulle startade jag med igår, riktigt himla gott blev det! Älskar att piffa upp gröten så det blir det där lilla extra. Toppade gröten med hallonkvarg (se nedan), nötsmör (recept på nötsmöret här) och några bitar äpple. Perfekt frulle!
Havregrynsgröten:
♥1 dl havregryn (lite drygt)
♥2 dl vatten
♥½banan
♥1 msk kokos
 
Rör bara ihop allt i en kastrull på inte allt för hög värme. Glöm inte röra om ordentligt hela tiden så att det inte bränner fast!
 
Hallonkvarg:
Hallon
Kvarg
 
Tina hallonen om de är frusna och mosa sedan ihop det med några klickar kvarg.
 
 
 



Bara så meningslöst

Har verkligen tappat den där bloggpeppen helt och hållet på senaste tiden! VAD ska jag blogga om? Det känns som inget av det jag skriver är intressant, speciellt när jag inte få några kommentarer längre. Att inte ha någon aning om det jag skriver ens har någon betydelse alls, är det någon som läser ens? Eller är det helt meningslöst? Ska jag lägga ner hela bloggen?
 
Nä, det tänker jag inte göra då bloggen är en del av mig och jag tycker det är sjukt kul att blogga, när man väl har peppen. Men just nu har jag fått världens dipp. Inget är kul längre. Trycker ner fingrarna mot tangenterna och stannar upp efter 5 sekunder. Är detta verkligen något som andra kommer vilja läsa om? Är detta något jag själv tycker är kul att blicka tillbaka på om några år? Vissa saker, ja. Men vissa saker, absolut inte.
Det jag själv tycker är roligast att läsa om på andras bloggar är träning, hälsa och recept o sånt. Det är sådant jag intresserar mig av. Och om jag skulle börja skriva mer om det, så skulle säkert vissa lämna bloggen, men säkert vissa andra som finner min blogg och stannar, för att de också har samma intresse. 
 
Men om jag då skulle börja blogga mer om sånt, vad skulle jag då göra för slags inlägg? Olika recept såklart, men när det gäller träning? Jag är ju ingen expert på sådant, till skillnad från personliga tränare som driver bloggar och dagligen kan ge sina läsare motivation och svara på frågor helt korrekt. Men jag då? Vad ska jag göra? Jag själv kämpar ju ibland för att återfinna motivationen, jag själv ställer massor frågor till olika träningsbloggare, för att lära mig, för jag är inte alls någon expert. Skulle någon människa, intressera sig av min träning och utveckling? Jag som fortfarande bara kommit en bit in i den stora träningsvärlden, som fortfarande är helt och hållet ny och precis börjar lära mig om detta. Visst kan jag en del om träning och hälsa, visst har jag kommit en ganska bra bit, visst har jag verkligen kommit in i det och funnit motivationen... Och visst har jag lärt mig att pusha mig själv så att jag, trots att jag inte har någon som helst lust, ändå kör det där träningspasset. 
 
Men frågan är bara vilka inlägg ni tycker är roliga inom träning och hälsa, ett problem även där. Det är inte så intresant att bara få läsa: Ja idag har jag kört ett pass för triceps och så blev det en löptur därefter. Spelar ingen roll vad jag än skriver om, tycker folk att det är intressant? Annars känns allt helt meningslöst.
 
 
 
 
 

Fotboll

Idag har hela skolan vart och spelat fotboll, ungefär 7 stycken från varje klass. Inte det roligaste jag vart med om precis, fotboll är väl inte mitt största intresse hehe :-)
Spelade dock inte som ni kanske förstår, så att sitta och kolla på fotboll i 5 timmar... Njaa kunde haft det roligare. Men skönt att inte behöva ha några lektioner i alla fall, fick dessutom sluta lite tidigare.
 
Ska strax hoppa i träningskläderna och köra ett pass för mage&axlar. Skönt att röra på sig efter att ha suttit still hela dagen i princip!
 

Hästtävling

 
 
 
Hey!
Idag har jag vart och kollat på lite hästtävling, väldigt längesedan så det var roligt. Alla hästar är ju så sjukt duktiga, även ryttarna med såklart haha. Annars har vi vart hos farmor en sväng och fått lite jordgubbar där, även idag. Är det sommar så är det! 
 
Kom hem för någon timma sedan och resten av kvällen ska jag inte hitta på något speciellt, laddar för sista ''riktiga'' veckan innan skolavslutningsveckan!